- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
válasz dangerzone #46403 üzenetére
Nő, vagy nem nő... Én férfiként el tudom dönteni felnézve az égre, hogy valszeg esni fog, vagy strandidő lesz, és teszem ezt a kéknek a fent látható árnyalatából... Több Off-ot már nem szeretnék írni arról, hogy elkerekedett a szemem - picit a szám is - hogy Core i7-el tolja nemmellesleg 6GB memó mellett. Nos, igen, el tudom képzelni, hogy nem csak 3D-ben megy a gép. Csak fel szerettem volna hívni mindazok figyelmét a tényre, akik hasonlóan felszínesen néztek a linkelt képekre, mint én...
[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
Üdv ! Ha minden jól megy akkor holnap kapom meg a 4850-es Sapphire Radeonom. Végre ... Szóval kérném a segítségeteket ,hogy mondjatok már nekem 1-2 alternatívát hűtés szempontjából ! A Scythe Musashi és az AC Twin Turbo féle megoldásokat már megnézegettem neten , teszteket stb. Azok tetszettek , de árban a scythe-t elég brutálisnak tartom. Tehát valami kellemesen jó árral rendelkező jófajta hűtőt ha tudnátok mondani! Minél többet ajánlatok , annál jobb nekem Meg esetleg ha mondtok 1-1 nevet ,hogy itt Ph-n kinél lehet megvenni , gondolok itt a bazárosokra , mert ha nem tévedek akkor még senkinél nem találtam ilyesmit. Persze gondolom ,hogy rossz helyen kerestem Előre is köszönet !
-
lala42
őstag
válasz Májsztró #46409 üzenetére
Figyu!
Ha dual slotos, akkor szerintem felesleges rá hűtést barkácsolni. A dualok gyári hűtése is megteszi.
Szerintem, valamint az ismereteim szerint (+ tapasztalat)Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
addikt
válasz Májsztró #46407 üzenetére
Minél többet ajánlatok , annál jobb nekem
Nem nagyon válogathatsz, mert nincs a 4800-as szériára olyan sokféle megoldás.
Az általad drágálottnál olcsóbb, ami hatásos és nem ordítja le a fejedet nem ismert.
Örülhetsz,hogy ennyiért megúszod,nekem más megoldás nem lévén:
Thermalright HR-03 GT+Scythe Kama Flex 92mm, 2000rpm=15 000 Ft volt."Aki ad,az nyer"
-
dangerzone
addikt
válasz Májsztró #46411 üzenetére
Ha 10.000ft-ot szándékozol hűtőre költeni, jobban jártál volna egy nem refhűtős változattal +5000-ért....
Amúgy a refhűtő is tökéletes erre a kártyára. Nem kell alapból lecserélni...
Egyébként ha már mindenképpen barkácsolni akarsz , akkor accelero s1 + 12-cm-s venti, aztán megkaptad az egyik legjobb ár/teljesítmény mutatójú hűtőcsodát.
-
lala42
őstag
válasz dangerzone #46414 üzenetére
Igen-igen. És az kb 6-6500-ból ki is jön.
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
mokkacsoki
tag
Üdv van egy kis bajom a kártyával.Mikor megkaptam a club 3d HD 4850 esemet ha nagyobb beállításokat eszközöltem egy játéknál elkezdett szemetelni.Kicserélték,és most az új megint kezdi.... már nem tudom mit tegyek.Elvileg mindenjó a gépembe régi kártyával nemvoltak ilyen problémák.Vmi ötlet?
A processzorok füsttel mûködnek. Ha kijön belõlük a füst, nem mûködnek tovább.
-
dangerzone
addikt
válasz mokkacsoki #46416 üzenetére
Csak egy javaslat, amit én csinálnék, ha ilyen problémám lenne: Feltenném Ati Tray Tools-t. Megnézném, milyen órajelen van 3d-ben a kártya (ezt mondjuk everesttel vagy ccc-rel is meg lehet nézni). Mert lehet olyan eset , nálam is ilyen volt, hogy alapból valamiért 500/750-en megy 3d-ben. Na, én beállítottam a rendes órajelet, viszont egy kis plusz feszültséget kellett neki adnom, mert nálam is kis kockák jelentek meg. Ezek után ráküldtem az ATT renderjét, és bekapcsoltam a teljes hibakeresést. Mikor elértem azt a feszültséget, ahol a kártya már nem hibázott az alap órajelek mellett , akkor elmentettem a profilt. Aztán autómatára állítottam a 2d/3d-s profilcserét. Azóta jó minden. ( A feszültséget, lassan, óvatosan állítottam egységenként. 2 egységgel kellett feljebb vinnem az értéket)
Nálad nem biztos h ez a helyzet, de egy próbát megér szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
lala42
őstag
válasz mokkacsoki #46416 üzenetére
Megnézted a gyári számát?
Valóban kicserélték, vagy visszakaptad az előzőt?Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
addikt
válasz dangerzone #46417 üzenetére
Basszus, megnéztem az enyémet és alapból 500/900 a 3D.
Fasza, bios probléma lehet?
CCC-t használok jobb lenne az ATT?
Olvasgattam már a leirását hát meg kellene tanulgatni.
Mit javasolsz?"Aki ad,az nyer"
-
dangerzone
addikt
válasz Daffni2 #46420 üzenetére
2d-ben rendesen visszaveszi az órajelet?
Amúgy att nem nehéz. Katt annyit írt róla mint a fene a blogjában. De én 3 beállítást szoktam használni, nekem az elég.
Még 1x nézd jól meg hogy tényleg szar-e 3d-ben, nézd meg 2 progival legalább. Mert lehet csak valami energiagazdálkodási funkció.
Mondjuk küldj rá vmi rendert , vagy vedd a játékot kis ablakra, aztán úgy nézd meg. ;)
Ha tényleg szar vmi, akkor majd még írok.
[ Szerkesztve ]
-
mokkacsoki
tag
válasz dangerzone #46422 üzenetére
felraktam az ati tray tools-t ha elindítom leáll a gépem.:S
-
addikt
-
dangerzone
addikt
-
dangerzone
addikt
válasz mokkacsoki #46423 üzenetére
Leáll?
Azt hogyan? Ki is kapcsol? Vagy elmegy a kép? Vagy mi?Elvileg nem szabadna ilyennek történnie.
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
egy asus 9800gx2 vagy egy ati 4870 1gb powercolor franko huteses a jobb vetel, kb 1 aron?!
üdvMigiri, migiri, úgy ám! :D
-
addikt
válasz dangerzone #46425 üzenetére
Ok, tanulmányozom.
Viszont van új BIOS a Giga honlapján ehhez a kártyához.
Érdemes előtte kipróbálni?Szünetmente tápon van a gépem, az előző 4850 kártyával már csináltam katt777 leirása alapján a hűtés-ventillátor szabályozás javítására.
"Aki ad,az nyer"
-
mokkacsoki
tag
válasz dangerzone #46426 üzenetére
újraindul a gép teljesen.
-
HSM
félisten
válasz Daffni2 #46420 üzenetére
Tudtommal akkor van ilyen, ha ATT-t elindítod, ugye 2D-ben. Na az akkor fixálja a 2D-s üzemmódot, és blokkolja a powerplay-t, hogy rendesen menjen a kártya 3D módban. Az ATT uninstallálása megoldja a gondot, ha ez a baj...
Ahogy nézem, a korábban küldött furmark-od jóval gyorsabban ment...[link] Szóval ott még valszeg jól működöt a cucc.... -
dangerzone
addikt
válasz Daffni2 #46428 üzenetére
Megpróbálhatod végülis. Én részemről mindig jobban szerettem a könnyebb dolgokat. Meg mindig picit bennem van a para mind alaplap, mind pedig vga biosfrissítésnél.
N-vidi-A: A 4870 újabb, kevesebbet fogyaszt, támogatja a dx 10.1-et (bár ez annyira nem mérvadó) , kisebb, szebb, megbízhatóbb teljesítményt nyújt az 1 mag miatt.
-
dangerzone
addikt
válasz mokkacsoki #46429 üzenetére
Huhh, bocsi hogy belevittelek a rosszba. De nem gondoltam hogy így megkeveri a rendszert.
Amúgy catalyst is volt vele együtt mi? Lehet azért volt. -
mokkacsoki
tag
válasz dangerzone #46433 üzenetére
semmi gond.Már ígyis tök ideg vok3 hónappal ezelött vettem a karit.ezt csinálta egyböl..aztán csere most újra itt .ás ugyan azt csinálja... azthiszem visszatérek a konzolokhoz.lehet a táp kevés nem tudom.De annak az esélye hogy két db club 3d HD 4850 egymás után mennyen tönkre pont nállam sztem kevés Nem tudom micsináljak...
-
dangerzone
addikt
válasz mokkacsoki #46435 üzenetére
Milyen tápod van?
-
mokkacsoki
tag
válasz dangerzone #46437 üzenetére
Point of View Black diamond 500W max
-
dangerzone
addikt
válasz mokkacsoki #46438 üzenetére
Elég hozzá pedig.
Már egy minőségi 400w-os is elhajtja.Amúgy ez a szemetelés mennyire vészes? Nem tudnál róla egy screenshotot küldeni?
[ Szerkesztve ]
-
mokkacsoki
tag
válasz dangerzone #46439 üzenetére
huh majd megpróbálok eggyet shotolni.Am egyenlőre nem annyira vészes DX 9 ben pl the godfather 2 nel neha ha párbeszédekben vagyok vagy vmi nagyon fényes helyre megyek.Szóval nem annyira gyakori és csak kicsit csinálja,de azért mégis ... elég gáz DX 10 be nézném meg mitcsinál DX 10 be az élsimítás tette mindig tacsra az előző karit
-
dangerzone
addikt
válasz mokkacsoki #46440 üzenetére
Esetleg még ha nem csináltad voln, próbálj meg egy drivercserét.
Nekem a feszültségi gondok miatt, amit korábban írtam is, olyat csinált hogy több helyen kis kockák jelenek meg, mintha pixeles lenne a kép.
-
Egzee
őstag
válasz mokkacsoki #46440 üzenetére
Nekem most szállt el az egyik 4850-esem és mikor primarybe raktam akkor nekem már a windows betöltésnél szemetelt. hallgass rám és vidd vissza. ha jó úgyis visszaadják, majd akkor gyere ide parázni, hogy mi van mert az már tényleg érdekes kérdés lesz
-
őstag
Sziasztok. Én egy olyan gonddal fordulok hozzátok ami számomra elég nagy. Adott egy Ggabyte EP45T-DS3R lap és hozzá két szép Sapphire HD4870... Az a gond hogy a Catalyst látja és érzékeli is a crossfire-t de a 3dmark06-ban ugyanakkora FPS-em van mint 1 karival. A karikat már megnéztük egy másik lapban és minden gond nélkül ment CF-be. Azt hallotam hogy a Gigabyte lapokat elég nehéz rávenni a CF-re. Aki tud segitsen pls. Elöre is köszi mindenkinek.
-
addikt
válasz dangerzone #46432 üzenetére
Na az új BIOS rendbehozta,most szépen leveszi 2D-ben 3D-ben 750 MHz-re teszi.
Eddig ráadásul nem lehetett a memóriát 990-nél nagyobbra venni mert már szemetelt,most simán megy 1100-on.Többel nem akartam próbálni.A GPU 770 MHz beállítással már kilépett a Furmarkból,most 790-nel simán megy.
Sőt úgy néz ki megtáltosodott a kártya, a 3DMark2006 a Catalystban full minőség beállításokkal, ad annyi pontot mint a régi BIOS verzióval teljesen lebutitott képminőség beállításokkal.
Valószínű el volt cseszve az eredeti BIOS.
Amúgy nagyon egyszerű, ügyes BIOS buherátora van a Gigabyte-nek."Aki ad,az nyer"
-
Egzee
őstag
szal ha játék alatt sebességkülönbséget látsz fps mérővel akkor az a lényeg. letöltöttem ezt az amd fusion programot ami elvileg tehermentesíti a procit a windows sok szarjától és azt mondták 500 meg 1000 plusz pontom lesz tőle vantage-ban... ja lett +20 talán... de annyi meg két mérés közt bármikor keletkezhet egyébként is
Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Külpolitika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Robotporszívók
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest