Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gratzner

    tag

    válasz Pro!Petya #28331 üzenetére

    Helo!

    Már el is felejtettem :)

    "4GHz-en amit láthattál "turbo" melletti fesz az csak egy pillanatnyi max volt mivel ilyen feszen azzal hűtővel már elforrt volna a proci."
    Nem hiszem, hogy pillanatnyi volt, mert rátoltam egy cpu-z bench-et aztán stress-t, illetve c15-öt (persze egymás után, nem egyszerre :) ), és eközben hwinfo-t figyeltem végig, a fesz 1,5 fölött, proci kihasználtság all core 100%, cpu tdie=max 95 fok, tctl=max 75 fok, lap/mb=max 60 fok, lap/cpu=szintén 75 fok, mint a cpu tctl. A Tdie és a Tctl közt mindig pont 20 fok a különbség. (amúgy az a bizonyos Aisuit is az alacsonyabb értéket írja a cpu hőre). Meghát, nehogy már 95 fokos legyen és megy vígan...

    "Na most ez a fenti fesz fixen van neki megadva vagy offset + llc húzza fel ennyire?"
    Ezt a feszt AiSuit auto turbo állította 1,52-re és 3,9 Ghz-re az órajelet, ezt vettem én le ugyanitt fokozatosan 1,425-ig és fel 4 Ghz-ig az órát... Nem tudom, hogy ez minek számít, offset-nek, vagy hogy oldotta meg a progi. De mindegy is, farolok vissza bios-ba és megnézem onnan este.

    Amúgy volt már anno megjelenéskor és fél éve is sima 1600-am, ott olyan egyszerű volt ez, mint az álom. Mondjuk akkor mindkét esetben bios-ban állítottam rögtön. De nem emlékszem ilyen magas feszekre.

    Lehet az lesz, átnyergelek egy non-x 2600-ra, viszont ezt előbb tisztázni kell, mert bassza a csőröm :D

    "Ennél a résznél 4 modul hatása az imc-re nem lényeges az a memoria résznél lesz majd fontos hogy elég -e az a fesz mivel a ramfesz felét kapja. Ha ott nehézkes a helyzet akkor elsőkörben dram fesz, ha azután is kell még stabilizálni akkor emelni kell a soc feszt is. (1,15V fölé ne menj)"
    Memóval szerintem semmi gond, 1,2v (alap) és a kis 2400-asok úgy repülnek 1500-al (3000), mint az álom, tovább nem is csesztetem, úgyis ideiglenes megoldásnak szántam őket.

    Nah köszi még egyszer, nem mondom, hogy nem jövök még nyafogni majd ha úgy alakul... :p

Új hozzászólás Aktív témák