Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Omli85

    őstag

    válasz ttwepinefrin #4503 üzenetére

    Azért itt most kicsit más a helyzet. Az fx elég messze volt egyszálas teljesítményben az inteltől még magasabb órajelen is míg most a ryzen azonos órajelen kb ugyan azt tudja mint az intel.
    Oké nem tud 5GHz-s OC-t de 3.9GHz környékén már bőven rendben van a teljesítménye egy 4+GHz-s intelhez viszonyítva is játékok alatt. Mindenhol máshol meg eléggé elhúz.
    Újabb i5-ről i7-ről nem igazán éri meg váltani ez tény viszont valami régebbi szériáról való váltás esetén már elgondolkodtató. Főleg ha nem 1 évre veszed a procit hanem hosszabb távra tervezel. Amennyiben viszont a gaming és a minden fps számít táborba tartozol akkor számodra az intel az opció ha viszont nem zavar az elhanyagolható különbség és esetleg kihasználod a 4+ szálas teljesítményt is akkor a ryzen lesz a jó választás.
    Én oc-zott 8320-ról váltottam nem egy liga a két cpu (igaz árban sem ez is tény).

    (#4505) -KP-: Csak azért írtam mert ezen szoktak mindig pörögni a kékek :D nagy többség azért ott is megáll 4.5 4.8 környékén tisztában vagyok vele én is. ;)

    [ Szerkesztve ]

    ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W

Új hozzászólás Aktív témák