Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz L.Szilárd #4149 üzenetére

    Asztalos kérdez asztalost a vetemedésről?

    Vetemedést kijavítani azonosan egyenlő azzal, h teljesen újat készítünk.
    Az ajtó totális szétszedése nem megúszható, csak ha pénznélküli kontármunkát kérnek. Akkor viszont nyugodtan neki lehet esni akár a nagykalapáccsal is, és azt mondani utána: Hát csak minimálisakat ütöttem rá, mint ahogy minimális a javadalmazás is. Egy rojszt rendberakni felér egy új merci árával komám!

    Több fa van, mint asztalos!

  • L.Szilárd

    csendes tag

    válasz thyeby #4151 üzenetére

    Üdv!

    Ha újat lehetne csinálni nem is érdeklődnék.
    Lehet, de vannak dolgok, amiket sajnos egy ilyen autónál nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha új ajtót csinálok, akkor már nem eredeti. Ez viszont az értékét komolyan érintheti. Persze tudom, hogy valakik úgy csinálják. De akkor az Oldtimer minősítés már bajos. Mivel a hülye is megmondja, hogy az az ajtó új faanyagból van, mivel nincs teljesen eltakarva. Tehát itt van a kutya elásva. Ha szétszedem, akkor meg ember legyen a talpán aki azt úgy össze rakja hogy ne látszódjon. Meg hát azért a 60-70 éves tölgy anyagból a szöget sem egyszerű kihúzni.

    Csáó!

    [ Szerkesztve ]

    Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

  • Madmax81

    aktív tag

    válasz thyeby #4150 üzenetére

    Akkor most elmesélek egy jó Metabós történetet hogy jobb legyen a lelki ismereted .

    Pár hónapja vágtam a gérvágó fűrészemmel egy henger alakú fát daraboltam méretre eddig semmi izgalmas de egy óvatlan pillanatban nem szorítottam le az anyagot az asztalra , bele harapott a fűrész lap és elgörbítette a vezetőt kb úgy nézett ki mint egy c betű másrészt a fűrész csapágyazása is megkapta a magáét .
    Ha beindítottam olyan hangja volt mint egy motoros láncfűrésznek .
    Elkezdtem vadul telefonálni felhívtam a Gelko KFT -t hoyg rendelnék egy új forgórészt " mert ez a sérülés nem garanciás ez az én hibám miatt keletkezett " sajnos nem tudnak rendelni hívjam a Metabó szervízet .
    Felhívom a szervizet mondom mi a baj forgó részt szeretnék venni ok de csak úgy lehet hogy ha bemegyek és személyesen megrendelem + ha megjön személyesen bemegyek érte , mondom a telefonba az nekem két nap és kb 5-7 ezer ft utiköltség erre a szervíz vigyem be a gépet oda ahol vettem ok megint gelko KFt hivom őket közben rájöttem nincs meg az 2XXL garancia elfelejtettem megcsinálni " kérdezem az eladót hol az egy évre szóló garancia jegy eladó az nincs de miért nem regisztráltam be a neten mire én azt nem is említették ;] nekem , boltos akkor menjek be és kiállítja a garancia jegyet , ok az megint egy nap + kb 3 ezer ft .
    Ujra Metabó szervíz akkor adnak egy cimet ami közel van hozzám és oda bevihetem a gépet mondja a szervizes van Gyöngyösön Egerben stb mondom neki Nógrád megye ott lakom jó megtalálj a rendszerben van Vácon is ó az jó kb 20Km azt megoldom .
    Hívom a boltot felveszik mondom mi a baj erre a NŐ sajna garanciás ügyintézéssel nem foglalkozunk és különben is nincs hely mert most költöztek át egy másik helyre nem tudná hová rakni :W ekkor majd szét baszott az ideg mondom neki nem kell sokáig őrizgetnie scak telefonál a Metabónak hogy van egy ilyen gép és már aznap viszi is a futár , erre e NŐ az lahat hogy a Metebónak van velük szerződése de nekik nincs a Metabóval mondom ok akkor mi legyen erre a NŐ hozza el majd lesz valami it már szédültem az idegességtől .
    Megint Metebó szerviz kérek egy másik cimet felhívom azt is hát hasonló elutasítás .
    Újra Metebó szervíz momdom a szervíz főnöknek hogy idegileg kivagyok elmesélema történeteket miket mondtak nekem " HA NEM VÁSÁRLOK LEGALÁBB 100 EZET ft értékben akkor egyszerűen LE VAGYOK SZARVA szó szerint , szervíz főnök tudja mit hozza be hozzánk kérdem meddig vannak nyitva 4 -ig nézem az órát 2 óra ok szólok havernak elindulunk térkép elő tanakodás rádió hallgatás mindenhol dugó 3 óra 40 percre meg is érkezünk a szervíz főnök fogad tudja mit fiatal ember MEGOLDOM MAGÁNAK AZ XXL GARANCIÁT + AZ 1 ÉVES GARANCIA JEGYET IS mondom ok ez a jó hozzá állás :K
    Beviszem a gépet nyilvántartásba veszik kérdem hogy fog ez hozzám kerülni , főnök válasza ha a gép tényleg garanciág hibával rendelkezik akkor a DHL ingyen kiszállítja ha nem garanciás a hiba akkor pedig 5 ezer a fuvar NA itt már gyöngyözik a homlokom fejszámolás forgórész csere 20ezer + csapágyak az nem garanciás dolog + szállítás 30ezer körül mondom ez van idegesen de haza jöttünk .
    Másnap megáll egy DHL autó a ház előtt vadul dudál mi jött meg hát a gép kérdem mennyi lesz erre a srác ez garanciás Gép :C MAJD LESZAKADT A POFÁM de tényleg ott volt a gépem

    Bizonyíték

    Kép
    Kép2
    Kép3

    1956-2010 07.22 Varga László

  • thyeby

    őstag

    válasz L.Szilárd #4152 üzenetére

    Ha korrekt munkát akar a megrendelő, de úgy, h a régi anyag maradjon az ajtóban, akkor a munkddíjból simán meggazdagodhatsz. Akkor is atomjaira kell bontani, és visszagőzölni - persze ezt kizárhatja, ha oldhatatlan szorítóékes csapolással szerelték anno.

    Azt javaslom, h ha a tölgyből a szeg kihúzása már megakaszt, akkor ne fogj ebbe bele, mert nem csak nagyot lehet ezen nyerni, de nagyot is lehet rajta bukni. Mert ha elb@szod, nem h pénzt nem kapsz, de kártérítést is kérhetnek.

    Vannak olyanok, akik erre szakosodtak. Komoly tudomány, és csak a szakik krémjének kiváltsága. Ha a megrendelő nem restaurátorműhelyt keres fel az igényével, akkor csak smafu az, h pénz nem számít. Szerintem a tulaj nem műgyűjtő, hanem úgy akar pénzt keresni vele, h fingja sincs semmiről. Ez olyan, mint ha egy lelences gyereket az állatorvoshoz visznek meggyógyítani, mert a gyerek se tud még beszélni, mint az állatok.

    Több fa van, mint asztalos!

  • L.Szilárd

    csendes tag

    válasz thyeby #4154 üzenetére

    Üdv!

    Akkor további érdekességek. A szögek elhelyezkedése nem egyszerű. Mivel aluminium lemezzel van borítva az ajtó, amibe bele vannak süllyesztve a szögek, és az egészen már vagy 3 réteg kőkemény festék réteg van, plusz jó párhelyen 50-60 éves bitumen, szintén kőkemény. Ez a bitumen az ajtó belsejében is megtalálható, 1-2 cm vastagon. Ezek után még mindig egyszerű a szögek kihúzása? :Y Azt meg egyenlőre látni sem lehet milyen technikával rakták össze a keretet. Az felsorolt anyagok miatt.

    Csáó!

    Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

  • mdk01

    addikt

    válasz thyeby #4146 üzenetére

    Ajjaj nagy a baj.
    Erre nem is lehet írni semmit, csak sajnálom.

    Üdv.

  • mdk01

    addikt

    válasz L.Szilárd #4155 üzenetére

    Adj fényképet, meg részletes leírást mindenről pl, hogyan van megcsavarodva, azután talán tudnék építő jellegű hozzászólás írni.

  • thyeby

    őstag

    válasz Madmax81 #4153 üzenetére

    Ha nem ismerlek régebbről, erre azt mondtam volna, hogy mocskos metebó reklámember vagy!

    Jó volt olvasni a végét!
    Legalább Téged nem szédítettek ki a pénztárcádból! (Mondjuk ez meg a másik véglet, mert tényleg szakszerűtlen kezelésből adódott a baj.)

    Tudod, mi az én motabó gérvágóm legutóbbi története? Újfent eltört a védőburok. Szépen kifizettették velem. Az árán már komplett gérvágót adnak a partikerbe - igaz, agojamát, de nem hiszem, h ennél pontatlanabbul vágna. Mert ezzel derékszöget vágnom még sohasem sikerült a legnagyobb odafigyelés ellenére sem. Már eleve nem is lehet a támasztósínt oda kalibrálni, h ahol kattan, ott közel merőleges legyen, hanem úgy másfél-két foknyinál kell jól leszorítani a szögbefordítót. de nehéz, mert a golyó könnyen visszahúzza a gyári helyére.
    Mindegy is. Visszaküldték kijavítva, és úgy beállítva, h a buroktól nem bukik le teljesen a tárcsa, és nem tudja rendesen átvágni a fát, csak ha erősen megfeszítem. Magyarul néhány vágás után újra eltörik majd. Szervíz után nekem kellett szerelgetnem, h használni tudjam legalább a pálcák hosszravágására.

    Hát ezt már azért nem is írtam, amikor történt, mert unalmas lehet már a szar metebóimról olvasnotok mindig ugyanazt a fórumon.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

  • L.Szilárd

    csendes tag

    válasz mdk01 #4157 üzenetére

    Üdv!

    Oké. Kép, és további infót hétfőn tudok adni. Akkor megyünk további szemlére, mert még a kőkemény festékre is ki kell találnunk valamit, hogyan távolítsuk el. Thyeby a kromofágot ebben az esetben el kell felejteni. Az ezeknél a festékeknél a legritkábban segít.

    Csáó!

    Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

  • mdk01

    addikt

    válasz L.Szilárd #4155 üzenetére

    Ezt a munkát hivatalosan ne vállald el, mert baj lehet belőle ha vmit elcseszel.
    Ahogy thyeby is írja, vannak erre szakosodott cégek akik rutinosabbak e téren mind szakmailag mind jogilag.

  • mdk01

    addikt

    válasz L.Szilárd #4159 üzenetére

    Hőpisztoly, csak a bitumennel meg a fával vagy bajba nem tudom mennyire melegíti át a lemezt.
    Hatékony egy próbát megér.

  • L.Szilárd

    csendes tag

    válasz mdk01 #4160 üzenetére

    Üdv!

    Tudom ez is benne van. De azt mondtam a tulajnak, hogy csak garanciát nem tudok rá vállalni, és hogy ilyen anyagoknál bármi megtörténhet. Még az is, hogy valahol eltörik és esetleg cserélni kell. Tehát minden kockázatot elmondtam neki, és hétfőn lesz úgyis a részletes felmérés. De viszont ha sikerül az elvárásainak megfelelően megjavítani akkor hatalmasat nyerhetek rajta. Nem csak anyagi értelembe, mert itt akkor az anyagi nyereség már nem is igazán számít. A presztízs többet fog érni.

    Csáó!

    Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

  • mdk01

    addikt

    válasz Madmax81 #4153 üzenetére

    Fizetési mód: CASH

    Mennyivel menőbb mintha azt írta volna oda hogy "készpénz".
    Tele a tököm ezzel az anglicizmussal.

  • mdk01

    addikt

    válasz L.Szilárd #4162 üzenetére

    Akkor sem írjál semmi papírt róla ha a végeredmény tetszik neki és kifizeti. Annyira ne hiányozzon ez a referencia papíron, hogy rá egy évre meg bepereljen vmi xarsággal.
    Fizesse ki azt a viszont látásra.

    Jó éjt!

    [ Szerkesztve ]

  • thyeby

    őstag

    válasz mdk01 #4163 üzenetére

    Ja!

    Ráadásul germán cég. (legalább escéhával kanyarította volna!)

    Több fa van, mint asztalos!

  • L.Szilárd

    csendes tag

    válasz mdk01 #4161 üzenetére

    Üdv!

    Az ötlet jó, de két gond lehet vele. Nem a fa, meg a bitumen. Hanem az hogy egy közel 6 méteres autóról lepucolni így a festéket kicsit költséges. :Y A másik meg elvetemedhet a lemez. :O Mert ha bitumen egy kicsit meg olvad, az nem katasztrófa.

    Ötlet: Mi van ha fa keretet melegítem meg és utána valamilyen eszközzel helyre húzom az ajtót?

    Csáó

    Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P

  • Madmax81

    aktív tag

    válasz thyeby #4158 üzenetére

    Ha nem ismerlek régebbről, erre azt mondtam volna, hogy mocskos metebó reklámember vagy!

    Lehet hogy reklám ember vagyok :DDD
    De nem a Metabó hanem a Makita és a Dewalt reklám embere vagyok :D

    Nekem úgy látszik szerencsém van ilyen dolgokban .
    Remélem a te ügyed is megoldódik egyszer .

    1956-2010 07.22 Varga László

  • thyeby

    őstag

    válasz L.Szilárd #4166 üzenetére

    "Mi van ha fa keretet melegítem meg és utána valamilyen eszközzel helyre húzom az ajtót?"

    Ha nem adsz hozzá vizet is, akkor utána ugyanoda visszarúg. Fél évszázados fa már jól emlékszik a legutóbbi alakjára. Az asztalosoknak viszont semmi tapasztalatuk az ötvenéves alapanyaggal nincs.
    Próbálgasd egy kajla hulladék tölgyön.

    (Még gőzölés után is elég sokáig (hónapokig) kellene szorítóban hagyni, hogy pont úgy maradjon, amikor leoldod a szorítást.)

    Több fa van, mint asztalos!

  • Soká

    senior tag

    válasz Madmax81 #4153 üzenetére

    Ö, végre egy élő ember, aki használt már KGS 216-os gérvágót! :))

    Csak azért "lelkendezek" mert tavaly vettem én egy KGS 255-t, aztán még haza sem értem vele, megjelent a Metabónak ez az újabb gérvágó szériája, ráadásul papíron jobb képességekkel, mindezt határozottan olcsóbban. Azóta is figyelgetem, de még nem sikerült boltban találkoznom vele.
    Mik a tapasztalataid, illetve tudod-e, hogy a két gép hogyan viszonyul egymáshoz?
    A KGS 255-t még mindig lehet kapni és drágábban mint a 216-ot.
    Egy dolgot sejtek a 216 előnyéről, de érdekelne a véleményed!
    Köszi!

    [link]
    Én itt vettem a KGS 255-t br. 78-ért, most 145ezer(!?) a KGS 216 csak a fele és még egy konyhai mixergépet is adnak hozzá, csak, hogy a feleség is jól érezze magát. :)
    (amikor megjelent ez a gép, 55ezer körül volt az ára)

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #4158 üzenetére

    Neked melyik típusról vannak ilyen rossz tapasztalataid?
    Én tavaly elég sokat törtem a fejemet azon hogy mit válasszak 70-80ezer körül és végül nem találtam jobbat, mint a Metabo. De nem vagyok maradéktalanul elégedett, csak amit jónak gondoltam (és ez a "gondolás" még mindig csak feltételezés) kb. kétszer annyiba került volna.
    Nekem nem napi használatra szükségeltetik, viszont pontos, precíz munkához.

  • Vikusz77

    tag

    Na, kicsit utánaszimatoltam a használt elu gépeknek.
    A motorja, kapcsolója egyiknek se cserélhető a bedöglött gépemmel.

    Az egyik motorja szintén olyan amiben nem lehet szénkefét cserélni-ezért ez kiesik, mert ha sokat használták hamar kuka lehet.

    Marad a másik, találtam egy jó oldalt ahol robbantott ábrák vannak mindenféle gépről. Alkatrészeket árulnak.
    Íme:

    [link]

    Ennek a motorjában cserélhető a szénkefe. Ott angliában árulják, hogy itthon beszerezhető-e fogalmam nincs, esetleg megkérdezem valahol..Hátránya: nincs rajta nyomatékhatároló, De Madmax bogarat ültetett a fülembe hogy ez lehet hogy nem is hiányozna, tény hogy ritkán használtam.
    Amit még meg akarok tudni:
    Bolygókerekes-e a hajtóműve vagy más rendszer-nem tudom számít-e.
    Mekkora a tokmány tengelyirányú lötyögése (ugyanis ez tulajdon képpen egy akkus ütvefúró-fúró). Kérdés hogy ez zavar-e majd engem csavarozásnál. Szerintem megszokás után nem.
    Ugyanúgy van-e rajta fordulatszám állítás mint a csavarozókon? Ugyanúgy van-e akkora nyomatéka?- szerintem igen, mert a fordulatszám ugyanakkora, akku ugyanaz.

    Eladója adásvételei mind pozitívak, gépekkel is meg voltak eddig elégedve a vevők. Korrekt embernek tűnik.
    Talán ha a töltőt nem kérem oda adja mondjuk a gépet-akkut 7 ezerért. Ha nem, 9 ezerbe fog kb kerülni mindenestől.

    Vagy megszopom vagy nem :), de amilyen pechem van ha vennék 30 ért egy makitát akkor meg úgy járnék mint Thyeby az aeggel:) . A garancia után rögtön beszarna.
    De nincs is most erre 30-am, a gép meg kell.

    [ Szerkesztve ]

  • Madmax81

    aktív tag

    válasz Soká #4169 üzenetére

    Szia

    Csak nem te is szakmabeli vagy ?
    Szerintem a te géped felső csúszó része erősebbnek néz ki ,az a baj hogy még nem dolgoztam a te gépeddel és igy nem tudok neked beszámolni miben jobb az enyém .
    De ahogy látom a gép állvány alsó része egy és ugyan az ( Sopronban a faipari kiállításon azt mondta a szakkereskedő hogy egy kicsivel halkabb az ujabb kivitel ) még annyi lehet a különbség hogy ezzel 30-31 cm átvágható gond nélkül plusz van rajta " lézeres vágásjelző " meg egy kis ledes lámpa ami úgy világít hogy mikor véletlenül lehajoltam valamiért sikerült belenéznem percekig semmit sem láttam .
    Régen én is álmodoztam a KGS 255 gépről mikor a kedvenc Dewalt gépem 140 ezerbe került sajna a pénz miatt le kellett mondanom a Dewaltról de egyszer majd arra is jut pénzem .
    Én itt vettem az enyémet szerintem jó árban volt .
    Ezúton is köszönöm Vikusz77 fórumtársnak hogy segített a vásárlásban :R

    1956-2010 07.22 Varga László

  • Vikusz77

    tag

    válasz Madmax81 #4147 üzenetére

    Én már rég tudom hogy az olcsó a drága, de ez tényleg megérte ezt a kemény 800 forintot.
    Uyganilyen gagyi dugókulcsot pl használtam már, persze nem ipari mennyiségű csavarhoz, de semmi probléma nem volt vele. Ehhez adtak csak ebből vagy 15 féle méretet. Ha minőségit veszek darabja 500-1000 ft.
    És ez is tökéletes nekem. Nem szeretem a gagyi dolgokat, de ez nagyon korrekt kis kuffer hidd el.
    Nyilván nem ebből kell használni a biteket, bár a kézi csavarhúzóba szerintem elmuzsikálhat még az is.
    Bitszár meg majd kiderül mit bír.
    Épp a 10-es torx necces egyébként ami miatt megvettem, mert pici méret, na az tényleg elnyalódhat.
    De ennyiért még a nélkül is megvenném most is. De nem akarok rábeszélni senkit:).

  • Vikusz77

    tag

    válasz Madmax81 #4173 üzenetére

    "Ezúton is köszönöm Vikusz77 fórumtársnak hogy segített a vásárlásban"

    Ne hozz zavarba :DD .

    Amikor elkezdtem olvasni a kálváriádat a géppel, egyből arra gondoltam, na én beszéltelek rá:). De szerencsére jó lett a történet vége.

  • Madmax81

    aktív tag

    válasz Vikusz77 #4172 üzenetére

    Szia

    Ha a motor nem szénkefés az még nem baj nekem kemény 6-8 év szolgálat után adta meg magát de akkor is vak azért mert 140 es csavarokat tekertem be vele és ezt már nem bírta a moror .

    Bolygókerekes-e a hajtóműve
    A mai legmodernebb áttétel a bolygó kerekes kis helyen elfér tartós nagyon erős megnyugtatlak az akkus fúrók 99% bolygókerék van még az ütve fúrós kivitelben is , az ütve fúró rész a bolygókerék után a tokmány előtt van elhelyezve .

    Mekkora a tokmány tengelyirányú lötyögése
    Miután kikapcsolod az ütvefúró funkciót a lötyögés megszűnik , ha esetleg lenne egy kicsi az már a sok használattól van , nekem a 8 éves Makitám már vagy 11-1,5 mm lötyög szegényke már szét van kopva de még mindig működik .

    Ugyanúgy van-e rajta fordulatszám állítás mint a csavarozókon?
    Igen ugyan úgy ahogy nyomod a ravaszt úgy gyorsul majd a gép motorja .

    Ugyanúgy van-e akkora nyomatéka?
    Igen ugyan úgy scak egy ütőművet raktak bele ami nem befolyásolja a nyomatékot

    Ez a gép 6-7 ezerért nagyon is jó vétel, mi sem bizonyítja jobban hogy jó a gép még ennyi idő után is működik él és virul .

    de amilyen pechem van ha vennék 30 ért egy makitát akkor meg úgy járnék mint Thyeby az aeggel
    Ne légy már ilyen pesszimista a Makita jó márka és nem szarik be egy könnyen főleg úgy hogy csak egy hónapban egyszer veszed elő .

    Az ELU is hasonlóan jó márka sőt egy kicsit megelőzte a korát , a Dewalt ugyan ezt a gépet árulta évekig és nem volt ellenfele csak a japánok tudták tartani vele a lépést stabilitásban és kitartásban .

    1956-2010 07.22 Varga László

  • Vikusz77

    tag

    válasz Madmax81 #4176 üzenetére

    Egész kedvet csináltál hozzá:).
    Sajnos pesszimista vagyok, igazad van. Genetikailag ilyen vagyok sajnos.
    De van rá okom:), a dewalt is ment vagy 5 órát aztán mégis beszart. Azért ez csalódás.

    Ez az ütvefúrós verzió (a két elu közül) úgy látom újabb kiadás mint a másik(gumimarkolat), és van hozzá egy tulaj szerint 70 %-os 2002-es ,de utána celláztatott aksi, árban meg 3000 el több mint a másik gép töltővel.
    Tudom hogy lehet hogy a szénkefe csere nem lényeg, de azért egy 10+ éves gépnél már könnyen lehet hogy a végét járja. Nem árt ha lehetőség van cserélni.
    Az se kizárt hogy néha még az ütvefúrás is jól jöhet.
    Erről jut eszembe, te például üreges téglába ütve fúrsz vagy simán? Én simán szoktam de nekem nem számít hogy elmegy vele egy perc.

  • Madmax81

    aktív tag

    válasz Vikusz77 #4175 üzenetére

    Szia

    Csak kicsit fényzni akartalak :R :R :DDD

    Nem a géppel volt a baj az azóta is él és virul azóta is nyúzom semmi baja .

    Itt igazából a kereskedők voltak a szar alakok ha nem érdekük a dolog nem foglalkoznak vele neki az nem haszon hogy a garanciás dolgokat intézi .
    Múltkor a Bosch excenteresemre kerestem tépőzáras talpat ugyan is kölcsön adtam és a márka kereskedő megígérte hogy szerez , bementem az irodájába ketten megnéztük milyen a gép típus szám stb robbantott ábrán megkerestük mi a talp típus száma megírtuk a Bosch nak a megrendelést azóta sem válaszoltak a kereskedőnek .
    Ebből mit lehet leszűrni a kereskedő azóta lemondta a Bosch szerződését és Makitát árul én vettem tőle az utolsó Bosch gépet :DDD .
    Szerencsére volt egy ismerősöm a Bosch központi raktárában és ő szerzett de neki is 4 hét volt mire az anya cégtől megjött a csiszoló talp j jó kis herce hurca gusztustalan ez az egész garanciás és alkatrész beszerzés ami nem érdeke a cégnek azzal nem foglalkozik .

    Másik történet decembert barátnőmnél töltöttem Debrecenben( ott lábadoztam ) bementem egy Dewalt márka kereskedésbe az eladó fel sem kelt a székből mikor bementem , vártam pár percet mire megszólalt az asztal mögül ordititt nekem a terem másik felébe Mi KELL ilyen hangnemben , mondom mire elenne szükségem mondtam hogy a Gelkós srácok nem tudták beszerezni mire az eladó ha ők nem tudták beszerezni akkor nincs és vissza ült az asztalához és netezett tovább az eladó .
    Majd 5 perc múlva oda jött hozzám és megkérdezte miről is lenne szó megeresztett pár telefont majd azt mondta még utánna méz a dolgoknak , kértem tőle egy névjegy kártyát , majd 5 perc fiókban turkálás után kijelentette hogy nincs névjegy kártyája .
    15 percet voltam a boltban szétnéztem ez a Dekopír náluk is ennyibe került a Gelko nál pedig ennyi

    Az eladó hihetetlen Bunkó volt nem is időztem ott tovább egyszerűen nem tudott akart segíteni de ha egy 120 ezres gépet akartam volna ott megvenni kinyalták volna a seggem

    1956-2010 07.22 Varga László

  • Madmax81

    aktív tag

    válasz Vikusz77 #4177 üzenetére

    Erről jut eszembe, te például üreges téglába ütve fúrsz vagy simán? Én simán szoktam de nekem nem számít hogy elmegy vele egy perc.

    Nekem sem ütve fúrós az akkus gépem de sokszor én sem szarozok a hálózati géppel és csak úgy natúrba bele küldöm az aksis gépet , igy is eltart pát másodpercig de megoldja a problémát :)

    1956-2010 07.22 Varga László

  • Dízeles

    aktív tag

    válasz thyeby #4146 üzenetére

    Autót ,nőt, ,szerszámot kölcsön nem adunk.

    Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

  • Vikusz77

    tag

    válasz Madmax81 #4178 üzenetére

    Épp tegnap benéztem egy jysk (ha így írják)-be. Mindkét eladósrác nagyon udvariasan köszöntött, körülnéztem nem vettem semmit utána is köszöntek. Nem tegeződve kapásból stb, hanem ahogy illik.
    Az a vicc hogy már ezen lepődik meg az ember, szinte már azt hiszi kandi kamera ha normálisan viselkednek az emberek:). Érdekes világ ez...

    Na azért az a Gelkos ár amit belinkeltél az nettó, azt vedd figyelembe.

  • Soká

    senior tag

    válasz Madmax81 #4173 üzenetére

    Nem, én nem vagyok igazán kolléga, csak úgymond hobbi szinten.

    Metabo gérvágó: amit én láttam határozott különbséget, az például a forgácselszívásé. Ha megnézed, a tiéddel ellentétben, a KGS 255-nek hátul fixen van az elszívó csonkja, nem pedig a körfűrész burkolatában felül. [link] Ebből az következik, hogy ha a fűrészt magam felé vonom, akkor az elszívó csonk vagy 20cm-re eltávolodik attól a nyílástól, ahol a fűrész védőburkolatából kitódul a forgács. A nagyját persze még így is elszívja, főleg a por jellegűt, de nálam kimondottan szempont lett volna, hogy minél kevésbé szemeteljek.
    Ugyanakkor a valamelyest jobban fedett "kihúzó rész" (hogy hívják?) jobban tetszik az enyémen. És szeretem is mert nagyon szépen, akadozás mentesen lehet húzni-vonni.
    Lehet, hogy van még egy pontatlansága, de előbb ellenőrzöm, mert nem akarok hülyeségeket írni.
    Mondjuk van még egy, ami engem nagyon zavar, és ha lesz időm megpróbálom korrigálni: én gyakran vágok vele apró darabkákat és nagyon zavaró, hogy az asztallapban lévő műanyag betét kb. 0,5mm-rel mélyebben van, ami kis darabok vágásánál nagyon zavaró tud lenni. Van egy kis barkács gérvágóm is, ott nincs műanyag betét csak az alu asztal a szükségesnél alig nagyobb réssel, azzal nincs ilyen gondom.

  • Dízeles

    aktív tag

    válasz Soká #4182 üzenetére

    Üdv Soká
    én gyakran vágok vele apró darabkákat és nagyon zavaró, hogy az asztallapban lévő műanyag betét kb. 0,5mm-rel mélyebben van, ami kis darabok vágásánál nagyon zavaró tud lenni
    Ezt úgy tudod a legjobban korrigálni ,hogy készítesz 12mm-es rétegelt lemezből 1 "kalodát" .
    Az alaplap kb 80X25 cm ennek a lapnak az élére derékszögben rá ragasztasz 4-5 cm széles és kb 80 cm hosszú rétegelt lemezt .Így kaptál egy L alakot.Ezek után a alaplap végétől kb 30 cm belevágsz 45° a másik végétől belevágsz -45° .A lényeg az ,hogy ne vágd ki a középső részét .Ezek után biztonságosabban vághatsz.
    Ha sok egyoldali vágásod van elég egy lécet rögzíteni a vezetőre és abba belevágni .
    Minkét eszköz szebb és biztonságosabb vágást ad.

    Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

  • Madmax81

    aktív tag

    válasz Soká #4182 üzenetére

    Hali

    Ugyanakkor a valamelyest jobban fedett "kihúzó rész" (hogy hívják?) jobban tetszik az enyémen. És szeretem is mert nagyon szépen, akadozás mentesen lehet húzni-vonni.

    Ennek a gépnek semmi baja főleg a kihúzó részével nincs, ez sem akadozik, egyenletesen lehet vele dolgozni ," ha jól megnézed a Márkás gépeken is ezt a megoldást használják "
    A forgácselszívó része tényleg jó de ez sem 100% os de jobb mint az előző gépemen volt .

    az asztallapban lévő műanyag betét kb. 0,5mm-rel mélyebben van,

    Én úgy oldottam meg azt a dolgot hogy felszedtem a műanyagot beraktam alá egy élfóliát és visszacsavaroztam .

    1956-2010 07.22 Varga László

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #4170 üzenetére

    Ha az emlékezetem nem csal, akkor KS210. 30-ért vettem, harmadát sem éri meg. Valószínűleg ki fogom dobni, ha megint elromlik.

    Több fa van, mint asztalos!

  • thyeby

    őstag

    válasz Madmax81 #4128 üzenetére

    "Az a baj hogy sok az elvárásod"

    Igen, ebben bizonyára igazad van. Bár én inkább úgy fogalmaznék, h speciális az elvárásom, mert sok fúrógép több paraméterben alaposan felülteljesíti az elvárásomat.

    Lacikám!
    Mióta elszaladtak a Hiltimmel, azóta fogalmazgatom magamban, hogy miként is kérdezzelek ki Makitailag - esetleg másilag.
    Mert mostmár nem ábrándozgatás, tervezgetés szintű ez a dolog, hanem konkrét és sürgős, hiszen nincs fúrógép már egyáltalán. (Van még egy négykilós Flex, de az erre a munkára kizárt.)
    Először leírnám, mire is kell:
    Csinálok mondjuk 1000 db csattogószárnyú lepkét. Ez egyenként 8 db (4db 3x10; 2 db 3x12 ill. 2 db 3x 16) csavar, amit elő kell fúrni bükkbe. Ha nem fúrom elő, reped a fa. Mindösszesen tehát 8000 db 2,5-ös furat kell. Gyorsan, könnyen.
    Ajánlottad a két 1 kilós Makitát. Jól átnéztem. Aztán gondolkodtam, h lehet, jobban járnék egy ilyennel. Igaz, h 40 dekával nehezebb, viszont megáll a talpán. Magyarul szerintem könnyebben, gyorsabban felemelem, mint a fekvő 1 kilósat.
    Összehasonlítottam ezzel. Úgy látom, a különbség csak az akku erejében van. Nem tudom, hogy az erősebb akku ez esetben mit is jelent? A 2 A/h-s akku jobban terheli a motort, v csak tovább bírja szusszal?
    Úgy érzem, h a kisebb nem csak olcsóbb, hanem tovább is bírná azt a ribillió indítást. S lehet, h a 9,6 V-os még alkalmasabb lenne?
    Ezt biztosan jobban érzed nálam.

    Mert a gépnek gyakorlatilag nem az lenne a feladata, h fúrjon 2,5-ös lyukat, hanem az, h elinduljon. A motort mozgásba hozni sokszoros energia kell egy kis szirszar lik odabiggyesztésénél.
    És gondolkodtam azon is, h nem túl nagy vajon az 1200-1300 fordulat tartósság tekintetében nekem? Az AEG csak 600-al ment, és igaz, bírtam volna gyorsabban, de megfelelt nekem akkora fordulat is.

    Szóval miben érzed a különbséget 1,3 vs 2 Ah között?

    (De kár, h anno nem tudott összejönni az, h elhozod a Makitádat kipróbálásra - mert 20-30 furat után már megéreztem volna, h mit is tenne nekem egy olyan gép, mint a tied?)

    Több fa van, mint asztalos!

  • thyeby

    őstag

    válasz Madmax81 #4153 üzenetére

    Írd már le pontosabban, kérlek, mit is csináltál, mi is történt, h így történt?

    Én soha nem szorítom le a fát. Mindig csak a muszlimmal. És érzem is, h pl amikor a 50-es köranyagot szeletelem keréknek, és már közel jár a kezem a koronghoz... Nna, ha akkor kikapja a kezemből az anyagot, hát lerepülhet az ujjam is egy villanás alatt.
    Eddig soha nem volt galiba. Sokezer kereket jelent ez. De van, hogy már csak öt-hat centire szorítom a (ráadásul rudat) fát a pörgő vídiától.

    Hogy a szarba tudnám ezt biztonságosabban szeletelni, már sokat törtem a fejem rajta. Nem megoldás sem az h tartó vályút szerkesztek neki, mert a rudam átmérője hol 51 mm, hol 49, hol pedig 45. A csavarszorítóval vágásonként bajolni pedig? Képzeld már el, h évente 5-10 ezerszer csavard be, csavard ki minden egyes vágásnál a szorítót. Míg egyet beszorítok úgy, ahogy a tankönyvek írják, addig hármat levágok úgy, h csak kézzel szorítom le.

    És gondolkodtam az eseteden:
    A nagyobbik szerencsed nem biztos, hogy az volt, h hamar ingyen kijavították a gépet, hanem az, h nem kellett szirénáznod a sebészetre. Mert egy ekkora erővel és ekkora sebességgel forgó korong, ami a szerszámacélban ilyen károkat képes tenni, hát mit számít annak egy pár virsli?

    Több fa van, mint asztalos!

  • Energy52

    csendes tag

    válasz thyeby #4187 üzenetére

    Valami ilyen megoldás nem jöhet nálad szóba?

    Ahol vágsz ott hagysz szabad helyet.

    [ Szerkesztve ]

  • thyeby

    őstag

    válasz Energy52 #4188 üzenetére

    A gérvágóba ezt hogy teszem be?

    (Majd estébb válaszolok a privire.)

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

  • Energy52

    csendes tag

    válasz thyeby #4189 üzenetére

    Lehet alacsonyabbat is csinálni és a vágás magasságát beállítod úgy hogy a V aljáig vagy egy pár milivel lejjebb vágsz. Ott akár átvághatod ezt a cuccot is.

    [ Szerkesztve ]

  • thyeby

    őstag

    válasz Energy52 #4190 üzenetére

    Köszi, még gondolkodok rajta.
    Eddig csak arra jutottam, h amikor már csak 10 cm maradt a rúdból, és azt elkapja a gép, hát ezt a szerkezetet is simán kirántja a kezemből. 1 Kw az 1 Kw!

    De valamit jó lenne kitalálni, mert bizony fárasztó a koncentrált figyelem, és nagy a kockázat jelenleg.

    Vannak itt is trükkök azért. Meg felesleges veszélyek.
    Pl ha ütközteted a fát, akkor meg kell várni a korong felemelése előtt, amíg az teljesen leáll. Ez számomra megengedhetetlen, mert háromszorosára nő a gyártási idő, és verseny van. A másodpercek is számítanak. Ezért soha nem ütköztetek az ellenkező oldalon, mint ahol szorítok. A kerék szeletelésénél nem megoldható ez, mert 16-20 mm vastag kerekeket nem szabad kézzel szorítani. Az egyértelmű felelőtlenség, és biztos a csonkolás. Úgy oldom meg, h nem ütköztetem, hanem egy filctollal odarajzolt vonalhoz illesztem, és ellenkező oldalon szorítom a fát. Az első néhány ezret még ütköztettem, és megkértem a lányomat, h amikor elvágtam, akkor egy bottal piszkálja ki a gépből. Ám amikor magamra maradtam, ki kellett eszelnem vmit, mert ha ütköztetett, és nem szorított leeső darabról emeled a forgó tárcsát, hát ötből három alaposan beremegteti a vídiás korongot, és belevág csúnyákat a már elvágott felületbe. Az egy orosz rulett.
    Lényeg: Ha jobb kézzel döntöd a gépet, akkor bal kézzel szorítol. Sohasem keresztbe! És a nem szorított rész mindig legyen szabadon, de sosem ütköztetve. (Vagy persze mindkét oldalt leszorítva, de az inkább agyamentség - bár az a legbiztonságosabb.) Mert a baj legtöbbször nem akkor történik, amikor tolod a korongot a fába, hanem akkor, amikor emeled ki belőle.

    Több fa van, mint asztalos!

  • thyeby

    őstag

    válasz Energy52 #4190 üzenetére

    Na, igen: meg egy másik dolog, h szeleteléskor ugye minden vágás után előrébb tolod a fát az újabb vágáshoz. Akkor vagy hatékony, ha a korong még le se lassul, mire újra indítod a köv vágáshoz. Emiatt gyorsan és pontosan kell előrébb tolni.
    Képzeld csak el, h ebben a szerkezetben hogy akadozna neked a (eleinte túl hosszú és nehéz 1,5m, később túl rövid és könnyű 10 cm rúd)?

    Több fa van, mint asztalos!

  • Energy52

    csendes tag

    válasz thyeby #4192 üzenetére

    Nem kell ilyen darabokból csinálni. ez azért van mert így változó átmérőjü anyagot is bele lehet tenni, ha a lamellákat más más pozicióban rögzíted. Lehet egy sima V árok is jó lenne neked.
    A másik végén meg talán nem kellene alátámasztani (tehát a V hasáb csak a korongig érne), ha ilyen keskenyek a kerekek. Leeshetnek szabadon és így el is esnek a korongtól.
    A V hasábot pedig oda kell rögzíteni a géphez, így neked csak a rudat kell rászorítani. A V hasáb lehet majdnem olyan hosszú mint a rudaid.

    [ Szerkesztve ]

  • mdk01

    addikt

    válasz thyeby #4186 üzenetére

    Bár nem tőlem kérdezted de leírom a véleményem ha nem gond.

    Ha magamnak kellene fúrni ennyi lyukat(de már a 1/10-nél is) csinálnék vmi sablont/kalodát/akármit és álványos fúron fúrnám. Élbe, lapba az már mindegy az biztos nem kézzel fúrnám és pláne nem akkus fúróval.

    Aztán linkeltél két gépet:
    "Ah" ugye azt jelenti, hogy meddig bírja szuflával az akksi. A gép erejét a "Volt" adja tudtommal.
    Legegyszerűbb talán úgy összehasonlítani, hogy ha 2.0Ah mondjuk 2órát bírja akkor az 1,3Ah ~1óra 20percet.
    Továbbá az első linken felül a tokmányra azt írták 13mm, de mondom ez nem lehet és valóban nem, mert lejjebb már max. 10mm írnak.
    A második linken szereplő gép van nekem csak ajándékba(ami a linkelt gépnél nem ajándék hanem bent van az árba) nem 100db-os készletet kaptam hanem a lap alján lévő kisebb bitkészlet.
    43900,- helyett nekem 27000,-be volt és én valóban ajándékba kaptam azért volt csak ennyi a gép.

    Írtál még a kerék vágásról is és sztem ott is érdemes volna mondjuk egy tiplivel az utolsó 20cm hozzátoldani a következő 1,5m-es darabhoz és akkor nem lesz baja a kezednek.
    Aztán gondoltam olyanra is hogy mi lenne ha egy minőségi 50mm-es körvágóval lapra fúrnád ki kerekeket. Vagyis nem 50mm-es, mert ugye ott a külméret annyi, bár szerintem nem okozna túl nagy gondot ha ezek után 47mm-es kereke lenne a csattogós lepkének.
    Nem számolgatok te jobban tudod árba melyik a kifizetődőbb, csak egy ötlet volt részemről.

    Üdv.

  • mdk01

    addikt

    válasz thyeby #4192 üzenetére

    Nem egészen értem, de most egy 1,5m rúd 2cm-es korongokra vágás a probléma egy daraboló körfűrészen?

    Energy:
    A V kaloda jó ötlet, de az utolsó 5cm-nél ott is bajba vagy, hiába oldódik meg az utolsó 10cm-ből való vágás problémája.

    Én biztos összetiplizném a maradékot a következő rúddal egy 6-os tiplivel vagy nem tudom milyen átmérőjű lyuk kerül rá a darabolás után ,mert akár egy 8-as tiplivel lehetne, hogy kicsit erősebb legyen.

    [ Szerkesztve ]

  • thyeby

    őstag

    válasz mdk01 #4194 üzenetére

    "leírom a véleményem ha nem gond."

    Hogy lenne már gond! Hálásan köszönöm!

    Az állványos fúró ötleded nem jó, mert sokkal nehezebb egy még darabokból álló lepkét darabjaival együtt a gép alá illeszteni furatonként, mint egy kis könnyű fúróval beleszúrkálni a lyukakat egy sablonban nyugvó anyagba. Saccolom, h 4-5-ször több idő és macera lenne. Most vegyünk példát:
    Beteszem a két lepkeszárnyat a sablonba (keltetőnek kereszteltem el), ráteszem a bőrt, ami majd összefogja. A bőr már előre ki van lyukasztva, és mindig ott áll ahol kell, és nem tud elmozdulni. Most egy körömnyi bőr négy sarkába négy furatot odabiggyeszteni cirka 6-8 másodperc. Anyag áll, a kezem mozog. Most csináljuk ezt az oszlopossal: Anyagot pontosan odailleszteni a fúróhegy alá négyszer egymás után, majd lehúzni a kart, leszorítani a bőrt a harmadik kezemmel, h a forgó fúróhegy ne szedje magára, furatonként 6-8 másodperc, azaz még csak a fele lyuk készült el eddig négyszer annyi idő alatt.

    (Lehet, h le kellene fotóznom a folyamatot Neked, s rögtön értenéd, h miért rezgek én egy kicsi de tartós akkus gépen.)

    Több fa van, mint asztalos!

  • Vikusz77

    tag

    válasz thyeby #4186 üzenetére

    Ilyet vennék a helyedben, ha Makitát szeretnél.
    Akkukat is figyelembe véve 20 dekával könnyebb mint a 12 voltos verzió (sokat emelgeted, számít ez a 10 % is, 1300/perc fordulatszám megegyezik a 12 voltoséval (az aeg-ed 600-a az kutyafasza, fúráshoz jobb a magas főleg ilyen kis luknál).
    Az akkuja 1.3 Ah-s de szerintem az egyórás töltő bírja az iramodat. Ha nem, kell venni hozzá még egy nagyobb kapacitású akkut. Vagy megdumálni a bolttal hogy neked 2 Ah-s akkuval oldják meg.
    Minél kisebb súlyú és minél nagyobb fordulatú gép kéne szerintem. Ami a talpán megáll mint írtad.
    Ezt a 9,6 voltos gépek tudják.[link]

    [ Szerkesztve ]

  • thyeby

    őstag

    válasz mdk01 #4195 üzenetére

    "Nem egészen értem, de most egy 1,5m rúd 2cm-es korongokra vágás a probléma egy daraboló körfűrészen?"

    De egészen érted, és pontosan azt írtad, ami a gond.

    Mégvalamit:

    Minden gépemen behatároltam, hogy hol az a vágóélhez legközelebbi pont, ahova még elmerészkedhet a kezem - és ezt be is tartom. A gérvágón úgy 8 cm-ben van meghúzva a képzeletbeli vonal. Ezért visítva a 10 cm-s darabot még aláteszem, a megmaradt 8 cm-es darabokat nem szeletelem tovább. Egyszer majd lesz belőlük valami. Pl úthenger, ami 8 cm széles, v mozdony 8 cm-s kazánja, valahogy kettészelve forma-1-es kocsi széles kereke, mittudom még, h mi. Szóval tovább nem szeletelem.
    Viszont most, h Madmax kolléga fűrészelés közben így járt, azon okból is qrva szerencsés, hogy átgondoltam: Ezesetben a valamikor meghatározott kb 8 cm túl merésznek tűnik. Ezért is kérdezem ki pontosabban, h elsőkézből értesüljek egy hozzáértő (szerencsés, de figyelmeztető) balesetének pontos körülményeiről. Ugyanis ha és ahogy ez vele megtörténhetett, ugyanez és ugyanígy (vagy sokkal szerencsétlenebbül) megtörténhet velem is bármikor.
    Sokezer vágás után mondhatom magamról, hogy szereztem tapasztalatot már, de nem bízhatom el magam. Van egy szlogenem: Jó sofőr nincs, csak szerencsés! Nem is emlékszem, h e-fórumon mikor és kinek írtam, h nagyon fontosnak tartom, h egy vállalkozó mindenkor mindenre legyen nyitott. És ez most egy ékes példa is lehet akár: Mindenkinek minden javaslatán mélyen elgondolkoztam. Élből semmit nem vetettem el. Átgondoltam a Madmax esetét, adaptáltam magamra. Biztos vagyok benne, h ha átsiklok felette, és egy napon eltűnik az ujjam (netán ujjaim) a forgácsgyűjtő zsákban, akkor hiába csináltam addig akár átlag feletti eladási statisztikát, hiszen a precíz babrás munkákkal lehet, h fel kell hagynom.

    És elgondolkodtatott ez az összetiplizés dolog is. Hogyan lehetne azt tuti központosan megoldani? Mennyire tartana a két bütüben a ragasztó egy tiplierősítéssel? Kb itt tartok már az ezirányú áskálásban - túllépve rég azon, h akkor várjak minden rúd végén, amíg a ragasztó megköt? Szarakodjak minden rúd végén a toldással? Túl vagyok a számításon: Ennek az anyagnak 5 Ft centiméterje. Mi olcsóbb: Kidobni, v megragasztani, ill. mennyit kereshetek a ragasztással, mennyit veszíthetek, ha a tűzre csapom a 8 cm-es darabjaimat?

    A Makitával kapcsolatban:
    Ha látnék valahol annyiért olyat, mint Te vetted, már holnap vele aludnék - még akkor is ha semmi ajándékot se kapok hozzá. (Kaptam én ajándékbitet a metebóimhoz is eleget, mind ott porosodik évek óta, ahova először letettem.) Nem igazán szeretem én az ilyen ajándékkal spékelt akciókat, mert az legtöbbször nem ajándékot jelent, hanem burkolt rádsózást v áremelést. A benzinkúton, amikor sorsjegyet akarnak húzatni velem a tankolásomért, csendben lemondok róla: Én nem nyerni akarok jégkrémet, hanem megvenni, amikor hiányzik, és nem érezni magam rászedettnek sose. (Mégis hányszor rászedtek már!)
    Mondjuk az a lámpa jól jönne, de ha kiszámolom, h megveszem külön, és annyit fizetek a gépért, amennyit Te fizettél, még mindig pénz marad a zsebemben. A bitet meg köszönöm, nem kérem. Ha lesz valahol 100 Ft-al olcsóbb bit nélkül, hát akkor azt veszem meg - már ha egyáltalán a Makita - e Makita mellett döntök.

    Írnál arról nekem, h szerinted erre a munkára ez a Makita meddig bírná szerinted?
    Megkérdezném: Mikor és hol vetted ennyiért? Mert én most 28-ért csak a 9,6 V, 1,3 Ah-sat látom.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

  • thyeby

    őstag

    válasz Vikusz77 #4197 üzenetére

    Köszönöm!

    Nézegettem ezt is eleget, és hezitálok. Az egy órás töltő biztos, h bírja az iramomat, és külön előny, h nem 30 perces.
    Viszont a 12 V-osoknál is, meg ennél is 1,4 Kg-ot olvastam, ha jól emlékszem, de mindjárt leellenőrzöm magam.
    Amit nem ír senki sehol: Ez 1,4 Kg akkuval, v anélkül? Gyanút fogott az orrom, h akinél eddig néztem, mindenki kényesen kerüli a pontosítást, a kapitalizmusban az ailyesmi pedig egyet jelent ezzel: Akku nélkül. (De basszák meg, akkor ezzel az erővel azt is nyugodtan odamarketingolhatják, h a gép 15 dkg akku motor és tokmány nélkül, de csak a mi mérlegünkön.)
    Jó lenne azt is tudni, h a kisebb, vs nagyobb feszültségű akkuk feszültsége és élettartama között van-e összefüggés? Ugyanez Ah tekintetében?

    Több fa van, mint asztalos!

  • mdk01

    addikt

    válasz thyeby #4198 üzenetére

    Nem tudom a bőrrel mit csinálsz, de alapszabály az asztalos szakmában, hogy egy bizonyos munkafázist egyszerre végzünk minden munkadarabon.
    Ezért gondoltam én azt hogy 1000db lepkealkatrészen egyszerre végzem el a lyukfúrásokat vmi ütköztetővel.
    Lefényképezhetnél egy ilyen alkatrészt, mert sztem hosszú távon biztos vagyok benne, hogy egy állványossal jobban jársz. Persze ha 1000db lepkét valóban egyszerre kell csinálni, de mint írtam én 100db-nál is állványossal csinálnám.

    Ez a Makita jó lenne erre a feladatra.
    A lámpa pedig nagyon jó dolog ha az ember jár szerelni, mert sokszor be kell világítani vhova vagy ha későn végzek nagyon jól jön rakodásnál a sötétbe.

    Holnap elkanyarodok arra ahol vettem megnézem mivel szolgálnak mostanság aztán megírom.
    Viszont elég messze laksz nem valószínű, hogy sokra mész majd vele.

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák