- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Guitar14
senior tag
válasz sztanozs #5000 üzenetére
Telepítő .apk van meg és azt decompile-oltam és írogattam át képernyő méretet/verziókat mikor próbálkoztam magam megoldani. Az nem volna elegendő? Eredeti amiből megírták az nincs meg mert volt kolléga otthon írta meg.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
sztanozs
veterán
válasz Guitar14 #5001 üzenetére
no comment - akkor fizessetek pár ezrest a volt kollégának, hogy fordítsa újra magasabb API levelre és cserélje ki benne az inkompatibilis komponenseket.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Ablakos
őstag
Webview-ra szeretnék progressbar-t megjeleníteni. Leprogramoztam, működik, de nem tudom a webview-n megjeleníteni. Mit kell az xml-ben (vagy kódban) bővölni , hogy látszódjon (progressbar kerüljön előtérbe) az onProgressChanged eseménykor?
-
Ablakos
őstag
Ha fölé helyezem a webview-nak, akkor szépen forog a karika kattintásokra. Ha középre igazítom xml-ben, akkor nem látni semmit belőle.
Ennyi a kód az onCreate -ben.progressBar = findViewById(R.id.prgBar);
progressBar.setMax(100);
webView = findViewById(R.id.webView);
webView.setWebViewClient(new WebViewClient() {
@Override
public void onPageFinished(WebView view, String url) {
super.onPageFinished(view, url);
progressBar.setProgress(100);
progressBar.setVisibility(View.GONE);
}
});
webView.setWebChromeClient(new WebChromeClient(){
@Override
public void onProgressChanged(WebView view, int newProgress) {
progressBar.setVisibility(View.VISIBLE);
progressBar.setProgress(newProgress);
}
});
webView.getSettings().setBuiltInZoomControls(true);
progressBar.setVisibility(View.VISIBLE);
progressBar.setProgress(0);
webView.loadUrl("http://index.hu/");<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<androidx.constraintlayout.widget.ConstraintLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
xmlns:app="http://schemas.android.com/apk/res-auto"
xmlns:tools="http://schemas.android.com/tools"
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="match_parent"
tools:context=".MainActivity">
<TextView
android:id="@+id/tvText"
android:layout_width="wrap_content"
android:layout_height="wrap_content"
android:text="WebView!"
android:textSize="30sp"
app:layout_constraintLeft_toLeftOf="parent"
app:layout_constraintRight_toRightOf="parent"
app:layout_constraintTop_toTopOf="parent" />
<ProgressBar
android:id="@+id/prgBar"
app:layout_constraintTop_toBottomOf="@id/tvText" />
<WebView
android:id="@+id/webView"
android:layout_height="0dp"
app:layout_constraintTop_toBottomOf="@id/prgBar"
app:layout_constraintBottom_toBottomOf="parent"
/>
</androidx.constraintlayout.widget.ConstraintLayout>[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
válasz Ablakos #5006 üzenetére
.xml-ben számít, hogy mit mi után hozol létre, és ha így hagyod, ahogy írtad, akkor a WebView előrébb lesz, mint a ProgressBar.
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<androidx.constraintlayout.widget.ConstraintLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
xmlns:app="http://schemas.android.com/apk/res-auto"
xmlns:tools="http://schemas.android.com/tools"
android:layout_height="match_parent"
tools:context=".MainActivity">
<TextView
android:id="@+id/tvText"
android:layout_width="wrap_content"
android:text="WebView!"
android:textSize="30sp"
app:layout_constraintTop_toTopOf="parent" />
<WebView
android:id="@+id/webView"
android:layout_height="0dp"
app:layout_constraintTop_toBottomOf="@+id/tvText">
</WebView>
<ProgressBar
android:id="@+id/prgBar"
app:layout_constraintTop_toBottomOf="@+id/tvText" />
</androidx.constraintlayout.widget.ConstraintLayout> -
thiclyoon
aktív tag
-
thiclyoon
aktív tag
válasz Ablakos #5010 üzenetére
Igazából a JetPack az csak egy official gyűjtemény, hogy milyen komponenseket érdemes használni. Szóval nem csak kotlinnal megy, de pl. az android ktx-nek szerintem nem sok értelme van java-ban. Amúgy a java és kotlin oda-vissza hívható, tehát hogy egy külső könyvtár (pl. a room, amit a jetpack perzisztenciára ajánl) miben van írva, nem számít.
-
domel
tag
Helló! Hogyan lehet megállapítani egy View-ről, hogy az Button vagy TextView?
String buttonID = "gomb1";
int resID = getResources().getIdentifier(buttonID, "id", getPackageName());
View v= findViewById(resID);
if (v instanceof Button)Log.i("TTAG","button");
if (v instanceof TextView)Log.i("TTAG","textview");
Ha a String-be beírom hogy "gomb1" ami Button, akkor azt Button-nak és TextView-nek is látja, de ha a String "osszeg1" ami TextView akkor azt csak TextView-nek látja.
Köcce! -Domel -
thiclyoon
aktív tag
Másképp:
if (v.getClass().equals(Button.class)) { ... }
Talán elegánsabban meg Tag-ekkel lehet megoldani (.setTag(...), .getTag()
). Az OO egyik sarkalatos pontja, hogy "Subtyping – a form of polymorphism – is when calling code can be agnostic as to which class in the supported hierarchy it is operating on – the parent class or one of its descendants."[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
else if-fel csináld az ellenőrzést, nem külön if-ekkel, hiszen a gomb Button és TextView-is, így a program helyesen logolja mindkettőnek.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Ablakos
őstag
Milyen eszköz (wireframe) ajánlott egy alkalmazás tervezéshez? Pontosabban, milyet használnak, akik kicsit összetettebb appot készítenek? (nem baj, ha fizetős)
Néztem a Balsamiq desktopját, de nem akarok felesleges köröket, napokat futni. -
thiclyoon
aktív tag
válasz Ablakos #5017 üzenetére
Főként a Sketch-t javaslom kipróbálni (fizetős, trial van, csak Mac, de nagyon jó), esetleg Adobe XD-t (ingyenes, Win / Mac-re tuti van, ez nem annyira profi). Vannak, akik a JustInMind-ot használják, én ezt valahogy nagyon nem szerettem meg. A Balsamiq-t nem használtam még, nem tűnik rossznak így elsőre.
-
asuspc96
őstag
Helló,
Tudnátok ajánlani jó könyvtárat amivel lokális hálózaton keresztül tudok adatokat áttolni ?
Nem sok kedvem lenne nekiesni a socketes megoldásnak
Amiket én találtam:
[TCPMessenger]
[KryoNet]
[AndroidAsync]Konkrétan annyit szeretnék elérni, hogy az androidos eszközömről egy raspberryre küldöm az adatokat, ami meg egy porton hallgatózik.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Az tudja valaki, hogy a hívásfogadásért melyik program felel?
Sokszor van, hogy mikor hívnak nagyon "mély álomban" alszik a telefonom, ezért csak akadozik a csengőhang illetve soká kapcsol be a kijelző.Ha meglenne a felelős app, akkor kitudnám kapcsolni mellőle az akku optimalizálást.
Köszi előre is!
(CrDrod Rom - Nougat - Oppo Find 7) -
blikkk
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos nem beszélek javául, nem is érzem hogy valaha meg tudnám tanulni. B4A nyelven irkálok. Ez egyébként nyelvfüggetlen probléma. Egy bluetoothos headset gombjáról szeretnék tudni, ha megnyomják. Elvileg a android.intent.action.MEDIA_BUTTON broadcastot kéne elkapnom, de jelenlegi tudás szerint ez nem lehetséges. Play áruházban ezt már többen megoldották. pl: MediaButton Interceptor. Ha valaki tudna segíteni ezt B4A-ban megoldani, örök hálám üldözné. Esetleg több is. -
blikkk
csendes tag
válasz balazs1022 #5022 üzenetére
Tetszett ez a linkes válasz, köszönöm, de sajnos nem működik.
B4A Version: 9.80
Java Version: 8
Parsing code. (0.00s)
Building folders structure. (0.05s)
Compiling code. Error
Error compiling program.
Error description: Unknown member: keycode_media_play
Error occurred on line: 43
If KeyCode = KeyCodes.KEYCODE_MEDIA_PLAY Then ToastMessageShow ("I'm a toast message!", True)
Word: keycode_media_playA KEYCODE_BACK az jó.
Kinéztem a logcatból a füles gombját, az KEYCODE_MEDIA_PLAY, azt hibának veszi a fordító.
Ez a megoldás csak jack dugós headsettel megy. -
bandi0000
nagyúr
Egy tavalyi firebase projektemet vettem elő, de nem tudok bejelentkezni a Google fiókkal, api exception 10-et dob
Végig olvastam már a netet, sokat nem tudtam előre lépni, van valakinek ötlete, vagy lehet valahogy kicsikarni valami komolyabb hibaüzenetet hogy mi okozhatja?
Xbox One: bandymnc
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Fejlesztek egy appot, aminek csak annyi a dolga, hogy megnyit webview-ban egy oldalt egy hálózaton futó szerverről.
Viszont egy elég érdekes dologra lettem figyelmes:
Ha android stúdióbol rakom fel a tabletre (a Run "app" segítségével), akkor pikk-pakk betölti az oldalt.
De ha apk-ként feltelepítem, akkor eltart a betöltés kb 25mp-ig.Mi lehet ennek az oka?
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
Használja valaki a Dagger2-őt?
Csináltam pár naprakész tutorialt, de [Android injector] -t nem használják benne, de igazából nem is értem miért van rá szükség
[Ebben] a tutorialba is beinjectelik az Activity-ket és fragmenteket, és arra gondolok, hogy fentebb említett dolog régebbi, és az újabban ár egyszerűbben megoldották, de lehet tévedekXbox One: bandymnc
-
lanszelot
addikt
Hello,
Android Studio -val Kotlin-t szeretnék tanulni.
Teljesen kezdő vagyok.
Sehol se találok egy normális oktató videót.
A bajom: lényegtelen részleteket percekig mondanak, ami pedig nagyon fontos lenne, kihagyják.
Pl: innen töltsd le a jdk-t és ez itt a linux , ez itt a win....bla bla bla
De maga a telepítést nem mutatja, csak a letöltés, és elindítja az első projectet.
No de hogy telepítsem??
Nekem alapból Android 10+ volt csak bepipálva.
De van 4.1 tabletem, 4.4 telefonom, 7.0 telefonom, és szeretném ha veszek új telót majd azon is menne amit tanulok, tehát gondolom 9 és 10. No de mi a 10+?
10 és 10+ más?
Mi van ha mindent kipipálok, vagy az nem jó? Vagy minek az a sok, vagy.... Na pont ezt hagyta ki mind.
Vagy amibe benne van az több mint 4 éves és egyáltalán nem úgy néz ki, és nagyon regi verziók stb...
Már vagy a 10iket kezdem, de mindnél millió kérdésem van, míg marhaságokon halálra unom magam.Létezik valahol egy normális?
Mint pl ez, nem csamcsog haszontalan dolgokon, de részletesen elmond mindent amit kell.Udemy-n már van pár oktatóm, de pocsék. Egy lutri az egész.
Míg meg nem veszed nem tudod , hogy milyen.
Ha megvetted és használhatatlan, akkor meg bukod a pénzt.
A készítők soha se valaszolnak. Pénzt vissza nem kapsz.
Amit vásárlás előtt meg tudsz nézni az semmit se mond.
Több pénzt nem akarok a semmire kidobni.[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
válasz lanszelot #5031 üzenetére
Én udemy-ben eddig ritkán csalódtam, bár az igaz, hogy én ott java-ban tanultam meg és később tértem át kotlin-ra.
Fizetős, magyar, aktuális kurzus: [link] Nem reklám, de szerintem ezzel nem igazán tudsz mellélőni, teljesen kezdő szint (akár az alapozó kurzussal kiegészítve). Találhatsz róla 2-3 bemutatkozós videót is. Bár igaz, az ára húzós lehet (a "Több pénzt nem akarok a semmire kidobni."-t én úgy értettem, hogy "feleslegesen kidobni"), hiszen egy udemy kurzus többszöröséről van szó. Viszont magyar, konzultálni lehet vele, stb. (Az oktatót személyesen ismerem, és meg tudom erősíteni, hogy az oktatási stílusa kiváló, android témában pedig szerintem nagyon toppon van. Olvass utána nyugodtan, pl. markmyprofessor-on rengeteg véleményt találsz róla. Két egyetemen is tanít, mellette IT vezető is egy cégben, ezzel foglalkozik gyakorlatilag azóta, amióta van android.)
Ha az ingyenesség a fő szempont, akkor viszont youtube, dokumentációk, stackoverflow (és rengeteg idő), viszont ha nem vagy gyakorlott, elég nehezen fog menni, ami elveheti a kedved. Így ha a programozás sem megy (számomra ez nem derült ki a hozzászólásodból), akkor érdemes lehet egy stabil alapot szerezni java / kotlin-ból android nélkül, és csak utána építkezni ezekre. A két nyelv amúgy teljesen hasonló.
(Youtube-on belül nem tudok konkrétabbat mondani sajnos, hiszen rengeteg videó van, elég sok 5+ órás és hasonlók, nyilvánvalóan ezeket nem néztem végig.)
Nagyon off: a programozói tool-ok iszonyat gyorsan fejlődnek és alakulnak át, teljesen természetes szerintem, hogy egy pipa máshova kerül, vagy hasonlók. Nemrég jött ki az android studio 4.0, ami egy főfrissítés volt, így az újdonságokból még több van, mint általában. Van ennél rosszabb is: swift-ben például a nyelv két változata sem kompatibilis egymással. /Nagyon off vége.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz thiclyoon #5032 üzenetére
Hello,
Először is köszönöm a választ.
Amit ajánlottál sehogy se az amit én írtam:
" Kinek ajánlott A képzés azoknak szól, akik rendelkeznek programozói alapismerettel. Tisztában vannak a következő fogalmakkal: változók, ciklusok, függvények, osztályok, objektumok, interfészek és kivétel kezelés."
No, ez nem én vagyok.INDULÁS: 2020.07.07. - azaz már megy.
Minden amit vettem Udemy-n bukta volt eddig. 4 vagy 5 leckém van már ott, ami kuka.
Ennyi elég lesz az adományból.Ha van alapod, akkor biztos jó, vagy ha van haverod akivel tanulsz, esetleg van aki segít is....
Nekem egyik sincs. Teljesen az alapoktól kezdeném, és egyenlőre az érdekel képes vagyok-e magtanulni. Azután jöhet a 120e -es suli.Nem ingyen szeretném, csak igen sokat dobáltam már a kukába. Mivel nem lehet vissza kapni, ha nem tetszik, így nem próbálkozom tovább.
-
lanszelot
addikt
Teljesen mindegy mit tanulok, az alap ugyanaz mindenhol.
Változók, tömbök, függvények stb...mind ugyanaz.
Java, vagy Android érdekel, mert azzal tudom megoldani amit szeretnék. Fontos, hogy legyen motivációm. Félig meddig csináltam egy fél programom Androidra, bár működik, de szeretném megcsinálni, hogy ne csak root-olt készüléken tudjam használni.
Ha ez megvan, addigra megszerzem az alapokat, és meglátom érdekel e tovább.
Python -al semmit se tudok kezdeni. Azt se tudom mire jó.
Html se rossz, csak ott nem tudom mi a programozás nyelv.
Tehát ha design kész, akkor mivel írják rá a programot? -
bandi0000
nagyúr
válasz lanszelot #5035 üzenetére
Azért rendesen beleugrottàl a dologba :D
A html csak leíró nyelv, nem programnyelv, az alà kell egy szerver és így készülnek a weboldalak, vagy pl ott a flutter amivel cross appokat tudsz csinálni, és le tudod fordítani .apk-ra
Amit fentebb kérdeztél, ahogy elindítod az androidstudiot és új projektet hoznàl létre, ott ki lehet vàlasztani az Api level-t, ami a min tàmogatott android verziót jelenti, amit te írtál android x-et, nem véletlen a checkboxos supportlibrary-ra gondoltál? Mert az csak egy új könyvtár amit lassan màr alap, hogy használ mimdenki
Youtubon is van sok videó, kotlin basics pl,de itt a hivatalos doksi [link] , illetve ami még hasznos [codelab] ezen is jó tutorialok vannak, nyilván kisebb részletekben
-
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5036 üzenetére
Hello,
Az android verzió az én AS-ban Android 10+ /többit le kellett töltenem/, tehát hozzá kellett vennem az előző verziókat, hogy a videót tudjam folytatni. Persze ez így könnyű, ha már tudod mi merre. De ez nem volt benne egyikbe sem. Majd találtam egy magyar srácot, bár 2016-os, aki megmutatta kb mit keressek. /mert azóta AS 1 ből AS 4 lett/
Köszönöm az ajánlást, de azok nem videók, azzal semmire se megyek. Youtube-on alig van AS Kotlin, és ami van az borzalom. Udemy dettó. Most talán találtam egy srácot, aki nagyjából jó, de így is van kérdésem, amit szerintem nem kellene átugrania.Html: azt tudom, hogy nem program nyelv, és nem androidhoz kérdeztem. Azt csak válasznak írtam, hogy miért android kotlin. Html alá biztos kell valami program nyelv, pl java /csak írtam vmit mert nem tudom mi az/, hogy a számítások, adat bekérések, tárolások stb
-
bandi0000
nagyúr
válasz lanszelot #5037 üzenetére
Ha az AVD Managerre gondolsz ami az emulator, akkor ott nem kellett volna mindent letölteni, lefele kompatibilisek egy bizonyos verzióig, amit megadsz a projekt létrehozásakor
Tehát ha te csak API Level 21 feletti verziót akarsz támogatni, ami az 5.0, akkor simán leszedheted emulátorra az Android 10-et, mert azon is futni fog
Amiket ajánlottam, az akkor jó, mikor már specifikus dolgokat akarsz használni, pl adatbázisra az Android Room-ot,jó szájbarágósan le van írva, és ha az angol sem megy annyira, akkor tudod fordítani helyben
+ nézhetsz Java-s tutorialokat is, ha abból több van ami jobban fekszik, azt nem nehéz átültetni kotlányba
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
-
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5038 üzenetére
Hello,
Nem AVD, hanem Android Studio /nem emulátorozom, ha majd kell, rádugom a telót, van annyi régi....egyiket befogom tanulónak legalább lesz értelme, hogy van /Le kell szedni a 4.1-et, mert visszafele nem kompatibilis, de az újakra a régi igen.
És az oktatást pont úgy akarom követni, ahogy ott mondja, amúgy nem sok értelme van.
Dob majd egy hibát, és csak pislogok nálam miért, nála miért nem.
A tudásommal még nagyon messze van, hogy különböző android verziókon gondolkozzam, jó a 4.1 az alapokra. Utána meg majd.Angollal nincs gondom /programozáshoz kell is/.
Visszafele is igaz, hogy Kotlin-ról Java-ra is egyszerű lesz átállni.
Most a kotlin fogott meg, írtam is miért /van cél amit el akarok benne érni/Nagyon birizeli az agyam, bár már jóval odébb vagyok, de ez még mindig homály, ha esetleg vki tudná a választ:
Ezt találtam valamennyire használhatónak, többihez képest elmegy.
Tele vagyok kérdéssel:
27:50 -nél pl. miért van ott a "Hello World" a képernyőn?
- megnyitottam az Android Studio-t,
- új project,
- üres project,
- és ott van hogy "Hello World"
- Main Activity fül alatt ott a kód, de ott nincs "Hello World" sehol
- miért lett ott? az üres project nem üres? Én sehova se írtam "Hello World" -t, a project neve "HelloWorld" tehát az sem az.
- hol találom meg azt a feliratot a kódban? A main activity nem a kód? Akkor az mi? És hol a teljes kód?
Lenne még kérdésem, de az nem "sürgős" és hátha később majd szó lesz róla. -
bandi0000
nagyúr
válasz lanszelot #5040 üzenetére
Félreértesz, AVD az androidstudion belüli emulator cucc, ami ott van a zöld háromszög mellett, majd megnézem a videót, de nem kellett volna semmit sem leszedned sztem, ha saját telódon futtatod
Van Activity és Fragment, mindkettőhöz tartozhat felület ez eddig stimt gondolom
A felületen csak a felülethez tartozó elemek vannak mint a CheckBox, Buton stb
A MainActivity (más neve is lehet) tartalmazza a háttér kódotElméletileg a felületen minden elemnek vagy egy egyedi azonosítója (id) amit elérsz az activity-ben, és ott tudsz adni neki szöveget, a genrált kódban ez a szöveg statikusan van megadva a TextView-nak, ami am rossz gyakorlat
[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
válasz Ablakos #5039 üzenetére
[java vs kotlin] már csak emiatt is a kotlint pártolom, akár kezdő, akár haladó (szerintem többet ér megtanulni egy új, modern, fejlődő nyelvet, mint a kényelmesség miatt a java-nál maradni). Nekem elég lett volna csak a null-safety, szerintem már ez is hatalmas előny. A google már bő egy éve is azt kommunikálta amúgy, hogy ha új projektet kezd valaki, kotlinban kellene tegye.
Mivel a kotlin és a java egymással is tud kommunikálni, így ahol a java fut, ott kotlin is tud ([ref]), így én nem látom, miért lenne használható a java több helyen, de meggyőzhető vagyok, ha van erre valamilyen megalapozott állítás
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5042 üzenetére
Hello,
Amikor kezdem az új project-et akkor meg kell adnom melyik android verzió.
Ott nekem csak Android 10+ volt, míg a videón 4.1-et kellett kiválasztani.
Az, hogy ott nekem legyen 4.1 ahhoz a beállításokban le kellett tölteni.
Az emulátor rész az máshol van, ott telefont is lehet választani, és annak a rendszerét, vagy android verziókat /azt mutatta a videóban, megcsináltam, de nem érdekel az emulátor/
Ezért írtam nem AVD, hanem ASActivity/Fragment, nem tudom az mi. Ha arra gondolsz, hogy amit látok, és amit nem látok program kódok, akkor értem, de nem tudtam, hogy így hívják.
TextView -részt nem értem. Csak annyit tudok, amit elmondott, az se biztos, hogy mindent felfogtam mi az amit épp mond.
Mivel az elején sok mindent csak említ, és mondja, majd később elmagyarázza, nem álltam le háttért keresni, hogy pontosan mi az. Pl elmondta, a függvényket, amit értettem amit mond, de hogy ha vissza kellene mondanom egy betűt se találnék a fejemben, tehát értem, de nem tiszta...egyáltalán nem /viszont csak felsorolta, és később fogja elmagyarázni, ezért nem kezdtem kapálódzni/
Teljesen az elejéről indulok, fogalmam sincs semmiről, így minden új nekem.
/C64 basic: ebben programoztam a 80-as évek végefelé, és itt megszakadt, tehát nagyon lemaradtam /Ablakos: res/layout -ban egy üres lap van, ott sincs Hello World /gondolom string kellene legyen print("Hello World") ilyet kellene keresnem, vagy nem? Mivel középre rakja, így még koordináta is kell, hogy legyen ott. Én ezeket nem találom.
Tudom hol kell átírni, illetve pozicionálni, át méretezni stb, de a kódban nem találom, ott hol van? -
Ablakos
őstag
válasz lanszelot #5044 üzenetére
Ugye empty activity volt a legenerált kód?
"res/layout -ban egy üres lap van"
A res/layout -ban a fenti generálás után 1db layout elem, az activity_main.xml fájl található.
Ez az alkalmazásod (most egyetlen) statikus felülete. Ezen a fájlon kettő kattintás és alapből a design nézet indul el. Code tabra bökve az xml tartalma látható. Ez az xml leírása annak, amit a design nézet mutat.
Ebben van egy texbox view, amit hiányolsz. -
Ablakos
őstag
válasz thiclyoon #5043 üzenetére
Ugyan, dehogy akarok én győzködni. Olvasgattam a Jetbrains referenciát és meggyőző. (a cigány is a maga lovát... )
Valóban a lustaság miatt nem váltottam. Néhány évet Oracle Java RestApi-kat faragtam és így könnyebb volt a syntax. Azt gondoltam, csak Android fejlesztéshez készült a Kotlin, de attól lényegesen többet tud. -
domel
tag
válasz lanszelot #5047 üzenetére
Lanszelot te most ki is vagy? Totál kezdő? Ismersz még bármilyen programnyelvet? C64 az mikor volt? Mert onnan ismerős egy lanszelot.. Az android tanulás az egy csomó zsákutca, kezdve a youtube videókkal, ahol lesheted 40 percen keresztül valakinek a szerencsétlenkedését (mellégépelés, indiai akcentusú angol, mellégépel egy teljes sort, amit te észreveszel, ő nem, majd kepeszt (gépel egy ujjal) és visszatörli), github az megint egy zsákutca, onnan letölthetsz kész projektet, csak a valóságban soha nem tudod betölteni az android stúdióba (pilóta vizsga kell hozzá), és persze vannak a forráskódok amik már rég elavultak..
Amit én tudok neked javasolni, hogy szerezz kész programot amit betölthetsz az android stúdióba, és belezd szét, mert abból lehet tanulni a leghatékonyabban. Mikor létrehozol egy új projektet, soha ne a legújabb api szintet állítsd be, mert arra még kevés példát találsz, és kevés a készülék is, amin fut. Ha android 10-ed van, akkor android 8 legyen az alja, max android 6, mert onnantól változott meg lényegesen a programnyelv, (Lollipop (android 5) azt már felejtsd el). A stack overflow az a legprofibb oldal programozóknak, ott zsenik vannak, ott mindig mindenre tudják a választ, viszont mindig nézd meg a bejegyzések/válaszok dátumát, mert egy 2016-os hozzászólással már lehet hogy semmire sem mész. Ha budapesti vagy, akkor tied a világ, beiratkozol egy iskolába, és mindent megmutatnak. Régen az internet előtt még voltak ilyen programozói party-k, egy kultúrházban vagy kibérelt iskolában összejött párszáz ember, de mára ilyen nincs, az ember magára maradt. Az SDK letöltögetésével én nem szoktam foglalkozni, ha valami hiányzik neki, úgyis feldob egy ablakot, hogy letöltse-e. Ha kell valami egyszerűbb program, szólj, adok és belezd. Én mondjuk nagyon elmentem a navigáció és térképészet irányába, de ha gondolod adok egy gagyi internetrádiós ébresztőórát, de ha téged adatbázisok érdekelnek, biztos olyant is tud adni valaki -
lanszelot
addikt
Először is köszönöm a választ
C64 a 80-as évek végén volt magamnak tanulgattam otthon /basic-et, a gépi kódba én már nem mentem bele/, de akkor voltak haverok, és toltuk egymást.
Sajnos nem Mo-on élek, sulira nincs időm. Most is a bezártság alatt foglalom el magam, azért tanulok, most van rá idő.
Android 4.1 - 4.4 - 5 -6 -7 -em van.
Igen pont amiket írtál azokba akadtam, de most találtam egy aránylag jót. Azt kivégzem, és az megadja az alapokat. Egyáltalán legyen rálátásom.
Van egy elképzelt programom, ami ebből az alapokból ki kell hogy jöjjön, azután majd meglátom merre tovább. /bár van benne adatbázis kezelés, és az nem tudom lesz -e említve/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikarus 435 embléma logo felirat szám típusjelzés
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest