- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
ASUS RT-N56U és RT-N65U Wireless-N Gigabit útválasztók
Új hozzászólás Aktív témák
-
hekerek
újonc
Sziasztok!
Még csak egy hete sincs, hogy megvettem az RT-N56UB1-et, de már az agyvérzés keringet.
Egyszerűn csak annyit akkor, hogy egy rácsatlakoztatott külső HDD-vel torrentezhessek, úgy hogy a tv-m is lássa.
Kezdetben a gyari fw volt rajta, de ahogy már ti is tapasztaltátok nagyon gyenge a torrent feltöltés, valamint a letöltés se az igazi.
Feltettem a padavant. Végig bogarásztam a forumot amire beállítottam, hogy a tv-m lássa. Ahogy kell létrehoztam a transmission mappát és engedélyeztem az alkalmazást. El is indult, de már ott kezdődik a hiba, hogy nem akarja elfogadni a letöltési mappát, ha még is, akkor amint elkezd tölteni egyből hibát ír ki, hogy nem találja a torrent fájl a rendszerben, vagy hogy csak olvasni lehet. Ezeken kívül ráadás, hogy egyszer csak a transmission lefagy és ha újra belépek rá felület keretén kívül más nem jön be és hiába nyomok akár mit, nem reagál semmit. Próbáltam már leszedni, felrakni a gyári fw-t és a padavant, engedélyezni és letiltani a transmissiont, törölni és újra létrehozni a mappát, gyári beállítások visszaállítását csinálni, de mindig a fentiek.Már megőrülök Segítség!
-
Kobor
aktív tag
válasz hekerek #3551 üzenetére
Szia,
A következő dolgokat próbáld meg, de mindent, ha így sem megy, akkor gáz van.
A csatlakoztatott HDD legyen EXT4-re formázva, ha ez nem megy valamilyen okból ne is lépj tovább.
A disket a hátsó USB portra dugd majd, a fényes felülettől a távolabbi, a Client Status menüben az alsó.Ha fent van a padvan firmware factory reset.
Az USB Application - Common Setting fülön az Enable Transmission. legyen kikapcsolva, apply gomb.
USB Application - Network Neighborhood Share-en, hozz létre egy "transmission" nevű mappát, a gyökérben.
Indítsd újra a router-t a jobb sarokban lévő kis jellel(kikapcs gomb).
Az USB Application - Common Setting fülön az Enable Transmission engedélyezd, apply gomb.
Ezt állítsd be, Automatic I/O RAM Caches Reclaim: 50%.Na most jön az a rész amit szinte senki nem tud megemészteni, ez egy router nem fogja kihasználni az internet sebességet amivel rendelkeztek, és nem kezeli a QoS, tehát a transmissiont korlátozni kell.
Ha nincs meg a korlát, a router szinte elérhetetlen állapotba tudja magát varázsolni.
Kérlek így próbáljátok, hozzáteszem nálam nincs DLNA, nem tudom, hogy az mennyi erőforrást visz el pluszban.
Üdv,
-
havri1
félisten
Jelenleg a checking is befagyasztotta a transmissiont nálam.
3 torrentet próbáltam beletenni, 6x fagyott le, mire végre sikerült. Jó lenne ha tudnám mitől fagy a TM..havri
-
hekerek
újonc
-
titán
-
havri1
félisten
válasz hekerek #3562 üzenetére
Nekem is így van a HDD, ext4-be (igaz 2 partícióba, mert a 3TB-ot nem tudtam megformázni ext4.be), és minden megy szépen, csak a transmissionnal szívok ugye
De ettől függetlenül nagyon stabil a samba, ftp, és dlna megosztás is. 41 nap uptime alatt egyszer sem volt gond!havri
-
yimm
aktív tag
Üdv
Nálam akkor fagyott csak a transmission, ha nem korlátozom le a le/fel töltési sebességet.
Az utolsó padavan firmwarrel használom a routert. Van rajta egy 2'5es 2TB-os külső WD winyó ntfs-re formázva, és teljesen jól szuperál, a tv hálozaton látja a megosztott mappákat és a filmeket képeket . 1-2 hetente csinálok egy restart-ot és ennyi.[ Szerkesztve ]
-
loosht
senior tag
Sziasztok!
N56B1 tulaj lettem. Az normális, hogy semmit nem csinál a router és mégis folyamatosan mindkét mag 80-90% terhelésen van. Gyári firm.
-
titán
-
loosht
senior tag
válasz Gubek-Einste #3575 üzenetére
Két telefon és egy EZCast, de pillanatnyilag egyik se "használ" netet.
Bocsánat, most látom, hogy az előbb nem kérdőjelet írtam.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
loosht
senior tag
válasz Gubek-Einste #3575 üzenetére
Ja és egy vinyó. Ha azt eltávolítom, akkor lemegy 1-2%-ra.
-
MODERÁTOR
-
loosht
senior tag
válasz Intruder2k5 #3579 üzenetére
Hmm az meglehet. Nagyon sok kép és zene van rajta. Nem tudtam, hogy szkenneli a vinyót csatlakoztatáskor.
-
loosht
senior tag
válasz Intruder2k5 #3579 üzenetére
Köszi! Tényleg az volt a gond. Most egy másik problémát vettem észre. 100-as netem van, amit wifin szinte teljesen hoz is, viszont a gépen, ami kábellel csatlakozik a routerhez, azon csak 35Mbps jön.
-
titán
-
loosht
senior tag
válasz Gubek-Einste #3583 üzenetére
A kábelt nem szedtem ki a dzsungelből, csak lehúztam a régi routert, az újat meg rádugtam. Ha hazamegyek kipróbálom az újjal. Bár a régi router tudta a 100-at ezzel a kábellel. LAN driver a legfrissebb.
[ Szerkesztve ]
-
loosht
senior tag
válasz sugarforce #3585 üzenetére
Nem találtam ilyet.
-
loosht
senior tag
válasz sugarforce #3587 üzenetére
Azóta már padavan. Már nagyon bosszantott ez a lassúság! Az ezeréves dlinkemmel ment a 100Mbit, itt meg szarakodás megy. Padavannal is csak 30-35.
-
havri1
félisten
válasz sugarforce #3582 üzenetére
Még annyit tudok megpróbálni, hogy leállítom az egészet, és a hdd-t átdugom a másik portra, hátha.
De szerintem, ha hdd gondja lenne, akkor más is elszállna. Ftp, smb. Teljesen tanácstalan vagyok.[ Szerkesztve ]
havri
-
loosht
senior tag
Nem gondoltam volna, hogy ez a router ekkora csalódás lesz. Eddig akárhány routert üzemeltem be, ahhoz, hogy kábelen jöjjön a max sávszél, nem kellett hekkelni semmit, nem úgy, mint itt. Se a gyárival, se a padavannal nem jön csak a töredéke. Az összes beállítást végignéztem oda-vissza százszor, már a kábelt is kicseréltem a gyárira, driverek rendben stb. Most ott tartok, hogy ha hazamegyek felgyújtom!
-
loosht
senior tag
Nincs semmi. Azért se gondolnám, hogy a géppel van a gond, mert a régi routerrel ment a 100Mbit (még közvetlen a router csere előtti percben is).
Elsőre direkt úgy próbáltam a gyárival és a padavannal is, hogy semmit sem állítottam, csak a net felhasználónév/jelszó párosát adtam meg, de mivel lassú volt, elkezdtem keresgélni, hogy milyen beállítás segíthet.
Ja, és a sebességet mértem speedtesttel (több szerveren), torrenttel és ftp-vel is.
[ Szerkesztve ]
-
loosht
senior tag
válasz sugarforce #3596 üzenetére
Igen, kipróbáltam a többi portot is. Este majd még kipróbálom a laptoppal, aztán ha azzal se lesz jó, visszateszem a gyári firmware-t és visszaküldöm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest