- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kosian24
tag
Na enek örülök, hogy letesztelted előttem
Már én is letöltöttem, de még nem mertem nekiugrani a telepítésnek. De ezek után ma délután sztem rászánom magam. Elvileg ha ez a kártya tudja a dx10-et, akkor bírnia is kéne. Vagy nem? És ha ehhez vista kell, akkor kap vistát . Délután megcsinálom. Annyi kérdésem lenne, hogy mekkor partíciót érdemes csinálni neki?Szóval ezek szerint nem mennek rosszabbul a játékok, mint xp alatt? Mikkel tesztelted? Én manapság a Crysis-el és a Tomb Raider Underworld-el játszom. Crysis 1024x768, 4x élsmítás, minden medium tökéletesen megy. Underworld 1024x768 minden FULL. Ezeken nem kell majd butítani vista alatt?
[ Szerkesztve ]
Live to Ride, Ride to Live... Motorozás nélkül is lehet élni, csak nem érdemes!
-
PAtr0n
addikt
válasz kosian24 #702 üzenetére
Húúú, hát a játékok közül amiket eddig próbáltam ... lássuk:
CoD4: Xp alatt voltak memóriakezelési gondok (beszaggatás egy két helyen 1 -2 mp-re). Ez Vista alatt megszűnt, csúszik mint a vaj! Fps ugyanannyi, mint Xp alatt, de legalább nem kevesebb
Crysis: Próbaképpen feltéve Vistára (Xp-n nem volt), de kevés neki a memó (1G ugye meg a Pendrive), sokat swappol, ugyanakkor DX10-ben, 1024x768-ban, minden mediumon, átlag 25 Fps, max. 30 de az ritkán.
Dead space: Szépen fut, de mintha itt meg előjött volna egy kis memókezelési gond ami Xp alatt nem jelentkezett. Néha darálva beszaggat a hanggal együtt 1-2mp-re. Gyanakszok amúgy a hangkártya driver-re, mert itt ott zajt produkál a játékban. Fps ugyanannyi, viszont szerintem ez csak dx9-es game.A Vistának meg 30Giga körül javasolnak, szerintem tedd te is így. Ja és ha meg akarod hagyni az Xp-det is akkor mindeféleképpen a C: partíción-n kell lennie (az Xp-nek), és egy másikon a Vistának, mert különben nem fog működni az oprendszer választás gépindításkor, egyből a Vista fog indulni. Én sajnos elszúrtam, mert az E:-n volt az Xp-m, és a C:-re telepítettem a Vistát.
Eddig ennyi, majd megpróbálom bővíteni a listát!
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
kosian24
tag
A francba! Sehogy sem tusom particionálni a vinyómat. A C-t akarom nagyobbra, úgy, hogy a D-ből veszek le és hozzáteszem a C-hez, de nem csinálja. Régebben pedig már csináltam hasonlót, de most nem megy Akkor ez a dolog igen várat még magára...
-
-
kosian24
tag
Jaja partition magic-et használok. Fateromnál ezt a múltkor megcsináltam, mert túl kicsi volt a c-je és nála megcsinálta gond nélkül. Nálam mikor újraindírás után elkezdené a műveletet, kiírja, hogy túl sok hiba és leáll, de nem csinált semmit. De ha leformázom a c-t, akkor ugye nincs windows ergo nem megy a partition magic sem...
-
PAtr0n
addikt
válasz kosian24 #709 üzenetére
Pedig az lesz a baja nekie, hogy az adatok miatt nem tudja egyesíteni, mert ahhoz is hely kell, hogy elvégezze ezt a műveletet! Nem is tudom mennyi szabad helynek lennie kell, hogy nekifogjon! Talán segítene az is, ha töredezettségmentesítnéd a C-t ... próba-cseresznye
-
Nyiscsák
aktív tag
Szerintetek EZ normális Valaki tudja hogy miért van?
-
barnam_
nagyúr
válasz kosian24 #709 üzenetére
A Patition Magic elég régi már, Vista-val nem is működik.
Használd inkább ezt: Paragon Partition Manager(#711) Nyiscsák: normális, a vga 2D-ben visszaveszi az órajeleket (ezt csinálja a Power Play)
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Milyen programmal tudnám mérni és logolni a HD3650-esem hőfok értékeit? Rivatuner nem működik...
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
-
kosian24
tag
Az a kérdés merült fel bennem, hogy tényleg tudja-e a kártya a shader model 4-et, mert néztem a www. systemrequirementslab.com-on (részletes információt kapsz arról, hogy a kiválasztott játéknak megfelel-e a géped...) teszteket és a videokártyára azt írja, hogy shader model 3. Vagy ez is egy olyan dolog lenne, mint a directx10, hogy csak vista alatt? Ja, amúgy kipróbáltam a vistát, nekem nem jött be... DX10 nem ad annyival többet nekem, hogy lecseréljem a jól bevált xp-met. Majd egyszer talán. Ja és mégvalami: mivel a kártya ugye dx10-es, ez csak a sima dx10-re értendő, vagy tudja a 10.1-et is?
-
kosian24
tag
A HD 3650 AGP-hez a 8.10-es Catalyst a legújabb? Próbáltam feltenni a 8.11-est, de azt írta, hogy nem talált kompatibilis eszközt.
-
zot99
csendes tag
sziasztok egy pár infóra lenne szükségem most akarok venni egy sapphire radeon hd 3650 512-es agp-és kártyát a gépem amd athlon 64 2800+ os procival 1 gb memoriával és xp sp 2 essel van ki tudom e használni a karit egy ilyen konfigba mondjuk a direct x 10 miatt van e valami jó ötletetek köszi előre is
-
kosian24
tag
Mivel a directx10-hez vista kell, ahhoz meg leglább még egy giga memória, így azt mindenképp vegyél, ha ebben gondolkozol. Én próbáltam vistával, de nem sok különbséget láttam dx10 és dx9 között. Lehet, hogy csak azért mert nem egy csúcs a gépem és nem tudom addig tornászni a grafikát, hogy ez előjöjjön, de nekem is ugyanilyen kártyám van és én meg vagyok vele elégedve. Még van egy pár vadiúj játék amit elvisz fullban, a többit meg egy erős közepesen...
-
PAtr0n
addikt
ATT = Ati Tray Tools
Tedd fel ajánlom, ne az ócska control centert használd!
Használható (egyben legújabb) verzió ehhez a karihoz:Ebben megtalálod a leírtakat!
Everestből meg az Everest Ultimate Edition legyen fent, persze regelve. Ezt rád bízom, hogy intézed el
-
Gyuri27
félisten
Urak valaki használ 3560-t valamilyen passziv hűtövel? [link] ez rá menne-e?
Amd - Radeon - Ryzen
-
PAtr0n
addikt
Sztem rámegy!
Ha megnézed ezt a tesztet, láthatod nagyjából, hogy felmenne e:
[Coolviva Z1]
Én kipróbálnám. Jó hűtő, és óccsó is."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
kosian24
tag
Mitől lehet ez szerintetek? [link] Mostanában van, hogy játék közben bedobja ezt az ablakot. Egyszercsak megáll minden, pillanatra kilép, meglátom, hogy ott ez az ablak, de egyből visszaugrik a játékba és minden megy tovább, mintha misem történt volna. Mikor kilépek a játékból, akkor pedig az asztali felbontás és színmélység is lejjebb megy és vissza kell állítani. Valami ötlet?
-
PAtr0n
addikt
válasz kosian24 #726 üzenetére
Ez a VPU recover arra szolgál, hogyha valamilyen oknál fogva nem válaszol a VGA (mondjuk túlzott húzás miatt), alaphelyzetbe állítja a kártyát! Tehát visszaveszi gyári értékekre a GPU-t meg a memóriát. Talán még a minőségi beállításokhoz is hozzányúl.
Bár nálad válaszol a kari, szal szerintem valamivel összekad azért detektálja hibásan.
A control centerben ki lehet kapcsolni a VPU recover -t!"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
kosian24
tag
És ha kikapcsolom, attól nem lehet baja? Egyáltalán nincs húzva a kártya, de ezt nem értem miért csinálja? Nem lehet, hogy melege van? Be van zárva a gép és csak egy venti van a mi szívja ki a hőt... Tervezek még egyet, de még nem vettem másikat. Még régebben írtam arról a chipről ami k*rva forró, az a rialto amit egy kedves kolléga meg is válaszolt. Annak nics köze hozzá? Illetve nem baj amúgy, hogy az annyira meleg?
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudja hogyan lehet Agp-s 3650-hez új drivert szerezni (Asus)?1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)
-
PAtr0n
addikt
válasz kosian24 #728 üzenetére
Nem lesz tőle baja, ha valamiért nem válaszol a kari, úgyis elveszi a képet a monitorról, azt meg látni fogod Olyankor meg úgyis reset-gomb a történet vége
Szerintem valamiért összeakad az Ati VPU recover a windows valamelyik összetevőjével. Nem hinném hogy annyira melege lenne. Nekem a Powercolor nem csinált ilyeneket, viszont olyat igen, hogy egyszecsak elment a kép, és megjelent a "no signal" monitoron.
Próbáltál már szűz windows-t feltenni? Lehet segítene. Ja meg a 8.10-es vagy 8.12-es AGP hotfix drivert feltenni, nekem az vált be (mármint a 8.10).bod101:
A Windows verziódnak megfelelő 8.12 -es AGP hotfix drivert töltsd le innen:
[driver]"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
kosian24
tag
Nemrég telepítettem windowst és most tettem fel a 8.12 Catalystot és elkezdem mindjárt tesztelni. Úgy rémlik, mintha csinált volna már ilyet egyszer a win reinstall előtt is. Most a Fallout 3-nál csinálja rendszeresen.
-
cintula187
addikt
Sziasztok. SApphire 3650 256MB PciE karim van.
Most ismerkedek a furmark tesztelövel és az ati tray toolsal is. Furmarkbol 1.5.0 ATT böl 1.6.9.1374 van. Azt vettem észre hogyha mindkét program fut akkor kb 1-3 FPS el megy a "fánk" teszt. Hogyha restartolom a rendszert és csak a furmark megy akkor normálisabb 27 fps körüli értéket ad 1280*1024 MSAA:none beállításokkal a benchmark és a stability teszt is. Ez normális? Azért akartam hogy közben menjen az ATT mert kiváncsi voltam hogy alacsony fordulaton mennyire melegszik a kártya.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
PAtr0n
addikt
válasz cintula187 #732 üzenetére
Érdekes... nekem mindig a 2 futott együtt, és sose volt ilyen probléma
Nézd meg az ATT-ben, hogy mire vannak állítva a 3D beállítások! Javaslom, állítsd be úgy, hogy tedd "auto balanced"-re a profilt, és nézd meg úgy a Furmarkot"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok
Kényszermegoldásból kellett rokon gépébe egy ASUS 3650 SILENT kártyát vennem, amivel most szép nagyokat szívok. A konfig MSI K8N NEO Plat lap, A64 3000 proc, meg 2*512MB RAM, és eddig egy sima nv 6800 volt benne, de sajnos megdöglendett... Újratelepítettem a rendszert /Winxp SP2/, kezdtem a gyári driverrel - na az szép piros árnyékokat tett az üdvözlőképernyőn, és az ablakok tetején a szöveg mögé, játékokban meg egyszerűen lassabb mint a 6800! Létezik ez, mármint hogy a rákba lehet lassabb a 3650 mint a 6800??? Lecseréltem hotfix driverre, piros árnyékok eltűntek, viszont még mindig dettora tetű, Day of Defeat 800*600-ban mediumon szaggat... Tipp?"So say we all"
-
Baryka007
őstag
Hello mindenkinek, elolvastam mindent eddig a fúrumban hát elég érdekes dolgok történnek itt, elég sokmindent megértettem amit eddig nem de nem ezen van a lényeg, hanem egy kérdésem lenne hozzátok megéri -e az Asus A9250 et lecserélni egy Ati Radeon HD 3650 1gb-ra elég olcsón találtam csak aza baj hogy AGP-s a gépem a PCI nemmegy bele pedig az olcsóbb lett volna az biztos hogy jobb a hd 3650 éncsak arra vagyok kíváncsi hogy részletesen mi a különbség köztük ! ! !
-
Baryka007
őstag
Szerintem nem kompatibilis a kártya az SP2 XP re
-
PAtr0n
addikt
Márpedig ott driver probléma van. A legújabb AGP hotfix driverrel próbáltad? Mert ha azzal nem megy, próbáld meg a 8.10-es hotfix drivert megszerezni, nekem azzal ment amíg megvolt. Bár akinek eladtam annak meg a legújabbal is. Igaz az én karim Powercolor volt.
Ha nem akarja a jót, próbáld meg gariztatni, más ötletem nincs.Baryka007: Megéri e lecserélni? Ilyen kérdést!
De segítek, hasonlítsd össze a 2 kártya adatait:Radeon 9250:
Mag órajel: 240Mhz
Memória órajel: 400Mhz
Mem interfész: 128bit
Mem sávszélesség: 6.4GB/s
Pixel futószalagok: 4
Támogatott DirectX: 8.1Radeon HD3650:
Mag órajel: 725Mhz
Memória órajel: 1000Mhz (1Ghz)
Mem interfész: 128bit
Mem sávszélesség: 16GB/s
Pixel futószalagok: 120
Támogatott DirectX: 10.1Szerinted megéri váltani? Még ha laikus is az ember, elég csak ránéznie
-
Baryka007
őstag
Köszi, hát tudom hogy hülye kérdés volt demostmár tudom mi a különbség köztük
Még mellékelten:
meg van az az Ati Radeon HD 4870 X2 az rohadt jó Kari 256 BITES csak nagyon drága szerintem azmost a világ legjobb karija
[ Szerkesztve ]
-
TaliGa
aktív tag
a legfrisebb hotfix /asszem 8.12/ van fent... asus fórumán láttam, hogy néhány emberke is hasonló gonddal küzd, igaz normális megoldást még nem találtam... holnap megyek megnézni a gépet, eddigi tippjeim:
- PCI eszköz ki, egy SBlive van az ötös slotban, illetve HDMI Audiot letiltani az Eszközkezelőben, utóbbi úgyse lesz használva
- Egy érdekes meglátás szerint az AH3650 heatpipe passzív hűtésénél is lehet gond, és bármilyen 3D alkalmazás indításánál ezért szabályoz le a kártya - ennek némileg ellentmond a Chieftec ház oldallapján a 12cm venti, meg a hátsó plusz venti
- Drivert is cserélek, a Saphire hotfixesei frissebbek és állítólag full kompatibilisek, illetve csak driver-only installt is megpróbálok CCC meg egyéb extrák nélkülHa egyik sem jön be, akkor gari..
"So say we all"
-
PAtr0n
addikt
Most jut az eszembe, akinek eladtam ő is pont ezzel a gonddal küszködött! Idézek tőle:
"Elindul valami gyötrelmesebb grafika, pár másodperc, esetleg egy-két perc és a gép lefagyott.
Most jott a AGP Fast .... stb. kapcsolgatása, BIOS állítgatás, egy két fohász, sűrűbb baz...olás. Minek vettem én ATI kártyát stb. De! Mondom hol a fenébe láttam én HDAudio Driver mappát. Keresgélés...
A hotfixes telepítőben nincs.
De valahol mégis láttam, de hol a csudába!
Aha itt van. A Catalist... telepítő kicsomagolta a C:\ATI\.... mappába.
Setup.exe katt,katt
Háttérkép ATI.... South Bridge Install valami, restart.
És lám megy mint a hurrikán, nem fagy, atomstabil!!!"Ezek szerint a HDaudio cucc igenis közbeszólhat! Bár amíg nálam volt, nekem nem okozott gondot, de ezek szerint egy-két gépet összeakaszt. Amúgy meg az a legegyszerűbb, ha feltelepíted valamilyen úton-módon, így valószínűleg megszűnik a probléma! Ha nem tudod telepíteni, segítek, én már tudom a módját! Sok sikert!
-
Baryka007
őstag
Hát igen, az a két év nemcsak a mem sávszélességet javítja hanem sok más nagyon apró dolgokat gyorsítókat stb... engem márcsak az zavar hogy mikor a monitort felrakom 1280x 1024 re akkor elkezd sípolni mikor lejebb veszem a hertzet akkormeg visszavesz a grafikából most ez a monitor hibája vagy, vmien progi közbejátszik?
Nekem az a tippem hogy a monitor nembírja a magas felbontást :S lehetséges? ( csak a video karinak ne legyen baja
[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
Látod, csak sikerült! ;) Kérdezz nyugodtan, próbálunk segíteni Jó kari volt az enyém is, 9600XT után megváltás volt, de nem használtam tovább 3hónapnál, mert már tervebn volt az új rendszer. Mondjuk az igazi különbség a 3650 és a 4830 között mutatkozott meg. Kb olyan volt, mintha egy Kispolák után egy VR6-os Golf-ba ülnél (azé nem Trabant után, mert nekem az van )
Baryka007: Ne foglalkozz a sípoló hanggal, az a ferrit tekercs, ami nagyobb frekin "zizeg" ha feljebb veszed a felbontást. Sajnos a CRT monitorok nagy része korántsem tudja azt (vagyis úgy) nyújtani, mint ami a specifikációjában szerepel. Nekem a 17"-es Samsung SyncMaster, pl. hiába tudja 1280x1024-ben a 75 Hz-t, ha összeugrik tőle a kép egy kicsit. Az ideális felbontás egy 17-es esetében 1024x768 85Hz-en. ez minden további hiba nélkül tudja.
Ja és ne parázz a hang miatt, nem lesz tőle baja a karidnak"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Baryka007
őstag
Köszi Nekem egy Samotron 76 df en van és tényleg 1024x 768 az ideális neki paraszt módon a padláson megkerestem a dobozát és rávolt írva xd de azért köszi
-
Baryka007
őstag
Köszi Nekem egy Samotron 76 df em van és tényleg 1024x 768 az ideális neki paraszt módon a padláson megkerestem a dobozát és rávolt írva xd de azért köszi
-
Mach5
aktív tag
Csátok most vagyok itt elöször ezen a honlapon kérek segitséget lécci segitsetek van Radeon 9550 Videokártyám, Amd Athlon 3000+ 2.0ghz Processor,DDR1 512mb ram ezeket külön kb. mennyiért lehet eladni?
-
Mach5
aktív tag
jah még valami Radeon 9550-nél 256mb az összes memoria.
-
PAtr0n
addikt
Hi!
VGA: 3000Ft
Proci: 5000Ft
RAM: 2000FtÉs ezek nagyon nagy jóindulattal persze. Valaki még ennyiért se fogja őket megvenni. Úgy számoltam, hogy kb. a kiskeráruk-ból levontam úgy 30%-ot, használt mivoltuk miatt.
Dobd fel egyben lappal együtt valahová olyan 16-18000Ft-ért, lehet elvinnék egyben, bár nem tudom mi a célod, meg hogy a lapod kell e még."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- GTA: San Andreas
- Minden ami hőszivattyú
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten