Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz janos666 #7537 üzenetére

    Neked meg annyit, hogy szerintem objektíven is kijelenthető hogy megfelelő skálázással javítható az eredeti alacsonyabb felbontású kép HA a kijelző natív felbontására nagyítva akarod nézni.
    Ez tény... lásd amit linkeltem ismét.

    Az igaz hogy, ha 1080p-t 1080p pixelnyi területen néznél (képernyő negyede), akkor minőségben ugyanaz lenne, de ha már felskálázod akkor az eredetihez képest sokat lehet javítani rajta.

    Azért azt pl szerintem te is elismered hogy egy szögletes körnél/vonalnál jobb a simított... és ez tény.
    És még nem feltétlen lesz homályosabb se, az csak algoritmus kérdése.

    Ha láttál már pl Sony vagy jobb felskálázó processzor képét egy sima normál TV felskálázott képéhez képest, bizony kiderül hogy lehet jobban is csinálni dolgokat.
    Csak pénz és bevethető erőforrás kérdése.
    Vannak pl DVD lejátszók (drágán persze) amik megdöbbentően jó képet tudnak kihozni egy sima DVD-ből egy FullHD tévére is. Sőt nyilván majd 4k TV-n is az SD tévéadások minőségén sok fog múlni azon egy egy gyártó mennyire talál bele... és ez eldönti azt is melyiket érdemes venni.

    pl sokan ezért szeretik média körökben a madVR és egyéb finomságokat... nagyon sokat lehet javítani egy egy videó megjelenésén az eredetihez képest a jel forrásnál nagyobb felbontású kijelzőn.

    Szerintem ez tény, és az ember azért hihet a szemének még ilyenben... ;)

    [ Szerkesztve ]

    Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Új hozzászólás Aktív témák