Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Márk #4900 üzenetére

    Csak akkor fog lemenni, ha auto-ra rakod az órajelet.
    Ez a ryzen balanced nekem nem vált be.
    Az automata órajel mellett esik csak le a feszültség. Én most automata órajelen vagyok teljesítménycentrikus profillal, és a windows szerint 3.3ghz-en ketyeg, nos cpu-z szerint pedig fixen 3.5ghz-en megy (néha ugye felszurkál 3.9ghz-re mert 1700X), és hát a feszkó föl-le ugrál, meg magasabb feszkóra is megy, mintha fix 3.9ghz-en használnám 1.375V mellett..., cserébe néha lecsorog 1.2V-ig, de 3.5ghz-hez ne tolja fel magát 1.35V fölé... Nem tudom, hogy Intelnél ez hogyan működött, mert mindig fix órajelen használtam, de ez egy f*shalom a ryzen balanceddel együtt, a feszültségváltozgatások pedig szerintem nem tesznek hosszú távon semmi jót.

    Kéne egy automata profil felismerő, ami netezéshez, filmezéshez, torrentezéshez levágja magát akár 2magig, 0.8V-ra fene tudja milyen órajellel. Ha ezen a szinten érzésre csutka ugyanaz lenne mint 8magnál, akkor ugye minek pörögjön a motor... Most 4magon vagyok, netezés és társai, meg a pár szálat használó wow ugyanúgy megy, áramfogyasztást is mérek majd van-e értelmes különbség.

    Egy olyan is lehetne, hogy szoftveresen korlátozzon: profilokat beállítanám, pl.:
    1. 2mag 2ghz
    2. 2mag 3.5ghz
    3. 4mag 3.5ghz
    4. 8mag 3.5ghz
    5. 8mag oc 3.9ghz
    Kipróbálnám melyiknél mennyi a fogyasztás (100-120W-ot sokallom netezéshez 3.9ghz-nél, de idle-ben is ennyi ilyenkor), mert nekem 24/7-ben szokott ketyegni a gép. Ez ha jól számoltam 60W-ot fogva 1 év alatt 22,5ezer Ft spórolás lenne.

    Ismer valaki ilyen programot?

Új hozzászólás Aktív témák