- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janó1999
tag
Köszönöm mindenkinek!
A 2-es porton volt/van.
LAN-on csatlakozik.
Az NFS-t tudja, de megnézem, hogy mire állítottam. Megnézem.
Beállítottam a korlátozásokat, és a linkelt oldal beállításait is. Tesztelni fogom.Szerintetek lenne értelme lecserélni a mostani sw.-t egy újabbra?
3.0.3.7-072 van most. -
titán
-
Rubio2010
csendes tag
Sziasztok!
Előre elnézést kérek ha valahol hülyeséget írok, de nem igazán értek számítástechnikához!
Vasárnap reggelig egy RT-N65U router-t használtam, ami akkor reggel meghalt. Tegnap megrendeltem az újat, amelyet ma kaptam kézhez egy RT-N56U B1 típusú routert és olyan gondom van vele, hogy nem megy párhuzamosan a 2,4G-s és az 5G-s hálózat. Ugyan ez volt a jelenség az N65U-nál is, ha a legfrissebb firmware-t tettem rá, nem akart csak az egyik hálózaton üzemelni. Ha visszatettem rá az eredetit, akkor simán ment párhuzamosan a két hálózat.
Szóval ma megjött az új router, 3.0.0.4.378_7220-as driverrel és sajna nem tudja, vagy legalábbis nálam nem működik, mert csak az 5G-s hálózat látható a 2,4G-s nem. Gondoltam a gyártó honlapjáról letöltök egy régebbit, de ott a legfrissebb is a 3.0.0.4.378_5291-es driver volt. Gondoltam felteszem, hátha az tudja, de semmi változás és ráadásul a 7220-ast nem is tudom már visszatenni, mert nem találom sehol, így most már ez marad.
Kérdéseim a következők:
- Csak nálam nem jó valamiért, és ha igen mit kellene beállítani? (Mindkét csatorna engedélyezve van.)
- Hol találok még régebbi verziót, ami hátha jó?
- Olvastam egy Padavan driverről, az megoldaná a problémámat? Hol találom?
- Az N56U és az N56U B1 drivere megegyezik?
- Ez a router hibás küldjem vissza?Illetve van még egy jelenség, ami az N65U-nál nem volt: van egy Cisco modemem a PR-telekomtól. Ezen "LINK" jelzésű led most sárgán villog, de ez korábban zöld színű volt, csak úgy, ha a szg LAN kábelét direktbe kötöm a modemre, szintén zölden villog, de ha a routeren keresztül megy a "net", akkor ez a led sárga. Nem tudom ennek van-e jelentősége, de érzésem szerint van.
Most kikapcsoltam az 5G-s hálózatot, ami eltűnt a mobilomról, de a 2,4G-s nem látszik sehol. (A hálózatok nincsenek rejtve.) Ráadásul most látom, hogy a routeren nem is világit a wifi jel előtti kék led.
(És akkor még a nyomtatóm beállításával még nem is foglalkoztam, ami miatt ezt a routert vettem meg, hogy tudjak hálózatban több eszközzel is nyomtatni. Az elődjével semmi problémám se volt, míg el nem romlott.)
A segítséget előre is köszönöm!
rubio
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Rubio2010
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3857 üzenetére
Lehet, hogy itt lesz a gond, mert az egyik mobil ugyan felcsatlakozott, de az enyém viszont hol látja, hol nem és nem akar/tud csatlakozni.
-
Rubio2010
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3857 üzenetére
Mégis csak ez volt a gond, csak variálgatni kellett, a 2,4GHz-et beállítottam fix 10-re (először 11-re állítottam, ez nem volt jó), és a csatornaszélességet 20/40MHz-re (ezt először 20-ra, majd 40-re, de egyik sem volt jó) állítottam.
Köszönöm szépen a segítséget!
Így akkor úgy tűnik hogy működik párhuzamosan a két csatorna, viszont az alábbi még lehet gond? Mert a routert kiiktatva az a led zölden világit:
"Illetve van még egy jelenség, ami az N65U-nál nem volt: van egy Cisco modemem a PR-telekomtól. Ezen "LINK" jelzésű led most sárgán villog, de ez korábban zöld színű volt, csak úgy, ha a szg LAN kábelét direktbe kötöm a modemre, szintén zölden villog, de ha a routeren keresztül megy a "NET", akkor ez a led sárga. Nem tudom ennek van-e jelentősége, de érzésem szerint van."
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Rubio2010
csendes tag
válasz Intruder2k5 #3862 üzenetére
Értem. 60Mbps-es netem van. Ugyanazt a vezetéket használom, mint az RT-N65U-nál volt, csak átdugdostam a vezetékeket az újba, de ott ez a led zöld volt. Majd akkor teszek egy próbát a vezeték cserével!
Köszönöm szépen a választ!
Kicseréltem a régi modemhez kapott vezetéket az új modemmel kapott kábelre, és lőn csoda zöld lett a led! Hát ezt nem akarom elhinni, hogy ennyire számít, viszont bebizonyítottam, hogy mennyire nem értek a számítástechnikához...
[ Szerkesztve ]
-
Rubio2010
csendes tag
Viszont kellemes meglepetésben volt részem a nyomtató beállításával, mivel azt nem kellett. Úgy látszik a korábbi router-em frankón beállította, mert most csak bekapcsoltam, felismerte, csináltam egy próba nyomtatást és működik. Végre valamivel nem kell kínlódnom...
Ugyanakkor lenne egy kérdésem a szülői felügyeletre vonatkozóan: itt csak az időpontot lehet korlátozni, tartalmat, hogy mit nézhet azt nem?
-
titán
válasz Rubio2010 #3855 üzenetére
- Olvastam egy Padavan driverről, az megoldaná a problémámat? Hol találom?
Innen lehet letölteni.- Az N56U és az N56U B1 drivere megegyezik?
Nem mivel más SoC-ra épül a két verzió.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Rubio2010
csendes tag
válasz Gubek-Einste #3865 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, illetve a linket!
Az oldalon két változatot is találtam a "base"-t és a "full"-t, melyiket érdemesebb kipróbálni? Azt értem, hogy az egyik az alap a másik meg teljes verzió, de hogy ez mit jelent a router-re vonatkozóan, azt nem tudom, de azt sejtem, hogy van jelentősége, mert akkor nem lenne két változat.
[ Szerkesztve ]
-
Rubio2010
csendes tag
válasz sugarforce #3867 üzenetére
Köszönöm szépen!
De nekem ez "kínaiul" van, mert nem igazán értek hozzá, így akár magyarul is lehetne, akkor sem érteném. Annyit tudok csak, hogy ha valamelyik jobb, mint a gyári FW, akkor fel tudom telepíteni, vagy ha nem jó, akkor vissza tudom tenni az eredetit, vagy majdnem, mert én sem találtam meg azt, ami eredetileg rajta volt, csak azt, ami a gyártó honlapján van. Ennyi, a tudásom itt ki is merült...
[ Szerkesztve ]
-
huniross
tag
Lehet, hogy én is megnézem a padavan féle FW-t. Semmi varázslat nem kell hozzá? A gyári FW firmware frissítésénél betallózom a padavan féle .trx fájlt és feltöltés? Ha nemgyerebe, akkor asus-éktól letöltöm az utolsó FW-t és ugyanígy vissza tudom csinálni az új felületről is?
-
MODERÁTOR
-
huniross
tag
válasz Intruder2k5 #3870 üzenetére
Köszi, holnap eljátszok vele. Hátha elindulnak a torrentek AP módban is.
Apropó! Van AP mód ott is?
Szerk.: Resetnek hátul a kis gombra gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
huniross
tag
válasz Intruder2k5 #3872 üzenetére
Minden nagyon patentul bevan állítva, a torrenttől eltekintve elégedett vagyok az egésszel és eszembe sem jutna firmware-t frissíteni, ha az menne.
Ha elindítok egy letöltést le is jön, még valamit vissza is tölt és utána leáll és kész. A tracker stopped-nek látja. A port kintről nyitott, látszólag minden ok, mégsem megy. Feladtam, router módban használom, így buktam a belső háló adta előnyöket. -
tindisco
csendes tag
Sziasztok,
a padavan firmware-ben a VPN szerver beállításoknál, hogyan kell beállítani, ha külföldről szeretnék rácsatlakozni és csak az internetet használni?
VPN Tunnel Settings-ben hogyan kell ezt beállítani?
Köszi előre is
-
töky76
tag
Sziasztok,
120mbit-es netem volt upc-nél, ezt most megemeltettem 240-re.
A routerem rtn56u jelenleg padavanna,l előtte gyári soft-tal, viszont nem hoz többet 170 mbit-nél, közvetlen 10 centire tőle...
2014-es macbook proval, iphone 7-el tesztelve.
Enyi a max? -
titán
Kábelen meg van a teljes sebesség?
Valószínűleg ennyi lesz a wifi-n elérhető sebesség, ennél többet csak jobb MIMO képességű router-rel és megfelelő kliens eszközzel/adapterrel lehetne elérni (főleg AC-s eszközpárral).Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tindisco
csendes tag
válasz sugarforce #3878 üzenetére
Szia,
köszi a választ. Kipróbáltam ezzel a beállítással,WI-FI-n keresztül remekül működik, köszönöm!
Semmi extrát nem szeretnék, csak magyar IP címről netezni, és TV-t nézni a D*gi mobil alkalmazásával,ami csak itthoni IP-ről megy.
-
bjantsi
csendes tag
Helló!
Nem működik a 2,4 g meg az 5g egyszerre. Ha bekapcsolom mindkettőt akkor semmi nem tud csatlakozni semmi,elmegy a hálózat mindig, mind a kettő.
Ha csak az egyik, mindegy melyik van bekapcsolva akkor tökéletesen működik a router.Valami ötlet?
Padavan legújabbja van fent. Rt56U
Köszi a segítséget!
-
havri1
félisten
válasz bjantsi #3882 üzenetére
22 torrent van benne, nem piszkálva, 30 napig ment.
1400kbyte/s - re korlátozva fel/le is, 100/10 peer engedve.
Gondoltam, innen már faja minden, hozzáadok egy torrentet. Le is fagyott
Nem jövök rá sajnos. Valahogy a torrentek létrehozása és a letöltés környékén van a hiba.havri
-
sugarforce
addikt
Gondolom ilyenkor nem megy a transmission daemon, vagy a http kiszolgáló folyamat. Az esetleg megoldás lehetne, hogy írni egy szkriptet, ami 5-10 percenként figyeli (cronból), hogy fut -e a transmission, vagy a http kiszolgáló, vagy nemtudom pontosan milyen folyamatok kellenek és ha nem fut, akkor indítsa el. Ha már nem jött rá senki miért csinálja, legalább ezzel kiküszöbölhető lenne.
Rutorrent nem lenne megoldás? Egyszerűen telepíthető. -
havri1
félisten
válasz sugarforce #3889 üzenetére
Hm, ez nem rossz ötlet!
Én mondjuk biztosan nem tudok ilyet megcsinálni, nem értek a linuxhoz.
Rtorrentet se tudok telepítenihavri
-
-
havri1
félisten
Viszont a DDNS-t valaki segítene beállítani Padavan-on?
Az istenért nem tudom elérni a gépet kintről..Szerk, újat regeltem asuscomm.com-on, ezzel jó..
[ Szerkesztve ]
havri
-
sugarforce
addikt
Ha gondolod szivesen segitek benne. Entwaret kell rakni a routerre az egy 20 perces melo kb, utan csak 2 parancs es fent van az rtorrent. A szkriptet meg ha hetvegen lesz idom , megirom, nekem is hasznos lenne ha figyelne 1 2 szolgaltatast a linuxos szerveremen es ha kell restartolja.
-
havri1
félisten
-
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
A routerhez csatlakozik egy HDD, mely ketté van partícionálva.
Eddig látta a laptop mindkettőt hálózati helyen lévő meghajtóként, de pár napja az egyiket nem csatlakoztatta.
Arra ma rányomtam ,hogy kapcsolat bontása így eltűnt teljesen, előtte ott volt X-el előtte.
Megpróbáltam megnyitni a másikat, de nem lát minden mappát, csak olyat, hogy Manuals és Software.
Hogyan tudom újra csatlakoztatni mint hálózati meghajtók?Előre is köszönöm!
Ja és Win 10 megy a gépen, a routeren pedig a gyári szoftver.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Sajnos nem volt megoldás. Soha nem jöttem rá, hogy a custom fw verzióváltása, az öregedő hdd (nem volt bad sector vagy kondícióromlás) volt az oka. Egyébként nem kellett hozzá nagy sebesség, a netem ma sem túl acélos, de a seed is megette két hét alatt.
Most az n56u b1-eséhez hasonló vassal, csak abban a proci a teljes verziója van 2 maggal és 4 szállal, és goflexszel torrentezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest