Hirdetés

Aktív témák

  • proof88

    addikt

    Üdv!

    No, köszönthettek a meghibásodó 4870-ek táborában.
    Mint azt korábban írtam, vettem egy Gigabyte 4870-et, 1 gigás változat.
    Szereltem a bicót, közben ment a zene a gépen. Készenléti módban volt a monitor, mert erre van beállítva, hogy x perc után kérem kapcsojja ki. Bejöttem, megmozgattam az egeret, és szemetes kép fogadott! :Y
    Itt egy kép róla.
    De ez nem egyszerű szemetelés. Ha a képernyő tartalma nagy mértékben megváltozik, pl egy másik alkalmazás ablakát hozom előtérbe, sokkal szemetesebb lesz, de csak kb 1 mp-ig, aztán fekete lesz a képernyő egy pillanatra és visszajön a képen látható alap szemetelés.
    Gyorsan ránéztem a hőfokra, a szokásos 7x fok körül van a GPU. Poénból felhúztam a ventit maxra, hátha valami melegszik, de nem segített.
    Újraindítottam a gépet, bootolás közben semmi hiba, xp logo semmi hiba, bejelentkezés, semmi hiba. Rángattam az ablakokat, elindítottam a zenét, semmi hiba, így hagytam a gépet, jövök vissza megnézni, visszahozom monitort készenléti módból, megint hibázik. Szóval egyelőre olyan, mintha készenléti mód után nem tudna normálisan visszaállni.
    Nem húztam a kártyán, nem állítottam órajeleket. A ref hűtő van rajta. Eddig nem volt gondja játékokban, most 2D-ben hibázik. Egyelőre reménykedek, hogy csak a monitor készenléti módja után nem áll neki össze a kép, mert anno az x1950pro-m is csinált érdekes dolgokat néha, ha órajeleket váltogatott 2D/3D között (ATT-vel beállítva), szóval remélem, hogy nem hibásodott meg a vram rajta, csak lámáskodik...
    Majd nézek játékokat is, egyelőre most a kerékpárt befejezem ... :DDD

Aktív témák