- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
válasz ArthurShelby #2248 üzenetére
erre a kérdésre keresem én is a választ:
A padavanban van szülői felügyelet, mint az eredeti firmware-ban, vagy lehet rá valahogy varázsolni?
szerintem jónak tűnik..
-
B4ndiBuild3r
tag
Volt resetelve. Rákötöttem a laptopomra, frissítettem vezetékesen a router firmware verzióját a legújabbra és utána működött és azóta is jó, bár még mindig érdekes, hogy a régivel is jó volt egy ideig, ha valami nem kompatibilis, akkor az egyáltalán nem fog működni és nem 1 hét után jön ki.
„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
Shader
aktív tag
válasz B4ndiBuild3r #2352 üzenetére
Gyári, vagy custom firmware van rajta?
A gyárival én is hasonlóan jártam (DLNA). Azóta padavan.--- Sent from mobile device ---
-
tibcsi0407
félisten
Úgy néz ki Padavan átköltözteti a dolgokat a Google code bezárása miatt.
Itt találtam most meg a fw-t.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
sugarforce
addikt
válasz tibcsi0407 #2354 üzenetére
Huu kössz, hogy szóltál. Felmerül egy kérdés, bezár a google code? jó tudni.
-
tibcsi0407
félisten
-
8adikHenrik
újonc
Sziasztok!
A napokban átállítottam az ASUS RT-N56U típusú routerem jelszavát. Ezt sikeresen elfelejtettem és nem tudom menedzselni, mert nem tudok belépni az admin felületre.
Hogyan tudom resetelni a jelenlegi jelszót, vagy beállítani egy másikat?Köszi a segítséget előre is!
-
MODERÁTOR
válasz 8adikHenrik #2357 üzenetére
Szia!
A reset / restore gombot áram alatt tartsd nyomva ~10mp-ig! De ezzel nem csak a jelszó, hanem minden beállítás el fog veszni, alapra áll vissza, mint amikor kivetted a dobozból.
-
ottobacsi
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok e, de szeretnék egy kis segítséget kérni.
Kellene nekem egy router+4G modem kombó.
A routernek nem kell nagy tudásúnak lennie, igazából ebből a lehető legolcsóbb lenne a jó.
A 4G modemnek viszont mindenképpen tudnia kell a B20-as 800Mhz-es frekvenciát!
Vagy független, vagy telenoros jöhet szóba.
Tudtok nekem segíteni ebben? -
8adikHenrik
újonc
válasz Intruder2k5 #2358 üzenetére
Köszi!
Amire olvastam, addigra megoldódott. Lenyomtam egy olyan reset-kombót, hogy:
1. a router reset gombját 30 mp-ig nyomva tartottam úgy hogy a router be volt kapcsolva
2. ezután kihúztam az áram alól, de a reset gombot még mindig nyomtam újabb 30 mp-ig
3. majd újra áram alá helyeztem és még mindig nyomtam a gombot 30 mp-ig
Tehát összesen 90 mp-ig nyomtam a resetet Vagyis ha valakinek nem mükszik ~10mp után a visszaállítás, akkor tudom javasolni ezt a megoldást. Nálam működött (ASUS RT-N56U routeren). -
ottobacsi
tag
válasz Gubek-Einste #2360 üzenetére
-
Mityu_76
tag
Sziasztok!
Adott egy n56u, egy 100/50-es diginet, és egy galaxy S4. A wifi sebességet tesztelve a telefonon 2,4, és 5 GHz-en is a letöltés 22 MBit/s, a feltötés meg 40 MBit/s körül mozog. Ez mitől lehet, vagy milyen beállításom rossz?"HONDACRX4EVER"
-
titán
-
Mityu_76
tag
válasz Gubek-Einste #2364 üzenetére
1 méterre a routertől, semmi fal.
Csatornák jól beállítva, más wifi nem zavar be, mivel 5GHz nincs is másik a környezetemben..[ Szerkesztve ]
"HONDACRX4EVER"
-
titán
-
Mityu_76
tag
válasz Gubek-Einste #2366 üzenetére
Most melózom nem vagyok otthon...... de használtan vettem, hardver reset volt.... firmware frissítés a 3.0.0.4_376_3879 verzióra megvolt. És az alapbeállítások vannak, nem nyúltam a mac szűrésen kívül semmihez...
[ Szerkesztve ]
"HONDACRX4EVER"
-
Mityu_76
tag
-
titán
-
Mityu_76
tag
-
MODERÁTOR
-
Mityu_76
tag
válasz Intruder2k5 #2372 üzenetére
Max haverom telefonjával ami ugyanazt az értéket produkálta. Passz, hogy mi lehet..... feladom. Használtan vettem a routert, lehet ezért adták el, mert valami nyűgje van. Esetleg ha valaki dobna fel egy beállításról képet......
Ez most az enyém jelenleg.[ Szerkesztve ]
"HONDACRX4EVER"
-
titán
-
Mityu_76
tag
válasz Gubek-Einste #2374 üzenetére
Laptoppal is ugyanez a helyzet..... ötlet valakinek?
"HONDACRX4EVER"
-
titán
Elindult az általános Asus router-ek topik.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mrmaster1
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tapasztalt-e valaki olyat ami most nálam történik:
ASUS RT-N65U router már lassan 10 hónapja érintetlenül megy, de most megkattant valami benne, mert a 2.4GHz-es frekin semmilyen hitelesítési eljárással nem hajlandó működni, csak open-ben. Az 5GHz működik rendesen.
Ha 2.4GHz-re csatlakozom bármilyen eszközzel (windows, mac, iphone) a hitelesítés után nem kap ip címet az eszköz, de ha be is állítok fix ip-t akkor sem működik. Ha open-ben hagynám, minden eszköz rögtön tud csatlakozni.
Az 5GHz-en minden megy rendesen.
Próbáltam resetelni, firmware-t frissíteni. Most még megpróbálom a padavan-t, hátha.Válaszokat előre is köszönöm.
-
mrmaster1
csendes tag
Sziasztok,
Kipróbáltam padavannal is és ugyanezt produkálja, 5 GHz megy, 2,4GHz nem megy autentikációval, csak openben.
Tibi a mac szűrés nekem szólt? Ha igen kifejtenéd?
Köszönöm!
-
mrmaster1
csendes tag
válasz tibcsi0407 #2379 üzenetére
Szia, kifejtenéd mire gondolsz? (Csak az elmélet érdekelne, a fogalmakkal tisztában vagyok)
Köszönöm -
tibcsi0407
félisten
válasz mrmaster1 #2381 üzenetére
Minden kliensnek van egy saját MAC azonosítója. Elvileg nincs két egyforma, hardverhez kötött. A MAC cím alapján is tudod szűrni a klienseket.
Példa:
Van egy laptopod, aminek a mac címe például: 00:25:96FE:12:34:56
Na most ezt a mac címet be tudod állítani a routerben, hogy engedélyezett eszköz legyen wifin,
Tehát annyi a lényeg, hogy fellépsz minden klienssel, beállítod rájuk a MAC szűrést és aktiválod.
Ha valaki más próbálkozik belépni a hálózatodra, akinek a MAC címe nincs a routerben beállítva, az nem lesz képes használni a wifidet.Remélem így már érthetőbb. Bocsánat, ha egy kicsit hülyén fogalmaztam, már elég késő van
Egyébként több eszközzel is ugyanezt csinálja a routered? 30-30-30 Resetet próbáltad?
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
mrmaster1
csendes tag
válasz tibcsi0407 #2382 üzenetére
Szia, köszönöm, az idegen gépek csatlakozását kizárnám, ellenőriztem többször. Viszont ezt a fajta resetet nem ismertem, kipróbálom. Köszönöm!
-
Shader
aktív tag
válasz Mityu_76 #2369 üzenetére
Pontosítsunk!
A szolgáltató, azaz WAN felé mérted (netmérő és társai) a 25/50-et? A szolgáltatótól hogyan/milyen cuccokon/kábelen (gigabites v. 100Mb) jön a jel?
Vagy egy (belső) szerver (vagy DLNA) rendszeren? Bár nem tudok 50-es feltöltéses szolgáltatót...
Ha a routerre van kötve egy tárolód, és arról/arra tesztelsz, a tároló sebessége is bejátszik.
Nekem 120 Mbites net mellett FTP-n (5400 -as HDD) fel/le kb. 100 Mbitet mérek. (Note3 és Nvidia tablet 5Ghz).
Ha filmet streamelek ugyan ezekkel, mértem már 200-at is.
Samu tévék a 20MB/s-os 3D-s (160Mbit) filmet reccenés mentesen viszik.
Érdekes, hogy a kínai Minix X7 5Ghz-en 40 Mbitnél az Istennek nem akar többet se le, se fel a szerveremre...
Az biztos, hogy amikor a gyártók megadják a paramétereket, az össz elméleti fel/le sebességeket adják meg (DLNA filmezés közben másolás FTP-re+böngészés.)--- Sent from mobile device ---
-
zorromoto
senior tag
válasz tibcsi0407 #2385 üzenetére
Már leütöttem mire olvastam.
-
mrmaster1
csendes tag
válasz tibcsi0407 #2385 üzenetére
Szia Tibcsi!
Na most tartok ott, hogy hülyén fogok meghalni.
A következő történt:
Írtad a 30-30-30 resetet, neki is estem kipróbálni, az első után recovery mód, felraktam a gyári firmware-t, de ugyanazt produkálta.
Újabb 30-30-30 reset , megint recovery mód, felraktam a padavant, ugyanúgy nem megy a 2.4GHz-es freki.
visszaraktam megint a gyárit, szintén rossz, majd gondoltam megint vissza rakom a padavant, hátha nnak részletesebb a logja és megtudok valamit. persze semmit nem írt.
Végül megint visszaraktam a gyárit visszatöltöttem azokat a beállításokat amit az elmúlt 10 hónapban gond nélkül használtam, mondván legalább az 5GHz menjen addig amíg vissza nem viszem a szervízbe, erre elkezd működni a 2.4GHz.
A telók/tabletek IP kamera azonnal felcsatlakoztak hiba nélkül.Egyszerűen nem értem. Úgy tűnik addig reseteltem/frissítettem amíg valami vissza nem kattant az agyában és elkezdett működni.
Mindenesetre köszönöm a segítséget!
Minden jót!
-
crue
őstag
válasz mrmaster1 #2388 üzenetére
Valószínűleg mindössze annyi történt, hogy a resetelgetések miatt megváltozott SSID/jelszó páros miatt az eszközeiden elmentett kapcsolatok nem tudtak kapcsolódni. Amikor visszatöltötted a régi beállításokat, visszaálltak a routeren a kapcsolat beállításai is és így újra tudtak csatlakozni az eszközeid.
-
mrmaster1
csendes tag
Azért ennyire nem vagyok zöldfülű, kérkedni nem akarok, de egy nemzetközi cég (14 ország) központi datacenterét üzemeltetem hálózati eszközökkel együtt (cisco ASA, Fortigate, Aruba), tehát van már némi jártasságom a témában.
Azzal viszont szerencsére az említett eszközöknél nem találkozom, hogy egyszercsak valami mekkattan az agyában, mert ebben a kategóriában az ilyen hiba szerencsére nem fordul elő, de ha mégis előfordulna szerencsére értelmesen lehet debug-olni őket és mindig van egy pont amire vissza lehet vezetni a hibát.
Ebben az esetben nem volt ilyen pont és természetesen minden firmware módosítás után új SSID-t adtam és új WPA2 key-t és természetesen letöröltem a korábban mentett profilokat a teszt készülékekről.Mindenestre érdekes eset volt, ebből is lehet tanulni, mégha a lecke logikátlan és butaságnak tűnő is volt.
Mégegyszer köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget!
-
titán
válasz tibcsi0407 #2392 üzenetére
Pontosan ilyen jelenségek elkerülése miatt kell törölni firmware frissítés alkalmával, főleg ha különbözőek.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tibcsi0407
félisten
válasz Gubek-Einste #2393 üzenetére
Ezért gondoltam, hogy abban lehetett valami bibi.
utdetailing.hu
-
Mityu_76
tag
EZ mennyire lehet valós?
Akkor ezek szerint egy speed tesztel 5GHz-en 80 Mbit/s -nál ne is akarjak nagyobb értéket mérni?
A problémám meg egyébként csak nem oldódik meg. Wifin a letöltés csak 25Mbit, a feltöltés meg amennyinek lennie kell 50Mbit."HONDACRX4EVER"
-
-
Shader
aktív tag
válasz Mityu_76 #2396 üzenetére
Hmmm érdekes, a UPC 500 le-hez ad 40 feltöltést...
Szóval, kábelen oké a 100/50.
Cseréltél firmwaret, azzal is csak 25 a le. Csak feltételezés, mert nem értek hozzá, de elképzelhető, hogy pl. az antennavezérlés (vagy csak az egyik antennáé) behalt.?
Lehet, hogy ezért adták el? Próbálgasd a wifi beállításokat állítgatni, időigényes, de ha így sem...
Megnéztem a linket, hja, én sem mértem még 5Ghz-en 85-90 Mb-nél nagyobbat, de mint írtam, a gyártók az össz, egyidejü elméleti sebességet adják meg. 300 Mbit/s elmélet, filmnézés+letöltés+miegyéb egyidejűleg.--- Sent from mobile device ---
-
titán
-
MODERÁTOR
"Hmmm érdekes, a UPC 500 le-hez ad 40 feltöltést"
Szerintem UPC az 500-as nethez 22Mbps feltöltést ad, de más a technológia, koaxon lehetetlen lenne 50%-os feltöltést adni, vagy pedig csak igen kis eltöltésű csomagok lennének. Na de ez mindegy is, nem ennek a topiknak a témája, csak gondoltam tisztázandó leírom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ukrajnai háború
- BMW topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iOS alkalmazások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest