-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Ha WOL-t használsz NAS-ra is, akkor tényleg nincs különbség. Én mondjuk nem használok NAS-t, a fontos fájlok egy pendrive-on vannak a router-hez csatlakoztatva. Ezeket bárhonnan a világból elérem, másra meg amúgy se kellene.
"van X eszközöd, az adatok pedig 1db közös helyen"
És ha más használni akarja, akkor indítsa el előbb a NAS-t. Ilyen alapon a gépedet is felébresztheti. Szerintem a NAS-nak úgy van értelme, hogy folyamatosan megy és ha valaki hozzá akar férni, akkor nem kell még azt is piszkálgatnia.
-
törölt tag
Ha csatlakoztatok egy pendrive -ot a telóhoz, akkor dob egy ablakot, hogy akarom -e módosítani az alapértelmezett írási lemezt. Ki lehet iktatni ezt a kérdést? Félek, hogy egyszer, véletlenül az igenre bökök.
-
sb
veterán
Szerintem még mindig kevertek 2-3 dolgot.
A NAS lényege a központi adattárolás. aminek akkor van értelme, ha több eszközről szeretnéd elérni az adataid. Van mondjuk 3-4 PC és 2-3 telefon. Ha megosztva tárolod az adatokat akkor nem éred el bármelyikről bármelyiket, sakkozni kell p2p módon.
NAS-nál meg egy központi helyen van az adat és mindenhonnan ugyanúgy eléred.1. Hogy ezt 1, 2 vagy 22 ember éri el a több eszközről baromi mindegy. A lényeg a fenti.
2. Ahogy az is, hogy hogyan éred el. Ha fel tudja wol kelteni akkor nem tök mindegy? Lehet, hogy te nyomkodod a telefonod mire feltöltesz 3 új fényképet, nekem meg wol-lal együtt a zsebemből sem kell kivenni ha hazaértem. Tök irreleváns az elérhetőség fizika megoldása.
3. Milyen időben éred el. Minek menjen ha nincs szükségem rá? Mi 3-an használjuk, éjjel alszunk, felesleges zúgnia. A funkciója nem csorbul, az adatok továbbra is központi helyen vannak és mindig elérhető ha kell, lásd 2. pont.Ennyi. Pont. Ez a NAS. A nevében is ennyi van. Nincs benne, hogy 3 helyett minimum 20 embernek kell használnia vagy 24/7-ben kéne mennie. Esetleg minimum egy usernek éjjelente egyszer, vagy legritkábban 3 óránként rá kéne csatlakoznia, torrentet kéne rajta futtatnia vagy mondjuk kínainak kell lennie.
Többen használjuk, központi adattár, nem kell 20 helyről összekaparni az adatokat, mindig elérhető amikor el akarjuk érni. Oszt' mégse megy 24/7-ben.
Minek nevezzem akkor, ha nem NAS-nak? Kézikonzolnak? -
aprokaroka87
nagyúr
Hello
Az mitől lehet hogy ismerösöm telefonja csak kikapcsolt állapotban hajlandó töltelni a telefont?
Ha bekapcsolva rakjuk fel tölteni,akkor nem tölt bele -
törölt tag
Szerintem Te érted félre. Bozek megoldása ugyanez. Vonatkoztass el a pendrive -tól! Az lehetne akár több TB -os HDD is. Egy okosrouter ugyanúgy tud SMB, FTP, stb. szervereket futtatni. Nekem Tomato -s routerem van és NAS -om is, ezért képben vagyok a különbségekkel. Az igények felhasználófüggők. Én nagyon örülök, hogy a külön NAS mellett döntöttem, mert használom azokat a plusz funkciókat, amiket a routeres megoldással nem, vagy csak komoly terminálkodással tudnék. A kikapcsolgatás praktikuma is a felhasználás módjától függ. Pl., a társaságban én kezelem, rendezgetem a közös programokon készült képeket, videókat. Ezekhez bármelyikünk hozzáférhet. Elég bután néznének rám, ha azt kérném tőlük, hogy elérés előtt indítsanak WOL -t. De, az sem ritka, hogy telón, mobilnetes böngészés közben kinézek vmit és átadom a NAS -nak letöltésre. Nem szeretném, ha ehhez előbb ki kéne lépnem a böngészőből, WOL -t indítani, kivárni, amíg felépül a hálózati kapcsolat (ez kb. 1-2 perc), majd vissza a böngészőbe. Ha nem használsz gyors, távoli eléréseket, akkor nem szembesülsz az újraindítgatás hátrányaival. De, ettől még ezek a feladatok is benne vannak egy NAS "munkaköri leírásában".
[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz aprokaroka87 #22705 üzenetére
Lányom HTC WindowsPhone 8X-e csinált ilyet (két-három hétig így használta, aztán használhatatlanná fagyott). Többszöri factory reset segített rajta.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
jackbacsi87
senior tag
sziasztok!
xiaomi mi4i telóval szenvedek már egy ideje. pár app fc-zik, hálózatot eldobálja, és a belső sd-t (nem bővíthető, 32gb-os) teleírja valami, aztán belassul kegyetlenül. próbáltam factory resetet, romot frisssíteni, meg fastboot módban másik romot feltenni. annyit sikerült elérni, hogy nem dob mindenre fc-t, így a fájlkezelőt végre meg tudtam nyitni. az internal storage/ramdump/ mappába generált 26GB-nyi fájlt ramdump_modem_"dátum" néven.
valaki találkozott hasonlóval? -
törölt tag
Szerintetek lehetne vmilyen utasítással blokkolni/engedélyezni a közelségérzékelő működését? Esetleg más tippet is szívesen fogadok. Símán megoldanám a feladatot automatizálóval, ha az alkalmazásaim hagynák. De a MobileVoip -ban nem tudom megadni, hogy hagyja békén a közelségérzékelőt, a C Locker -nek meg azt, hogy ne aktiválódjon, ha a MobileVoip csinál screen offot. Elemelem a fülemtől a telót és hívás közben lockolgatom ki. Ettől még az is jobb lenne, ha egyáltalán nem működne a közelségérzékelő.
[ Szerkesztve ]
-
kosztilaci
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
A Páromnak és nekem is Samsung I9060i Galaxy Grand Neo készülékem van.
Sajnos az itthoni wifi hálozathoz csatlakozás a TP-Link WR1043ND routeren keresztül bizonytalan állandóan ellenőriz és megszakad, korábban Galaxy Ace és Ace3 kifogástalanul üzemelt.
Ugyan ehhez a routerhez csatlakoztatott Acer laptop wifi kapcsolata kifogástalan.Feltettem már itt a kérdést sajnos nem jött válasz.
Szivesen csatolok minden beállítást routerről és telefonról is csak valaki próbáljon segíteni.Köszönöm
-
FlashLed
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom van e Samsung guru de remélem!
Van egy Galaxy S3 LTE GT-I9305 telo. Gyárilag 4.3 volt rajta,most 4.4.4. Szeretném visszatenni a 4.1.1-et de sajnos ez már vásárláskor knox verzió volt. Lehetséges ez? Mármint az tudom,hogy a downgrade lehetséges,de a knox ugrani fog vajon?The Mechanic
-
air
nagyúr
válasz FlashLed #22713 üzenetére
Gyártó specifikus kérdést ne az Android szakmai topikban tegyél fel, hanem mondjuk a készülék saját topikjában!
Az előtted szóló kollégának is azt tudom javasolni, hogy ha sejti, hogy a router beállításaival van a gond, akkor ne itt próbálkozzon! Az, hogy egyszer már feltette a kérdést, és nem kapott választ arra utal, hogy
- a gyakori topik látogatók nem tudják a választ
- nem ehhez a témához kapcsolódik szorosan a kérdés.
Ha érdemi választ ezúttal sem kapsz, javaslom, ne tedd fel harmadszor is a kérdést.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
mrgymisi
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a telefonommal(Zopo zp980+), hogy akkuidő miatt Júniusban egy romot cseréltem rajta, akkor ki rootoltam, és rátettem az új romot kb 20 perc alatt. (Az eredti gyári romot cseréltem le.) Rá néhány hétre összetörtem a telefont és addig egy másikat használtam amíg kitaláltam hogy mi legyen a telefon sorsa. Vásároltam hozzá új kijelzőt, borítást, mindent, és összeraktam a telefont újra,a második kínai mobil volt amit darabjaiból összeraktam, mégsem először csináltam ilyet. Néhány hétig boldog voltam a régi új telefonommal, azonban egy ideje megkattant, nincs térerőm sehol, nem tudok hívni, nem érnek el, ha fullon van a térerőm akkor sem tudok hívni, nincs mobilnetem, a wifi annyira lassú mint egy 2G-s mobilnet, pedig(...)
Arra gondoltam, bizots a rom hibája, hiszen nem volt túl sok időm tesztelgetni nyáron. Úgy döntöttem visszateszem a régi romot, így elkezdtem volna a folyamatot, amikor láttam hogy újra rootolni kell a telefont, MTK droid tools és flash tools progival csináltam, ez volt az első ilyen rom cserélős műveletem, az informatikai része új volt számomra, szóval meglepődtem hogy újra rootolni kell, letöltöttem a supersut, amihez kérte a su bináris frissítését. Letöltöttem egy zip fájlt, a telefonra, power off, akku ki, volume down power button, és CWM mód, annyira megijedtem a kínai karakterektől, hogy csak kiakartam lépni és fogalmam sincs hogy mit csináltam, de most nincs CWM módom hogy frissítsem a binárist, a telefon működik, bootol de ugyanúgy nincs net wifi hívás küldés fogadás.. Továbbra is kicserélném a romot, ha tudnám hogy állítsam vissza a CWM-et root nélkül.Valakinek van ötlete?
-
mrgymisi
tag
válasz tibcsi0407 #22721 üzenetére
Egyik variációra sem jön be :s
-
mrgymisi
tag
válasz tibcsi0407 #22723 üzenetére
Root nélkül lehetséges?
-
tibcsi0407
félisten
válasz mrgymisi #22724 üzenetére
Persze, itt PC-re csatlakoztatod a telefont és ADB-n keresztül telepíted újra a ROM-ot.
Nem kell hozzá más, mint ADB driver telepítve a gépre, egy USB-s kábel, egy Flash tool alkalmazás, valamint a telefonhoz letöltött ROM, amihez meg van a scatter.txt is.
Itt egy jó tutorial.
ROM.
Megteheted azt is, hogy a flash tool-lal csak egy custom recovery-t telepítesz és onnan telepíted fel a ROM-ot, de szerintem ez már túl lenne bonyolítva. Akkor már mindegy, ha egyből feltolod a telefonra a szoftvert.
Még annyi, hogy azért ments le mindent, amit tudsz, mert így nagy valószínűséggel ledarálja a rendszert a telódról.
Egyébként nem lehet, hogy amikor a kijelzőt cserélted, valami megsérült, vagy kilazult az antenna környékén?[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
mrgymisi
tag
válasz tibcsi0407 #22725 üzenetére
Közel állok a feladáshoz :S Olvasgattam az ADB használatát, de sajnos nem ismerem a módszert, és annyi féle mindent kell letöltögetni hozzá hogy nem értettem belőle semmit. Az biztos hogy a telefon driverei fent vannak a gépen, eszközkezelő azt mondja legalábbis. Nem hiszem hogy hibáztam a kijelző cserében mert utána 2 hétig nem tapasztaltam problémát, tökéletesnek tűnt, egy idő után kezdett el furcsán viselkedni. Nyilván ha új rommal is ezt csinálná, akkor egyértelművé válna a dolog. Szóval. Nem tudom ADB vel flashelni a telefont :S
-
Ric4m0nd
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni!
i9300-as Samsung Galaxy SIII telefon nem bootol be, és az indításnál azt írja ki, hogy sérült az adatpartíció és vissza kell állítani a rendszert alapbeállításra amivel törlődni fognak az adatok.
Ez az amit nem szeretnék. Milyen megoldást javasoltok?
Köszi előre is! -
mrgymisi
tag
válasz tibcsi0407 #22727 üzenetére
Erre azt írta, hogy valami INF nem stimmel.
-
mrgymisi
tag
válasz tibcsi0407 #22730 üzenetére
Win 10, de annyira nem értek ezekhez az informatikai dolgokhoz. Nincs kitartásom, kapok egy hibaüzenetet guglizom és ha nem találok megoldást akkor nem keresem tovább, mert úgyis olyan felületen kell megoldani a hibát amihez alapból nem értek. :S Ezért is írtam ide, mert már mindenhol kersegéltem, hogyan tudnám rootolni a telefont.
-
tibcsi0407
félisten
-
mrgymisi
tag
válasz tibcsi0407 #22733 üzenetére
Próbáltam, de sajnos google playen kerestem csak, ott viszont nem találta a programot mert gondolom már leszedték azóta, webes felületen nem kerstem sajnos, de már nem kapcsol be a telefonom így nem tudom újra próbálni :S
Csatlakozásnál hang van, szóval él még a kütyü.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
SidCorky
őstag
Mivel és milyen formátumra formázzam a memóriakártyámat, hogy kezelje az android és a win is, és tudjon mit kezdeni a 4 GB-nál nagyobb fájlokkal is? Samsung memóriakártya, LG G4-be menne
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
szeva000
addikt
Hi!
Lenne egy TCL M3G 3S telóm, amit öszekutyultam...A gyári rom helyett fel is ment EZ.
Viszont nem lehetett telepíteni rá semmit, így ráraktam még ezt a google apps-ot ...
azóta csak a TWRP indul el, hába indítottam restore-t mindkét rommal ugyan ez a helyzet.
Tudna valaki ebben segíteni?
Köszi előre is mindent![ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz FlashLed #22739 üzenetére
Ha valóban kerested volna, akkor megtaláltad volna.
Nem bonyolult, a fórum főoldalán beírod a keresőbe, hogy "s iii lte" és az első találat a megfelelő topik.
Samsung Galaxy S III LTE
Nem kell megköszöni.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
beg
veterán
válasz Ric4m0nd #22742 üzenetére
Ha sérült a data, akkor sok jóra ne számíts. Jó esetben a gyári vissza megoldja, rossz esetben kuka a beépített memória, vele együtt a telefon is. Az adataidtól könnyes búcsút vehetsz már most is.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
mrgymisi
tag
Sziasztok!
Tovább haladtam a telefon felélszetésben tegnap óta, sikerült leformáznom a telefont viszont most elakadtam, megtetszett egy rom, viszont nem tudom hogyan tudok belőle scatter file-t csinálni. Ötletek?
Lehet nagyon bagatel a kérdés, előre is elnézést kérek érte, Uraim! -
Dinter
addikt
Üdv.
Elég lagos lett a Huawei G620S-em. Próbáljam meg meg különböző appokkal felgyorsítani mint itt, vagy visszaállításam gyári állapotra, és csak a a szükséges appokat rakjam a fel? A másik, hogy amikor frissít egy appot, miért válik használhatatlanná?
-
mrgymisi
tag
Visszatettem rá a romot, amivel nem volt térerőm, az összeszerelés után. Most is ugyan az a helyzet, van térerő, hol van, hol nincs, de hívni nem tudok, sem hívást fogadni, a wifi annyira lassú hogy hihetetlen, valószínűleg valamit elrontottam az összeszerelésnél, a gyári romot meg nem tudom visszatenni mert nem találom a gépemen, egy másik romot,(egy harmadikat) viszont nem tudok rátenni mert nem tudok belőle scatter file-t csinálni. Feladtam. Zopo zp980+ kuka. GSM meghalt.
-
mzso
veterán
Van arra valamilyen mód, hogy mentsem és visszaállítsam alkalmazások adatait? (Akár az alkalmazással együtt)
Sikerült két játéknál is törölni a megcsinált pályákat amikor váltogattam a verziók között. Úgyhogy kezdhetem elölről.
Egy biztos /sdcard/Android/data mappában lévő alkalmazás mappa visszaállítása nem működik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest