- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
válasz norbert1998 #39553 üzenetére
Benchben 25FPS!!!!!!!!!
Az játszhatatlan ha előrehaladsz a gameban!! Nekem ugy rémlik bench ~46 körül volt (úgy volt beállítva, nem maxon!) de egyes részek annyira kiütöttek a 7870-et hogy visszább kellet venni na akkor gondolom milyen lehet a 25-ös benchAMD FX nagyduma
Inkább ez szokott igaz lenni, már ne haragudj meg.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
snecy20
nagyúr
Na, PH játék sorsolása megvolt, egy égéralátéttel lettem gazdagabb. Végülis nem jártam volna olyan jól a monitorral, a konfigom úgyis nehezebben bírkózna meg a monitor natív felbontásával. (Ezzel nyugtatom magam. )
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
Akármit csinálok, Black Mesa Source alatt nem kapcsol fel a kártya 3D órajelekre.
Találkozott már valaki iylennel más játék esetében?
Mondjuk nem érdekelne, ha a 2D-s 300/150-en hozna játszható sebességet (még örülnék is a fogyasztás végett), de így akadozik...Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz Balathruin #39558 üzenetére
Megpróbálom.
-
Beeerka
aktív tag
válasz snecy20 #39557 üzenetére
Ha nem kapcsolna feljebb, akkor a következőt érdemes csinálni.
Ati catalyst, előbeállítás, hozzáadás: 2 db profilt adj hozzá, egy alap és egy játék.Ha megvan, akkor a következő helyen kell lennie a 2db beállítás file-nak: C:\Users\*USERNAME*\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles
Itt megfogod a játék beállítást, jobb egér szerkesztés, kikeresed azt a részt, ahol a 2d és 3d órajelek és feszek vannak, majd a 2d részt átírod 3d értékekre.
Így ha vált is a kártya, tök ugyanoda dobja, folyamatosan 3d órajelen fog pörögni.
Ugyanezzel a hibával Minecraft alatt találkoztam, gondolom a kemény 7% GPU load-ot nem tekinti játéknakA 2 profil azért kell, hogy ha befejezted a játékot, akkor tálcán ATI ikon, jobb egér, előbeállítás meghívása, alap. Így visszaveszi magát alapra.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Üdv!
A 7950-es kártyákon levő BIOS kapcsolóval ha átkapcsolom a kártyát 7970 üzemmódba, akkor a letiltott számolóegységek is feloldásra kerülnek?
(mint a 6950 --> 6970 esetében volt)Vagy ez a mostani BIOS mod ez csak órajeleket emelget?
Azért kérdezem, mert találtam ezt, lehet megvenném, de ha csak órajeleket emel, akkor nem biztos, h megéri ennyiért.
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
kovsol
titán
válasz Thunderzolee #39562 üzenetére
Nem fog aktiválni semmilyen letiltott számoló egységet.
May the Force be with you!
-
F e Z o
veterán
válasz Thunderzolee #39562 üzenetére
Azon a kártyán nem 7970 bios van, csak emelt órajelű 7950. Ettől függetlenül megéri az árát szerintem. Órajelben is biztos van még tartalék benne rendesen, a régi 7950-ek ugyanis nagyon jól mennek tuningban.
H2O über alles!
-
veterán
Értem.
Köszi a válaszokat.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
SetCHOO.
aktív tag
Van itt egy történetem, hátha valaki ismeri.
Adott egy 7970 6GB Vapor-X amin egy fehér led megvilágítja a hűtés burkolatán lévő Sapphire feliratot. Ugye ez állandóan világít, ha bevan kapcsolva a gép.
Tegnap néztem híreket és egy ritmusos kattogásra lettem figyelmes a gép felől. WTF??? A gép alvó állapotában a Sapphire felírat időközönként felvillan, ekkor a vinyót is megpöccenti. Ez volt a hang forrása. Figyelem és a felvillanás ritmusa sem egyenletes. Mintha morzézna a kari. Na, ez nem rendeltetésszerű. Kezdődött is a nyomozás. Alvó állapotban az órajelek monitorozása, semmi, stabilak nem ugrálnak.
Aztán sikerült leszűrnöm, hogy MSI AB kavar be. Én úgy használom a gépet, hogy csak akkor indítom el az AB-t, ha játszani akarok. Ekkor betöltöm a 1100/1630 Mhz 1.41 V-os profilom és mehet. De mikor a MSI AB alatt alvó állapotba kerül a VGA akkor jelentkezik a villogás. ZeroCore-ból is akkor nem szokott (nagyritkán!) felébredni a kari, ha MSI AB is fut a háttérben. TRIX-el nem tudtam feszt állítani, az felejtős.Találkoztatok már hasonlóval?
[ Szerkesztve ]
-
Totalse
csendes tag
Sziasztok!
Sapphire Dual-X OC 7970-es kártyám van, pár hónapja vettem használtan.
Alapvetően ól működik, csak attól félek, hogy szerintem túlzottan melegszik, ezért visszavettem a feszből és az órajelből is. Így most 900/1300-on van 1,02V-on és alapjáraton 40 fokos, full terheléssel pedig 72-nél szokott megállni.
Ez még talán oké, de persze jobb lenne jobban kihasználni a kártya teljesítményét.
Szerintetek meddig vehetném fel így az órajelet, vagy hőmérsékletben meddig jó egy ilyen kártyának.
Gyári feszen és órajelen azt hiszem olyan 85-87-ig ment fel, de nem emlékszem már biztosan, szinte azonnal lefeszeltem.
Vagy ha esetleg újrapasztáztatnám a kártyát (magam nem hinném, hogy neki merek menni), az segítene a dolgon? Mennyit lehetne azzal fogni?Előre is köszi a válaszokat
-
DjDanee87
addikt
válasz Totalse #39568 üzenetére
Milyen házad és hűtésed van? Szerintem az a kártya jobb hűtésre is képes kéne hogy legyen gyári beállítások mellett is. Most csak 5 percnyi GTA kocsikázásra volt időm, de nálam ilyen értékek vannak:
Ez mondjuk Vapor-X hűtés, de ekkora különbség nem kéne hogy legyen.
(#39567) SetCHOO.: Nekem is ez a kártyám van. Szerencsére ilyen jelenséggel még nem találkoztam, igaz nem is használok semmi tuning programot.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
-
Totalse
csendes tag
Köszi a válaszokat!
GTA 5-ben olyan max 70 fokig szokott felmenni, mert ott nem szokott 100% gpu használat lenni valamiért.
Amúgy ezt sem értem mi az oka. Egyes játékoknál van, hogy a GPU csak 85%-on szokott lenni kb, vagy még alacsonyabban. Pedig a proci is csak 80-85 köré megy fel. Miért lehet ez szerintetek?30 fok alapjáraton az szerintem azért picit túlzás, tesóm új 270X-e is 34-35 körül van alapból, pedig az jóval kisebb teljesítményű kari.
Egyébként zalman Z3 plus házam van, 4 db 12 cm-es ventivel (1 elől, 1 hátul, 2 fent).
[ Szerkesztve ]
-
Totalse
csendes tag
válasz Balathruin #39572 üzenetére
4670k, egyelőre még csak alap órajelen (3,4ghz) mert hűtőt még nem vettem, alap intel hűtővel meg nem merem húzni.
De szerintem ennek alapjáraton is kellene elég erősnek lennie, hogy kihajtsa a kártyát, nem? -
Totalse
csendes tag
válasz Balathruin #39574 üzenetére
Akkor lehet, hogy nagyon prociigényes játékokkal játszom? GTA 5-ban pl folyamatosan ez a helyzet, GPU elég ritkán megy fel 100%-ra, figyelni szoktam riva tunerrel.
-
Totalse
csendes tag
Köszönöm szépen a segítségeteket, srácok!
Frissítettem a drivert 15.4-re és Balathruin kolléga tanácsára a power limitet is kitoltam egy kicsit. Így már szinte mindig full gpu használat van nálam is és sokkal jobban is működik a gta, majdnem folyamatosan 55-60 fps very high-on.
Bár a hőmérséklet még mindig 72 fok így alulfeszezve is... -
4264adam
veterán
válasz norbert1998 #39583 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz norbert1998 #39585 üzenetére
Nem hiszem de azért terhelve nekem is elszalad 87°C-ig GTA 5 átjátszó videóknál.
-
4264adam
veterán
válasz norbert1998 #39587 üzenetére
De amint az átvezető videónak vége nekem is vissza hűl 74°C-ra. Nem valami jó ez a kolink ház.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz norbert1998 #39583 üzenetére
Pont azt akartam írni hogy ezek az idle 30C-ok hihetetlenek Persze, ha hidegindítás után ránézek, én is annyit látok.....csak aztán várok 5 perszet, és simán felugrik az 40C közelébe. És ahogy írod, youtube is simán melegít még rajta pár fokot. Én meg de örülnék ha 72C-nál megállna terhelésen. Az maximum nyitott gépházzal működik, de val.szeg a kánikulában még úgy sem nagyon.
-
snecy20
nagyúr
válasz norbert1998 #39591 üzenetére
Jó, hát nálam kula a szellőzés passzív miniATX házzal, gépház alja és a VGA ventik között pár centi van, és a kettő közé még egy hangkártya is be van szorítva.
-
Totalse
csendes tag
válasz 4264adam #39586 üzenetére
Szerencsés vagy akkor a 30-cal, nekem alap netezés közben sem szokott 40 alá menni. Mondjuk az még egyáltalán nem gáz.
De ha azt mondjátok, nem rossz az a 72, akkor lehet engedek még rá egy kis órajelet, nem jönne rosszul játékokhoz az tuti
Ezzel az új driverrel mondjuk mintha jobb lenne minden. Legalábbis GTA biztosan![ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz norbert1998 #39594 üzenetére
De jön majd nyárig egy Zalman Z11 Plus ház konfigváltással (4790k), viszont a HD7950 marad biztos pontként (egyelőre).
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz norbert1998 #39596 üzenetére
60-70-80k-ért amik vannak, azok nem annyival jobbak hogy váltsak rájuk.
-
snecy20
nagyúr
válasz norbert1998 #39598 üzenetére
Hát ja... úgyhogy másfél évig még jó lesz. Meg jó procival megtámogatva nem kell majd feltétlenül olyan iszonyat erős VGA sem. Sima FullHD monitorom van, az is marad még egy pár évig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest