Több Radeon grafikus kártya ára csökken

A legfrissebb információk szerint az AMD az elkövetkező hetekben árcsökkentésre szánja el magát a grafikus kártyák piacán. A vállalat minden bizonnyal az új Radeon modelleknek készíti elő a terepet, melyek startja nem hivatalos források szerint április 6-án lesz.

A múlt héten kiszivárgott teszt szerint a 40 nm-es technológiával gyártott RV740 lapkára épülő Radeon HD 4700 család meglehetősen komoly teljesítménnyel rendelkezik majd, a legjobb hír azonban, hogy 100 dollár körüli áron fog startolni a HD 4830-at leváltó termék. A HD 4850 továbbra is a piacon marad, ára azonban 129 dollárra csökken, ami a teljesítményt figyelembe véve elég jól hangzik. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ez a két modell sebességben nagyon közel van egymáshoz, így borítékolható, hogy a HD 4850-től is könnyes búcsút kell majd venni a közeljövőben. A következő lépcsőfokot az 512 MB-os Radeon HD 4870 képviseli majd az AMD termékpalettáján, az ára pedig 149 dollár lesz. A változásoknak köszönhetően a CeBIT-en debütáló GeForce GTS 250 mozgástere teljesen leszűkül, így az NVIDIA már most gondolkodhat a tervezett árak mérséklésén.

Egy drágább modell is érkezik Radeon HD 4890 névvel. A kártya az 55 nm-es gyártástechnológiával készülő RV790 kódnevű grafikus processzorra épül, melynek felépítését még mindig nem lehet pontosan tudni. A kiszivárgott információk szerint egy 512 MB-os és egy 1 GB-os változat érkezik az új termékből, előbbi nagyjából 199 dolláros áron, utóbbi viszont 100 dollárral drágábban. Az órajelekről sincs pontos adat, de több forrás 850 MHz-es mag-, illetve 3900 MHz-es effektív memória-órajelet feltételez.

Az új termékek feltételezhető startja elég érdekes lehet, mivel a március végén megjelenő DirectX 10.1-es játékok komoly lehetőséget jelenthetnek. A vállalat valószínűleg kíméletlenül kihasználja a Radeonok technológiai fölényét, és a marketinganyagok a legfrissebb Microsoft API-val elérhető vizuális és teljesítménybeli javulásra lesznek majd kihegyezve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés