-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz Balathruin #39801 üzenetére
Módosítottam 50-re, de így is +20 maradt MSI AB-ben, mind1 azért köszönöm.
(#39799) sephi
Igen úgy tűnik, köszi.ÜDV!
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem egészen ideillő téma, de talán itt gyorsan választ kapok, mert gyorsan kell döntenem.
Downgradelek 970-ről. Kaptam egy ajánlatot Asus 7970 DC2T-ra. Érdeklődöm, hogy szerintetek megéri-e 45k-ért beszámítanom? Jövő márciusig garis.Üdv és köszönöm, ha segítetek!
-
ingalls
senior tag
válasz Repsol600 #39804 üzenetére
De jóval gyengébb, 2 évvel öregebb és sokkal nagyobb fogyasztású kártya. Nekem volt 280x-em, nagyon meg voltam vele elégedve. Szóval azt mondod, hogy ezekkel a kondíciókkal az én kártyám "csak" dupla annyit ér?
Én fél éve 60k-t kértem bontatlan 2 év garis sapphire 280x TRI-X kártyámért. -
-
törölt tag
Üdv ! 7970re mindenképp kell bios-t módosítani win8.1-hez, vagy elég ha egy r9 280x drivert felteszek ?
-
Totalse
csendes tag
Sziasztok!
Sapphire 7970 Dual-X OC with Boost kártyám van: http://www.techpowerup.com/gpudb/b18/sapphire-hd-7970-oc-boost.html
Az az egy gondom van, hogy szerintem kicsit túl meleg. Visszább kellett vennem a feszültséget és az órajeleket, és még így is eléri a 80 fokot. Tesztekben olyat olvastam, hogy 63-66 fok körül kellene mozognia. Ilyen alacsony nem is lenne muszáj, de azért a 80-at soknak érzem, ráadásul visszahúzott órajellel
Újrapasztázás lehet, hogy megoldaná ezt a gondot? És ha igen, szerintetek házilag meg tudnám ezt oldani, vagy szervizre bízzam? Azt hallottam, hogy nagyon vigyázni kell ennél a típusnál, mert a bordák levételénél elhajolhat, megrepedhet a pcb. -
Totalse
csendes tag
válasz Repsol600 #39818 üzenetére
Feszt már levettem, most 1038mV-tal van 900/1300-on. De sajnos még így is eléri a 80-at elég gyakran
A vrm viszont szerencsére nem melekszik annyira, 70 körül szokott lenni több óra játék után is a maximuma. Ezért is gyanakszom arra, hogy a pasztával lehet gond.
Mennyire nehéz egy ilyet pasztázni? Procit már csináltam sokszor, videokártyát még nem... -
Repsol600
addikt
válasz Totalse #39819 üzenetére
Akkor mindenképp megérné újrapasztázni...
Nem nehéz, hátul a 4 csavart kicsavarod, és ovatosan leveszed a hűtőt, valószínű már eléggé száraz a paszta így nem fogja könnyen elengedni. Jobbra balra kicsit mozgathatod is ha nem akar lejönni. Nem fog a nyák eltörni rajta van a ram hűtés az tartja. -
nismoka
addikt
Sziasztok! Olyankor mi lehet ha elkezdem installálni az új ATI Catalyst-et és a grafikus hardver keresésénél nem jut tovább at install?
-
Malibutomi
nagyúr
Berakom ide is, szuper jol fut a GTA a 15.7 driverrel: 15.7 Catalyst GTA 5 test 1440P
[ Szerkesztve ]
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Megtörtént a kártyacsere 970-ről 7970-re. A problémám az, hogy mígy az előző kártyával win-en belül a képernyőfelbontásnál beállítható volt a 144hz-es frissítés, addig most, hogy kicseréltem a vga-t (nv driver törlésével, + catalyst telepítésével), már nem választható a 144hz.
Tudtok erre racionális magyarázatot, illetve segíteni, hogy mit tehetnék, hogy megint menjen?
Természetesen DVI kábellel csatlakoztattam, ugyan úgy, ahogy a másik kártyával.
Köszönöm a segítséget!
-
Totalse
csendes tag
Köszi a segítséget!
Milyen paszta lenne jó hozzá szerintetek?
Valahol azt olvastam még régebben, hogy ezüsttartalmúakat nem nagyon ajánlanak hozzá... -
Petyyyyy
addikt
válasz Malibutomi #39824 üzenetére
Nahát, ez nagyon jól fest. Vidám 50 fps körüli átlag egy 7950-nel.
Proci milyen órajelen jár?Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
nismoka
addikt
válasz Balathruin #39823 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
ingalls
senior tag
válasz ingalls #39825 üzenetére
Asus Direct CU változatról van szó.
Kiegészítésül még annyit, hogy órák óta fórumokat bújok és nem találom a megoldást. Az egyetlen reménysugár az volt, hogy a porokat (2 DVI port) váltogatom, illetve az a bizonyos Dual link kapcsoló átbillentése, ami a nyákon, a CF csatlakozók mellett van. De semmi.
Nincs esetleg ötletetek? El vagyok kényeztetve, nem bírom elviselni a 60 hz-et, kifolyik a szemem.Az is fontos, hogy a rendszerben semmi sem változott a kártyacserén kívül. Tehát sem kábelt nem cseréltem, se monitort, minden úgy van, ahogy elhagyta a gtx. Mégsem tudom felvinni 144 (de még 120) hz-re sem.
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
A legutolsó VGA driver stabil...nincsenek vele gondok ?
Gondoltam telepítés előtt rákérdezek...
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Gróf...
aktív tag
A képkocka határolóra lennék kíváncsi másnál mit produkál. Én csak emiatt tettem fel. A menüpont meg is van. Tudom állítani 5 és 9 (öt és kilenc?????) fps között. de nem csinál semmit.
Mondjuk az sem tisztázott, hogy most akkor tulajdonképp kellene, vagy sem működnie!
(Elméletileg 7970-el nem megy, de elméletileg mégis, vagy mégsem. Valaki eldönthetné már!!!)Bár, majdnem mindegy, mert AB úgyis megy és szépen meg is oldja ezt a problémát!
Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
aAron_
őstag
Valaki megtudná mondani, hogy a 8 pin-es PCI tápkábel mire jó, ha a gyakorlatban kb. az összes 6 pin-esről van átalakítva?
What is your ikigai?
-
juve600
nagyúr
üdv
[link]
erről vélemény ??
milyen a hűtése?, zajszint ?? hőfok ??sztek jó vétel ??
-
AMD_ok
őstag
Sziasztok
Segitsetek pls. Van egy Asus DCU II-es 7970-esem. Nemreg elkezdte, valamint mostanra allandosult az a hiba, hogy amikor egy jatekot elinditok, akkor kb 1,5-2 percig villog a kep osszevissza, csikoz, a csikozas idejere lefagy a game. Viszont ha ezeken tulvan, akkor utana perfektul megy a kartya, most kb 1,5 orat Assetto Corsat nyomtam, es a kezdeti nehezseg utan tokeletesen megy. Mi lehet a baja? Tudtommal ez memoriahibara utal, de megis megy. (probaltam persze tobb jatekkal, alapon - nincs huzva, tobb driverrel is...)
Koszi
-
Gróf...
aktív tag
Lőn világosság!
Akkor nem erőltetem DX9 alatt. Egyébként is mennie kell az AB-nek, mert a ventilátor profilját használom. Pusztán arra voltam kíváncsi, hogy hatékonyabb, vagy sem.
Az mindenesetre furcsa, hogy az MSI megoldotta, az AMD meg nem. Hacsak teljesen másképp nem működik. Ha kezembe kerül egy DX 10-11-es játék, majd megnézem, hogy melyiknél terheli kevésbé a VGA-t. (AB-HWiNFO)Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest