- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Igen, meglehetősen jó vétel szerintem 120-ért. Az akku ideje tűrhető, 4-5 óra, használattól függően. Egyéb tulajdonságaiban megegyezik a jóval drágább Xoommal.
Hiba, hogy a képernyő felvillan néha magától, várhatóan ezt egy frissítés javítja majd.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
hecktor
aktív tag
Vettem ebayen galaxy Tab P1000 -est, garancia 3G funkció nélkül.
Mennyire javítható a Tab, mennyire foglalkoznak vele, ha elromlik 2 hó múlva tudom javítani 20-30ért (ekkor lennék Mo. -i árában) vagy kuka?
3G nélküli, tehát gyak. egy P1010, azonban azt olvastam hogy ez a verzió erősebb, de pontos infót nem találtam hogy miben, nekem egyformának tűnik. Erősebb, ha igen, mennyivel ér kb. többet 3g nélkül?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz hecktor #4507 üzenetére
A 3G nélküli P1010 nem hivatalosan, de még gyengébb is, mint a P1000, ami a 3G-s.
A p1000-ban 1GHz-es Hummingbird van, míg a P1010-ben valamilyen más típusú.
A P1000-ben SGX540-es grafikus chip van, a P1010-ben csak SGX530.A P1000 100 ezer, míg a P1010 75 ezer újonnan.
Igazából garancia nélkül elég rossz vétel. Amit tudok, hogy rendelni lehet hozzá, az a kijelző (~60k), akksi ( 10k), esetleg hátlap.| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
hecktor
aktív tag
Te, akinél rengeteg tablet megfordul, kb. mennyire teszed az esélyét hogy 1 év alatt elromlik a Galayx Tab-om? Mennyit szoktak visszavinni garanciával ill. javításra, esetleg erről van adatod?
Nominálisan mennyi értékkülönbséget jelenthet a jobb proci és hardvergyorsító, esetleg %-ban kifejezhető a gyorsaságkülönbség?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz hecktor #4509 üzenetére
A meghibásodási arány nem ismert azért, mert a Samsung a saját szervizében átveszi a termékeket és nem a kiskerhez jut vissza. A gyártó meg hülye lesz elárulni, hogy mennyi hibás készülék is kerül vissza hozzá. Egy hibás készülékről tudok ismeretségi körben.
A P1010-et nem használtam még, így nem tudom, hogy mennyivel lassabb.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
AS
félisten
Egy kis érdekesség: Nvidia proto tabletje amiben Tegra3 van. Olyan szintű teljesítményt nyújt mint egy Core 2 Duo gép. Lehet látni videon hogy nem semmi grafika megy rajta
VideoNubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
z0d1AK
nagyúr
Azért egy asztali géphez még nem feltétlenül hasonlítanám az ARM rendszereket, valószínűnek tartom, hogy korlátozottan hoz olyan teljesítményt, gondolok itt arra, hogy erősen kérdéses, hogy mondjuk egy komolyabb video renderelésénél ki jönne ki győztesként. Persze az ARM nem erre lett kitalálva - még.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
senior tag
A célhardvernek is nevezhető Tegra 3. Jelenleg a Tegra 2 is rendelkezik hardveres encoder lehetőséggel. Egyedül a platformra(android) írt encoder szoftvert kell elkészíteni és már mehet is a videórenderelés...
Tegra 2 spec:
Video (1080p)Decode
H.264 VC-1 AP MPEG2 MPEG-4 DivX 4/5 XviD HT H.263 Theora VP8 WMV Sorenson Spark Real Video VP6
Encode
H.264 MPEG4 H.263 VP8
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
z0d1AK
nagyúr
-
senior tag
Az utóbbi évek nekem nem erről árulkodtak. Én magam is használok GPU alapú videórenderelést,és láthatóan hamarabb elvégzi a feladatot ugyan olyan minőségben mint ha csak CPU-ra bíznám a feladatot. Egy célhardver mindig is jóval erősebb lesz,mint egy általános célra fejlesztett központi processzor. Ez a jövő,nem hiába az AMD is a Fusion-t nyomja,mert a cpu mellé beintegrált gpu-val végeztetik el a munka nehezét,lásd videókódolás,3D-s ablakkezelés (AERO),stb stb... Az nvidia is azért nyomja a saját dolgát,mert láthatóan a szervereknél is alkalmazott fermi alapú megoldások köröket vernek az általános feldolgozásra kialakított cpu-kra..
Más: A projekt denver-ről gondolom hallottál?
"Known under the internal codename “Project Denver,” this initiative features an NVIDIA CPU running the ARM instruction set, which will be fully integrated on the same chip as the NVIDIA GPU. This initiative is extremely important for NVIDIA and the computing industry for several reasons."
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
AS
félisten
Mindegy ilyen 4 magos cucc csak 2012 ben lesz...Mesze van még.
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Tudtok Budapesten olyan boltot, ahol ki van rakva Acer A500? Ki szeretném próbálni!
''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee
-
Luissimo
veterán
jelentem, a dropadon megy a május 31.- Gingerbread, és kiváloan müxik vele a skype is.
sőtmitöbb, olyan játékok is hasítanak rajta, mint a Need for Speed (G sensorral irányítva,) az Avatar, a Kontract Killer ésmég egy csomó 3Ds játék.
flashplayer 10.3-is megy..örömés bodocccágvan
-
Luissimo
veterán
nem, azzal nem, de ez nálam nemis volt igény, nekem elég ha tudok rajta beszélgetni, kell a fenének a fring mostmár :-)
(bootolás óta eltelt idő 5 ora 31 perc, akku: 51% ebben volt 15perc skype beszélgetés, irogatás és folyamatos netezés a kertben a diofa alatt, a routertől kb 20 méter távolságra )
:-)[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
Aki tablet után néz, annak csak ajánlani tudom a következőt:
- Operációs rendszer: Android 2.3.3
- Kijelző: 7”, 800*480 TFT LCD
- Processzor: Telechips TC8902, ARM11, 720MHz
- Memória: 256MB DDR,
- 4GB Nand Flash, Micro SD kártyával bővíthető 32GB-ig
- Hálózat: WiFi 802.11 b/g
- 3G támogatás USB dongle segítségével
- Akkumulátor: 3.7V, 3500 mAh Li-polymer akkumulátor
- Beépített G szenzor (Automatikus képernyő elforgatás)
- HDMI kimenet (1080p), USB 2.0 OTG, 3,5mm stereo headset,
- A készülék mérete: 191*121*14mm 380 gr.Védőtokkal, usb host kábellel, pc-usb kábellel és töltővel 35 000 Ft (van ahol ennél is olcsóbb, pl. ipon)
Mindezért egy friss oprendszert és állandó MAGYAR támogatást kapunk.
A komolyabb 3D-s gamek is röccenésmentesen futnak, akár a HDMI kábelen az LCD TV-re kitolva is, igazi kis mini-playstation Az akksi nálam nagyon aktív wifi-vel teljes fényerővel 3 ill 4 óra, wifi nélkül közpes fényerőre véve 7-8 óra üzemidő pl. e-book olvasás. A készülék brutálisan masszív, nagyon jól össze van rakva, sehol egy illesztési hézag, minden tökéletesen passzol, és a műanyagok is minőségiek. A tablet kezelése abszolút gördülékeny, a netezni is nagyon jó rajta.És ami a legjobb Simán lejátssza a Full HD filmeket természetesen a HDMI kimeneten is, ilyenkor a képernyőn csak a kezelőszervek jelennek meg. Ennyi pénzért szerintem bustbuy termék.
[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
Szerintem bőven, a kicsike gyors, nagyon jól használható. Volt a kezeim közt 10.1-es Samsung is, ipad 2, xoom és folio is, van viszonyítási alapom.
A kijelző rezisztív de a legjobb fajta, olyasmi mint ami a HTC Tatton van. 30-35K-ért ez olyan vétel mint a Blade az Androidos telefonok közt.
A linkelt pdafanclubos teszt pedig 2.1-el volt még megejtve, a 2.3.3 fényéveket dob a sebességen és a kijelző érzékenységén is, személyes tapasztalat.
Ne értsetek félre nem azt mondom hogy rohanjon mindenki ilyet venni, csupán fel mertem hívni a figyelmet hogy ennyiért is lehet már használható tabletet venni. A cinikus megjegyzéseket meg az Urak oda dughatják...
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz blueMerle #4536 üzenetére
Ha kijön végre az xpad 70 majd elválik melyik jobb. Az rezisztív, 512MB ram, erősebb cpu és elvileg 45k lesz. Mondjuk azt nem tudom hirtelen, hogy az a droid is megy-e rajta ami a tieden van. Annyira nem ismerem még ezeket a mizéket. 2.5-es usb-s vinyó ugye nem megy ezekről?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pantok
aktív tag
35k-ért már lehet találni Dropad A8-at ami ha jól látom ezt mind tudja és még többet is, kapacitívan. Max egy kicsit nehéz. *ingyenes 2-3 hetes HK postával
[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
válasz gipsztigris #4544 üzenetére
Itt van 50.000 forint alatt egy ütősebb hardverrel, igaz erre csak 1 év garancia van.
-
gipsztigris
addikt
Nem igazán látom, hogy ez annyira ütősebb lenne!....sőt! Igazándiból semennyire sem!
Egyedül a Bluetooth ami többlet ennél a gépnél.
Szívesen megnézném, hogy a benchmark index mit mutat a wayteq-nél. És a 3D-s gyorsítást sem nagyon látom a leírásban.[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
tjb007
nagyúr
válasz gipsztigris #4546 üzenetére
Az már a te bajod (hogy nem ismered a processzorokat)
"És a 3D-s gyorsítást sem nagyon látom a leírásban."
Nagyon szépen, láthatóan le van írva, hogy Mali-400 GPU.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz gipsztigris #4546 üzenetére
Én se látom mi ütősebb az xpad-ben. Cpu-ja kisebb órajelen jár, de attól még lehet modernebb, A8 v A9? Ha előbbi akkor nem gyorsabb. 3D chip abban is van. Szenzorok terén talán lehet jobb, a G mellett még 2-3-at láttam felsorolva.
szerk: AML8726-M Cortex-A9 CPU, ARM Mali-400 3D GPU, NEON SIMD co-processor - tehát A9 van benne, az órajelét passzolom 800mhz v 1Ghz
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gipsztigris
addikt
Én általában a szememnek szoktam hinni és nem pedig a propaganda szövegnek! :-)
Egy szóval nem mondtam, hogy rossz gép a wayteq, csupán a közel egyforma árfekvés és a mínusz egy év gari, nem igazán látom, hogy mitől teszi sokkal jobbá mind a Concorde tab.
A 3D-re tett megjegyzést visszavonom, nem figyeltem eléggé. :-)
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
aag
őstag
válasz gipsztigris #4549 üzenetére
Én általában a szememnek szoktam hinni
Majd eljön az-az idő is egyszer, hogy ezek ki lesznek rakva a boltok pultjára és szabadon próbálgathatod őket. Most azonban kénytelen vagy a teszteknek, a videóknak és a tulajdonosok beszámolóinak hinni. Emiatt és a relatíve magas árszint miatt nem vettem még én sem. Pedig már lassan egy éve tervezem. De most ősszel már biztosan megveszem! Gorillaüveges lesz, 10 colos, vékony és magyar garanciás. Ráadásul mindennek még bele kell férnie a százezer Ft-os magyar lélektani határba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest