- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
-
dzudzu
tag
Sziasztok,
DLNA-s temaban kernek egy kis segitseget.
Adott egy ilyen router, rajts egy kulso hdd jopar filmel, sorozattal.
A halozaton ket smart tv van, az egy hibatlanul lat es kezel minden megosztott media filet. Miv a masik (olcsobb) tv csak elvetve ismer fel 1-1 filmet (jellemzoen magat a filet sem latja).Szerintetek mi lehet a problema?
-
powerwade
senior tag
Szerintem egyszerűen butább a médialejátszója a "smart" TV-nek. Az én 6 éves tévém se játszik már le minden .mkv -t vagy .wmv -t ne adj isten .mov -ot. Sőt olyan is tud hogy a hangsáv nem jön át de kép van és fordítva Persze mindez attól függ mivel-hogyan vannak tömörítve. De a lényeg: szerintem semmi köze nincs a jelenségnek a routerednek.
-
dina77
csendes tag
válasz Gubek-Einste #3052 üzenetére
Nos, úgy néz ki nincs megoldás.
már második napja próbáljuk megoldani, ugyanis időközben a UPC-től hívtak, a szolgáltatásról érdeklődvén. Feldobtam a kérdést. Rettentően segítőkész volt a srác. Mindkét nap hosszasan próbáltuk összehozni telefonos segítséggel.
Úgy néz ki az asust megkerülve-követlen rögzítő a szolgáltató modemére kötve sem tudjuk elérni.
Illetve ma azért sikerült, de nem nyitja meg a kameraképeket, azonosítási hibára hivatkozva.
A UPC-s eszközön keresztül a rögzítőig mindennel próbálkozott. Úgy tűnik kintről elérhetetlen a fos... -
Sziszifeca
őstag
Halihó!
Csatlakoztam egy ASUS RT-N56U B1 Routerrel, és kérdésem, hogy a Padavan féle firmware-t érdemes feltenni? Ha igen, akkor innen szedhetem le, és a Full verziót kell?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
titán
válasz Sziszifeca #3059 üzenetére
Kezdetnek: Van valami amiben nem felel meg számodra a gyári firmware?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
apu1957
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy rt-n56u routert és lehet e vele torrentezni úgy hogy az asztali pc nincs bekapcsolva. Ha igen akkor hogyan.
Vâlaszt elöre is köszönöm -
Sziszifeca
őstag
válasz Gubek-Einste #3060 üzenetére
Egyelore nincs
Csak olvasgattam es irta sok ember hogy a gyari gagyi.
Egyedul a wifi ingadozasa zavar hogy a kisszobaban mar gyenge a wifi jel de nem mindig. Igen panelban lakom lehet ez miatt van.
Akkor nekem nem erdemes mokolni?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
titán
válasz apu1957 #3061 üzenetére
Lehet, csatlakoztass egy akár milyen HDD-t (nem pendriver-ot és ne SSD-t) az egyik USB portra, a menüben menj el az USB alkalmazás-be, ott telepítsed a Download Master-t és már tudsz torrent-ezni.
#3062 Sziszifeca
Ha csak ennyi a gondod akkor nem feltétlenül muszáj neked a CFW. Természetesen felteheted ha akarod.
Az Asus gyári firmware kimondottan nem gagyi, sőt a többi gyártó-éhoz képest sokkal többet is tud.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Milyen kliens eszköz/adapter van használatban a kis szobában?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Sziszifeca
őstag
válasz Gubek-Einste #3063 üzenetére
Panelban vagyok, és a kisszoba kb 6 méterre van, de közte van 4 betonfal.
Az asztali gépem mellett van a router az asztalon, mellette közvetlen egy kis erősítő, és a routerből a tv-be és egy zotac médialejátszóra vagyok kötve.
A mérés így néz ki:
A gép előtt:>>Youtube/Sziszifeca<<
-
titán
válasz Sziszifeca #3064 üzenetére
Ilyen viszonyok mellett nem is csoda, hogy rossz a helyzet, 5 GHz-n lenne még érdemes próbálkozni ilyenkor de az meg a távolságra is jelentősen csökken így az ő zavarmentesebb környezetéből fakadó előnyt elviszi a távolság miatt csökkenés.
Próbáld kicsit magasabbra tenni a router-t úgy, hogy semmi se legyen körülötte.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Sziszifeca
őstag
válasz Gubek-Einste #3065 üzenetére
Ok. megpróbálom úgy Csak ahhoz kábeleznem kell kicsit
Ha a másik firmware-t teszem fel akkor abból amit linkeltem a Full rész kell?
Factory reset után érdemes frissíteni gondolom.. Jelszó admin/admin ott is?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
apu1957
csendes tag
válasz Gubek-Einste #3063 üzenetére
Köszi a gyors választ
Ideig eljutottam de hogyan tovább, nem igazán akar összejönni a torrent betallózása sem. Esetleg hol találok részletes leírást.
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Sziszifeca #3066 üzenetére
Nem ismerem a Padavan firmware összeállítását de nézd meg a Full-t, ha nem lesz jó akkor a másikat.
Természetesen reset -> firmware csere -> reset a dolgok menete.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Asus RT-N56U B1 routerem. Arra csatlakoztatva usb-n egy noti vinyó. Ftp szervernek használom
Minden jól működik, csak az lenne a kérdésem hogy a vinyó egyfolytában megy. nem lehet úgy beállítani hogy amikor nincs használatban kikapcsoljon, mikor el akarom érni bekapcsoljon.
Ha van ilyen beállítás, kérnék segítséget.
Meg azt is hogy hol keressem.
Padavan firmware van rajta. -
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Van itt olyan fórumtárs aki Asus RT-N56U B1 routerrel összekötve használ Synology NAS-t?
Kellene egy kis segítség távoli eléréssel kapcsolatosan. -
titán
-
Xeon7
aktív tag
válasz Gubek-Einste #3071 üzenetére
Távoli eléréssel kapcsolatosan lenne kérdés.
Sehogy se boldogulok a beállitásokkal. Otthon a hálozatba minden tökéletes, de kivülröl nem érem el a NAS-t. Digi 1000-s netem van, velük már beszéltem és nem Natolt az IP-m. -
titán
-
Xeon7
aktív tag
válasz Gubek-Einste #3073 üzenetére
Szia.
Ezek azok amivel nem igazán boldogulok, ebben kellene egy hozzáértő segitsége.
-
titán
Elsőnek regisztráljál valamilyen DDNS szolgáltatónál, pl No-IP, majd ezt ad meg az admin felületen a WAN/DDNS menüpontban. Következő lépés a NAS IP címének fix-álása lesz a MAC cím alapján, ezt a a LAN/DHCP szerver menüpont alatt a Manuális hozzárendelés engedélyezése után tudod megtenni, a listából kiválasztos a NAS-t és beállítasz neki egy IP címet, lehetőleg a DHCP által osztottan kívül legyen. Ha ez kész akkor WAN/Virtuális szerver / Port továbbítás menüpont alatt jön a port forward beállítása:
Szolgáltatásnév - Valami ami beszédes számodra
Port tartomány - Az átírányitandó port/portok egyenként, ha több van egymás után akkor lehet kötőjellel az első és utolsót megadni
Helyi IP - A NAS kiválasztása
Helyi port - Ugyan az mint a Port tartomány-ban van
Protokoll - Both
Ha minden rendben akkor menni fog már.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Xeon7
aktív tag
válasz Gubek-Einste #3075 üzenetére
Ha hazaérek délután, este megcsinálom az általad leiratakt. -
Buga20
csendes tag
Hali asus rt-n65u router és lg smart tv (webos rendszeres) wifin keresztül megy a net de a routerre kötött hdd-n lévő adatot nem látom a tv-n de még a routert sem.Pc-n, android készülékeken a AiCloud programmal müködik minden de webos renszerren nincs ilyen app.Milyen beállitás gond lehett hogy nem láttom a routert a tv-n.Köszönöm a segítséget előre is.
-
titán
-
Xeon7
aktív tag
válasz Gubek-Einste #3075 üzenetére
Odáig sikerült eljutnom, hogy FTP-n keresztül már elérem távolról a NAS-t.
Viszont a Synology DiskStation sehogy nem tudom távolról elérni az oldal nem válaszol hibát kapok.Valakinek esetleg valami ötlete?
-
titán
-
Xeon7
aktív tag
válasz Gubek-Einste #3080 üzenetére
Próbáltam a regisztrált DDNS címmel, próbáltam azzal az IP-vel ami az FTP-nél működik.
De egyik se jó a távoli eléréshez. -
MODERÁTOR
-
titán
-
Buga20
csendes tag
-
titán
-
Xeon7
aktív tag
Intruder2k5,Gubek-Einste
A kur.... portot elfelejtettem a végére írni, így már működik.Köszönöm a segítséget.
-
Buga20
csendes tag
válasz Gubek-Einste #3085 üzenetére
Be van kapcsolva de a tv nem látja mi lehett a gond.
-
havri1
félisten
Helló!
Vettem egy N56U-t, szeretném beállítani a samba-t, hogy a hdd-t lássák a gépek. Gyári fw.
Engedélyeztem, de egyelőre semmi. Van valami trükk?Köszi
havri
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Nem egészen ide tartozik, de nem tud valaki közvetlen mailcímet a support felé? Ismerőstől kaptam ajándékba egy N14-et, de mondta, hogy le kell gariztatni, a gyártói időn belül van még, ő már 2x cseréltette így, hogy e-mailbel kereste meg őket. Hivatalos RMA felületen bejelentettem, de az a válasz jött a Ticketre, hogy hálózati termékekkel forduljak a viszonteladóhoz. (aki nem tudom kicsoda, és ha eddig 2x cseréltette már nélkülük, akkor gyanítom most sem lesz erre szükség)
Többször kérdeztem már tőle az e-mail címet, de ezidáig még nem kaptam meg, tudja esetleg valaki?
Köszönöm!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Buga20
csendes tag
válasz Gubek-Einste #3085 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat megoldodott vpn-t kellet bekapcsolni és a sambat.
-
havri1
félisten
Samba problémára esetleg valakinek ötlete?
havri
-
veze
őstag
Üdv
nézegettem az összefoglalót, de leginkább csak a paramétereről szól. A kérdésem az hogy valakinek a családban kéne egy gigabites Digi net mellé router, merjem e ezt ajánlani?
most kötik be nála a jövö héten és az üzlektkötö nem gyözte hangsúlyozni, hogy mondja majd a boltban ahol venni akar hogy "Digi gigabites nethez alkalmas" routert akar..
Nos, én ugy láttam az üzletkötő hölgynek a routerekkel kapcsolatos jártassága ki is merült ebben a mondatban.. mert csak ezt hajtogatta..
A felhasználási igényeket tekintve semmi extra nem merül fel a routerrel kapcsolatban, csak annyi hogy wifin kiszolgáljon egy két laptopot és telefont. ennyi. LAN be se lesz kötve semmire
Ez a router ugye 2 sávos vagyis 300Mbps 2,4 Ghz-en és 300Mbps 5 Ghz..az elméleti sebessége..
igy jön ki a hangoztatott 600Mbps
Az lehetséges hogy mondjuk egy régebbi lapton 2,4Ghz-en huzza az adatokat ( sztem az nem is tudná 5, Ghz-en ) a telefon vagy a másik laptop meg 5,0 Ghz-en egyszerre és akkor 2 felhasználó nem szorul be egy 300Mbps átvitelre sávra, hanem külön külön megkapja a két sávon mind a kettő..
Merjem ajánlani megvételre ezt, vagy inkább olyat amit én vettem nem rég ( RT-N18u) igaz az egy sávos de a 600Mbps elméleti sebessége azon az egy sávon van ..
Mondjuk ha magamnak lenne meg sem született volna ez a bejegyzés, csak nem akarom hogy majd azt mondjak esetleg, nem jót ajánlottam.
Az ajánlásnál az ár sem mellékes teljesen, ezért nem is válogatok a 25-35 ezres kategoriákból..[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Szia.
Természetesen egyidejüleg megy mindkettő, (2,4 és 5) ghz sáv. Amelyik eszköz tudja az 5ghz-t azt lehet arra csatlakoztatni. A többi mehet a 2,4 re.
Hogy a digivel megy e? Azt nem tudom. Miért ne menne. Nem hiszem hogy a digihez külön routert kellene forgalmazni. De hátha valaki használ digi nethez itt, majd hozzászól. Én UPC 240mbiteshez használom és tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz -Maujuri- #3093 üzenetére
Szerintem is itt nem a Digi a lényeg, ez csak az üzletkötönek volt az, miszerint Digi 1gigabites net. (mert ugye ök "szolgáltatnak " ilyet lakosságnak csak jelenleg.
Ez is "sima" optikán jövö szolgáltatás (mint más szolgáltatóé) ami egy ONT nevű eszközbe megy és PPPoE kapcsolattal csatlakoztatható .
Én inkább a sebesség oldaláról közelítem a dolgot, megfelelő eszközt ajánljak a szolgáltatott sebességhez, annak aki megkért erre.
Jómagam nem különösebben érdekel a wifi sebessége, ahol fontos a sebesség nekem ott LAN kábellel csatlakozok.. -
titán
Router ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
veze
őstag
válasz Gubek-Einste #3095 üzenetére
Köszönöm!
már elolastam, többször is nézegettem a napokban, ez alapján esett a választásom az RT-N56U-ra.
Mivel semmi másra nincs szükségük, a router képességekből csak arra hogy 2 laptop és 2 telefon ) plusz az enyém ha ott vagyok) ki legyen wifin szolgálva, a leírtak alapján ugy gondolom jó lesz oda.
És eldőlt a kérdés, mert megvettem ma délután neki :-)
Jővő hétvégén lesz kb üzembe helyezve
köszönöm a segítő hozzászólásokat -
mrmrg
tag
Sziasztok!
Adott egy N56U B1 router, ami egyik pillanatról a másikra azt csinálja, hogy az egyik - eddig gond nélkül csatlakozó - telefont ( Huwei P8 Lite) nem engedi csatlakozni. (Laptop most is wifin megy, tablet, másik telefon gond nélkül felmegy)
Annyit ír ki a telefon, hogy hálózati kapcsolódás elutasítva, kapcsolódás sikertelen.
Modemet újraindítottam, telefont reseteltem, de semmi. Másik wifire gond nélkül csatlakozik, ergo olyan
mintha a router tiltotta volna ki... (?)
A telón mikor az elérhető wifiket listáztatom, ennél a hálózatnál azt írja ki, hogy hozzáférés a hálózathoz megtagadva.Segítséget kérnék, hogy tudom újra ráengedni a telót?
Köszi.
szerk.: kipróbáltam, hogy létrehozok egy vendéghálózatot, de arra sem engedi fel....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest