- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz #32839680 #14901 üzenetére
Én 2017 óta bányászom. Sok kártya megfordult nálam. Egyik sem romlott el. De így megvehetek bármilyen pc hardvert gyakorlatilag ingyen, mert nem a fizetésemből költöm. Így van komoly épített vízhűtésem, jelenleg Ryzen 5800x cpu, 6700xt, és minden más. Majdnem ingyen, mert a gép kitermeli magát.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Asus Radeon Rx 56000 XT-n van Quiet Bios kapcsoló? Mert én nem találom, ez persze nem feltétlenül jelenti, hogy nem én vagyok über béna.
Köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
addikt
válasz Hegyirabló #14905 üzenetére
Strix, dual vagy milyen típus?
-
Hegyirabló
veterán
válasz Create. #14906 üzenetére
Strix. Ráadásul egy nullával többet írtam.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
addikt
válasz Hegyirabló #14907 üzenetére
-
Hegyirabló
veterán
válasz Create. #14908 üzenetére
Akkor még sem én vagyok hülye. Ezen nincs kapcsoló. Ez egy kölcsönkártya szerviztől, vagy letörte valaki, vagy direkt kiiktatták. Köszönöm!
-
Hegyirabló
veterán
válasz #32839680 #14910 üzenetére
Én inkább arra gondolok, hogy a szerviz direkt leszerelte, hogy ne buzerkálják a használók, hogy aztán jöjjön a sok telefon/email, hogy "Túúú' hangos a kártya, stb!".
-
tlac
nagyúr
válasz Hegyirabló #14911 üzenetére
tudnál képeket lőni a kártyáról?
-
helgi
aktív tag
Sziasztok, érdekelne az 5600xt és az 5700-es kategória. Nekem elég az a 150-180 watt tdp is. Viszont ha eddig jól látom, nincs különbség semmi, csak a fogyasztás + olvastam hogy az 5700 ból lehet xt-t moddolni. Érdekelne még továbbá, hogy melyik gyártóé lenne halk és jó hűtést biztosító? Jelenleg egy RX570 sapphire nitro+ van, ezt akarnám cserélni.
-
addikt
Én most biztos nem vennék, nem tudom, hogy újonnan akarsz-e vagy használtan, de ha újonnan vennél, akkor inkább rtx3060 vagy 6700xt. Ha használtan, akkor 5600xt-ből szinte mindegy milyet veszel, ami legalább 2 ventis és hőcsöves. 5700-ból a megszokottakkal nem nyúlsz mellé, sapphire pulse, msi gaming x, gigabyte gaming, asus strix.
-
helgi
aktív tag
Nem most akarok venni, csak előre gondolkodom. Tudok várni. Viszont nagyobb fejlesztésekbe már nem akarok belekezdeni. Ezért esett a választás a 150-180 wattos modellekre.
Ha az 5700-ast moddolom xt-re, akkor ugyan mennyi lesz a fogyasztása?
Értem ezt a feszültség értékek beállítása utáni állapotra az alaphoz képest.[ Szerkesztve ]
-
helgi
aktív tag
Értem, köszi az infót. És azt is lehet finom hangolni mint az RX 570-et, ami 150w tdp-s, viszont némi húzás után is a feszültséget csökkentve 100w körül eszik?
-
HANDO88
senior tag
Hali. 1660 ti karit érdemes 5600 xt-re cserélni szerintetek? 1-1-be lenne.
Konkrétan egy MSI Gaming X 5600XT-ről van szó.
A tulaj nem frissitett bios-t, Bios: 017.001.000.068.000000 verzió van rajta.Szerintem ez már a javitott.
Várom a véleményeteket.
Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.
-
NyalokAA
aktív tag
Most lehet velem van a baj vagy elvakult vagyok , de miért is ne lenne jó csere ?
az 5600xt sokkal fiatalabb kártya
Bármilyen tesztet nézek a neten 1080/1440 az 5600xt jelentősen jobb eredményeket hoz
1080p-be alsó hangon is 5-10 fps-el többet tud , de vannak olyan játékok ahol akár 15-30 fps előnye is van az 5600xt-nek
+ ez ugye Amd kártya topik
Legyalulni a drivert és feltenni az amd-st kártya ki be rakással együtt is 15-20 perc .. -
kigyi_23
addikt
válasz NyalokAA #14926 üzenetére
Igen az NV-t annak idején elég sokszor jobbnak hozták ki, de ne feledjük az AMD is fejlődik driver téren, lehet éppen most kivételesen ezen a kártyán tudtak annyit reszelni, hogy jobb lett a konkurenciánál. Én mindenképpen az 5600xt-t választanám, sőt amikor ezek éppen az elmúlt karácsonyi időszakban egymással szembe kerültek az AMD-t ajánlottam nem az NV kártyáját. Kicsit húztam a szám, NV/Intel berögzött felhasználó vagyok mindattól függetlenül, hogy voltak szép számmal AMD oldalról is processzoraim és kártyáim. Az a kártya járt nálam is és 1440p-ben elég korrekt teljesítményt mutatott (ugye kategóriájához mérten) és síri csendben végezte a hűtése is a dolgát, mert nem melegszik, hát kell ennél több?
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
addikt
válasz NyalokAA #14926 üzenetére
Ennyiért nem éri meg szerintem a kínkődést, most az, hogy sok esetben van mondjuk 10fps a javára 1080p-ben az csak akkor van, ha ilyen 100+ körüli fps-el fut a játék. 1440p-ben ez meg még kisebb. Nem a játszhatóságot befolyásolja. Így vállalni az esetleges kockázatot szerintem nem éri meg, elvégre használtra cserélne.
[ Szerkesztve ]
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Nem találok jobb topic-ot rá, ezért itt próbálkozok.
Radeon szoftverben szoktam rögzíteni a játékok felvételét.
Játék hangja, discord beszélgetések hangja, és külön hangsávba be van kapcsolva a mikrofonos felvételem is.Szoftverben be lehet valahogy állítani hogy milyen érzékenységgel aktiválódjon a mikrofonom?
Nagyon zavaró, hogy amikor csöndben vagyok is halkan felveszi a szuszogást, levegő vételt. Míg discordon ugye akkor aktiválódik a hang, amikor elér egy bizonyos érzékenységet-hangerőt.Akár itt, akár máshol valahogy feltudom venni a mikrofonomon keresztül amit én beszélek, de ne úgy hogy folyamatosan hallatszik a levegő vétel?
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Zilko87
tag
Üdv!
Akik vettek megjelenéskor az Alzáról Pulse 5600xt-t, meg tudnák mondani mennyi garancia volt rá? Megvan a doboza, +számla is ki lett nyomtatva de nem írja rajta, hogy hány hónap a gar.....Szerintetek mennyi ennek a kártyának most a reális ára? Szeretném lecserélni egy 6600XT-re. -
jimpo
senior tag
Üdv
SAPPHIRE PULSE RX 5600 XT kártyát pasztázott, szedett már szét valaki? 2020. Februárban vett, mérésem szerint 922grammos tehát 5700 XT hűtéses.
Esetleg ugyan úgy van minden mint az 5700 / XT Pulse esetében? Jó lenne tudni mekkora Thermal pad, hővezető lap van a kártyán.
Nagyon gondom, nincs vele csak kíváncsiság egyenlőre.
Meg előbb utóbb úgysem árt majd neki egy paszta csere is. Abból is babakékre, hupikékre lesz cserélve majd, ARCTIC MX-5.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Kolbi_30
őstag
Van ötlete valakinek,hogy a PowerColor 6900XT miért olcsóbb"jelentősen" a többi márkától? 540 ezertől már lehet kapni. Meg itt az aprón is a 6800 van kb azon az árszinten.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Kolbi_30
őstag
Lehet fizu utan kipróbálom egyet...5700 még mindig elmegy 300 körül másfél év garival?
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Blasku
tag
válasz Kolbi_30 #14940 üzenetére
Szia!
Ugyan szidják a 6600 XT-t mint a bokrot (részben jogosan), de ha PCIe 4.0 van az alaplapodon, akkor lényegében nem kell tartani szűk keresztmetszettől.
Így meg 230-240 ezer körül tudnál itt szerezni HA-n egy olyan kártyát ami egy picit erősebb az 5700 XT-nél is játékokban.
Persze ha bányászni is szeretnél, akkor nem szóltam.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku
-
-
-
Qtya72
aktív tag
Jól felmentek az árak. Egy hónapja adtam el a Giga 5700XT-t 250-ért, bár szerintem 280-ba is simán elment volna, de azóta szépet emelkedtek az árak. Bár ahogy nézem Red Devil 6700XT még most is kapható itthon 360 környékén, 1440p-re tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest