Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nkmedve

    őstag

    válasz janos666 #3289 üzenetére

    "Az a Fry Cry Pimal eredmény szerintem minden, csak nem jó."

    Egy játék amiben nyilvánvalóan valami gond van. Kb. úgy tűnik mintha Intelen használná a több magot, Ryzen-en pedig csak 1-2-t. Valószinűleg jön rá javitás, ha pedig nem akkor sincs nagy gond mivel a minimum 60 FPS fölött van minden Ryzen-en, ami a játékosok kb. 95%-ának bőven jó.

    "A Maffia-ban 4/8-as Ryzen kell, hogy befogják a 4/4 Intel-t"

    Azt ne felejtsük el, hogy a 4/8-as Ryzen olcsóbb lesz mint egy Intel 4/4, innentől pedig semmi gond nincs. A minimum FPS pedig még jobb is a Ryzen-en, ami sokkal fontosabb mint az átlag.

    "Annyira, hogy erre én már lassan azt mondom, hogy kár erőltetni a játékteszteket, ez a Ryzen egyszerűen nem erre való."

    Ez igy erős sarkitás, a valóságban minden az ár függvénye. Ha ez nem igy lenne akkor az Intel a 7700K-n kivül nem adna el egy szem procit sem a játékosoknak (hasonló logikával akkor pl. egy 7600K sem való játékra mivel lassabb mint a 7700K).
    Azzal egyetértek, hogy jelenleg a 8 magos Ryzen-ek kevésbé optimálisak játékra mint az Intel hasonlóan árazott termékei, a 4 és 6 magosok az árazásukat figyelembe véve viszont már teljesen versenyképesek ilyen tekintetben.
    Alig néhány játék van ahol lényegesen gyorsabb az Intel, legtöbb helyen néhány % a különbség. Mindezt úgy, hogy mindenki Intelre optimalizált az elmúlt kb. 10 évben (ez nem is volt nehéz, mivel a Nehalem óta az arhitektúra alig változott). Ha bárki azt várta, hogy a Ryzen hirtelen eltapossa az Intel-t játékokban (kissebb költségvetéssel és rosszabb gyártástechnológiával) akkor ott nem az AMD-vel van a gond.
    Jelenleg az van, hogy ha valaki 120 vagy 144Hz-en játszik, annak egyértelműen a 7700K a legjobb választás. Mindenki másnak pedig jó alternativa egy 4/6-os Ryzen sokkal olcsóbban. Ha pedig nem csak játszik az ember, akkor a 8 magos Ryzen-ek is teljesen jók, főleg egy húzott 1700.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák