Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    válasz daveoff #9393 üzenetére

    ez a hany venti az idealis erdekes kerdes.

    anno a 6950nel volt custom megoldasok kozott egy, ketto es harom ventis megoldas is. nekem pl HIS 6950 ICEQm volt, normal vastag ADDA ventivel. csodak nincsenek, a helyet vagy a borda, vagy a venti viszi el tehat tobb ventivel vagy a borda lesz kevesebb, vagy a venti lesz vekonyabb es vegeredmenyben gyengebb nyomasu. utobbira pelda pl a Gigabyte GTX970en a WF3.

    namost, emlitett HIS kb 200Wot evett terheles alatt, a GTX970 G1em szinten (gyari ertekekrol beszelunk). a HIS 85 fokig ment, a G1nek is kb ott lenne a vege ha a thermal throttling nem fogna meg 80nal (viszont hangban ennyivel jobb volt a HIS). hosszra a G1 31 centi 27 helyett, de nyakra kb egyformak. ja igen, hofok: ezek tobbkijelzos adatok egy csendre/halksagra osszerakott hazban, tobbi forumtarsnak jellemzoen jobb ertekei voltak.

    szoval eltero ventimennyiseg, kb hasonlo minosegu borda (a HIS mondjuk teljesen nikkelezett volt de a G1 is oke), hasonlo tudas... viszont, volt egy fontos kulonbseg. a HIS iszonyatosan erzekeny volt a hazhutesre (tulnyomas es direkt szellozes kellett neki), a G1 kevesbe volt finnyas. viszont mindket kartyat imadtam.

    amiben a 3 venti rossz, hogy 80as ventikkel is legalabb 26-27 centi lesz a kartya.

    illetve amiben a kompakt viz a jo, hogy kozvetlenul exhaustra lehet rakni a bordat, nem limital az atx mint meret, plusz konnyebb elvezetni ugy altalaban a meleget. problema a pumpa (annyira halk nem lesz mint egy hocsoves, legalabbis nem a pici es olcso egyberendszerek), de 200-300Wnal legen se lesz halk a megoldas, szoval ez is vallalhato.

    fullcover blokk meg ugye szep meg jo, csak az egyreszt niche produkt, masreszt meg iszonyatosan megnoveli a szerelesi idot. az egysegsugaru user + BYO viz meg ugye elegge veszelyes -garancialis szempontbol- egyvelegnek tunik nekem.

    btw emiatt is mergelodok picit a 970 tervezesi betegsegere, decemberben a 295x2 nagyon szolid vetel lehetett volna. csak jelenleg 50kval dragabb az akkori arahoz kepest.

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák