Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    válasz szimi57 #48386 üzenetére

    Hát zárt bootloader-t feltételezve (és soha nem nyitottságot és soha egyetlen factory reset-et nem számolva) talán a töltési ciklusok száma az amivel lehet számolni.. a health értéke asszem 3 értéket vehet fel (jó, közepes meg csere) az a 86% is jó esetben egy iránymutató.. a Xiaomi-knak is van ilyenje de pont ennyire jó.. de mivel ez már eleve egy custom ROM custom kernellel így aztán végképp ismeretlen hogy mielőtt ez a számlálás elindult volna mi történt azzal az akkuval így erősen bias-olt már amit mutathat.
    A Samsung Member pl. a mSavedBatteryAsoc értéket nézi ha megkérdezed hogy cserés-e az akku, aztán az a helyzet hogy ha az lentebb megy akkor már magadtól is tudod hogy gatya a készülék.. ha itt egy 100-tól szignifikánsan eltérő szám van akkor már régen rájöttél hogy az akkunak vége, a scale értékének jelentőssége is kb ennyire jó ("mihez képest mutat %-ot az akkukijelzés"). Ennél egy jól vezetett AccuBattery (értsd: töltési adatokkal rendelkezve visszakereshető, trendet is mutató) is megbízhatóbb támpont véleményem szerint. Pontosan egyik se fogja tudni megmondani de pl. az Almák megoldása (legjobb ismereteim szerint) sokkal közelebb van az Accubattery féle mérési rendszerhez.

    [ Szerkesztve ]

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák