- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
DB10
csendes tag
Igen, tesztprogrammal is, és volt soft reset, többször. Másik ugyanilyen telefon nem csinálja, tehát nem lehet típus hiba se.
-
törölt tag
válasz Ed McLeves #26150 üzenetére
Ha megmarad az eredeti fájlszerkezet, és nem volt semmilyen link2sd hókuszpókusz, akkor sztem nem lesz gond.
-
mobilizmo
addikt
válasz Sonic* #26131 üzenetére
Nincs a routeren beállítva valamiféle Wireless Client Filter? Nálad nem biztos, hogy így hívják, ebben lehet beállítani, hogy csak a megadott MAC address-el rendelkező eszközök tudjanak csatlakozni.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz #46372352 #26149 üzenetére
Amikor csatlakoztatod USB-n balra fent az értesítési sávban megjelenik az usb ikon, ilyesmi
Ha lehúzod az értesítési sávot és kiválasztod az ikont, akkor bejutsz a A számítógépes USB-kapcsolat menübe, ahol megadhatod a kapcsolódás módját (MTP, PTP, csak töltés).Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Bozek
nagyúr
válasz Ed McLeves #26154 üzenetére
Nem, az NTFS-t nem ismeri az Android. Esetleg az exFAT-tal próbálkozhatsz (ott is lehet 4 GB-nál nagyobb fájlokat használni), de ez is telefonfüggő, hogy melyik kezeli és melyik nem.
-
-G-
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne:
Vettem egy tabletet kínából mivel IP 68 nak kell megfelelnie egy projektbe mivel nagy terhelésnek lesz kitéve.
Sikerült kapni egy 5.1.1. rendszerrel amiben sajnos nincsen benne az a funkció, hogy szülői felügyelet és ha létre hozok egy admin fiókot akkor nem tudom korlátozni az alfiókot, hogy milyen appot használhatnak.
A kérdésem az lenne, hogy bármilyen Android verziót feltehetek rá? Ha igen honnan tölthető le?
Ha nem kérném a segítségeteket mivel nem vagyok otthon ebben.Illetve most a maximum autumatikus lezárási idő 30 min ezt lehet e növelni?
(Maga a flash megy már egy Phone Flash nevezetű toolal mivel amivel gyárilag kaptam abban nem volt Google Play szolgáltatás és egyből a gyártó küldött egy másik verziót.)
A tablet: http://www.ruggedtabletspcfactory.com/8-inch-3g-gps-android51-android-51-rugged-tablet-pc-industrial-pc-computer-hr841-p-2857.html?zenid=708e6cf1912f6c3e7ea0f3169d17b594
Illetve lehet e olyat csinálni, mivel kocsiban lesz használva, hogy a kocsi indításakkor autómatikusan elinduljon a tablet és vele együtt az app is amit fejlesztünk így a usernek semmit nem kell csinálnia.?
Előre is Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
szvini
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! (#26119; #26119)
-
Flyme
senior tag
Sziasztok,
adott egy app, ami ha mondjuk fél perc után újra megnyitom a háttérből (tehát előtte már meg volt nyitva) újra elölről indul. Valamit lehetne ezzel kezdeni, hogyha a háttérből nyitom meg maradjon is abban az állapotban, ahogy legutóbb volt, mikor használtam? Természetesen androidról lenne szó.Ja és ami még fontos: közben VPN-t szoktam használni, nem tudom hogy köze lehet e hozzá, de fontos lenne ha együtt tudna működni a 2 dolog.
[ Szerkesztve ]
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam egy olyan problémával, hogy UPC-s nettel egy áramszünetet követően nem voltak hajlandóak működni az androidos telefonok Google cuccai, illetve a Dropbox szinkronizáció, plusz időszakosan néhány oldalt gépen sem hozott be, vagy csak nagyon lassan. A probléma elsősorban például a Play szolgáltatások működésképtelenségénél jelentkezett. Megoldódott a dolog, UPC oldali a hiba. Az ügyintéző szerint IPv6-tal nem teljesen okésak a Google alkalmazások, találkozott már elvétve ezzel a problémával.Megoldás: felhívod őket, gyári visszaállítást csinál (nekünk ugyanez nem működött valamiért), 10 perc múlva jó megint. Gondoltam, megosztom, hátha valaki más is belefutna.
https://rendeljkinait.hu/
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Ha a telefonomon a Custrom ROM-ot és a Recovery menüt maradéktalanul visszacserélem a gyárira, akkor a garancia megmarad, vagy így is ugrik az egész?
A telefon működik, csak szeretném eladni. Tudom hogy ez sok esetben gyártófüggő, de úgy általánosságban hogy működik ez? Amúgy Lenovo telefon. -
bopeti98
őstag
válasz cappa72 #26166 üzenetére
Köszi!
Egyébként nem sok mindent csináltam vele. ADB-n keresztül ráraktam egy twrp recovery-t, majd arról flasheltem a CM 12.1-et. Most szintén ADB-n keresztül visszaraktam a gyári recovery-t, majd onnan flasheltem a gyári ROM-ot. Először magát a rendszert ( System.zip ), ezután meg külön a magyar piacra szánt kiegészítő dolgokat ( Hungary.ota.zip ).
Egyéb trükközés nem volt. Ha számít akkor Lenovo A6000 ( nem a Telenoros, hanem a gyárilag független ).
Remélem ez így rendben van. -
D@niel
addikt
sziasztok,
meizu m2 note telóm van.
fel dobtam egy betűtípus pakkot, egyet be is állítottam. jó minden csak nincs benne hosszú ö betü se hosszú ü.az a helyzet, hogy módosította a gyári típust.
vissza szeretném állítani a gyárit amit már próbáltam de nem megy.
legjobb lenne egy olyan betű típus csomag amiben minden magyar betű benne van, mert bár írni tudok de ilyeneket látok zike, szóval özike lenne hosszúval.
tud valaki segíteni?
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
Ramos_
tag
üdv
Van egy 2.5 éves LG L5 II -m minimálisan szőnyegen zoknival rálépve behalt az érintőképernyő
garancia fél éve nincs, vodától átzavartak egy telefonszervízbe, ahol is 15 ezret mondtak rá
a segítségeteket kérném, hogy megéri-e ez nekem, vagy van-e bárki másnak egyéb ötlete erre a problémára, ami olcsóbb? vaterán pl 4ezerér árulnak hozzá érintőképernyőt -
tomboy0013
veterán
Valaki el tudja nekem árulni miért van az, hogy Play Zenéből egyszer csak eltűnnek az albumok borítóképei és egy nagy fehér semmi van a helyükön? Amikor felrakom a zenéket a telóra még ott virítanak egy ideig a képek is de aztán egyszer csak úgy eltűnnek, le kell törölnöm az albumokat és újra felrakni, hogy megint látszódjanak... Ez így lesz androidon hogy folyton megmagyarázhatatlan dolgok fognak történni ugyanúgy ahogy az exchange fiókot is egyszer be lehet állítani egyszer meg nem? M és N alatt is fenn áll a probléma, jelenleg N van a telón.
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz tomboy0013 #26171 üzenetére
Szerintem ezt a kérdést az alkalmazások topikba tedd fel, mert inkább oda illik.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
lugosi
MODERÁTOR
Hallottatok róla hogy az Apple iMessage jön androidra? Olvastam róla pár hónapja, de hátha tudtok valami újat.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz tomboy0013 #26171 üzenetére
Szia!
Nyilván be van kapcsolva az id3 tag online keresése/cseréje. Na most az "ismeretlen előadó" után következtess mit fog találni...
-
csongi
veterán
Mtk soc-n szeretnem elerni, hogy a minimal hangero kevesebb legyen, hogy tudom ezt megoldani. MTK toolsba mit kellene allitanom? Illetve letezhet, hogy a program szerint sikeres, megsem hallok valtozast?
Csereljek romot? -
MODERÁTOR
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Hogyan tudom megoldani hogy, egy 5.0-s lollipopos tableten mindig bekapcsolva legyen az energiatakarékos mód, De ne legyen narancssárga az értesítési sáv?
strock rom + xposed + root. (lenovo s8-50F)A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Viktor0610 #26178 üzenetére
Értem, köszi. Tehát önállóan, app szinten még nem működik, azaz app még nem jelent meg.
Szerintetek várható? Olvastatok erről valami konkrétumot? -
MODERÁTOR
válasz lugosi #26180 üzenetére
Nem hiszem, hogy az Apple hivatalosan kiadná az iMessage-lehetőséget Androidra.
A BB-nek is az "kellett" a saját üzenetküldőjük Androidra érkeztetéséhez, hogy elveszítsék az amúgy sem nagy részesedésüket...
Ez pedig az Apple készülékeivel nem valószínű, hogy bekövetkezne.
Xiaomi 13T
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Viktor0610 #26181 üzenetére
Volt róla cikk, én is onnan vettem. Persze attól még simán lehet, hogy nem lesz belőle semmi.
Gondolom, ha látnak benne üzleti lehetőséget, akkor adják ki. Mint pl az Apple Music esetén. -
Dinter
addikt
Üdv!
2GB és 3GB RAM-os telók között mennyi különbség van? Azt hallottam, hogy nem számít olyan sokat, mert az Androidnak a 2GB is bőven elég, az appok meg nem használnak sokat. Nos?
-
MODERÁTOR
-
Salex1
őstag
Van egy droid tv stickem, kb 2 éves, és most majdnem minden este megy, és nappalra ki van kapcsolva, áramtalanítva. Na ma bekapcsolásnál azzal fogadott, hogy adjam meg a jelszót a meghajtó feloldásához (ha nincs rádugva usb akkor is) és nem hajlandó továbblépni.
Nincs reset gomb a kütyün, egyszerűen nem tudom mit csináljak vele.
Valaki találkozott már hasonlóval? -
csabbymtc
tag
válasz Salex1 #26191 üzenetére
TV stick-nél még nem, de egyik ismerősöm Xperia M telójánál láttam ilyet. Természetesen, ő nem állított be jelszavas védelmet... Akkor utánaolvastam, rákérdeztem XDA-n is.
A helyzet pedig az, hogy a készülék /data partíciója sérült, a rendszer emiatt nem tud hozzáférni, így azt hiszi, hogy le van kódolva. Természetesen, mivel ez nem tényleges kódolás, hanem hardveres hiba, így semmilyen jelszót nem fog elfogadni.
A tévedés jogát fenntartom, de ezek szerint a stick-ed feladta a harcot.
(Azt nem mondom, hogy javíthatatlan, de nem tudom, hogy egy ilyen cuccnál mennyire reális opció egy BGA rework...)[ Szerkesztve ]
-
-G-
csendes tag
Valaki tudna segíteni benne?
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne:
Vettem egy tabletet kínából mivel IP 68 nak kell megfelelnie egy projektbe mivel nagy terhelésnek lesz kitéve.
Sikerült kapni egy 5.1.1. rendszerrel amiben sajnos nincsen benne az a funkció, hogy szülői felügyelet és ha létre hozok egy admin fiókot akkor nem tudom korlátozni az alfiókot, hogy milyen appot használhatnak.
A kérdésem az lenne, hogy bármilyen Android verziót feltehetek rá? Ha igen honnan tölthető le?
Ha nem kérném a segítségeteket mivel nem vagyok otthon ebben.
Illetve most a maximum autumatikus lezárási idő 30 min ezt lehet e növelni?
(Maga a flash megy már egy Phone Flash nevezetű toolal mivel amivel gyárilag kaptam abban nem volt Google Play szolgáltatás és egyből a gyártó küldött egy másik verziót.)
A tablet: http://www.ruggedtabletspcfactory.com/8-inch-3g-gps-android51-android-51-rugged-tablet-pc-industrial-pc-computer-hr841-p-2857.html?zenid=708e6cf1912f6c3e7ea0f3169d17b594
Illetve lehet e olyat csinálni, mivel kocsiban lesz használva, hogy a kocsi indításakkor autómatikusan elinduljon a tablet és vele együtt az app is amit fejlesztünk így a usernek semmit nem kell csinálnia.?
Előre is Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Szerintem ebbe bele nyúltál...... Intel SOC. forráskód van? Ehhez szerintem még főzött romot sem találni. Android verziót olyat teszel fel rá amilyet szeretnél, feltéve ha találsz rá valót. A kínai eszközök jelentős részére feltesznek egy alap droidod, abba mókolnak egy picit és kész is. Ezért sok készüléken Gaps sincs, és annak a felvarázsolása külön történik meg.
A töltő csatlakozásakor való induláshoz, a romot kellene átírni szerintem. Vannak kínai visszapillantós navik, amik droidod futtatnak. Ott úgy módosították, hogy töltéskor induljon a rendszer. De alapból fel kellene éledni a kijelzőnek, ha bekapcsolt állapotába van a készülék, töltő csatlakozásakor.
Ez nehéz ügy lesz szerintem. Megoldható, de ehhez olyan valaki kell, aki bele tud nyúlni magába a romba szvsz. Illetve olyan recowery amivel biztonságosan lehet romot cserélni,vissza állítani.
Nem rossz kis vas , csak hát a support . Érdemes tovább nyaggatni őket hátha variálnak a romon.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Salex1 #26198 üzenetére
Nem egészen. Nyomvatartott reset közben, OTG -re tápot adva, majd a resetet elengedve recovery -ben indul. USB -billentyűzet kell a recovery -ben navigáláshoz.
Vagy, PC -re telepített Bach Tool, vagy Flash Tool +driverek esetén, nyomvatartott reset közben, a táp USB -t PC -re dugva flash módba lép. Így lehet rá firmware -t flashelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest