- Gaming notebook topik
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Itt a Cooler Master legkomolyabb készre szerelt vízhűtésének világos verziója
- Házimozi haladó szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz Apollo_21 #38199 üzenetére
WTF goes wrong ha...a 14,7es driverrel is mindkét vga csinálja?
Lapcsere óta ami bő 2hete volt meghalt a fél gépem csakúgy?
Mert ez már túlmutat egyszerű bénán teszed fel a drivert című dolgokon...
Cf része már nemis érdekel nagyon hogy miért van 5fps cod-ba mert azt már lex...de h 1vga-val sem jó a gép.
Mi lehet a nyűg táp? Azonkívül max a prociblokkot és a radit tudom cserélni más már minden megvolt[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Bossp
addikt
Sziasztok! A következő furcsaságra szeretnék választ ha bárkinek van ötlete. Ma szereltem be egy új 7970-es Lightning kártyát. Szépen duruzsol nagyon hűvös. Na de a lényeg ha húzom az FX Procim már pedig húzom! Valamiért meg gajdul a kártya órajele is és míg a Physics Score-om 3D Markban szépen meg ugrik a Graphic Score legyengül. A Gpu órajele nem droppol egyszerűen 1100 Mhz-ről 1000-re változott amint tuningolom a Bios-ban a procit.(Ebben semmi logikát nem látok) És Idle állapotban a memória marad 100%-os terhelésen 1500 Mhz-en míg a Bios default (tuning nélküli) értékein visszaáll 150-re. (egyébként a GPU is csak 500-ra vált nem pedig 300-ra).
A Biosban a következőket állítottam csak egy gyenge +700 MHz-es tuning
APM - off
Turbo Core - off
CPU Temp Throttling - off
ezen kívül csak a szorzót bántottam."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
válasz Malibutomi #38207 üzenetére
Utolsó sorban írtam is hogy csak szorzó! Egyébként megoldódott a probléma. C1E energiatakarékos beállítás valamiért megmókányolja a V kari órajeleit. (semmi értelme és hihetetlen tudom) Kétszer is gondoljátok meg ha Asrock alaplapot néztek ki! Nagy bűvészek!
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
tothjozsi96
addikt
Nos, annak ellenére hogy a béta driver elvileg tartalmaz javításokat vissza tettem a 14.9-et, és elképesztő.
Végre nem akadozik a Far Cry 4, fix 60 fps Ultrán, ajánlom mindenkinek, eléggé látszik a különbség az én esetemben. -
bunkomen
aktív tag
válasz X Factor #38206 üzenetére
A ramok szórakoztak, nem értem miért...
Tovább tesztelgetve a karit két kérdésem lenne még:
1: Az előző tulaj lecserélte a két ventit, viszont úgy vannak bekötve, hogy nem szabályozhatóak, hanem fix fordulaton pörögnek 2D/3D esetén is. Hőfokkal valóban nincs gond, de engem ez zavar. Hogyan tudnám átkötni őket, úgy, hogy szabályozható legyen? (A gyári ventiket nem kaptam hozzá, már nincs meg)
2: A bios kapcsolóról hol tudnék többet olvasni, vagy pontosan hogy működik a dolog? Azt vágom, hogy 6950-ből lehetett vele varázsolni 6970-et. Itt is hasonló a felállás?
Üdv
-
Repsol600
addikt
válasz bunkomen #38210 üzenetére
Nem tudom, hogy van rákötve, de ha 3 v. 4 pines a venti azt rádugod az alaplapra és azzal szabályzod.
Vagy megpróbálsz szerezni hozzá gyári ventit.Nem tudsz csinálni belőle 70-est. Itt csak arra való a 2 bios, ha egyiket elflasheled akkor ott a másik. Vagy tuningbiost teszel az egyikre ha nem akarsz programmal tuningolni.
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődnék az MSI HD 7970 Ghz Edition TwinFrozr III OC Boost Edition kapcsolatban?
Mennyire halk terhelés nélkül és terhelés alatt, Full HD-ban elegendő mindenre még?
Érdemes még ilyen kártyát venni vagy egy MSI R9 280X Gaming kártyával jobban járnék?Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
fasterware
aktív tag
válasz Gaboman #38212 üzenetére
Full HD - ban még elegendő very high/ultra beállításokon, max néha mellőznöd kell az élsimítást, de a cpu - dat nem árt húznod.
A HD7970 és R9 280x ugyanaz a kártya csak át van nevezve a R9 280X.
A halkságra viszont nem tudom a választ, de valakinek biztos van és segít majd . -
Gaboman
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat!
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
ricsi8800gt
addikt
Na csatlakozok a 79xx forumhoz ezzel. XFX 7950 3GB OC-val.
Akinek ilyen van az írhatna rola pár sort hogy milyen Driver a jo neki igazán meg stb.Milyen ahűtése és hogy mennyire birja a tuningotOpel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Habugi
addikt
válasz ricsi8800gt #38219 üzenetére
Tudván, hogy finoman szólva nem veted meg a tunningot/benchmarkolást, a 14.7RC3-at javaslom hozzá így első nekifutásra.
Idén szerintem ez volt a leggyorsabb driver eddig a Tahiti mellé!Kíváncsian várom mit tudsz alkotni a 4.8-ra pöttyintett 3570K + cibált 7950 kombóval, szóval remélem azokban a topicokban hamarosan folyt. köv!
A kártyához pedig have fun!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Habugi #38220 üzenetére
Hát majd meg lesem mit tud ezzel a párossal a kicsike ami az adatlapomon van.
Azt hiszem az R9-270-esnek is ezt a drivert adtam és elég jol ment vele.Lesz folyt köv mert jön a hideg és a gép meg landol az erkélyen én meg bennt benchelek forraltbóral
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
ricsi8800gt
addikt
Hát sok infot nem kaptam a kártyárol
-
Emu
őstag
ASUS 7950 DC2 mennyire jó széria? Sok gond van vele?
-
ricsi8800gt
addikt
Az MSi Afterburnerben miért nem engedi Állitani a Core Voltage (mV)-t?ki is van jelölve a Settinge de igy se engedi. XFX7950 catalyst-14.7-rc3
-
Bossp
addikt
válasz ricsi8800gt #38225 üzenetére
A Biosában ezt adta meg biztonságosnak a gyártó! Úgy tudom minden kártyánál más a max Fesz amit be lehet állítani. Ált. a Lightningeknél a legnyagyobb... Nálam 1,35 V-ig lehet húzni bírja is a tuningot rendesen
-
HSM
félisten
válasz ricsi8800gt #38225 üzenetére
Force Constatnt is kell, ha BOOST a BIOS-a, és akkor is csak akkor megy, ha nem feszlockos. Monitorozni is a VRM szenzornál érdemes.
-
ricsi8800gt
addikt
De számomra az is érdekes hogy ha alap órajelen le futtatom a Fire Strikot ami 900MHz elég jo pontot hoz.Ahogy meg nővelem a gpu MHz egyböl vissza esik a pontszám látványossan
-
HSM
félisten
válasz ricsi8800gt #38228 üzenetére
Úgy tűnik, bem emelted fel a power limitjét.
-
HSM
félisten
válasz ricsi8800gt #38230 üzenetére
Kereső a jobb felső sarokban és google a barátod.
-
Repsol600
addikt
-
ricsi8800gt
addikt
MSi After még igy se engedi a Core Voltage (mV) emelni
-
emre
veterán
válasz ricsi8800gt #38236 üzenetére
Engedélyezted is?
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Repsol600
addikt
válasz ricsi8800gt #38236 üzenetére
Akkor próbáld meg Trixxx-el. [link]
Lehet ezzel tudsz feszt is emelni. -
ricsi8800gt
addikt
Köszönöm a segitséget.Igy hogy meg lett emelve a Power Limit és 980 ment a gpu,Már elösre le vertem vele az R9-270-est és ahogy nézem van ben tuning szépen.
Többit kinn a hidegben -9-beOpel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Bossp
addikt
válasz ricsi8800gt #38242 üzenetére
Nálam alap órajelen is vissza esik a teljesítmény ha nem emelek a Power Limiten! Esetleg valaki ötlet hogy a +20% -on túl is tudjak emelni?! 7970 Lightning BE
-
ricsi8800gt
addikt
Igy hogy emeltem rajta egèsz jol teljesitt ès van benn tartalèk.Hőfok is aszulutt korrekt.63
-
Bossp
addikt
Igazaból csak egy újabb Bios amiben fix 1100 Mhz van az 1070/1150 Boost helyett mint default érték. Érdemes lenne Biost mókányolni rajta?! Egyébként a feszt 1,35-ig lehet nyomni vele annyit biztonságosan bírni kell egy Villámnak nem igaz?!
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok. Le szeretném cserélni a Sapphire 7950-et, mennyit lehet elkérni érte?
Majdnem fél év gari van még rajt.
A beárazos topic mindig fullon van, gondoltam itt hamarabb kapok választ.
Kösz.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest