- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Most a DLNA megosztás szarakodik.
Tv csak így látja helyi hálón a filmeket, de ma üres minden.havri
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
Megcseréltem du a portokat, azóta fagy a router, és teker a winyó
havri
-
havri1
félisten
válasz sugarforce #3205 üzenetére
Még tesztelem, mert szerintem a HDD fogja meg. Jövő héten ha lesz időm, kicserélem egy hibátlan hdd-re, mert mind a kettőn van bad sector. Mountolásnál lehet ez fogja meg.
havri
-
gacsoi
senior tag
Urak !!!
Transmissionnal kapcsolatban lenne szükségem segítségre.
Hiába állítom be a le, és feltöltési korlátot, egy idő után visszaáll korlátlanba, és a router lehal.
Van erre valami megoldás?? -
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Szert tettem egy Asus RT-N56u routerre a gigabites net miatt.
Nagy nehezen működésre bírtam, de nem csatlakozik magától a netre a gép indulásakor, valamint a wifi nem megy. A telefon látja, beírom a jelszót, de azonosítási problémára hivatkozva nem csatlakozik.
Egy GO-RT-N150-et váltott le.
A digis modem egy ZTE ZXHN F620Tudna segíteni valaki mi lehet a probléma?
Köszönöm.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Vettem egy RT-N56U-t, és az a kérdésem, hogy mennyire megbízható a gyári firm ? Van egy másik routerem, amin OpwenWRT van, és azzal megvagyok elégedve. Mennyire ajánljátok lecserélni a gyári firmware-t ?
PS4
-
MODERÁTOR
válasz Fr@nkieWilde #3208 üzenetére
Szia!
A routernek jó esetben nem a gép indulásakor kell a netre csatlakozni, hanem folyamatosan online kell legyen. A fő kérdés (én nem ismerem), hogy ezt a ZTE ZXHN F620 HGW-t (ONT-t) át lehet-e állítani bridge, vagy PPPoE PassThrough módba? Ha igen, ezt megtetted? Ezután a router WAN portját PPPoE-re kell állítanod, és oda megadni a DIGI hitelesítéshez szükséges nevet, és jelszót.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Intruder2k5 #3210 üzenetére
Köszönöm, a baj csak annyi, hogy egyáltalán nem értek sem a modemhez, sem a routerhez.
Szóval a modemes kérdést passzolom, viszont azt tudom, hogy az előző d-link-kel ment a wifi.A router menüjébe próbálok belépni, beírva a böngésző sávjába a http://192.168.1.1-et, de nem jön be a menü. Telepítőlemezt nem bírja beolvasni a meghajtó, bár lehet sok érdekesség nincs rajta.
-
MODERÁTOR
válasz Fr@nkieWilde #3211 üzenetére
Nem lehet, hogy a DIGI-s eszköznek is 192.168.1.x a LAN IP címe? A D-LINK-nek mi volt?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Intruder2k5 #3212 üzenetére
D-linkre nem emlékszem, csak 1-x vagy kétszer volt dolgom vele. Az is rég. Nem működik amit írtál.
-
sugarforce
addikt
válasz Fr@nkieWilde #3213 üzenetére
Ezek az infók viszont mindenképp kellenek ahhoz, hogy normálisan be legyen állítva a routered. Ahogy Intruder kolléga is mondta, valószínűleg ip beállítási gond is lehet, azért is száll el azonosítási hibával.
-
MODERÁTOR
válasz sugarforce #3214 üzenetére
Vagy közben már a DIGI-s eszköz be volt jelentkezve, kettőt pedig nem enged egyszerre, stb... Szóval igen, ha alapvető információkat nem tudunk megkapni, akkor lehet mindenki jobban jár, ha keres valakit az ismeretségi körben, aki tud személyesen segíteni, mert fórumon ez így hosszú menet lesz.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Az a baj, hogy totál nem értek a hálózatokhoz.
Bármilyen informatikai hardverrel, vagy perifériával megbirkózom, de ez olyan messze áll tőlem.
Annyit tudok, hogy amikor bekötötték a digi-t, akkor a d-link is hibátlanul ment.
De mivel karcsú volt a sebessége hoztam haza egy ilyen Asus router-t. Aztán csak simán összekapcsoltam a modemmel és a géppel a router-t. Lehet itt van a kutya elásva.
Az esetleg megoldás lehet, hogy resetelem mindkét eszközt és ismét nekiesek a beállításnak? Vagy amúgy is majd jönne egy win telepítés, lehet akkor tisztára törlök mindent, mindent resetelek, és utána be tudom állítani.
Csak attól tartok valamit a modemnél is be kell állítani, nah akkor lesz végem.
Sajnos ismeretségemben nincs senki, aki tudna segíteni.[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Adott egy június végén vásárolt N56U B1 router és hozzá egy 100/100as Digi kábeles internet.
Az első 2hónapban teljesen meg voltam vele elégedve, viszont kb 2hete egyre több vele a probléma.2 gép csatlakozik hozzá, vezetéken keresztül, wireless része nincs használva (ez ki is van kapcsolva).
A probléma az, hogy amíg csak 1 gép van bekapcsolva, amin alapvetően játszom. Ilyenkor nagyon nincs probléma, általában 50-200ms delay van a játékban, túlélhető. Ugyanakkor, ha már ezen a gépen megy egy torrent kliens a sebességtől függetlenül van, hogy iszonyatosan megugrik a delay (4-500ms). Konstans 4,5-5Mbyte letöltés vagy feltöltés esetén már nagyon durva laggot produkál. Persze megoldható, hogy nem használok torrentet, vagy ha igen, akkor szüneteltem a játékot picit. Ezek mellé még hozzájön, hogy random disconnect van a játékszervertől (3-4óránként 1x). A net ilyenkor nem szakad meg, mert amennyiben új IP-t kapok, akkor azt hitelesítenem kell, ahogy visszalépek a játékba.
Amennyiben a másik gép is be van kapcsolva, amin párom alapvetően böngészik és torrentezik, azzal sincs semmi baj, amíg nincs benyomva a torrent kliens.
Ha ez megtörténik teljesen meghal a dolog, 5-10percen belül több mp-s delay-k, sokszor 10mp-s is. Az elején ez megoldódott, ha ki lettlőve azon a gépen a torrent. Tegnap este viszont nem. Ismét torrentkor atomlagg, majd DC. Torrent kilőve, visszaléptem, 10percen belül szintén. Gép restart, router reset, vissza gamma, 10percen belül lagg majd DC.
Ekkor a saját és a (20kért vásárolt) router épségének megőrzése érdekében elővettem az 500éves TP-Link router-t, ami300mbit-et tud és láss csodát... fél óra gamma és semmi probléma.Anno 2-3hete, amikor elkezdte a furcsaságait, akkor rákerestem neten, hogy mi lehet a probléma, és találtam is róla infót, hogy a "sima" (tehát nem a B1) esetén baromi sokan tapasztalják ezt a problémát. Ekkor a FW-t le is váltottam a Padawan félére, de nem oldotta meg a dolgokat, viszont jelenleg is az van rajta.
A kérdésem az lenne, hogy valakinek van tippje, hogy mi lehet a probléma? Én HW oldalra tippelek sajnos (abból, hogy 2hónapig semmi nem volt azon kívül, hogy pár óránként volt egy DC, utána kezdte ezeket a baromságait)
Hozzáteszem a TP-Link, ami volt előtte (ami meghalt, és azért vettem ezt; 841es azt hiszem) az 8Mbyte+ letöltés mellett is bőven 100ms alatti delay volt folyamatosan. Mielőtt valaki azt mondaná, hogy 5mbyte dl/ul esetén (amiből csak az egyik van "jelen" adott esetben) a megemelkedett delay teljesen normális.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
havri1
félisten
válasz K1LLMy53Lf #3217 üzenetére
Szerintem egyértelmű a torrent a ludas. Nálam is fut, cfost használok, pinget javítva, és korlátoztam a kliensben a szálakat 200/50/4
havri
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Köszi a gyors választ, viszont akkor márcsak azt nem értem, hogy miért nem volt probléma ez az első 2 hónapban? Illetve a TP-Link miért vitte vígan, hiba nélkül a tőle telhető max sebességgel úgy, hogy a gmma laggját nem befolyásolta?
Illetve miért halt meg teljesen a dolog tegnap este miután a másik gépen le lett lőve a torrent (később pedig a gép is) és router is, saját gép is restart mégis 10perc gamma után atomlagg+dc."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
havri1
félisten
válasz K1LLMy53Lf #3219 üzenetére
Pingeld meg a 192.168.1.1 -et torrent és anélkül, hogy a helyi hálón van e gond (router hal e le).
havri
-
K1LLMy53Lf
senior tag
ok, köszi a tippet, ezt megnézem délután, ha hazaértem. Annyit elfelejtettem egyébként megírni, hogy amikor tegnap a játékban mindig, amikor elkezdte a delay dolgot, mindig megpróbáltam 1-1 speedtest-et futtatni azonnal, hogy esetleg maga a net problémás-e (kivétel az első esetben, akkor szimplán cska másik gép kikapcsolás és saját restartot próbáltam). És az eredmény mindig "tökéletes" volt. Tehát 90+/90+/5ms. Nem tudom ez így mutat-e/jelent-e valamit.
[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
havri1
félisten
-
K1LLMy53Lf
senior tag
hát igen valószínűtlennek tartom. Sok mindennek egybe kellett akkor esnie. Pl párom hazaérkezése, gépindítás/torrent. Utána folyamatos xarakodás, majd a router cseréjekor megjavulás. Ennyi véletlenben én nem hiszek Persze nem lehetetlen.
+kérdeztem a klántársakat is közben mindig, náluk tökéletes volt egész idő alatt.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz K1LLMy53Lf #3223 üzenetére
Igen, ennek kicsi az esélye.
Ki kell tesztelni alaposabban. Elindítod a gépeden a játékot, nézed a pinget. Ráindítod a másik gépet, lesed. Majd a másik gépen a torrentet. Ahol megugrik, ott kell keresni a hibát.
Milyen a torrent kliens, és csak 1 gépen fut ugye?
Mik a beállítások?
Utorrent 2.2.1 a legjobb sztem, cfossal (ebbe még nincs inteligens sebesség szabályozó), és az említett 200/50/4 szál, nekem bevált.
Diablo3-al szoktam játszani, max feltöltés mellett sem ugrik meg a ping jelentősen. 30ms körül ingázik max.Passtrough módban van a digis modem? Tehát a router "tárcsáz be"?
[ Szerkesztve ]
havri
-
K1LLMy53Lf
senior tag
párom gépén most nem tudom mi van, talán qbittorrent. Nálam 2.x.xes utorrent, ez biztos. Próbáltam routerben port forwardingot is belőni mind2re külön-külön portra. És igen, általában 1 gépen megy csak torrent, de van, hogy mindkettőn. Tegnapi esetben csak egy gépen ment. De sosem okozott problémát, ha mindkettőn ment. Legalábbis TP Linknél nem volt ilyen galiba. Port forwarding-ot is levettem egyébként próbaképp, az sem javított a dolgon. Meg ugyebár amit írtam: miután elkezdte a hülyeséget, akkor egy idő után ki is lett kapcsolva a másik gép, saját gép reset, router reset minden volt... és ugyanúgy 10perc múlva atomlagg és dc. netlimitert is dobtam fel és figyeltem, hogy esetleg valami elkezdte zabálni a sávszélt stb... (winfos update visszakapcsolta magát stb) de semmi... csak az én gépem ment, és csakis a játék, semmi más.
Amire én tippelek mint HW hiba az a router táp esetleg (??)
Passtrough módban van a digis modem? Tehát a router "tárcsáz be"?
ezt annyira nem vágom. PPPoE kapcsolat, tehát user/pass hitelesítés 24/7online állapot. (de ez van már ~6éve, eddig 2 TP link volt, most pedig ez az Asus és csak most, kb 2-3hete vannak ezek a durva problémák)
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz K1LLMy53Lf #3225 üzenetére
Nem egészséges, ha 2 kliens is fut egyszerre, hiszen ebben az esetben dupla szál fut ki. Terheli a netet, modemet, routert. Érdemesebb lenne inkább akkor egy gépen beállítani, és max a másik gépről webui - n elérni. Hatékonyabb!
Routerbe írod be a hitelesítő adataid?
havri
-
sugarforce
addikt
válasz Fr@nkieWilde #3216 üzenetére
Nem mondanám legjobb megoldásnak, ha mindent kiresetelsz. Viszont tényleg jobban járnál, ha keresnél valakit, aki ott helyben tud lenni és segíteni, mert senki nem lát semmit, így nehézkes.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Igen, a routerben vannak beírva, ezért is írtam, hogy 24/7 online.
Egyébként nem értem a dupla kliens problémát annak fényében, hogy (ennek a routernek az árához képest filléres) TP link routereknek semmi problémájuk nem volt ezzel a dologgal. Meg mondjuk ennek sem az első 2 hónapban. És most sem ez okozza/okozta a problémát, mert nem állt fenn ilyen helyzet tegnap este.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz sugarforce #3227 üzenetére
Lehet visszahívom a digit- vagyis a szervizes részlegüket. Aztán mondom nincs net, nem tom mi van vele, állítsanak be megint mindent, hogy legyen wi-fi is. A set top box is, amit hoztak magától ki szokott kapcsolni, szóval azt is meg kellene nézniük.
De addig elmondanád, hogy a menüjébe hogyan tudok belépni? Mert amikor beírom a kis könyv által megadott ip címet, nem lép be.Most már csak attól tartok, ha meg is lesz a beállítás, akkor ha lesz egy win telepítés mi lesz. Főleg, hogy eddig win 7-et nyúztam, most meg 8 vagy 10 jönne, azokat meg még nem is ismerem, bár idő kérdése csak.
-
havri1
félisten
válasz K1LLMy53Lf #3228 üzenetére
Nem ismerem azt a modemet, ha hgw, akkor routerkent is működik, attól még lesz 24/7.
A dupla torrent meg azért, mert felesleges. Nem a sebesség, hanem a nyitott kapcsolatok, szálak miatt. Van eszköz, ami nem bírja.
Nem azt minfomz, hogy ez okozza a hibát, csak megemlítettem, amit én esetleges hibának látok.[ Szerkesztve ]
havri
-
K1LLMy53Lf
senior tag
a több kliens dologgal kapcsolatban csak megemlítetem, hogy számomra furcsa, h problémát okozna neki a filléres tp linkekhez képest, de ez most itt lényegtelen dolog is, mert 1géppel, torrent nélkül 10perc gamma után előjött a probléma tegnap.
Viszont a net dolog: nincs külön modemem, csak a router (gondolom a modem a lépcsőházban van valahol elhelyezve). Hozzám egy lan kábel jön be, ez meg bele a routerbe, ot be van állítva a PPPoE; user/pass és autoconnect. És megy a net. A Router 24/7online.
Ezért tippeltem arra, hogy esetleg táp lehet a lúdas? (olvastam, hogy ilyen esetleg eldobálhatja kapcsolatot stb) Vagy lehet, hogy Asus ennyire kényes és nem szimpatizál a digi kábel nettel? (nem lepődnék meg az eddigi Asusos tapasztalataim mellett: alaplap, vgakártya)
De egyébként (azt hiszem említettem is), sokan vannak ezzel a problémával, legalábbis pár hete, amikor elkezdődött, akkor utána kerestem neten és sok panasz van ilyen laggspike-okra gammákban ezzel a routerrel kapcsolatban.
-
MODERÁTOR
válasz Fr@nkieWilde #3216 üzenetére
Igen, "sajnos" a DIGI net eléréshez nevet és jelszót kell beállítanod az ő eszközükben is, tehát ha nem értesz hozzá, akkor ne reset-eld, mert nem lesz neted!
A DIGI-s eszközben talán a DIGI LAN (PPPoE) topikban tudnak segíteni, de ha semmit nem értesz a hálózatokhoz, akkor ott is hasonló nehézségekbe fogtok ütközni.
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Intruder2k5 #3232 üzenetére
Nem fogom resetelni, pedig a router programja is ajánlotta, amikor még a vezetékes netet sem tudtam kihozni.
A router menüjébe hogy tudok belépni? Hátha ott a wifi beállításokon be tudom állítani, hogy menjen.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Fr@nkieWilde #3233 üzenetére
Ha a DIGI-s eszközből jövő kábelt bekötöd az ASUS router WAN portjába, majd annak egyik LAN portjával összekötöd a PC-t, akkor a 192.168.1.1 címen el kell érd a router admin felületét.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Intruder2k5 #3234 üzenetére
Igaz most nem vagyok otthon és csak holnap este érek haza (akkor fogom tudni ismét megnézni), de ezt hiába ütöttem be eddig nem akarta a jót.
Router resetelése után, gép újraindítása után bejött, akkor automatikusan hozta be, át is mentem a gyors beállításokon. Igaz ezt párszor eljátszva meglett a vezetékes net.
Érdekesség lehet tán az is, hogy első alakalommal, mikor behozta a menüt, jelszót kért, nem tudtam mire vélni, majd megláttam az admin-admin kombót a gép hátoldalán, de nem akarta elfogadni.A router amúgy egy csomagolássérült tárgyakkal (több éve) foglalkozó budapesti üzletből való.
1 hó garanciát adtak rá. De az mfg year szerint 2015-ös a termék, és a gyártó 3 év garanciát vállal.
Ezt esetleg tudja valaki, hogy tudok ennek utánajárni, hogy meddig garis a készülék az Asushoz?
Ti regisztráltátok a router-t?Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
sugarforce
addikt
válasz Fr@nkieWilde #3229 üzenetére
a gépedet kábellel dugd be az asus routerbe 192.168.1.1-et ird be a böngésződbe és ott nem tudom már mi a gyári jelszó, asszem admin.
-
sugarforce
addikt
válasz K1LLMy53Lf #3231 üzenetére
Nekem is n56 van, semmi baja nincs a 200-as nettel, sokat játszok online, nincs semmilyen gondom vele.
Bocs a dupláért.
Ne resetelj semmit, csak rosszabb lesz.. itt vagy ip ütközés van, vagy valami ilyesmi, ezért nem látod az asus admin felületét. Gyanítom a modemed ipje is 192.168.1.1
A géped huzd ki a modemből, dugd át az asusba és ekkor igaz nem lesz neted, de betudnál állítani mindent, amit akarsz/tudsz.
Viszont ha nem értesz hozzá, akkor sokat az sem fog segíteni rajta ha belépsz. Nincs valami ismerős, aki tudna segíteni??[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz sugarforce #3237 üzenetére
nekem sem volt az első 2hónapban, ezért gyanakszom a HW-s hibára (is). Csak azért írtam le minden dolgot, amit csak tudtam hátha valakinek lenne még bármilyen tippje, amire nem gondoltam. De délután mindenképpen nempróbálom, hogy játék közben, majd pedig másik gépről torrentet ráeresztve megpingelem a routert, hogy mit mutat. Illetve, ha ismét előjön a lassulás, akkor ismét pingelés...
De legrosszabb esetben sajnos a "paraszt megoldáshoz" kell folyamodnom: rendelek egy TP Link 1043ND-t online, azzal letesztelem, hogy vajon produkálja-e ugyanezt a "hibajelenséget" (sajnos a backup tp link routerem nagyon pici, az max sebsséget ráengedve eldobja magát ). Amennyiben nem, akkor nagy a valószínűsége, hogy hibás az Asus, vagy talán kompatibilitási hiba (bár érdekes akkor miért cska most jönne elő)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Bocsánat, ha ez már offnak számít, vagy épp már nem jó helyre írom ezt, de...
... van ám még kérdésem.
Nem hagy nyugodni az egész.
Megtaláltam annak az eszköznek a leírását, amit a digi hozott. Először azt hittem, csak egy mezei modemet hoznak, de ez nem az.
Itt van. [link]Annak tükrében, hogy nekem csak annyi a lényeg, hogy az 500-ból legalább pár megányi wifim legyen a házban az egy szem telefonomon, amit használok, és a net menjen vezetékesen két asztali gépbe, lehet, hogy nem is kellene hozzá ez az Asus RT-N56U B1 router? 5ghz nekem úgy sem kell, kertes házról lévén szó.
Mert, ha ezek az egyszerű dolgok mennek, akkor lényegében nincs szükség a routerre. Nem kell nekem ennek a routernek minden olyan képessége, amikről nem is tudok, hogy létezik és nem is akarom használni.
Tényleg csak net bontásra van szükségem.
Vagy esetleg valami biztonsági okból nem árt azért, hogy van?Bocsánat a sok értetlenkedésért, de itt csak több választ kapok, mint a digitől.
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz Fr@nkieWilde #3239 üzenetére
Na ez egy olyan információ, ami már ez elején is jól jött volna a helyzeted pontosabb megértéséhez. Ezen is van wifi, minek erre külön router? Nem tudom a ház paramétereit, milyen messze van a digi cucca, stb. Viszont ha az asus csak a wifire kell, ebben is van, akkor értelmét veszti az egész. Persze ha kell a plusz lefedettség, akkor nem szóltam. Amúgy ebben az esetben az asus-t acces point módra kell állítani, ha tényleg csak a wifire kell.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz sugarforce #3240 üzenetére
Én is csak most szembesültem vele, hogy amit hoztak egy wifi-s termék. Én azt hittem mezei modemet hoznak, nem ilyen router-t amiben wifi is van, kiváltva modemet, vagy azt, hogy ha valakinek nincs pénze routerre, akkor adnak ők. Padlástérben van a router, onnan kell nyomnia a wifi-t arra és az alatta lévő szintre. Kb. 110 nm a két szintet összeadva. Az Asus a nagy sebesség és a wifi képesség miatt kellett, mert az előző d-link 10/100-as routerre is rákötötték a zte készüléküket, mikor jöttek bekötni, de most már nem értem miért tették, mikor az csak visszafogta a net sebességét, hiszen nem gigabites az előző d-link.
Sajnos nem voltam otthon, mikor bekötötték, akkor biztos rákérdeztem volna. Anyám még annyira sem ért ehhez, mint én.
Ki fogom próbálni az egészet az 56U B1 nélkül, ha megy, akkor eladom a router-t.
Bár a digis topikban nem valami jókat írnak a ZTE-ről. Valami brdige-t emlegetnek. Ott azt mondják ajánlott inkább egy ilyesmi Asus router.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
sugarforce
addikt
válasz Fr@nkieWilde #3241 üzenetére
Igen, ez a másik lehetőség, hogy a zte-t bridge módba rakod, ott gyakorlatilag átad minden kapcsolatkezelési feladatot az asusnak, az asusban állítod be a ppoe adatokat stb.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz K1LLMy53Lf #3238 üzenetére
nos kipróbáltam minden tanácsot:
- hazaérve gamma be, ping: 0ms
- párom gépe be, torrent indítva: 0ms
- torrent indítva saját gépen is, mind2 gépen limitálva 200/50/4-re: 0-4ms (90%+ban 0)
- aztán percekkel később 1perces lagg gammában... ekkor NAT connections-t felraktam maxra (262k)
- 20-30percig jó, ismét 1perces atomlagg... LAN-nál kikapcsoltam a "Spanning Tree Protocol"-t
- 20-30percig ismét jó aztán atomlagg...
- próbáltam különböző NAT connections beállitásokat, amikkel ismét 1-20percekig jó volt
- időközben valamikor kinyomtam torrentet nálam is, de ismét csak ideiglenesen segitett
- kikapcsoltam a tűzfalat is...
- próbáltam váltani a port forwarding-ot is (manual enable/disable)minden egyes állitás csak ideiglenesen rakta helyre a dolgokat, mintha a routerből egyre jobban elfogyott volna a szufla... a végén (kb 2óra után) 2 atomlaggspike 10percen belül, a második után DC...
minden egyes laggspike esetén pingeltem, mindig 0-1ms volt...
szóval tanácstalan vagyok... (vagyis egyre erősebb a gyanúm, hogy HW-s probléma... ebből, hogy egyre több dolgot csökkentettem és egy időre helyrepofozódott)
Szerintetek?"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
havri1
félisten
válasz K1LLMy53Lf #3243 üzenetére
Passz, nálam ilyet még nem csinált, csak hasonlott, de akkor helyi hálón is hatalmas pingjeim voltak, linkeltem is.
havri
-
sugarforce
addikt
Próbáld meg, hogy puttyon keresztül a transmission config fájlját letörlöd (előtte azért biztonsági másolatot készíts belőle) , majd újraindítod a routert, úgy mit csinál. Nem tudom pontosan merre található, már rég használtam.
Ha nem akarod törölni, nézz bele, hátha ott látsz valamit.
Milyen időközönként ejti el a beállítást?[ Szerkesztve ]
-
gacsoi
senior tag
válasz sugarforce #3246 üzenetére
Elég rendszertelenűl !!
Újraindításkor gyakorlatilag mindíg.
Én is azon agyaltam, hogy a config file-ban nem lehetne e beállítani, de nem találtam semmit.
Bár ez nem azt jelenti, hogy nincs -
Nagymelák
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy gyári firmware-n aki állított be VPN szervert, hogy oldotta meg hogy a Win10 indulásakor a VPN-re csatlakozzon a gép? RT-N56UB1 routeren van beállítva.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest