- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Óriási különbség a Mantle és a PhysX között, hogy az előbbi nyílt, míg az utóbbi zárt szabvány. Másfelől az egyik az egy óriási, évek óta létező, valós problémát olda meg, míg a másik kb. csak egy jópofa szem-kényeztető, egy teljesen nélkülözhető csomag.
A GTX480 egyébként szvsz elég jó cucc volt, a fogyasztását, hőtermelését leszámítva. Mondjuk a GTX580-ra már egész emészthetőre kigyúrták, és jó hűtést is kapott.
[ Szerkesztve ]
-
Departed
őstag
Valóban nehéz párhuzamba állítani a Mantle-t és a PhysX-et, főleg hogy az utóbbinak van egy jó alternatívája a Havok, míg az előbbi a DX sokéves tökéletlenségét hivatott lecserélni.
A témához szólva egyébként vicces hogy milyen jól elvagyok a lassan 4 éves HD6950@70-emmel, azóta sem sikerült váltásra bíztató ár/érték arányban is megfelelő kártyát letenni egyik oldalnak sem. Anno mennyire megérte 4850-et venni (majdnem csúcskártyát 35k-ért), aztán meg 6950/70et (60k-ért), azóta meg megy az egyhelyben toporgás, meg az "értelmes kártyát kizárólag 100ezer forint fölött" módi.
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
HSM
félisten
válasz Departed #8752 üzenetére
Ugyan OFF, de én az 5850-emmel voltam így, 3 évig remekül kiszolgált. Viszont manapság azért már vannak jobb alternatívák, ez igaz a 6970-re is. Pl. egy jobb használt 7950 elég jó ár/értékű, vagy esetleg egy sima 280-as. Nekem amúgy remek szolgálatot tett a 7950/7970/280X, majd utánuk a 290-es az utóbbi 2 évben, újabb, jobb címekhez az 5850 ereje már édeskevés lett volna az általam elvárt magas képminőséggel. Szerintem a 6970-el se lett volna sokkal jobb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Departed
őstag
Hát én úgy szoktam hogy kb. 2*-es sebessége az új kártyának meglegyen. Jelenleg ez az R9 290-nel lenne meg, de egyrészt 100ezret nem adok ki egy kártyára, főleg nem egy fogyasztásbajnok fűtőműre. Ezért kezdtem el nézelődni hosszú évek után az NVidia házatája felé. (utoljára egy FX5600am volt tőlük extra rövid ideig annyira rossz volt, inkább átmenekültem ATI-hoz, egy 9700 Pro jelentette a megváltást. ), de jelenleg az AMD csak tökölődik meg átcimkéz.
-
HSM
félisten
válasz daveoff #8755 üzenetére
A Mantle-nek semmi gond a jelenlegi formájában, csaképpen mivel kb. egy éve sincs a piacon, még nem készültek rá programok, amik kihasználnák.
Másfelől igencsak szemet kényeztető azoknak, akiknek nincs atomdrága gépük fullos, széttuningolt i7-es procival. Még nálam is CPU-limites volt a BF4 DX-ben, 4,4Ghz-es i5-ön Ultrán, így csak High-on tudtam tolni a 290-es Radeonon. Igencsak kellemes volt utána Mantle+Ultrára emelni, amit így már kirázott a proci a kisujjából másfélszeres tempóban.(#8756) Departed: Az 5850-em több, mint megduplázta sebességben már a 7950-em is... Az 5850-nél pedig nem sokkal gyorsabb a 6970. A 290 meg végképp brutál. A fogyasztása meg túl van reagálva.
900Mhz-en a gyári 950 helyett, -20mv feszen 300W volt a komplett gépem fogyasztása konnektorból BF4 Mantle-ben, ami 80%-on tekerte a húzott i5-öm, és 100%-on a 290-est, és közben gyorsabb volt egy szénné húzott 280X-nél is... De amúgy hamarosan aktuális a 300-as széria, ott sanszosan jöhet pár szimpatikus alternatvía.[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
És akkor ennyiről szólt a Mantle, itt vége is a történetnek, leveszi a CPU-ról a terhet, és kalap-kabát? Hát nekem ez édes kevés, ahhoz képest, hogy beharangozták. Már több, mint egy éves a Mantle, és készültek rá játékok....
(#8758) Dark KillerX: A megoldás a lagra......NV@DX
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz CsonkaImo #8760 üzenetére
Persze, hogy nem mindegy, semmi nem mindegy. Én pont a Mantle miatt vagyok így az AMD-vel szemben, ahogy. Majd hiszem, ha látom.....
(#8762) HSM: StarSwarm egy marketing anyag, szerintem nyugodtan kihagyhatjuk a képletből....
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
-Solt-
veterán
válasz daveoff #8759 üzenetére
Nálam megoldotta az nv... minden játék beakad, megáll egy pillanatra teljesen változó időközönként... (10-20 perc)
(#8763) daveoff: A Nitrous engine az alapja, játék is jönni fog rá. Egyébként pont az a lényege, hogy megmutatja mit lehet elérni, ha a DX nem korlátoz.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-
-Solt-
veterán
válasz daveoff #8765 üzenetére
Gondoltam, csak muszáj volt megemlítenem, mert lassan kezd bosszantani... Érik egy szűz winfos, ha utána is csinálja, akkor elkezdek majd komolyan aggódni!
Reklám... valahol az, mert prezentálja, hogy mit lehet elérni vele... de ettől még játék is jön rá tudtommal.
www.smart-bus.hu
-
HSM
félisten
válasz daveoff #8765 üzenetére
Kb. 30 percen keresztül ecsetelik a motor fejlesztői, mekkora szívás a Dx-re fejleszteni, mennyire korlátolja a lehetőségeiket, és mennyi felesleges plusszmunka, és mennyire lemaradt a hardverek fejlődéséhez képest. [link]
Persze, biztos csak reklám, megvették őket kilóra...(#8766) -Solt-: A StarSwarm végülis reklám abból a szempontból, amit írsz. Viszont itt a prezentáció, ami azért elég sokmindenről lerántja a leplet.
-
nagyúr
a nyílt-zárt kérdésnek felhasználói szemszögből nincs jelentősége, nyilván politikailag van, de most a fejlődésről van szó, nem?
míg a másik kb. csak egy jópofa szem-kényeztető, egy teljesen nélkülözhető csomag
no látod, ez itt a nagy tévedés. a PhysX egy teljesen komplett fizikai motor, és pontosan azért lehet csak eye-candy-re használni, mert csak egy gyártó támogatja. aztán ide lehet citálni egy tucat okot, hogy ez miért van így, de ezen a szinten pont analóg a Mantle-lel, és az egy-gyártós mivoltuknak a fő okai ugyanazok.
a különbség elsősorban ott van, hogy az AMD tesz lépéseket ezen okok enyhítésének irányába (ami sajnos szélmalomharc), az nVidia pedig még rá is tesz egy lapáttal (ennek egyik eleme a fentebb említett zártság és a totális kontroll). az eredmény viszont ugyanaz - az AMD szerethető módon nem ér el sikereket a saját technológiája kiterjesztésében, az nVidia pedig g**i módon üzeni mindenkinek, hogy nyitott a pálya, miközben nincs garancia, hogy a verseny közben nem írja át a szabályokat.(#8753) 7time: sorry, de ha csak ilyen nagyotmondó beböfögésekre vagy képes ahelyett, hogy érveket mondanál, akkor tényleg ennyit erről...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
HSM
félisten
Nem vagyok teljesen benne ezekben a fizikás dolgokban, de a PhysX el nem terjedésének azért voltak tudtommal más okai is fejlesztői oldalról. Pl. a szándékosan egyszálúra hagyott CPU-s mód, illetve a GPU-kon is csak bizonyos eye-candy effektekre való alkalmazhatósága. Ugyanis míg a régi PhysX kártya teljesértékű gyorsító volt, addig tudomásom szerint a GPU-s megoldás nem az. Ezek együttesen terelték emlékeim szerint a fejlesztőket más fizikai motorok mellé.
-
törölt tag
AMD R9 390X To Launch in Q2 With 4096 Cores Ha igaz a hír akkor még várni kell pár hónapot.[link]
-
Departed
őstag
válasz Malibutomi #8772 üzenetére
Mint írtam feljebb váltásra 10-20% teljesítmény különbség egyáltalán nem sarkall, inkább 100% körüli kell hogy belevágjak. (pl. anno X1800 ---> HD4850 aztán HD4850 ---> HD6950/70 váltás).
Eddig egyetlen játék futási sebességével nem voltam elégedett maxon - Metro 2033 - de az egyrészt optimalizálatlan másrészt nem is igazán tetszett.
Másrészt mostanában két játékkal játszom összesen sokat: WoT és DA:I, mindkettő futási sebessége is teljesen megfelel a csaknem 4 éves kártyámon, pedig utóbbi elég friss.Szóval számomra jó ideje egy helyben topogás van VGA téren, esetleg majd az R9 380/380X-re ránézek, de csak szignifikánsan 100ezer forintos ár alatt, annál többet nem érnek ezek a videókártyák.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Departed #8773 üzenetére
Hát a 7970 hozna 50-100% közötti gyorsulást igen kicsi pénzért. pl Merto last light 27 vs 54fps itt: [link]
A 380X-390X kb. 3-4X gyorsabb lesz már a te kártyádnál, viszont mire 100k alatt lesznek addigra már a tied nagyon elavult lesz.
Tesztek alapján a DA:I olyan 20 fps-t tudott a tiédhez hasonló kártyákon, de ha nem sietsz, meg nincsenek nagy igényeid/tudsz kompromisszumot kötni akkor persze érdemes várni. -
Departed
őstag
válasz Malibutomi #8774 üzenetére
Jelenleg az R9 290 jelentene 100% növekedést 90ezerért. Szerintem a 3-4x teljesítmény elrugaszkodott a leendő új kártyákra, tippre ha a 380 hozna mondjuk 290 teljesítményt 80ezerért, az már elgondolkodtatna. De jelenleg minden szépen fut amivel játszom, igazából nincs bajom azzal hogy éveken keresztül alig van gyorsulás, és ehhez a játékok is alkalmazkodtak (vagy fordítva).
Bár már vettem pár hónapja egy jobb tápot hogy elbírjon nagyobb fogyasztású vga-t a gép, hát az most nagyrészt kihasználatlan, de ez legyen a legnagyobb bajom.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Malibutomi #8774 üzenetére
Esetleg a februárra pletykált R9 370X? Elvileg GTX 960 árszint környékére tervezik (ami állítólag hol jobb hol gyengébb FHD alatt mint az R9 2805/280X).
Nekem a szigetek elnevezése nem mond sokat (pontosabban nem határozza meg minden esetben egyértelműen az alkalmazott GCN verziót).
Mellesleg kijött egy R9 285 amiből azóta sem jelent meg R9 285X, netán éppen az érkező kártya miatt nem lesz iyen, vagy a komplett lapka kapja az R9 370X nevet (~átnevezés [Tonga XT])?[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
válasz Departed #8777 üzenetére
"Tényleg képesek voltak kihozni 128bit-tel a 960-at? "
Amíg az NV a csúcson lubickol és még a vak is a VGA-it veszi,mert csak, addig ha 3 bit-tel hozná ki kb az sem érdekelne senkit sem mert láthatóan viszik a Maxwell-t mintha ingyen volna.
De érthető is mivel a konkurencia szüttyög még a kanyarba sincs miért ne ömlessze a cuccait az nv?Next PC Upgrade: 2022
-
Crytek
nagyúr
válasz stratova #8782 üzenetére
Egyik sincs ,de mivel olvasgatok és látom a játékok nagyszerű elkúrását engine ügyileg nekem nem elég.
Meg ha majd váltok nem 1 évre váltok hanem megint elszüttyögök vele majd 6-7 évig!De a váltás még odébb van mert se ddr4-es i5 ,se skylake, se 380X semmi
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
Dtomka
veterán
Egy 280x/290 is képes erre...de a 290x + simításokkal is megbirkózik.
Ha váltasz vga-t akkor cseréld a következőket is: ALAPLAP+CPU+RAM na meg persze TÁP."De a váltás még odébb van mert se ddr4-es i5 ,se skylake, se 380X semmi "
DDR4 re váltani még korai, persze ha van lóvé akkor hajrá...DDR3 16 GB 2100/2400 bőven elegendő lesz még 1 darabig.
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
Teljesen új lesz minden egyedül ami megmarad az a ház SSD-l és HDD-k.
280X kb semmire nem elég. Szart már nem akarok venni és kutatgatni sem akarok.
Csak sajnos pc-n ez úgy fog kinézni kiadok kb 300 ezret rá azt rá fél évre már vadul turkálhatok az optionsba miket kéne levenni hogy ne akadjon.DDR4-re fogok váltani "régi" rendszert már nem akarok építeni. Mivel mondom kb 6-7 évre ez az új gépem lesz majd. (persze ha addig nem megy tönkre valami. (Lekopogom eddig nem volt ilyen)
7time: Játék téren nem sietek sehova. Most is vagy 50 már végigjátszott game várja ,hogy újra immáron max grafikával végigjátszhassam őket.
Én elvagyok 6-7 évig hiszen most is elvagyok. Végigviszek bármit 20 fps alatt is ilyen volt pl a Ryse is. Aztán majd gép upgrade-nél úgyis maxon tudom játszani.[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
stratova
veterán
280X kb semmire nem elég
Bocs, ezen behaltam.
Egyébként nem tudom érdemes-e a "kimaxolt" játékmenethez ragaszkodni, nem egy játék esetében alig látható eltérés a magas és az ultra beállítás között.
Skylake (ha nekeg kövér IGP kell) elvileg változatlanul 2015 2. negyedévére van időzítve. Kérdés, hogy neked tényleg arra van-e szükséged. Mert erősen úgy néz ki, hogy először az energiatakarékos (=<65W) vonalat célozzák meg.[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
Értem, de ez túlzás:
"280X kb semmire nem elég" <<<--- Te már csak tudod, hiszen van olyan kártyád... Azért én elvagyok vele, BF3-4, FC4-ben
Persze, ha van időd, akkor várj, senki nem kerget, de ha meglesz a géped, akkor sztem 1 fél évig nem fogsz kimozdulni a lakásból .[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz regener #8791 üzenetére
Akkor én Broadwell-re fogok váltani Kíváncsi leszek a 4790k erősségű Broadwell procira. Jó lenne ha pl 4.5 lenne az alap és 5 ghz re fel lehetne "húzni", ha így lenne akkor pár évre elegendő lenne a teljesítménye a csúcs vga-khoz
(#8790) Crytek
Ha milliomos lennék én akkor is kimozdulnék, mert azért vannak sokkal élvezetesebb és fontosabb dolgok is az életben.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- NVIDIA® driverek topikja
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok