Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wowpegazus

    tag

    válasz 360xbox360 #9079 üzenetére

    Szia!

    A legtöbb gond abból van, hogy mindenki a legolcsóbb 3000/3200mhz-s corsair ddr4 ramot akarja bepakolni az alaplapba, ami a legtöbb deszkán még nincs, vagy nem volt rajta a támogatási listán (a ram árak el vannak szállva). Vegyél g.skillt, az szinte mindegyikben támogatott és fixen megy is, árban csak egy hajszállal drágább, mint a corsair. Illetve nézd össze, hogy az adott ram szerepel-e az alaplap támogatási listáján - és ha igen, mekkora órajelen megy stabilan.

    Szvsz kb. 10-15% teljesítménykülönbség fixen megvan a 2133 - 3200 mhz között (ez sincs mindenhol), de a legnagyobb ugrás a 2666mhz, ezután már szerényebb az emelkedés. Ár/érték arányban max. 8-10% árkülönbséget ér meg a jobb ram - ami a magyar árakat tekintve nem biztos, hogy a legjobban megtérül. Ha nagyon budgeten vagy, inkább vegyél jobb videokártyát, vagy stabilabb alaplapot, a ram csak ezek után jön.

    Alaplap szempontból ár/fícsör/húzhatóság a kérdés.

    Az említett lapok közül az asust venném. Ha van rá keret és elég a 4 sata 6 usb, akkor B350 Tomahawkot.
    PC Mate elvileg minőségi alkatrészekből van, de a biosszal még vannak gondok. Az ügyben Timer elég sokat szívott, esetleg kérdezd meg privátban.

    Ha egyszer húzni is akarod a procit, akkor Gigabyte-ot semmi szín alatt nem vennék.

    Apropó boot idő:
    MSI B350 Tomahawk, R5 1600, 2x8 gb, 3000mhz gskill ram, Crucical 525 ssd, windows 10N verzióval:

    Bios kép 22 másodpercnél villan fel, a windows 32 másodpercnél tölt be.

    Szerintem amúgy a boot időnek itt mindenki túl nagy jelentőséget tulajdonít. Kb. napi egyszer/kétszer kell fél percet kibírni, nem hiszem, hogy ez az évezred problémája volna. Max MMO játék lehet, ahol egy kékhalál után fontos a gyors visszatérés, de a win 10 alatt anno i5-el és ddr3-al sem jöttem be sokkal gyorsabban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák