- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz korcsi #15501 üzenetére
Ezen már sokszor túlvagyunk. PCIe BIOS beállítások is elvileg jók, a kártya előélete nem annyira makulátlan így bármi lehet, és mint mondom, a rajta lévő BIOS és az általad küldött, mutat 20 karakter eltérést, szóval...a jóisten se tudja. Emlékeim szerint ez van rajta: [link]
-
Csorbi
addikt
válasz korcsi #15503 üzenetére
Nem gyári BIOS volt rajta, bányászként jutott hozzám, de a csavarmatrica rajta volt. Feltettük rá a kettővel feljebb linkelt BIOS-t.
A gyári (!) ventik hangja durván brutál volt a bányász BIOS-sal is, vettem rá újakat, újrapasztáztam, de a hang nem változott SEMMIT WTF?
Az előd egy RX570 volt, az ment x16-tal de ez nem.
Valószínűleg rábízom majd egy nálam jobban hozzáértőre, netán egy VGA szervizesre ha érdemes még vele szöszölni.[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
válasz korcsi #15505 üzenetére
Tudom, hogy nincs, inkább csak mint "szépséghiba" zavar, de még az is a pakliban van hogy elfogytak a PCIe sávjaim, de nem igazán egyértelmű, bár emlékeim szerint az előző RX570 még x16-tal ment, igazi PCIe 3.0-n.
Konfig az adatlapomon, de:
MSI B550 Tomahawk (a lapon 2 LAN van, a 2.5GbE-t használom, 2.5GbE switch-el))
Ryzen 7 3800X
MSI 5700XT Gaming X
2 db M.2 nvme SSD (PCIe 3.0 x4 mindkettő, annyival is mennek) az M.2 slotokban
Creative SB Z PCIe x1 hangkártya -
turbokappa
senior tag
Üdv
Superposition benchmark eredményt mennyire befolyásolja a processzor teljesítménye?
(Pl: i7 4770s vs r5 5600).A semmiért vállalom a felelősséget!
-
qukesz
senior tag
ASROCK TAICHI 5700 XT
Mindig válaszolj ha kell ha nem !!!!
-
turbokappa
senior tag
Ez mennyire jó eredmény?A semmiért vállalom a felelősséget!
-
turbokappa
senior tag
-
Exon
tag
válasz turbokappa #15512 üzenetére
-
qukesz
senior tag
Azért ezt szerintem a CPU is befolyásolja 4770S vs 10400Mindig válaszolj ha kell ha nem !!!!
-
beef
őstag
Nagyon gyenge a processzorod. Illetve a Superposi miért 6GB VRAM-ot detektál? Az elég fura.
Az enyém egy alulfeszelt, órajelcsökkentett ref hűtős: -
beef
őstag
válasz Cyberboy42 #15516 üzenetére
Ja, akkor a superposi ír valamiért hülyeséget neki, mert ott 5700XT néven szerepel, ami elég érdekes.
Így akkor az összehasonlításként beküldött eredményeink is értelmetlenek, mert azok 5700XT-k[ Szerkesztve ]
-
turbokappa
senior tag
-
qukesz
senior tag
Sziasztok!
Szereztem egy ASUS STRIX 5700 XT OC kártyát. ARMORY CRAETE neveztű program nem érzékeli az AURA SYNC menüpont alatt.
Erre van valakinek valami javaslata vagy ötlete???Köszönöm
Mindig válaszolj ha kell ha nem !!!!
-
addikt
válasz qukesz #15524 üzenetére
Itt egy részletes videó róla: [link] . Én se flasheltem vga biost még, de ahogy néztem, nem bonyolult. Innen le lehet tölteni a biost: [link] . Viszont ahogy néztem, a vga-n abban az állásban kell lennie a bios kapcsolónak, amit flashelni akarsz, így vagy igp vagy egy másik vga is fog kelleni neked hozzá, ha azon nem tud bootolni sem jelenleg a kártyád. Bios flash program innen tölthető: [link]
[ Szerkesztve ]
-
turbokappa
senior tag
Új configgal (rx 5600xt):
Találtam biost amivel lehet pár ezer pontot még lehet összeszedni,csak még körüljárom érdemes -e felrakni.[ Szerkesztve ]
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
turbokappa
senior tag
Ryzen procit húzott valaki,érdees vele foglalkozni? r5 5600-ról lenne szó.
-
korcsi
veterán
válasz turbokappa #15530 üzenetére
Kevesebb V-rammal? Hogy mi?
Tárgytalan, félre értettem.[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Csorbi
addikt
válasz turbokappa #15529 üzenetére
X nélkülivel nem érdemes igazán. Meg ez nem is az a topic.
-
beef
őstag
válasz turbokappa #15530 üzenetére
Azt értem, de a Superposition screenshotodon 5700XT szerepel 6GB VRAM-mal, na olyan kártya nem létezik.
-
turbokappa
senior tag
válasz turbokappa #15528 üzenetére
Kicsit javítottam , még 1000 pont és jó lesz :
-
CirrMee
addikt
válasz turbokappa #15535 üzenetére
Hajrá hajrá Salgótarján...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni egy rx 5700Xt-vel. Alapvetően egy 2 ventis kártya férne bele a keretbe, az benne is van az ajánlottakba, ezek a kérdéseim maradtak:
-Kell-e mindenképp pasztázással kezdeni, vagy annyira nem volt gány gyárilag (mondjuk egy Sapphire esetén)?
-Alapvetően hány fokon üzemelnek, mi a tűréshatár?Módosítottam, ezekre nem találtam választ.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Zsírkrétamen #15537 üzenetére
"Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót"
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Zsírkrétamen #15537 üzenetére
Két ventisben egyedül a MSI gaming X a tűrhető a nagyobb lapátok miatt ,am minden más 2 ventis kazán és sok három ventis is az (Sapphire Nitro ,PC Devil a legjobb és a fent említett MSI).
[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz AiRLAC #15540 üzenetére
Semmi gond nincs a 5700XT -is , csak annyi én alapból venti profilt állitok be , nem hagyom a drivere, MSI AB szépen be lehet lőni és normális hőfokok vannak, nekem ez a sima alap Powercolor 5700 XT van
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
senior tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Komplett gép vásárlása által hozzám került egy referencia 5700-as vga.
Címke és sorozatszám alapján ez egy Asus RX 5700 8g kártya, de gpu z szerint ez egy 5700XT. Gondolom valaki ezen biost cserélt korábban és lehet az órajelekbe is belenyúlt.
Csatolom a képeket miről lenne szó, kérem erősítsétek meg, hogy jól gondolom e![ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
válasz Fox Mulder #15543 üzenetére
Ez az én 5700 xt gpu-z képem
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
senior tag
-
Tomko78
őstag
válasz Fox Mulder #15545 üzenetére
A hűtés csak ami nem referencia , szerintem ez az alap órajelek amik nekem vannak , de ahogy láttam neked pár Shaders meg TMUs van kevesebb mint a XT-nek
-
senior tag
-
Tomko78
őstag
válasz Fox Mulder #15547 üzenetére
Vannak itt okosabbak ebben a bios témában ,de ha nincs anomália akkor miért akarod vissza tenni ?
-
senior tag
-
TechN7ne
nagyúr
EZ azért nem semmi…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest