- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davcy
tag
válasz erdoke #21315 üzenetére
Szia,
köszönöm a választ!
Ugye a Dune HD TV 301-re gondoltál a Smart helyett? Szeretnék még kérdezni ha lehetséges...Ha nem LAN-on keresztül kötöm össze a routerrel, hanem Wifi-n keresztül (feltéve ha a 301W-t veszem), akkor nehézkesebb lesz a torrentezés, illetve adatmásolás a gépekről? Illetve a Wifi jobban leterheli a kütyüt mintha LAN-on lenne összekötve?
Milyen routert érdemes hozzá venni (a mostani helyett vennék egy komolyabbat)?
A torrent kliens-t lehet internetről irányítani (pl. ki/be kapcsolás)?
Ugye a routeren keresztül mindenki, aki a hálóhoz csatlakozik elér minden tartalmat?
Van valami tapasztalat, hogy milyen belső HDD-t érdemes venni hozzá?Előre is köszönettel,
Davcy
-
blakey
titán
Vidd vissza és vegyél egy AP képes routert, bridge módba teszed és egy kábelt a dune lan portjába dugsz, így lesz neted és nem kell körbe kábelezned a lakást. Tehát a router lesz a "wifi sticked" ami kábelen továbbítja a netet a dunének.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
robi-k
őstag
-
bl4ze
veterán
válasz robi-k #21354 üzenetére
ebay-ről volt ez is, a listádat böngésztem, és igen kevés volt a listából ami normális áron volt.
nem akartam 6000 Forintot kiadni az usb wifi stick-ért Dune féléért, nem hittem gond lenne ebből, hogy V1 V2 V3 döbbenet.
ha látsz angol ebay-en fillérekért 100% kompatibilis wifi sticket, megköszönöm ha átküldöd a linket.
én böngésztem, de nem igen volt.:. bl4ze .:.
-
erdoke
titán
Igen, a HD TV 301-re gondoltam.
A WiFi nem feltétlenül terheli jobban a lejátszót, de a sebessége annyira függ a körülményektől, hogy lehetetlen megmondani, mennyit bír majd nálad. Egy com is routerrel talán két falon keresztül is jó lesz a 720p.
Asus RT-N10-U állítólag elég erős jelet ad.A legjobb aláírás a héten
-
robi-k
őstag
Angol eBay-en: EDIMAX EW-7711UMN
De behozva ez sem lesz sokkal olcsóbb az itthon kapható Dune Air-nál.
-
yoee
csendes tag
Sziasztok!
Manapság fogom lecserélni a régi crt tv-nket egy fHD plazmára. Jelenleg van egy -azt hiszem- Millenium DVD játékosom, amin van hdmi kimenet és ha kell, tud felksálázni 1080p-re is akár. A kérdésem az, hogy ha ezen a dvd játékos usb bemenetén, a hdmi kimenetén át játszok fHD tartalmat, akkor a játékos belenyúl-e képbe -gondolom igen- és ha igen, akkor mennyire?
Tudom, hogy ezt a dvd lejátszót le kell majd cseréljem valamilyen értelmesebb modellre, de még abszolút nem tudom, hogy pontosan mire is van szükségem (blu-ray játékos vagy médiajátszó, abból pontosan milyen...internetrádió...etc)
Még nem próbáltam, de azért remélem, hogy a Millenium lejátsza a fHD tartalmakat is... Szerintetek?
-
bl4ze
veterán
ezt nem igen értem, nem fogom fel mire gondoltak
nálam a net fent van az emeleten csak, ott van egy TP-LINK wifi router.
a földszinten van a TV + media player, ott nincsen kábel, lent mindent wifi-vel fogunk. (laptopok)a Pana TV-m is wifi képes, de nem volt hozzá dongle, azóta sem vettem. a media playerhez érdekelne egy, ezt a tegyek oda routert nem vágom, egy aktív USB hub van az egyetlen USB portra dugva a DUNE 101-ben, azon csücsül két hordozható 2,5" vinyó
.:. bl4ze .:.
-
blakey
titán
Kell még egy router ami AP (access point) képes, ezt bridgebe kell tenni, beállítani, hogy a "központi" routerről vegye a jelet wifin és továbbitsa a megfelelő eszközökre kábelen, wifin. Neked kábeles megoldás kell, így az ősszes eszközt csatlakoztatni tudod a netre egy router segítségével.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Végig olvastam jó pár oldalt a topicban, videókat és teszteket is nézegettem.
A lényeg, van egy lw4500-as LG led tv-m és ahhoz keresek egy olyan médialejátszót, ami
mindent visz, főként a full hd-s 3D tartalmakra gondolok.
Ne essen nehezére az 50gb-os BD ISO, és természetesen 1.4 hdmi-n vissza adja a maximális vizuális élményt a tv-men keresztül. Torrent, lan, wifi nem számít, nekem csak az akadozás mentes mozi élmény számít.
PS3-on próbáltam lejátszani nagy felbontású, nagyon jó minőségű filmeket, de érezhető volt, hogy nem folyamatos a kép (akadozásnak nem mondanám, de hasonló).Egreat R160S és Egreat EG-R6S Plus Pro között mi a különbség?
Milyen lejátszót ajánlotok?
50e ft alatt gondolkozom.Előre is köszönöm!
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
gulyasa
őstag
válasz Zsmester89 #21371 üzenetére
R160s és R6S összes változata között a leglényegesebb különbség, hogy az R160s-be lehet tenni belső 3.5" HDD-t.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
CSorBA
őstag
válasz Zsmester89 #21371 üzenetére
Szia!
Az egyik alapvető dolgot nem írtad, milyen forrásból szeretnél lejátszani?
Hálózat (gép/NAS), külső winyó, belső winyó?A Mede8er lejátszókat meleg szívvel tudnám ajánlani mindenképpen.
-
Zsmester89
őstag
válasz Zsmester89 #21375 üzenetére
EVOLVE Infinity nagyon drága, viszont egész szép.
A külalakért viszont nem fizeték 2x annyit, ha az Ergreat ER-R6S is ugyan azt tudja.A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
CSorBA
őstag
válasz Zsmester89 #21375 üzenetére
Akkor nyugodt szívvel ajánlanám: Mede8er MED600X3D [link]
-
CSorBA
őstag
válasz Zsmester89 #21379 üzenetére
Meg a 4 évvel több garanciát
Meg a terméktámogatást.
Meg a szoftver minőségét.
Meg a várható 2es firmwarrel érkező kadenciahelyes (23.976) lejátszást.Illetve az, hogy a specifikációik megegyeznek, nem jelenti azt, hogy a lejátszási képességek is azonosak. Egy dolog, hogy pl mindkettőhöz oda van írva, hogy mkv lejátszás, de lehet az előbbi 10-ből lejátszik 5-öt, a Mede8er pedig mind a 10-et. Sok múlik a szoftveren.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz CSorBA #21380 üzenetére
"Egy dolog, hogy pl mindkettőhöz oda van írva, hogy mkv lejátszás, de lehet az előbbi 10-ből lejátszik 5-öt, a Mede8er pedig mind a 10-et."
Nem kellene a tények ismerete nélkül valótlanságokat állítani.
Minden MKV-t lejátszik még az én R6S-em is, ugyanannyit, mint a Mede8er.
Nem a szoftver miatt játsszák le a videókat elsődlegesen, hanem a bennük lévő hardveres video dekoder, ami maga a Realtek RTD-1186DD chip, mindkettőben ugyanaz robotol a háttérben...
Ráadásul nem csak az MKV a fő profil, hanem az akár FullHD 3D BD50 ISO-k lejátszása (mindkettőnél).
A kadencia helyes lejátszást meg fölösleges emlegetni - egyelőre.
Azt mindenki elismeri, hogy az Egreat-ek esetén erre nem sok esély van, de majd ha tényleg kijön a Mede8er-ekre az ezt tudó végleges firmware, majd akkor kell reklámozni - addig csak álom.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Dam6
tag
válasz gulyasa #21382 üzenetére
Én nem tudom, hogy az eGreat vagy mi miket játszik le, és a Mede8er-t sem ismerem (még) eléggé. De amit írsz az nem így van. Ha így lenne, akkor minden azonos Realtek vagy mondjuk Sigma chipes lejátszó egyformán lenne kompatibilis, és csak a kezelőfelület grafikája változna. Ez legfeljebb azoknál a gyártóknál van így, akik nem maguk tervezik a hardvert, vagy fejlesztik a firmware-t, hanem ugyanattól az OEM gyártótól rendelik. Ott tényleg csak a grafika és a menüpontok elhelyezése más. De komoly cégek, mint a Dune HD, a Popcorn Hour és látszólag a Mede8er is (saját szememmel láttam a valós 23,976 Hz-es kimenetet működni rajta) nem csak grafikusokat alkalmaz, hanem programozókat is. Amikok egy MKV-t kell demuxolni a lejátszás közben, vagy pl. egy ilyen-olyan programmal készített ISO-t kibontani, akkor már óriási különbségek vannak a szoftver miatt. Nem tudom, lehet, hogy az eGreat is ért hozzá, csak azt mondom, hogy semmire nem garancia az, hogy a chip egyforma. De mivel az eGreat volt az, aki a Dune és Popcorn firmware-ével is indítható lejátszót készített, gyanítom, hogy inkább ipari kémeket foglalkoztat, mint programozókat De ki fog derülni, amint kijön egy újabb MKV konténer verzió, vagy hasonló szoftveres változás...
-
gulyasa
őstag
Én meg épp máshogy tudom.
Az ilyen médialejátszóknál, ha maga a chip (a video decoder) valamit nem támogat, akkor azt nagyon szoftverrel sem lehet megoldani.
(Ebből a szempontból a 23.976 nem releváns. Az - a megjelenítés - független egy video stream dekódolási képességtől.)
Ezek célszámítógépek, nem olyanok, mint egy asztali PC, hogy szoftverrel (majdnem) mindent meg lehet oldani.
Pl. az a chip, amely nem képes a FullHD frame packing 3D video lejátszására, az semmilyen szoftverrel nem lesz képes rá. Azon csak a butított (HalfSBS/HalfTAB) 3D fog menni.
Az, hogy pl. menüvel tud vagy nem tud lejátszani egy ISO fájlt, na az már tényleg szoftveres téma.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz torokb #21384 üzenetére
A Sygma chip-es médialejátszókhoz nem nagyon értek (régen volt egy WD Live-om, de az most nem téma), nem tudom, melyik a FullHD 3D képes típus.
De az összes Realtek RTD-1186DD chip-el rendelkező médialejátszó képes rá.
Meg mostanában egyre többet hallok a Marvell QDEO chip-es lejátszókról is - de azok már egy-két tízezerrel magasabb kategória...[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
törölt tag
válasz gulyasa #21385 üzenetére
Amíg a Popi és a Dune ugyanazzal az SDK-val dolgozik, addig az Egreat egészen más SDK-t tudhat magáénak a Mede8er-rel szemben, annak ellenére, hogy maga a 1186-os SOC egyforma. Ezért lehet utóbbi szoftveresen és körítésékben sokkalta jobb lejátszó. Bár ne nem is a lejátszó a megfelelő szó, mert erre a feladatra az R6S is rendjén való. Ugyanezért lehet a Mede8er 23,976 képes, míg az Egreat soha nem lesz az, maximum a 1187-tel. Legalábbis ha a Realtek felismeri, hogy 2013-ban ciki 24Hz-es lejátszót gyártani. A mai megjelenítők minősége hatványozottan megmutatja a legapróbb hibákat is.
-
Toobee
veterán
Ez a megoldás stabilabb/gyorsabb, mint egy wifi stick? Most épül a HTPC-m, amin többet használnám a netet, mint a Dune-vel. A digi közvetlen a bejárati ajtó felett van. Nem nagyon kábelezgetnék, de tudom, hogy elkerülhetetlen. Majd, ha lesz idõm/kedvem, akkor húzok be, de azért halogatnám, ameddig lehet
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Ha van elég seeder, akkor kipörög. Talán 7,5 volt a rekord stabilan, lefelé. Felfelé meg 3,4. Mondjuk inkább a feltöltés izgat. Azt a heti 2-3 BD25/50 családi videót úgyis éjszaka intézem. Most egy Asus X71TL alaplapi wifijérõl beszéltem. Nem tudom, hogy a HTPC mire lesz képes, a seggébe dugott stickkel.
-
robi-k
őstag
Srácok, ha már sokan annyira utáljátok a "madzag" kihúzását, és figyelembe véve, hogy közismerten a WiFi a zsúfolt városi körülmények között is igen silány tud lenni, miért nem gondolkodtok egy 500 Mbps sebességű konnektoros (230 V-os táphálózati) adatátvitelen, pl. egy ilyen készülékkel: TP Link TL-PA511-KIT Powerline 500Mbps adapter KIT
Ezzel még akár a 100 Mbps bitrátájú BD3D ISO is gond nélkül fog menni, és még marad átviteli sávszélesség torrentre is (és nem mellesleg nincs rádiószmog).
[ Szerkesztve ]
-
-
Toobee
veterán
válasz Toobee #21396 üzenetére
Bakker, mire találtam róla egy cikket, lejárt a szerkesztés. Szóval routerbõl bele egy kábel, a másikat bedugom valahova a gép közelébe és onnan is egy kábel. Ez tetszik! Akkor itt jön a következõ kérdésem: mennyire nyúlhat bele a hálózatba? Eredményezhet-e kép és hangminõség romlást, a komolyabb eszközöknél, ahol már foglalkozik az ember a táplálással is.
-
robi-k
őstag
válasz Toobee #21396 üzenetére
Röviden: veszel egy ilyen kittet, az adó részét bedugod a konnektorba pl. a router mellett, a routerből az egyik LAN kimenetet egy rövidke CAT6 kábellel becsatlakoztatod az adó UTP bemenetébe.
A vevő egységet pedig a médialejátszóhoz/HTPC-hez közel lévő konnektorba dugod, és összekötöd egy hálózati kábellel a vevő UTP kimenetét a médialejátszó/HTPC LAN bemenetével (azok úgy fogják érzékelni, hogy közvetlenül a routerre vannak kötve LAN kábellel).
És nem eredményez hang vagy képromlást, nincs hatással rájuk.Rolly: biztosan ugyan arról a típusú készülékről beszélünk?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest