- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leone743
tag
válasz csucsbicep #13200 üzenetére
Rendbena power limitet kell álítani ha csak a gpu-t húzom vagy csak a feszt növeljema gpu-val eggyüdt?igazából arra vagyok kiváncsi hogy mi mivel van össze függésben és ha késöbb se sikerül még 50mhz-et se rántanom a memorián akkor lehet e vlmit álítani hogy megoldjam vlhogy?am hozzá teszem nagyon jó hűtése vana sapphire-nek 64 fok felett még sose láttam ezt a kártyát ez meg ér egy csillagos ötöst részemről.
-
csucsbicep
nagyúr
-
Leone743
tag
Értem kössz..hát lessz amennyi lessz én akkor is örülök ennek a karinak mert nagyon jó kártya.
-
fulton
addikt
válasz seederking #13179 üzenetére
Rendben Köszönöm.
Egyébként azoknak akik CPU limetel jöttek BF3 alatt merthogy kevés stb.. nem fog menni ugy stb...
íme egy érdekes kis teszt kifejezetten BF3 ra ültek rá, procikat is mérték azonos karival ami nem más mint egy 580 as volt szal...
[link] -
Tomix24
addikt
válasz fulton #13207 üzenetére
De lehet azért örülni, mert pont ez az, hogyha a linket megnézed, a 4 modulos + 4 szálas Bull szépen viszi Multiban is.
Sajnos a játékok többsége még mindig 1 vagy 2 magra van írva(AC3- Hitman is pl az újak közül ) és ez okozhat bosszúságot, mert FPS terén nem azt kapod Amd tulajként, amit Inel tulajként. Bár jövőre talán változik ez a béna programozási felfogás. -
Chapel
addikt
válasz Tomix24 #13208 üzenetére
Ez nagyon off, de ez a next gen konzolokig nem igen fog változni szvsz.
Ott majd rá lesznek kényszerítve hogy használják a sok magot, addig meg lutri hogy éppen mi használja sajnos.
Bosszantó hogy úgy nem fut egy játék rendesen hogy közben az erőforrás jelentős részét ki sem használjaTényleg amúgy lehet már tudni hogy azok akkor majd dx11 alapon lesznek, vagy addigra már dx12?
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Leone743
tag
Gpu: 2217Mhz // Mem: 1286Mhz-erre jutottam a 7870 Sapphire- karival tuning téren-ha 10mhz-el feljebb emelem a gpu-t idő kérdése és Eltűnik a kép egy időre aztán talán visszajön ha elindítok bármilyen 3d-s alkalmazást-ha a mem-et tolom feljeb akkor komplett be fagy az egész gép. Szerintetek akkor elértem a maximálís tuningot??(a fesz 1.3v-on van a power limi +50%-on.) msi afterburner-el.
-
Chapel
addikt
válasz Tomix24 #13210 üzenetére
Ja én abból indultam ki hogy pc alapokon nyugszik, de akkor ne is találgassunk mert nem vagyunk képben láthatóan
Én mindig jobbra vágyok, pl. szívesen megmutatnám (pökhendien )10 évvel ezelőtti önmagamnak valamelyik aktuális brutál játékot (FC3,Hitman,AC3 stb.) és ugyanígy megnézném most, hogy vajon majd dx15nél milyen látvány lesz
-
Leone743
tag
Arra még kiváncsi volnék hogy mit gondoltok arról még hogy a memoriát vissza kellet állítanom 1250mhz-re mert az a 20mhz-plussz amit rá akartam adni az is fagyást eredményezett20perc játék után-Ennyire kifogtam volna ezt a karit hogy ygakorlatilag a memoriát nem is lehet húzni(7870 Sapphire) érdekes- vlmi más tényező nem befolyásolja?
-
karesz501
senior tag
Az ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 HD7850 2GB GDDR5 PCIE mennyire tuningolható? Azt lehet tudni, hogy milyen RAM-ok vannak rajta, vagy változó még egy szérián belül is?
Ezzel szemezgetek nagyon a Sapphire ellenében, főleg a 3év gari miatt, de a tuning sem utolsó szempont, hamárLife is no picnic!
-
kucseranor
tag
Mitől lehet hogy hibaüzenettel leáll a BF3? Csak most csinálja az új patch óta. Minden más alatt stabil a rendszer szóval azzal nincs gond.
-
karesz501
senior tag
-
Chapel
addikt
válasz lowzor #13216 üzenetére
Nem akarok kotnyeleskedni, de láttad hogy az én 7850 asus dc2 v2-öm ami hynix ramos volt, az stabilan 5600mhz-en ment. És emlékszel Te írtad hogy ilyen 6000-et is kéne vinnie....szóval szerintem ezt az elpida/hynix dolgot nagyon idézőjelesen kéne írni, nálam nem jött be.
-
Alpachino
veterán
válasz DroiDMester #13131 üzenetére
Na megcsináltam ugyanazon beállítással, mint ahogyan te is a 7950-el a Hitman-t, vagy is 1080p, full. ultra 2xAA, FXAA ON-al.....
látható, hogy 7/24-ben használatos beállításommal, vagyis 1260/1350MHz-en, hozza csak a 7950 Default Boost 925/1250MHz@1,075.v eredményét.....ami szerintem nem is olyan rossz a 7870-től, persze ez a max. amit ki lehet hozni, no meg persze a tuningal sem kell fukarkodni....."Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
válasz kovsol #13224 üzenetére
akkor egy ilyet is
HD7850 1200/1450, i5-3570k@4400MHzScore
P7843 vs 8043 +2,5%
Graphics Score
7859 vs 7865 +0% (hibahatáron belüli értékek)
Physics Score
7987 vs 8835 +10,6%
Combined Score
7531 vs 8341 +10,7%Következtetés: a rendszer memória a cpu érzékeny eredményeknél hoz előrelépést, míg a grafikus kártyán alapuló teszteket nem befojásolja.
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz lowzor #13228 üzenetére
Írtam is, hogy 1333Mhz en nem állítom át a jobb időzítésre, hagytam azon mint 1866 mellett volt. 1333 10-10-10-28 1T ennél ki ne találd, hogy szarabb időzítéssel fut a tied.
A ramom egy 1600Mhz 9-9-9-27 1T@1,65V ram, de én most 1866 10-10-10-28 1T@1,5V használom. Szóval ezt nem nevezném tuning ramnak. Egy átlagos 1866-os modul is jobb időzítéssel megy.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz lowzor #13230 üzenetére
-más chipset
-pci-e 3.0 (tudom ez nem számít még a mostani gépeknél szinte semmit)
-erősebb proci (mondjuk tiédnek is ki kell hajtania grafikus tesztek alatt)
-power limit ki volt tolva neked? Az is ha nincs maxon lehet nem engedi néha maxon járni.
-ssd miatt is max csak gyorsabban tölt be
-driver nálam nem volt állítgatva, teljesen olyan ahogy magától beállítja, gondolom neked is3dmark 11 topicban esetleg kérdezz rá, ott talán tudja valaki.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz kovsol #13231 üzenetére
Igen, power limit maxon volt. Majd 2600K-val kiváncsi leszek, hogy többet hoz-e, mert lehet, hogy a proci a baja.
AB-vel lemonitorozom grafikus teszt alatt a 7950-et, hogy kihajtja-e. Heaven alatt szerintem nem hajtja ki, mert 96% fölé nem megy a GPU használat. 7850-el is 97-98-on ugrált. -
fulton
addikt
Megnéztem BF3 alatt alacsonyabb felbontáson 1650x1050 jobban zabálja a procit mint nagyobb felbontáson. Előbbinél 80-90% míg 1900x1200 felbontáson 50-60% kb. namost ezek szerint mégis csak dobna a 7850 1900x1200 on.
Még amit megfigyeltem nálam 60fps nél megáll, onnan semmiképp sem mozdul mégha az eget bámulom sem.
[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
válasz Chapel #13209 üzenetére
Nagy valószínűséggel az új Xbox építeni fog nagyban a dx11.1-es felületre.(#13210) Tomix24: De van. lásd Xbox. Azt hiszem, hogy az Xbox dx-et használ, a PS3 meg talán OpenGL-t, de azt hiszem az IBM processzorai alkalmazták először a heterogén programozást, ezért még talán OpenCL is lehetséges.(#13236) kovsol:
[ Szerkesztve ]
PS4
-
->Raizen<-
veterán
válasz mrhitoshi #13235 üzenetére
Az api a pc-n a legfőbb limitáló tényező konzoloknál nincs ilyen. Másképp érik el az erőforrásokat és egy idő után a programozók belejönnek és a hardver teljes kapacitását tudják mozgósítani. Lásd ps3 uncharted szériát. A cell processzor grafikai elemeket is tud számolni.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz mrhitoshi #13239 üzenetére
Ne keverjük a PC -s dolgokat a konzolokhoz szerintem. Xbox360 megjelenésekor még dx9 volt. Mégis képesek vele több dx10-11 -es effektet is megjeleníteni. De tulajdonképpen ez is rossz kifejezés, hogy dx -es. Mert az is csak lefordít valamit a hardvernek. Míg konzolon ezt közvetlenül adják meg neki és ezért gyorsabb, nem köti a kezét a programozóknak. Ha minden PC ben azonos GPU lenne nem kellene DX -se, de mivel azt szeretnénk, hogy 40 féle VGA kártyával is fusson egy adott játék így ki kellett ezt találni. Amúgy rengeteg dolgot ami dx11 ben benne van meg lehet csinálni dx9-10-10.1 -el is, de jóval erőforrás igényesebben.
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz karesz501 #13217 üzenetére
Ilyenem van Hynix ramos és a legtöbb Sapphire Elpida jobban tuningolható mint az enyém és másoknak se valami szénné tuningolható a zaszus vékettese
Más kérdés hogy sok értelmét se látom az egésznek, mert se a hitmant,se az fc3-at, se az ac3-at nem viszi jobban, tehát pont azokban az esetekben, ahol szükség lenne rá. A statikus tesztek meg teljesen hidegen hagynak. Mindig lesz olyan akitől jobb leszek és lesz olyan aki tőlem jobb lesz... -
Lowerlord
csendes tag
Sziasztok, pár napja vettem egy sapphire hd7870 ghz edition-t, 1000/1200 alap órajelen pár perc alatt kifagy játék közben (guild wars2). Lejjebb kellett vennem 950/1150-re de így is csak kb fél órát bír. ha megpróbálok feszt emelni szintén kifagy. 12.11b11-es driver van fent, lehetséges hogy emiatt fagy, vagy a kártya rossz?
-
->Raizen<-
veterán
válasz Lowerlord #13242 üzenetére
Egy rendszer újratelepítés nem árthat ha előtte nv karid volt meg driver sweepert használsz ami nem ajánlott.
Ha azután is fagy alapórajelen gariztasd.Ha teljesen új a rendszer mehet garba!
Az avatar aktív szemüveges technológiával nagyon jó volt a fater samsung ue32es6100w tv-jén. Most láttam másodjára 3d-ben a filmet elsőnek moziba. [link][ Szerkesztve ]
-
Lowerlord
csendes tag
válasz ->Raizen<- #13243 üzenetére
Teljesen új rendszer, nem volt semmilyen kártya előtte
-
Lowerlord
csendes tag
válasz csucsbicep #13246 üzenetére
55 foknál nem láttam magasabban, msi afterburnerrel néztem játék közben.
Kb mennyi idő míg egy gariztatás lezajlik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest