- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
gipsztigris
addikt
E-bay-es kereskedő. Én innen nem láttam, hogy magánember-é, vagy egy bolt, vagy egy gyár.
Egy biztos, hogy volt olyan illető, akinek tíz nap alatt megfordult a cucc Kínából. Gondolom megnézték és cserélték azonnal."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
bigrock
addikt
válasz Luissimo #3497 üzenetére
Ne haragudj, de szerintem Te olvastál valamit az SSD-ről, és úgy próbálsz meg nyilatkozni róla. Néhány előny a HDD-vel szemben mit én személyesen tapasztaltam: kb. 5x gyorsabb a defrag rajta, a rendszerbetöltés, cache-lés és általában minden I/O művelet gyorsabb, mit a hagyományos disknél. Subnotiban használva sokkal jobban kíméli az akksit, nem kell úgy hűteni, mint a HDD-t ... hadd ne soroljam a többit.
Üdv![ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz bigrock #3502 üzenetére
ebből továbbra is az jön le, hogy az egyetlen NAGY előnye, a GYORSASÁGA.
Ezt nem is vitatom.
A kevésbé melegszik, és kisebb fogyasztás az ugyebár adott abból a másik tulajdonságából, hogy nincsenek benne mozgó alkatrészek.De ezeket a serpenyőbe téve és a másikba a méretét és az árát, nemhiszem hogy sokunknál nyomna a latban és átállnánk SSD-re.
Hacsak persze nem szakadt ránk a bank és a pénz nemszámít.
(egyébként meg nehogymár netudjam kivárni azt a szerencsétlen lassú wincsesztert !! )
Mindazonáltal egy 64 gigás SSD tároló, annyiba kerül, mint az én kici occcó kínai tablettácskám, amiben 2x4 giga tárolható, holvannak itt az ár-érték arányok ??
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz Luissimo #3503 üzenetére
Az a baj, hogy nagyon bekategorizálod a dolgokat, az előbb is, neked nem kell GPS meg 3G, akkor kb. fölösleges is szerinted. Itt is, neked nem éri meg, akkor senkinek sem. Ez nem így működik, ne magadból indulj ki. Vannak, akik tényleg értelmesen kihasználják ezeket a funkciókat/tulajdonságokat, és nekik meg is éri azt a +pénzt. Nem értem, miért lenne ez baj, vagy rossz. Neked nem éri meg, valszeg nekem sem, ok. De elfogadom, illetve megértem azt, akinek igen, és nem fogom itt fakkolni, hogy de az drága meg hülyeség.
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Luissimo
veterán
én nem mondok általános igazságokat , bakker.
mikor állítottam én azt, hogy SENKINEK nemérdemes ?
én csak a magam véleményét írtam, az én szempontomból.
Az, hogy esetleg van aki ezt osztja, az egy dolog.
És azis érthető és nem bántó számomra, hogy egyeseknek egész más a véleménye.Azért hívják fórumnak, hogy mindenki a maga szemszögéből mondogatja, és nem örök igzságokat hirdet.
Én leírtam, hogy milyen evolucion mentem át tablet ügyben.Kerestem ugyanis egy ideig énis az All-Int.
Mondván, ha már veszek, legyen benne minden, ami csak lehet.
Aztán mikor rájöttem, hogy az általam kívánt mindenjóval ellátott kütyü már 450 dollár körül lenne, akkor aztmondtam, hogy annyiért már itthon is kapok.
és szépen lassan, kezdtem lejjebb rakni a mércét.Merthogy Tablet, az kell, ez volt az alaptézis.
és mi kell még nekem bele?
-mindenképpen legyen kapacitív a kijelzője, fontos a multitouch, eleget nyomkodtam a htc TouchPro2-n, vagy a Navin az érzéketlen rezisztív képernyőt.
-legyen benne legalább 512 RAM, kevesebbel csak küszködik a gép.
-mindenképpen tudja az USB OTG/HOST módot, hogy tudjak rá pendrive-ot, külső eszközt dugni
-nemfontos a Blututi bele, mert majd USB eszközzel megoldjuk, ha kell
-nemfontos a GPS bele, mert külső eszközzel meglehet oldani
-nemfontos a 3G bele, mert akár egy telefonnal , akár USB eszközzel megoldható.
-legyen benne wifi, mert azt nemkívánom külső eszközzel megoldani.
-legyen minimum HD felbontása, és HDMI kimenete
-minimum Froyoval jöjjön ki, semmiféle régebbi droid verzio nemjátszik.
-könnyen lehessen "okosítani"
-bírjon legalább 4-5 óra folyamatos használatot az akkuja.[ Szerkesztve ]
-
rakal
senior tag
Igen off,de az SSD-vel a Windows7 kb. 25 sec. alatt feláll netbookon.
Arról nem is beszélve,hogy tök halk az egész,a hűtőventillátor is ritkábban pörög föl,mert lassabban melegszik az SSD miatt a rendszer.
Csak pár előny..
Már hónapok óta használok SSD-t,és semmi probléma nincs vele.
Tablet ügyben:Mindenki olyat vesz,amilyet akar,csak határolja be,mi az,ami fontos neki,és mennyit szán rá.Kár ilyen dolgokon vitatkozni.[ Szerkesztve ]
-
ityam
senior tag
Tablet felhasználókat kérdeznék elsősorban.
Az érdekel hogy lehet e ezekre az androidos cumókra olyan progit felrakni amivel egy makrókkal telitűzdelt excellt meg lehet nyitni és irogatni bele és az számol ahogy kell?
belépéshez jelszót kell beütni az excelbe. szal biztos nem minden excellel kompatibilisnek mondható progival műxik.
Eredetileg excell 2003 ra készült a kalkulátor amit szeretnék használni.
Anno Openofficével pl nem tudtam működőképesre megnyitni. Szerintetek van esélyem ilyet használni egy androidos tableten?
Vagy vessek keresztet az ötletre?Esetleg tudtok valami helyet javasolni ahol ki tudnám próbálni ha egy pendriveon magammal viszem az excell táblát?
-
ityam
senior tag
Nem vettem észre bocsi. elég nagy a méret mert több xlsből áll össze.Instrukciót írtam hozzá.
Nem kültem el totál mindent. szal ha beenged és olyanra kattintasz akkor lehet hogy épp olyat nyitna meg amit nem küldtem el.szerk. Még küldés alatt van. Kicsit lassú.
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
na, tudtam hogy feladom a magaslabdát.
Tudod, számomra is kissé érthetetlen módon, a PNA és navi világban már a 800x480-as felbontású készülékeket ( CNS Globe HD, Wayteg több sorozata, BluePanther Jade stb) HD-ként titulálták egy ideje.
Ami nem keverendő össze, a madaras teszkoban vásárolt nagyképű tévék felbontási képességével.
kis izelítő a szabványból."A HDTV szabvány több felbontást határoz meg:
* 480p: 720×480 pixel
* 720p: 1280×720 pixel
* 1080p: 1920×1080 pixel
* 1080i: 1920×1080 pixel (interlaced) natív 1280×1080 pixel, HDCAM/HDV 1440×1080
* 2160p: 3840×2160 Quad HDTV
"ezért tehát egy 640x480-as felbontású kütyü még nem HD, de a 800x480-as, az bizony igen.
Ennyit tennék hozzá, de te biztosan jobban tudod, ez megintcsak magánvélemény volt !! -
Luissimo
veterán
azért annyira nem HD, mint a tévém 1920x1080-as felbontása.
De ezt nem is várom el tőle.
Mint láttad a a 800x480 alulról súrolja a hádéság határait !!én is meglapődtem amikor az 5"-os navikat HD-ként definiálták a reklámokban.
Azért néztem meg a szabványt.
de igazuk van.Nevezzük hd-nak, igy csupa kisbetűvel.
Na megyek aludni, mert ugysem egyezünk ma, látom.
-
Pantok
aktív tag
válasz Luissimo #3513 üzenetére
Namár a TV meg minden más nem ugyan az.
A TV HD-je nem egészen ugyanott tart mint a monitoroké, és egy tablet kijelzője a monitorok közé tartozik, nem a TV-k közé.A TV HD-je azért kezdődik 640x480+ nál mert nem is olyan rég történt meg a váltás, a monitorok viszont már több mint tíz éve is afölött voltak.
!Ez persze nem állítja meg a cégeket hogy mindenre ráírják hogy HD.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Jesszus, te miről beszélsz ne haragudj! A "HD" egy szabvány és 1920*1080 képpontot takar, de nem kijelzőben, hanem a videojelben. Ebből van 1080p illetve ritkábban 1080i. Az hogy egy dolog HD képes, annyit tesz, hogy rendelkezik a HD videók lejátszásához szükséges hardveres, illetve szoftveres támogatással. Ennek többek között a HDMI pl az egyik eszköze..
Még a HDr is 720p-s. -
Luissimo
veterán
Videó-eszközök felbontásának fejlődése
* 350×240 (250 soros): Video CD
* 330×480 (250 soros): Umatic, Betamax, VHS, Video8
* 400×480 (300 soros): Super Betamax, Betacam (professzionális)
* 440×480 (330 soros): Analóg adás
* 480x576 (400 soros): SVCD(PAL)
* 560×480 (420 soros): LaserDisc, Super VHS, Hi8
* 670×480 (500 soros): Növelt képélesség Betamax
* 720×480 (500 soros): DVD, miniDV, Digital8, Digital Betacam (professzionális)
* 720×480 (400 soros): Széles képernyős DVD (anamorfikus)
* 854×480 (480 soros): WVGA, D-VHS, HD DVD, Blu-ray (480p)
* 1280×720 (720 soros): D-VHS, HD DVD, Blu-ray, HDV (miniDV - 720p)
* 1920×1080 (1080 soros): D-VHS, HD DVD, Blu-ray, HDV (miniDV - 1080i - 1440 vízszintes pixeleket interpolálták 1920-ra), HDCAM SR (professzionális)Jóccakát, stille nacht !
-
danilla
őstag
Emberek, nem lehetne mellözni a hd felbontàsok elemzèsèt az android tabletek topicban, kicsit sok màr az off
-
maláj
addikt
na, hogy "On" is legyen már valami
tegnap feltöltöttem a Tab-omat, azóta csak annyira izzítottam be, hogy megnézzem a töltöttségi állapotát
1 nap alatt merült ~ 10%-ot standby módban (vagy minek hívják ezt Android szinten) ... -
jFox
addikt
Igen sajnos az enyém is ilyen. Ha nem kapcsolom ki teljesen, akkor lemerül kevesebb mint egy nap alatt. Én úgy vettem észre, hogy ha "standby"-ba teszem , akkor csak a kijelzőt kapcsolja le, minden más megy a háttérben. (Mert volt olyan, hogy standby-ban volt és egyszercsak hallom, hogy jött egy e-mail. )
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz gipsztigris #3525 üzenetére
Hasonlíts össze egy telefont és egy tabletet ilyes felbontással és meglátod....
-
bigrock
addikt
Az én szerény véleményem, hogy ha van egy 3,7"-os okostelefon, 800*480-as felbontásban, illetve egy 7"-os tablet ugyanilyen felbontással, ott maximum azoknak előny a tablet, akiknek kevésbé jó a szeme (nem kell olyan közelről nézni a display-t). Ha meg ráadásul a teló kapacitív, a tablet meg nem, onnan végképp érvényét veszti.
Ezeket az igényeket számomra sajnos még mindig a Galaxy TAB teljesíti (egyelőre győzködöm magamat, hogy nekem erre szükségem van... ) -
gipsztigris
addikt
válasz philoxenia #3527 üzenetére
Azt hiszem, hogy egy pár féle-fajta PDA és egyéb 800x480-as vasdarab megfordult már a kezeim közt, de az égvilágon semmi kivetnivalót nem találok egy 7"-os 800x480-as felbontású készülék képén.....kivéve, ha maga a kijelző sz@r! Fényerő, kontraszt, színkezelés, stb.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
rtom
senior tag
Szevasztok!
Rövidesen beruházok tablet-be, a gari miatt inkább itthon vásárolnék, eddig ezek azok, amik az első szűrömön fennakadtak:
Prestigio MultiPad PMP7100C 71k
Point of View Tablet PC Tegra 10" 70k
Samsung Galaxy Tab P1010 80k
Icarus T1000 75kA PoV és a Samu táblákról már olvastam, én inkább a tegra-hoz húznék, de a Presitigo és az Icarus gépekről nincs konkrét info, valaki találkozott már ezekkel?
-
bigrock
addikt
-
harry
veterán
válasz bigrock #3534 üzenetére
Valamikor megpróbálok megnézni egy 10", 16:9-es képernyős tabletet, mert eddig csak iPad-et láttam 10"-ben, de mivel más a képarány, így nem tudom összehasonlítani, de az a méret nekem megfelelő lenne. Csak félek, a 16:9es nyújtott nem annyira, vagyis talán furán néz ki 10"-on.
-
harry
veterán
Point of View: [link]
"A kép kissé pixeles, a színek átlagosak, ám a legrosszabb a betekintési szög. Az ugyanis nincs, ami azt jelenti, hogy nem csupán azonnal torzulnak vagy inverzbe fordulnak a színek oldalról nézve, hanem igazából egyáltalán nincs olyan szög, ahonnan jó lenne a kép."
Nekem ez egyértelműen elvette a kedvem, pedig sokáig szemeztem vele én is.
Van ennek amúgy egy kisebb tesója is, ott is ilyen a kijelző?
-
flexxx2
őstag
Van a point of viewnak egy 7colos jó áras cucca is (kb 36e ft 4gbos). Olvasásra használnám, meg játékra. Valaki találkozott vele?
-
atesss
addikt
Mit jelent a gyakorlatban az Archos 70-nél, vagy más tabletnél, hogy a következő formátumokat tudja lejátszani adott bitrátáig:
MPEG-42 HD (up to 720p, 30 fps@6Mbps)
MPEG-42 (ASP@L5 AVI, up to DVD resolution, 30 fps@8Mbps)
H.264 HD (HP@L3.1 up to 720p, 30 fps@5Mbps)
WMV9/VC1 (AP up to 720p 30 fps@10Mbps)
M-JPEG (Motion JPEG Video) in VGA resolutionElső kérdés, hogy ez tényleg igaz / reális-e ?
A formátumok közül ugye leginkább a H.264 érdekelne, egyrészt hogy az 5Mbps-be milyen típusú filmek férnek bele ? Átszámolva 2,25 Gbájt/h, vagyis 4,5 Gbájt/2h-s film.
De ez ugye csak az audiosávra vonatkozik. Vagyis ha jól sejtem egy átlagos 1 DVD-nyi méretű 720p mkv már nem fér bele.
És mit jelent pontosan a HP@L3.1, és mennyire elterjedt ?Az hogy "MPEG-42" 2x szerepel egymás után, jól gondolom hogy elírás, és az egyik MPEG-4, a másik MPEG-2 ? Na de melyik melyik ? (Az "up to DVD resolution" alapján inkább a 2. az MPEG-2.)
-
z0d1AK
nagyúr
Igazából nem kreáltam 20 féle filmfájlt a teszteléskor.
A NGC-n futó Bolygónk vándorai sorozat első részét valami jó féle minőségben megnéztem, azzal nem volt gond. Amúgy személy szerint megmaradok általában az átlag DivX-nél.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
atesss
addikt
Hmm, és mi annyira jó abban, hogy használtam is 90e legyen?...
A 3G-n kívül, mert az felesleges. Ha annyira kellene esetleg néha, akkor legyen a tableten egy USB (host) csati, és abba bedugom a PC-n is használt adaptert. Ilyet pl. tud a Samsung ?
Na persze az Android is kérdés mely adaptereket támogatja.GPS-t az előző hsz-emben tudása miatt dicsért Herotab C9 [link] is tudja. Csak hogy miért nem lehet itthon kapni?...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Hmm, és mi annyira jó abban, hogy használtam is 90e legyen?...
Összeszerelési minőség, jó magyarországi support, garancia, és a vas még a Tegra-alapú tabletek terjedésével sem mondható gyengének.
A 3G-n kívül, mert az felesleges. Ha annyira kellene esetleg néha, akkor legyen a tableten egy USB (host) csati, és abba bedugom a PC-n is használt adaptert. Ilyet pl. tud a Samsung ?
Na persze az Android is kérdés mely adaptereket támogatja.Leírtad. Ha szereted a próba-szerencse alapon menő külső 3G modemhasználatot , akkor valóban jobb a beépített 3G nélküli, de USB host-ot tudó tablet. (Btw, ha olvastad a közelmúltban a Logout-on kintlévő Toshiba Folio 100-cikket, még annál a relatíve márkás cuccnál is csak némi szenvedéssel lehet megoldani a külső 3G modemet...)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
harry
veterán
3G: ahogy gondolod. Azt hiszem, tud ilyet, nem néztem utána még.
Pl. nagyobb felbontás, illetve ahogy eddig olvastam, minden tabletnak volt valami hibája/kényelmetlensége (belassulások, gyengébb aksi, rossz betekintési szög, gagyi támogatottság, nincs szervíz, stb). Egy Samsung Tabnál még nem hallottam ilyenekről.Luissimo: nem kell reklámozni a tudatlanságot
-
atesss
addikt
válasz Luissimo #3479 üzenetére
Akkor még egy olyat mondjatok nekem, amiben van GPS, lehet kapni itthon, és nem 90e.
Mivel navigációra lenne használva, GPS kell.
(Persze ha van valami ami nagyon jó vétel lenne, és nincs benne GPS, de BT van, akkor esetleg megoldanánk külsővel. Plusz 20e-t biztos nem adunk ki a belső GPS-ért...) -
(jan)
őstag
Sziasztok!
Az alábbi géppel találkozott már valaki? Elgondolkoztam egy ilyen vásárlásán, leginkább külföldön élő családdtagal való kapcsolatartás (videotelefonálás) egyszerű netezés , buszon filmezés/game témakörökben szeretném használni.
vagy esetleg tud valaki alternatívát ajánlani ?
előre is köszönöm!
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
harry
veterán
Ja, akartam mondani, hogy van 3G nélküli verzió újonan 80k körül, de gondolom abban akkor GPS sincs...
Van amúgy külső GPS-ed? Gondolom, különben csak megérne 20k-t a beépített. (ami meg ugye nem csak gps, hanem 3g modul is).
MOD: Itt azt írják, a 3G nélküli, P1010-es verzióban van GPS, ez igaz? [link]
[ Szerkesztve ]
-
(jan)
őstag
AZ nem igazán érdekel mikor model
megtetszett a rj45 meg a 2.2 es oprendszer. kérdés hogy mennyire gyors ?
mondjuk nincsenek komoly elvárásaim, mostis egy vodafone 845-öt nyúzok amivel tökéletesen megvagyk elégedve
leginkább csak nővéremmel való kommunikálásra karom használni
szerk: az elején van a kamera
[ Szerkesztve ]
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
harry
veterán
Tab-nál mit jelent az EU gari? Itthon ez miképp érvényesíthető?
Csak, mert itt 2év EU garival a 3G-s verzió 86,5eFt, ami igen meglepő... [link]Theoretically, this damn thing oughta work now.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- iPad 10th. 64GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 98%/p3808
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával