Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz bbchris #5403 üzenetére

    "Soká A szalagfűrésszel kapcsolatban csak annyit tennék hozzá hogy..."

    bbchris, azt hiszem, ezt thyeby-nek szántad... legalábbis én mintha szalagfűrészről nem értekeztem volna :)

    Ugyanakkor telibe találtál! :) Van nekem egy kicsiny szalagfűrészem, amiről lebeszélnél, de már késő. Délután még ki is hagytam a felsorolásból, hogy mit tennék a masszív körfűrészasztalra... azon egyszerű okból kifolyólag, hogy mióta megvettem nem használtam. Pedig néha szükségem lenne rá, de még párnaposan egy ügyetlen mozdulattal "megtörtem" a hozzá adott szalagot és azóta nem tudok vele szépen, pontosan vágni. De amikor ezt vettem, még nem volt se körfűrész asztalom, se lombfűrész gépem.

    Ha azt mondjátok, hogy az ilyen gép semmire sem jó, akkor majdnem igazatok van, de azért annyival pontosítanám, hogy ezzel a játék szalagfűrésszel éppen azokat a kisméretű, inkább modellezés tárgykörébe tartozó dolgokat lehet jól darabolni, ami egy lombfűrész gépnek sok lenne, egy körfűrésznek meg - az ujjaimmal együtt is - kevés.
    Boronkainál lehet hozzá szalagot gyártatni, olcsóbb, mintha venni próbálnál valamelyik barkács áruházban. Az biztos, hogy ha eljutok végre oda, hogy üzembe állítsam, akkor egy szélesebb lapot veszek hozzá, mint amivel árulták. Nekem nem az lenne a fontos, hogy fordulékony legyen, hanem, hogy tudjak egyenesen vágni. Utoljára ébenfát vágtam vele és egyáltalán nem mindegy, hogy 1mm szélességben eszi meg a fát, vagy majdnem 3mm, mint egy körfűrész.

Új hozzászólás Aktív témák