- Gaming notebook topik
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Itt a Cooler Master legkomolyabb készre szerelt vízhűtésének világos verziója
- Házimozi haladó szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bakosadams
csendes tag
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem hűtés ügyében.Keresek Hűtőbordat a VRM-re illetve a hűtendő részekre. A kartyam referencia nyákos. Tudnatok segíteni? Köszönöm
-
bakosadams
csendes tag
válasz Malibutomi #39396 üzenetére
En egész tűrhetőnek mondanam. Az En kártyám 86% Asic minőségű igy durván alul lehet feszelni. Mx4 ujrapasztazas+alulfeszeles csodákat tud tenni
-
norbert1998
nagyúr
válasz bakosadams #39401 üzenetére
Tessék, 5 db 200 fprint.
-
bakosadams
csendes tag
válasz norbert1998 #39404 üzenetére
Köszönöm. Ugy latom ezek a ram sünik csak a memoriakat tudjak hűteni. A VRM részre túlságosan nagyok. Esetleg mas ötlet?
-
norbert1998
nagyúr
-
Winchester95
őstag
Létezik hogy tényleg ennyit fogyaszt a Lightning BE 7970?
Én egy Corsair 400W 80 (12v ágon 360-at ad le) futtatom és tökéletesen működik.
Boost gyári órajelen.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz Winchester95 #39408 üzenetére
Az egész rendsze eszi azt. Lehet, hogy 15 GHz-es 8300-ás FX megy mellette!
A különbség a többihez képest tényle elég riasztó De biztos, hogy azok ugyanazzal a géppel lettek készítve? -
F e Z o
veterán
Az ex 7970 Lightning-om 1150MHz@1,25V feszültség mellett 4,1-re húzott 3770-nel 425W-ot vett fel kombustor alatt a gépem konnektorból.
H2O über alles!
-
Winchester95
őstag
Értem
Most ugye a konfigom adott:
Amit leirtam+ m5a 78L-M LX3 1db 250gb sata hdd 1db odd 2venti 8gb hynix ram.
És egy fx6100 -as proci
Alapon.
Gondoltam felhúznám 4GHZ re csak a táp miatt gondolkoztam.
De ezek szerint menne akkor. -
snecy20
nagyúr
Azért jól megszaladtak a fogyasztási értékek... 10 éve egy 220-240W-ot leadó 300W-os táppal vígan el lehetett lenni...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz Speed® #39413 üzenetére
Dehogy...a technológiának, és a gyorsaságnak ára van. Meg annak is, hogy 10 év alatt, a korai Athlon64-ek, meg Gef6800GT-k óta minimum tízszereződött a teljesítmény. Viszont ezzel együtt van törekvés a fogyasztás lefaragására is technológiai szinten, szóval nem lehetetlen ma már nagyon erős gépet építeni viszonylag alacsony fogyasztással. Nálam nagyon sokat megy a gép havi szinten, kicsit vissza is sírom a C2D E8500-as időszakot, jobb volt a számlára nézni hó végén.
-
HSM
félisten
válasz snecy20 #39414 üzenetére
Erre több megoldás is van. Nálam pl. most notebook van asztali gépnek, kb. mindenre tökéletes a kétmagos i7-es 2700Mhz-es procijával, és a kalibrált 24"-os IPS monitorral, külső egérrel, világítós billentyűzettel együtt fogyaszt 35W körül könnyű felhasználással, amiből 15W a monitor. Ha bekapcsolom a külső USB-s winyóm, az még bő +5W.
De asztali fronton se volt vészes a helyzet, egy i5 4690K-s gépem volt 16GB rammal, 100W alatt volt netezésnél monitorral együtt, és terhelve a 900Mhz-en hajtott R9 290-es VGA-val, 4,4Ghz-re húzva a procit, 2133Mhz-re a ramot fogyasztott a gép BF4 Mantle alatt, ami a procit is és a VGA-t is izomból hajtja, 315W-ot monitorral együtt... Ezek teljesen baráti értékek szerintem, egy régi core2-es gép sem volt energiatakarékosabb, csak nagyon-nagyon sokkal lassabb....[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Én ha úgy érzem hogy az adott hónapban semmi erőforrásigényes munkálatot nem tervezek, és csak net+letöltés+filmnézés várható - vagy akár nyáron, 35C-ban, klíma nélkül, amikor semmi kedvem nincs órákat rohadni a gép előtt játékokkal - , akkor simán visszaváltok régebbi konfigra integrált VGA-val, aztán meg van oldva. Amiatt, mert a fő gép még idle is kétszer annyit fogyaszt, mint a direkt erre a célra tartott takarékosabb netezős.
[ Szerkesztve ]
-
Winchester95
őstag
Sziasztok!
ASUS HD 7970 DC II TOP ról vélemény?
Mire figyeljek vásárláskor?[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
válasz snecy20 #39414 üzenetére
Van pár fogyasztási adatom dokumentálva, pl idle a mostani konfigom 100W körül eszik, aztán most nézem annó egy p4 630 + 7900GS konfigom idle 140W-ot is bevett, E5200 + 8800GT 110W körül.
Ami az igazi különbség az a terhelés alatt jön ki, ahogy te is írod a nagy teljesítmény azért fogyasztás növekedéssel jár.
Míg a régi konfigok teljes terhelés alatt olyan 240W körül elvoltak, addig a mostani olyan 480W körül eszik.más:
Vettem egy Zalman Z11 házikót, hááát a 7970-em éppen, hogy belefért, picit kellett alakítgatni:Egy papírlapot nem tudok átdugni a kártya bordái és a ház HDD kerete között.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
norbert1998
nagyúr
válasz Balathruin #39422 üzenetére
Furcs , hogy heaven alatt javul 1050 felett is, míg valley-ban romlik.
Szép -
Winchester95
őstag
Van nálam egy Asus 7970 DC2 TOP kártya.
Érdekesen az egyik legjobb hűtéssel rendelkezik.
Halk, kevesebb a hőfok mint pl egy 7970 lightning vagy WF3 as gigabyteon, ref asuson, sapphire dual x en. -
norbert1998
nagyúr
válasz Winchester95 #39425 üzenetére
Azért ne csodálkozz egy fál háznyi hűtőborda mellett...
-
Petyyyyy
addikt
válasz norbert1998 #39424 üzenetére
Ugyan kérlek...[link]
Peti - Ezek az Asusok már csak ilyenek. Minél féltégla, annál hűvös.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
norbert1998
nagyúr
Ezeket milyen settingekkel toltad le? Vagyis a Valley-t?
-
Petyyyyy
addikt
válasz norbert1998 #39428 üzenetére
GPU-Z bug.
-
Balathruin
veterán
válasz norbert1998 #39429 üzenetére
Mind2 1280x1024 max. 1920x1080 csak a régi CRT-vel menne.
-
norbert1998
nagyúr
válasz Balathruin #39431 üzenetére
És 8xAA meg Ultra?
-
norbert1998
nagyúr
1050 MHz-en az FX-el és negyed RAM-mal 3 FPS-t rádvertem (Valleyban) De 1100-on már csak 45-öt hoztam
-
Balathruin
veterán
válasz norbert1998 #39432 üzenetére
-
norbert1998
nagyúr
válasz Balathruin #39434 üzenetére
Közben már rájöttem, de köszi
-
snecy20
nagyúr
Úgy néz ki év végén az i7 4790k konfigba "átmentem" a 7950-em a régiből, és egy évig utána még nem is tervezném cserélni. Igaz, így egy kicsit farnehéz lesz a gép ( ), de egy 30-40%-kkal erősebb VGA-ért nem feltétlen költenék még vagyonokat. Gondolom 80-90k-ért még nagyon nem kapni kétszer erősebbet...
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Nekem Gigabyte HD 7970 OC kártyám van.
Erre fel lehet tenni innen a nem OC BIOS változatot?
Egyelőre nem használom ki a tuningot, bőven elég lenne az alap ferkik.
Nem lesz kapút tőle a kártya?
-
snecy20
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
válasz Speed® #39440 üzenetére
Szeretek kvantumlépésekben haladni. A 2006 végén vett Gef7900GT-m 2013-ig bírta... Igaz, hogy már csak az aktuális COD részek futottak rajta elfogadhatóan. Amúgy igaz, hirtelen csak az új bolti árakra néztem rá, úgy tűnik 90-ért már mennek a garis 290X-ek, ami már közelít a korrekthez. De amúgy szó is volt róla itt pár napja, hogy nem olyan égető még 1-2 évig cserélni ezt a Radeon szériát, én első körben többet nyerek a minimum 2x erősebb procival és az SSD-vel, mert eddig ezek nem játszottak.
-
do3om
addikt
válasz Balathruin #39434 üzenetére
Akkor a Valley is 1280-ban ment?
Itt a képen már full HD van de ahhoz túl sok a pontod.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Ateszpapa
addikt
válasz norbert1998 #39442 üzenetére
Ha este haza érek meglesem.
Köszi!
Sajna a GTA V állandóan kifagy d3d ini hibával miután felraktam a win7. Win 8.1 el nem volt probléma. Lehet azt is visszarakom. (eredeti)
-
do3om
addikt
válasz Balathruin #39445 üzenetére
nem tudtam
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
norbert1998
nagyúr
Normális pasztázás (meg esetleg előző tulaj által jól elkúrt gap-pad igazítás) okozhatna kicsit több stabilitást? 1.1V felett rohadt instabil, ha 1050 MHz fölé megyek, 1.1 alatt meg nem tudok 1050 fölé menni.
-
Petyyyyy
addikt
válasz norbert1998 #39447 üzenetére
Ha nincsenek kritikus ponton a hőfokok, akkor nem valószínű, hogy javítana a stabilitáson a művelet.
-
Petyyyyy
addikt
válasz norbert1998 #39449 üzenetére
Akkor viszont telibe kell tolni oldalról a kártyát egy ventivel, vagy backplate-et feldobni rá. Utóbbi is hozhat néhány fokot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest