- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
tome.jr
addikt
válasz dangerzone #44950 üzenetére
Hát ha az nem is de egy 5500 Mhz remélem összejön.
-
katt777
félisten
válasz Silent77 #44911 üzenetére
Lehet, hogy az ATT csak engem szeret? Nálam nem hibázik, és a futásával sincsenek gondok. Lehet mondjuk, hogy valamit nem jól állítottál be (pl. tuning vagy fesz., utóbbit gyakran elrontják a felhasználók) Az említett hibajelenségek hibás túlhajtásra utalnak (VPU recover).
A honlapomon vannak teljes ATT beállítások az újabb verziókhoz XP-re és Vistára, ATI VGA-khoz, valamint HD4870-hez külön gyári értékekkel és +/- tuning profilokkal. Ha a "stock" ATT beállításokkal is gondod lenne, akkor tutira valami más szoftver zavar bele a dologba (esetleg CCC, de persze más is lehet).
Amúgy sem a Grid, sem a GTA4 nem egy olyan kiforrott program, amelyre lehetne alapozni. Én csak az előbbit próbáltam, de gond nélkül ment. Én próbáltam az ASUS házi driverét (lényegében még a 8.11), és a 9.2-est, de mindegyik jó. 9.1-es Catalyst-tel engem is kidobált pár játék néha, vagy fagyott.tome.jr: Azért egy nagy kupac dolog van, amelyben az E8400 sokkal jobb az E5200-nál (magsebesség, támogatott eljárások, cache, stb.).
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Zájec
veterán
"A következő lépcsőfokot az 512 MB-os Radeon HD 4870 képviseli majd az AMD termékpalettáján, az ára pedig 149 dollár lesz. " [link]
ha tényleg enniy lesz , akkor megvárom ezt a pár napot-hetet és benevezek egy 4870-re , hacsak nem esetleg egy 4890-re...
"Egy drágább modell is érkezik Radeon HD 4890 névvel." ,, "előbbi nagyjából 199 dolláros áron,"eddig még soha nem volt ATI RADEON-om.. lehet hogy itt az ideje..
[ Szerkesztve ]
-
Dimacherius
csendes tag
válasz dangerzone #44922 üzenetére
Hali!
9500 GT-t akartam írni...
Tudom, hoyg a Codegen nem a legjobb táp és a 300w sem egetverő teljesítmény, de ehhez a karihoz egyenlőre elég.
Ha veszek egy G Force 9550 Gt, az 15 k.
Mellé egy normális 400w-os táp az 4k-tól kezdődik, de inkább több és máris 20 k-ban vagyok minimum egy videókártyacsere miatt.
Inkább rakatok alájuk ventit.
Két kérdés:
1. A 300 w-os Codegen tápom elegendő egy aktív hűtéssel rendelkező Ati Radeon HD 3450-nek?
2. Ha esetleg videókarit cserélek milyen tápot érdemes venni hozzá, ami árban sem húzós?
Nem kell NASA technológiás táp....
Segítséget előre is köszönöm.
Dimacherius
We are the most powerful military in the history of man...!!!!
-
DigitXT
nagyúr
válasz Dimacherius #44956 üzenetére
Nem itt kellene ezt megbeszélni. Van tápos topik, meg van a jelenlegi VGA-dnak megfelelő... De ha neadjisten 4850-re váltanál, rá ne dugd arra a Codegenre, mert azonnal agyhalál...
-
opstefan
tag
Üdv!
Nem rég vettem egy 4870 1 gb karit. Azt szeretném tudni, hogy egy 5200+ mennyire fogja szegény jószágot valamint a PCI Expres 1.0? A proci 3000 Ghz-n stabil. -
danilla
őstag
válasz Dimacherius #44956 üzenetére
1. a 300W-os codegen elégnek elég, ott a minőséggel vannak nagy gondok
2. ha egy ilyenre beruházol, nem hiszem, hogy bármikor tápgondod lenne: FSP 350W (persze ha gépújításba fogsz, akkor már érdemes egy 400W-osat venni)
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Hali!
AC S1 Rev2, rámenne elvileg, egy Sapphire Edition(Dual Slot Fansink) 4850 re is? Raknék rá egy 12 es ventit, így kéne süni a memokra, stb...?
-
dangerzone
addikt
válasz katt777 #44953 üzenetére
"Azért egy nagy kupac dolog van, amelyben az E8400 sokkal jobb az E5200-nál (magsebesség, támogatott eljárások, cache, stb.)."
A leglényegesebbet megint elfelejtetted mondani, hogy kva drága az E8400.
Ez most kb olyan, hogy egy Ferrari sokkal gyorsabb, mint egy Audi a3-as. Persze hogy gyorsabb, de egyrészt a magyar utakon nem fogod kihasználni a többlet sebességet, másrészt jóval drágább a Ferrari.
[ Szerkesztve ]
-
gabx76
őstag
válasz opstefan #44958 üzenetére
Röviden szólva: Nagyon
Kicsit bővebben: Sajnos rém kevés az X2 a 4870 kihasználására. Nekem csak 4850 van egy 3,3GHz-n stabil 5400+ társaságában. A processzor rettenetesen visszafogja még így is a kártyát.
Egy izmosabb Phenom a minimum, ami kell a 4870 alá, hogy kihajtsa.A PCI-E 1.0 nem lehet gond, ha 16x.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv! MSI R4850-2D512-OC-ről van valakinek tapasztalata? 9800gtx+ készülök elcserélni 1-1 és nem tom milyen kártya.
Rock Katona
-
KaraDani
addikt
válasz LordDarkness #44966 üzenetére
Igen ezt olvastam én is, arra akarsz utalni, hogy rámegy, max lelóg a vége?
-
KaraDani
addikt
válasz dangerzone #44964 üzenetére
Kösz a választ, elsőre átsiklottam felette, mintha valamelyik topciban olvastam volna, hogy rakott fel valaki S1 et erre, de már nem találom. Ramsünit meg azért nem tudom, hogy feltétlenül kell e, mert a gyári hűtés is csak egy venti ami gondolom szállít rájuk levegőt, én meg úgyis rakok rá 1v2 12cm s ventit. Amúgy ha veszek ramsünit, kell figyelni a méretét, vagy mindenképpen befér az S1 alá?
LordDarkness: Én úgy tudom, hogy körülbelül egy szint. Nyers erő talán több az NV ben, de szűrőkkel tán az ati jobb valamivel.(ha baromságot írtam javítsatok )
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz LordDarkness #44965 üzenetére
Hát nem fogsz túl nagy változást tapasztalni. Kb. egyforma gyorsak, bár lehet, hogy a Geforce az újabb driverekkel már erősebb is picivel. Ami egyiken nem fut jól, az a másikon se fog, erre mérget vehetsz.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz LordDarkness #44971 üzenetére
Helyes Én is Ati párti vagyok
-
Pala
veterán
válasz LordDarkness #44971 üzenetére
Szóval csak a szimpátia húz az Ati felé?
-
proof88
addikt
Eddig nekem sem volt gondom att-vel, de újabban egyik gépen 2 felhasználó van, és amikor váltok egyikről másikra, elég sokszor kék halál lett, egy ati-s dll-re hivatkozva, leszedtem att-t és megjavult... viszont nem volt kedvem vele egyelőre nézelődni, mi lehet a gond ...
-
twine
veterán
válasz LordDarkness #44968 üzenetére
Szia
Én egy időben gondolkoztam az Nvidia-n, és mindenhol azt láttam hogy kb parriban van a két zsuga, ergó adnál a szarnak egy pofont...hacsak nem próbálkozni akarsz, és kipróbálnád mindkét oldalt...Ezért most aztán lehet hogy megköveznek ebben a topicban, de én ezt olvastam róluk...
Előnye elvben van a 4850-nek, hiszen elvben erősseb vas, és ha a jövőt nézed, és tetszenének a 10.1-es játékok, amik idén kijönnek akkor jobb a 4850...
Nekem pld pont a kártyád topicjában javasolták hogy ha már megvan a 4850 ne cseréljem le...én mondjuk azóta szívom kicsit a fogam, mert gyakorlatilag pont azok a játékok jönnének be amik Nvidia-ra vannak hegyezve, meg PhysX-re...ezt én buktam...(már tuti nem csereberélek)
Tehát összegezve: Pillanatnyilag kb egyforma erejű kártyákról beszélünk játékok alatt...a jövőt meg szerintem kevesen látjuk, mennyire lesz elég akár a 4850 is a megjelenő játékoknak,illetve hogy azok közül neked melyik fog jobban tetszeni(PhysX vs. 10.1)
Remélem sikerült egy picit összezavarni
üdv
Twine
Szerk: Látom lekéstem...és páran már válaszoltak....igy az összezavarás sikertelen volt,,mert a döntést meghoztad[ Szerkesztve ]
-
Real Ghoost
aktív tag
Sziasztok.
E7400as proci mellé érdemes HD4870est választani, vagy úgysem tudja kihajtani, és inkább 4850est vegyek?
üdv -
twine
veterán
válasz Real Ghoost #44977 üzenetére
...és ha most a 4870 belefér a keretbe, és azt veszed,,majd pedig később ha úgy gondolod, rádobsz egy kis levest a procid árára, és beruházol erősseb procira is?
Nem tudom "kihajtja -e", csak ha esetleg nem tenné...próbálom a logikát követni...
Ha 4850, akkor később VGa-t is, és cpu-t is kell cserélned...mert gyenge lesz...
ha viszont megveszed a 4870-et, később csak cpU-T kell cserélned vagy rosszul gondolom? Mindenből mindig a legerőssebet ami belefér a keretbe...olyan ugy sincs hogy egy Gamer config készen van... valamit ugyis kell majd benne cserélni!
Ezzel a dologgal hogy CPU-hoz vegyünk VGa-t, meg VGA-hoz monitort,,soha nem értettem egyet....de persze lehet mások mást mondanak..ezen NEM kívánok vitatkozni[ Szerkesztve ]
-
Real Ghoost
aktív tag
Ha már össze rakok egy gépet, akkor nem nagyon szoktam cserélgetni, csak ha elromlik benne valami. Ezért kérdezem, hogy ilyen processzor mellé érdemes-e betennem a drágább kártyát, vagy felesleges. E8400es már tuti kihozna belőle mindent, de az meg túl drága most, 13k a különbség a kettő között. Azzal megint nem vagyok előrébb, hogy akkor inkább a drágább proci és a kisebb vga, mert játékokban azért a gpu fontosabb mint a cpu. Tudom, 10k ide-oda nem tűnik olyan soknak, de már ilyen alapon mindenből vehetnék drágábbat/nagyobbat, aztán meg csak pislognék, hogy mennyi is lett a vége.
-
_Toka_
senior tag
válasz Real Ghoost #44980 üzenetére
Már megbocsáss, de ez úgy "hangzik", mintha zokon vennéd a tanácsot... Márpedig az szóról szóra igaz.
Szerintem ezek után dönts! Mi is értjük, amiket leírtál, egyet is értünk vele. De a döntés végül úgyis a tiéd! Az a tanács attól még maximálisan ül! -
Real Ghoost
aktív tag
válasz _Toka_ #44982 üzenetére
Erről szó sincs, a tanácsot köszönöm és megfogadom, de a kérdésemre még mindig nem kaptam választ De ha ez szerintetek sem nem túl nagy hülyeség, akkor marad a e7400 + 4870.
Csak azért mertem feltenni a kérdést, mert egy pc boltban meg lebaszott az eladó, amikor megkérdeztem hogy gtx260at mennyiért tudnak hozni, és erre jött a választ hogy ebbe a konfigurációba felesleges betenni.[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz Real Ghoost #44983 üzenetére
Ha sikerül tuningolni azt a procit 3300-3500Mhz közé esetleg fölé, akkor valszeg elég lesz a 4870-nek...nem fogja az utolsó cseppig kicsikarni belőle a legutolsó FPS-t is,,de nem hiszem hogy jelentősen visszafogná...ha viszont alapon akarod működtetni a procit akkor viszont sz@r lesz..és valóban kevés...(de én még akkor is ezt a verziót választanám )
[ Szerkesztve ]
-
iceman1024
csendes tag
Sziasztok!
Egy 4850-es kártyát néztem ki, amin keresztül néznék HD filmeket illetve a gépen játszanék is.
Az lenne a kérdésem a filmnézéshez, hogy mindenképp HDMI kimenetes kártyát kell nézzek vagy DVI is jó egy átalakítóval, mert egy 7.1-es erősítőbe dugnám be a HDMI-t, ami szintén HDMI-n menne ki a TV-re (HDMI 1.3-as mindkettő)?
DVI-HDMI kábelen is megy AV jel, tehát a 7.1-et át tudom vinni az erősítőre vagy a DVI-HDMI csak videót visz át?Köszi szépen előre is a választ!
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Iceman
-
KaraDani
addikt
válasz Real Ghoost #44983 üzenetére
Előttem szólónak igaza van, általában ezek egy közepes hűtéssel (AC freezer 7pro, CM hyper tx2) simán mennek 3,6ghz+, azzal meg azért nagy valószínűséggel, nagyobb felbontásban, már nem lesz annyira proci limites a dolog.
Szerk.: az előttem szóló a 2vel előttem szóló lett időközben
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz iceman1024 #44985 üzenetére
A DVI-HDMI átalakitó álltalában alap tartozék ezekhez a zsugákhoz, és tökéletesen viszik ki a hangot Tv-re, erősitőre...hiszen pont erre a célra találták ki a HDMI-t.. (csak a HDMI/HDMI kábelt kell megvenned)..
Szerk: Bár ha igazán maximalista vagy, és a pénz nem számit, akkor érdemes beruházni egy DVI/hdmi kábelre...hiszen egy csatlakozás/kontakt hibával kevesebb lehetőség...(csak hát az ára nem éppen kedvező ezeknek a kábeleknek)[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz iceman1024 #44988 üzenetére
Valaki itt a PH-n írta hogy valami jogdíjat vagy mit kell akkor fizetni, és akkor lehet hogy drágábban kellene adniuk a kártyát! De lehet hogy most nagy állatságot mondtam
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
twine
veterán
válasz iceman1024 #44988 üzenetére
Igen pontosan,,,mivel lényegesen kevesebb a hangszórós, illetve HDMI-vel ellátott monitor van a piacon...a nagy többség D-sub, illetve DVI-on keresztül kapja a jelet...
Felettem viszont _Toka_ kollegának érdemes a hozzászólását komolyan venni, mert valóban mintha hallotam volna én is efféle szóbeszédet ...
Tehát az átalakító a biztos,,,a többi amit irtam inkább csak drága találgatás -
iceman1024
csendes tag
-
veterán
Vagy inkább engem nem szeret!
Az oldaladról töltöttem le a config fájlt, és csak a 2D, 3D profilját használtam. semmi máshoz nem nyúltam, minden beállítás maradt alapon. Egy teszt erejéig próbáltam ki a 3D OC profilt. A túlhajtásnál volt beállítva, hogy 2D-be melyik profilt használja, meg 3D-be..kb ennyi. Ma majd kipróbálom az XG driverét+ ATT-t, hátha nálam is jó lesz.
Még annyi, hogy hiába választottam ki a 150-400-as profilt, a fesz 1,1V volt, de ez nem hiszem, hogy számítana.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Mankó
veterán
Egy amatőr kérdéseel zavarnálak meg titeket.
Van egy Sapphire DualSlot 4850-es kártyám. Szeretnék a másik szobában lévő lcd tv-n (32"-os HD ready) HD filmeket nézni. Arra lennék kiváncsi, hogy áttudom-e hdmi-n ,lőni a jelet a tv-re , s ha igen, akkor hogy lehetne megoldani, hogy a hang is 5.1ben szóljon? (Van egy hdmi-s erősítőm is a hozzávaló hangfalakkal.)
Köszi a válaszokat! -
twine
veterán
válasz iceman1024 #44992 üzenetére
Ez alapján gyakorlatilag mindegyik kártya megfelel az elvárásaidnak, mert mindegyik tudja,a 7.1-et, ha jól tudom...a kérdés csak az hogy benne is legyen a dobozban az átalakító...(ezt azért érdemes még az üzletben lecsekkolni, mert sok helyen előszeretettel halásszák ki a dobozból majd értékesitik, 1500-2000ft-ért...)
Ezen kivűl pedig hogy melyik kártyát javasolnám? Ha megbocsájtasz, én nem ajánlanék kártyát,,soxor esett itt szó különböző márkákról, illetve hogy ki-mit-miért ajánl...érdemes kicsit bele olvasni a fórumba...és mérlegelni saját elvárásaid alapján...De ha csak az audio kimenet a szűrési feltétel, annak gyakorlatilag mindegyik megfelel -
P00By
nagyúr
-
twine
veterán
Erősitőnek nincs további HDMi kimenete?
A multkor olvastam talán itt a PH-n(vagy valamelyik társlapon) pont erről egy jó kis összefoglaló irást....
Ha abból a kategóriából való az erőlködő, akkor egyszerű a képlet....
Ha nincs, akkor szerintem a legegyszerűbb, a képet átjuttatod "bármivel" ami a tv-n van...
D-sub, DVi, HDMi, a hangot pedig az "egyéb" gépben lévő hangkártyádról juttatod az erősitőbe....
De megpróbálok a cikknek utánna nézni...bár nem hat túl bonyolultan a kérésed...de hogy HDMI-t nem fogsz tudni osztani az biztos....hacsak nem mint mondtam az erősítőn keresztűl...[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest