- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
válasz Májsztró #46485 üzenetére
Nagyon komolyan mondom, hogy amint teheted, cseréld le a rendszert egy C2D-sre! Már, persze amennyiben elfogadod a jótanácsot... Az AMD-s konfighoz képest pont azokban az esetekben gyorsult jelentősen minden 3D-s dolog, ahol anno akadt. Ha most valami nem megy jól, akkor az egész játék nem megy jól. Anno szinte minden játékban itt-ott - nyilván a legmozgalmasabb, legidegesítőbb helyeken - tudott akadni. Ez szűnt meg a platformcserével.
Igazából nincs pénzem ezekre a szeretem/nem szeretem az Intel-t/AMD-t, ATi-t/nV-t dolgokra...
(#46487) dangerzone:
Hiányolom katt-ot... Nincs kivel veszekedni(nünk) úgy istenigazából.
Nem is veszekedtünk ... vagy[ Szerkesztve ]
-
_Bishop_
tag
Sziasztok!
Kérnék 1 kis segítséget!
Konfig:
Asus P5QL-E
E5200 - 10x333
Geil Ultra 2x1GB 1066Mhz 2.1V
Vettem most bele 1 Gainward HD4850 Golden Sample karit, a próbléma a következő. Pl NFS proStreet közben 10-15 perc után leáll, kilép a win-be v újraidúl. Clear Sky-nál már a mentés betöltése közben visszalép windowsba. Mi lehet a gond? Elötte 1 gagyi kis HD4350 volt, evvel nem jelentkeztek a próblémák, igaz ezek a gamék nem is igen futottak! Dead space-ben is 5perc után kimerevedik, szétesik kép és csak reset. CoreTemp-et nézegettem játék alatt és 50-60 fok között volt kb.
Előre is thx!update: ccc-ben levettem mindent, AAA-t, anizot, majd a játék(nfsps) alatt is. Így úgy tűnik, h működött. Utánna mindent visszaraktam mindenhol csak lejebb vettem 600ra a GPU-t. Lehet, h a gyári tuning a ludas?
Jah és Vista64(véletlen válaszra nyomtam! )
[ Szerkesztve ]
-
Kraptor
őstag
Megéri a 8e többletet az 1G ram egy Asus 4850-en? Vagy inkább 15e+-ért egy 4870 512?
[ Szerkesztve ]
-
One79
csendes tag
válasz _Toka_ #46461 üzenetére
Toka
Igazán köszönöm a választ, akad ilyen cucc a fiókban, de nem ilyenre gondoltam mint, hatékony, halk, olcsó hűtés.
HSM
Igazán köszi a pozitív hozzászólást, azt hiszem megpróbálom egy Noctuával párban az AC Accelero S1 rev 2 bordát.
Ha még van valakinek egyéb javaslata továbbra is várom.Ne makacskodj, forogj együtt a földdel.
-
jozefgucci1
addikt
Szevasztok !
Tegnap hoztam el egy gigabyt 4850-es karit és mikor este beraktam és elkezdtem játszani akadt némi gondom vele.Eddig egy 8800GTS320 Oc-m volt és minden flottul működött.Alapbol ( így gyorsan) az 9.1 drivert raktam fel hozzá. Több játékban is tapasztaltam ,hogy amikor kilépek eltünik az asztal és egy pillanatra sötét lesz a háttér ?Sőt ha egy játékot lerakok tálcára akkor egy pillanatra szintén ez van.
Majd egy hétig olvasgattam itt ,hogy melyik kártyát vegyem 4850vs GTS250 és reméllem nem döntöttem rosszul.
Jelzem semmi mást nem csináltam régi kari ki új be a drivert uninstaláltam ,sőt semmi nv-s cucc nem maradt a gépen.Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kraptor #46509 üzenetére
Attól függ mekkora felbontáson játszol. Ha 1680x1050 körül akkor inkább 4850 1GB sztem. GPU-t tudod húzni de ramot hiába ragasztasz pluszba a kártyára.
mod:
jozefgucci1: Azért egy driver cleaner vagy driver sweaper-t futtathatnál, tele van a regstrid nv-s cuccokkal, ami nem igazán jó ha Radeonod van. Ez a progi kitakjarítja.
Ja és a legújabb drivert használd sztem.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
_Toka_
senior tag
válasz Kraptor #46509 üzenetére
Hát, ez komoly dilemma... Igazából ma főleg a felbontás szab határt a memória használhatóságának. Én most cseréltem monitort. 2048x1152-ben játszom egy 512-es 4850-el. A Flatout3 esetében tapasztalom, hogy kb. fél percenként akad. Akadások között viszont gyönyörűen fut.
Viszont, ha már 1GB, akkor már inkább 4870, mint 50... Legalább is én ezt vennék, ha ma vennék.(#46511) jozefgucci1: Mennyire hosszan fekete a kép? Esetleg úgy is marad néha?
(#46514) twine:
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz dangerzone #46487 üzenetére
Majd jön még......hiszen mi volna az ATI tulajdonosokkal nélküle...
gyári BIOS-al müködnének a kártyák.....úúúúúúristen még belegondolni is szőrnyűűűűű.....
ne,,neee,,,,,ne is beszéljünk ilyenekről.... -
Kraptor
őstag
Köszi a válaszokat, igazából felbontás az 1680x1050 lenne, tehát ezért nem tudom, hogy kell e az az 1G vagy inkább egy 512 4870-en.
-
djxp01
senior tag
4870 x 2-hez elég szerintetek egy HX520 Corsair táp ? (+ Q6600 @ 3200Mhz + 3 HDD + DVD + 3 venti)
regisztrált: 2005-07-05
-
jozefgucci1
addikt
-
HSM
félisten
válasz _Toka_ #46513 üzenetére
Szerintem nem a felbontás a lényeg, az már csak az utolsót teszi be az 512-es kariknak, pláne élsimítással... De még azok nélkül, 1680*1050-ben is bőven érezhető különbség van 1gb és 512mb között bizonyos játékoknál. (Főleg Crysis, GTA4, FC2... Meg amit nem próbáltam eddig...)
-
_Toka_
senior tag
Ezért írtam, hogy "ma". Egyébként én nem az általam használt felbontást gondolom már ma sem határnak, hanem az 1680x1050-et vélem annak. És a jövőben megjelenő játékok egyre inkább ki fogják használni a nagyobb memóriát a kártyán. A 4890 sem véletlenül 1GB memóriával jelent meg...
-
Egzee
őstag
_Bishop_: Windows reinstall???
Kraptor: Bizony megéri, jobban mint az 512-es 4870... Én a rohadt 512RAM miatt nem tudok 1920-as felbontásban játszani, habár a 2 4850-es bírná az iramot...
jozefgucci1: Windows reinstall...
-
P00By
nagyúr
-
_Toka_
senior tag
válasz jozefgucci1 #46523 üzenetére
Nem kell!
Mennyi memóriád van? Nem lehet, hogy swap-pel a rendszer ezekben az esetekben? -
nuke7
veterán
sziasztok!
egy olyan kérdésem lenne, hogy az ATT mondjuk 4870-hez is használhato vista x64-gyel, (vagy esetleg win7 x64-gyel?)
ugyanis vissza szeretném venni 2d-ben a karim orajelét, a ref. hutö nagyon hangos...https://youtube.com/user/nuke7
-
jozefgucci1
addikt
válasz _Toka_ #46524 üzenetére
Van benne 1db 2G Kingmax 800Mhz es ram .Kevés lenne ? Mondom tegnap még játszottam a 8800GTS karival ugyan azokkal a beállításokkal .Beraktam ezt és ezt csinálja .Mivel már 6 éve NV-s vagyok ötletem sincs Atival kapcsolatban .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
_Toka_
senior tag
válasz jozefgucci1 #46526 üzenetére
Egyrészt ez 512MB-s kártya, az 320-as volt - ha jól látom a másik topicból... -, másrészt fogalmam nincs, melyik rendszer hogy terpeszkedik 3D alatt a memóriában driver szintjén.
Minden esetre elég látványos a swap. Ha teker a winyó, akkor swap-pelhet is, ha nem, akkor nem az lesz a hunyó.
Más részről miért pont 1 db 2GB-s memóriát használsz? Vagy ez valami átmeneti megoldás? -
Salvador20
őstag
válasz arnocost #46528 üzenetére
ha szerencséd van,akkor egy villamossági és alkatrész üzletben találsz is hasonlót(valami maszekba menjél,ne obi meg hasonlós szerűbe, ott nem lesz ilyen)
vidd el az egyik jót, és mutasd meg, tuti lesz hasonló(ha más nem, biztos lesz olyan,aminek a menete ugyanekkora)Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
BPFeri
senior tag
Sziasztok,
kérdeznélek Benneteket .. Sapphire Vapor-X v. Gainward Golden Sample.. mindkettő HD4870 és 1Gb.. melliket vegyem inkább és miért ?
Köszönöm előre is a véleményeteket..
F.
....
-
jozefgucci1
addikt
-
brd
nagyúr
Használható, de el kell fogadnod, hogy a M$ pofátlansága miatt, Vista x64 alatt csak ún. tesztmódban futtatva tudod használni az ATT-t, mert nem enged aláíratlan drivert használni a Vista x64. Tesztmódban viszont igen, de így pl. lesz a desktop-on egy bejegyzés (más hátrányról nem tudok). SP1-ig működött az a megoldás, hogy a bcdedit használatával kikapcsoltad a csak aláírt driverek elfogadását. Ilyen aláírt driver azért nincs az ATT-hez, mert az a M$ miatt pénzbe kerülne.
Ez az utolsó infóm a dologról, majd korrigálnak a Vista-t használók, én igyekszem kerülni a használatát (nem - csak - emiatt).The only real valuable thing is intuition.
-
_Toka_
senior tag
válasz jozefgucci1 #46533 üzenetére
Azért jobb a 2x1, mert kétcsatornás a memóriavezérlő, és csak páros számú azonos méretű memóriát tud teljes sebességgel használni. Jelenleg fele olyan gyors a rendszered memóriakezelése, mint lehetne.
Swap: amikor az op.rsz. ki-/belapolja a használt/nem használt memórialapokat a winchester-re/-ről. Ilyenkor írja/olvassa a lapozófájlokat.nm
[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
válasz jozefgucci1 #46538 üzenetére
Szerintem inkább érdemesebb még egyet szerezni mellé...
-
_Toka_
senior tag
válasz jozefgucci1 #46540 üzenetére
Zömmel 32 bites XP-t használok. Ha a rendszer nem is gyorsabb tőle jelentősen, de több játék gördülékenyebben fut, mióta 4GB van a gépben.
Tedd meg, légy szíves, hogy kitöltöd az adatlapod cuccok rovatát, akkor az ember ritkábban fut lukra...
-
virkir
veterán
Működésre lehet bírni bár nem egyszerű.
Win 7-ről tudok tippeket adni mert most azt használom, ráadásul ahány build volt fent mindnél más módszer kellett.
1: ATT telepít admin módban. A telepítésnél kapcsold ki a rendszerrel együtt indulást.
2: ATT könyvtárhoz adj teljes hozzáférést
3: ATT könyvtárban megkeres ATTLoader.exe, indít, ha nem találod akkor netről letölt és bemásol (van amikor felteszi van amikor nem), ha megy örül és feladatütemezőben hozzáadhatod, hogy a rendszerrel együtt induljon. Így
Ha nem akar menni akkor jön a trükközés.
Bekavarhat a Defender vagy valami vírusirtó, ugyanis induláskor létrehoz egy fájlt az ATT ami csak a futása alatt van jelen és nem igazán szeretik a védelmi progik a semmiből előtűnő fájlokat.
A Defenderben vagy a vírusirtóban add hozzá a teljes ATT könyvtárat + a megjelenő fájlt (Atsiv.exe) kivételként, hogy ne foglalkozzon vele.
Lehet többször el kell játszani ezekkel a dolgokkal követve az esetleges hibaüzeneteket de eddig mindig sikerült működésre bírnom win7x64-en.
Arra is van esély, hogy nem kell használni a loadert, próbáld az atitray.exe-t xpsp3 módra állítani a kompatibilitás fülön. Nekem most win7x647068-on így megy.[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
paprika
aktív tag
No megvan az új kari. Holnap ér ide
Ezt vettem meg
Vehettem volna a Silent változatot de minek Hang az nem érdekel ráadásul azt mondták halk de tűz forró. Erről a hűtésről ami a linken szerepel valami vélemény? Szabályozni lehet a ventit?
[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz paprika #46543 üzenetére
Lásd egyel feljebb az AtiTrayTools-t.
Jól beállítva halk és nem túl meleg.
Nálam 2D-ben 28% venti fordulatszámnál most 40° körül van a kártya, 3D-ben sem nagyon megy 75-80°-nál feljebb max 40%-os ventivel.
Igaz nekem a feszültségek meg az órajelek is rendesen vissza vannak véve."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Bandeee
tag
Így is 44-45 idle-be GPU, VRM 58! Gamma után meg Everest azt írta 54-55 fok GPU, és 85-86 fok VRM!!
-
sgteam
aktív tag
nekem is musashi hűtöm van de honnan tudom, hogy mennyivel pörög? Jelenleg teljesen fel van csavarva de hangját nem hallom!!!
Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D
-
Yany
addikt
válasz BPFeri #46532 üzenetére
kérdeznélek Benneteket .. Sapphire Vapor-X v. Gainward Golden Sample.. mindkettő HD4870 és 1Gb.. melliket vegyem inkább és miért ?
A kérdésedre válaszoljanak mások alaposan kifejtve:
[FiringSquad]
[OverclockersClub]
[CPU3D]
[NeoSeeker]A Vapor-X hűtésről mindenki ódákat zeng (nagyon halk, miközben terhelve sem éri el a GPU a 70 fokot), a kondik is spécik és a fogyasztása is kicsit jobb a referencia változatoknál. A Gainward is jó lehet, de azt mindemellé téve, hogy a Vapor-X az egyik legolcsóbb 1GB-os Radeon 4870, sztem igencsak egyértelmű a kérdés (tegnap még kapható volt az Iponban 56K-ért).
Lehet, hogy én vettem meg az utolsót a mostani szállítmányból, mert tegnap este rendeltem meg és várhatóan holnap kézbe is veszem a "drágaságot".
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
Aktív témák
Hirdetés
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl