-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BeLucZ
addikt
válasz Cseneles #14137 üzenetére
Kár, hogy a vásárlás előtt nem olvastad el ennek a fórumnak a témanyitó összefoglalóját, hogy mik az ajánlott típusok és mik nem :) Igaz, én sem tettem, de nekem szerencsém volt a Powercolor Red Dragon 5700 XT-vel, mert nagyon csendes és korrekt módon hűti a kártyát.
-
Cseneles
őstag
válasz BeLucZ #14154 üzenetére
A hutes teljesítménye jo a kartyanak. Teljesen csendes es 70c alatt tartja a kartyat meg 2000mhz-n is. Egyedul ez a ram homerseklet aggasztott... Viszont most mar majdnem megegyezit a Gpu hofokaval minden esetben.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
válasz BeLucZ #14156 üzenetére
Persze, h ugrik! De igazabol ez engem nem erdekel viszont most a hutese tökéletes, kb megegyezik a Rog strix kartyaeval.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
KJ82
senior tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata ezzel a kártyával ?
Körülbelül ez a max amit hajlandó vagyok kártyáért kiadni, találtam Sapphire-t is, de az már 13k-val drágább.
Phanteks P300A - Ryzen 5 5600 - Asrock B550M Pro 4 - Crucial Ballistix Black 2x8 - Sapphire Pulse 6700
-
arnoldito
senior tag
Nekem lesz, rendeltem egyet szomszéd srácnak hétfőn, akkor még 116 volt. Elvileg úton van, de írták, hogy türelem. Remélem holnap megjön már. Össze rakok neki egy full új gépet, megírom milyen én is nagyon kíváncsi vagyok, ezt ajánlottam neki a 1660S helyett ami 100k lenne.
-
Pitterix
őstag
Ezt a videót nézve jó döntésnek érzem az MSI-met.
5600xt"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
addikt
Na nálam is megvan az első játék, amiben van stutter. Star wars fallen order a neve. Ennek mind1 mit állítok random be-be szaggat. Gondolom ez ilyen marad, neten néztem rá megoldást, de semmi értelmeset nem találtam. Mondjuk játszható így is, 5eft-ot megért így is.
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám ,remélem tudtok segíteni...(cod warzone)
Konfig:
R5 3600
2x8gb 3000 cl16
Rx 5700xt nitro
játék ssd-nTöbb problémám és észrevetelem is van amire ,ha van megoldás ,azt szeretnem tudni:
1;Sokszor csinálja a játék azt,ha meghalok és mennék gulagba a megfagy a játék(játék közben megfigyeltem,h 14-15gb memória használatom is van
2;A vga usage 80-98% között ugrál és ezért az fps is ingadozik 80-120 között(zárt térben ahol nincs semmi leesik akár 70%is a gpu usage 109fps...de nincs korlátozva;cpu usage 40-60 között van)
3;Nem számít a felbontás,fps nem nő 1080p-ben ,de 1440pben se igazán csökkenJönnek az updatek és egyre kevesebb az fps és olyan érzésem van mint amikor szoftveresen lenne valami trükk.
Más játéknál nem tapasztalok ilyet,csak ennél.Adrenalinban sincs korlátozva semmi.
u.i:Haveromnak is ilyen gépe van neki 1080pben 100-150fps vanÜdv
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Pitterix
őstag
Srácok, hogyan kell beállítani Afterrel a kártyát, hogy a Benchmark tesztnél a
Performing below potential (16th percentile) eltűnjön, vagy megváltozzon? Ha értitek, mire gondolok. Mert van ott egy youtube videó, de azon felhúz a srác az afterbe bizonyos dolgokat, amit nem merek megtenni szakértő segítség nélkül."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Bossp
addikt
Srácok érdemes most eladni az 5700xt-t ha 6800xt a cél. Úgynézem bőven az anno új ára felett eltudnám most passzolni és ha lesz készlet az újból gondolom realizálódnak az árak. Vagy minden marad q*** drága és feleslegesen szopatom magam pár hónaora egy rx 570-el?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Televan74
nagyúr
válasz Create. #14176 üzenetére
Április - Május talán, addig ha valaki kifog egy jó ajánlatot érdemes lecsapni rá. Nekem be van készítve erre egy bizonyos összeg. Addig ha megcsípnék valamit, a Sapphire RX5700 Pulse -t majdnem vételi árában tudnám eladni a hiány miatt.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
MZsoltee
veterán
Sokan sokféle dolgot gondolunk, ezek csak tippek. Senkinek nincs jósgömbje, legalábbis olyan, ami működne.
Tényezők, hogy melyik meddig tart és mikor szűnik meg az nagy kérdés:
- COVID (növekvő kereslet, csökkenő termlés, nehézkesebb szállítás)
- magas bitcoin árfolyam, bányászat (növekvő kereslet, könyebb nagytételben történő értékesítés)
- generációváltás (növekvő kereslet, felfutóban lévő gyártás, azaz csökkent termleőkapacitás)
- scalperek
- gyenge forintA tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Krisz0418
őstag
Sziasztok. Ocsemnek van egy asrock ref 5700-a. Az a gondja hogy az orajel az ugral osszevissza 800-1300kozott nagy ritkan felmegy 1500 es efole is. Szoval nincs egy stabil orajel hanem ugral, ezaltal a kartya ki sincs használva, fps se annyi mint kene, illetve a fogyasztas is csak 50-100w körul van ami gyanus. Erre van megoldás? Az ac, gta stb mind ilyenek nála de a fortnite is. Itt nem lehet lefixalni hogy a kartyat ennel jobban használja?
Nalam pl a 3080 mindenhol fixen 2040mhz-et tartja egy mhz-el se veszi vissza.Ryzen 2600 van neki mellette.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Eagle16
addikt
-
Krisz0418
őstag
-
ADAM1337
nagyúr
válasz steewcv65 #14142 üzenetére
Nem kell linkelni, itt van mellettem a gépbe egy ilyen hűtő, az 5700xt-men.
Tudom miről beszélek, de szíved joga megvenni.Én azért vettem mert amikor az 5700xt-t kerestem tavaly nem volt más elérhető áron csak az evoke oc, viszont az magas fordulatú ventire tervezett hűtése van, most 12v-on jár az artic akkor sokat nyerek de a legjobb 7v-on ott szinte hangtalan, viszont úgy meg melegebb a vga mint a gyári hűtéssel.
Afterburner-el hiába van a kártyába dugva a venti csatija sajnos nem lehet szabályozni mintha a gyári lenne rajta, nem bírja kiolvasni mivel ugye más az ellenállása így vagy 7v molex vagy 12v molex-re dugva használom. (Bár én 7v-on használom úgy teljesen halk az egész)
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz Create. #14186 üzenetére
Ezekszerint az amd-nél máshogy működik az órajel kezelés? Terheléshez van kötve és nem hőfokhoz?
Csak magamból tudok kiindulni, ügye jelenleg egy rtx 3080-am van. Gta5-ben kb 50%-on megy a kártya, ac originsben szintén ekörül néha 70-80%. DE! Nálam az órajel betonstabil 2040mhz, a 1080ti-men is 1936mhz volt atomstabilan. Csak akkor veszi vissza amint elér egy bizonyos hőfokot de akkor is pár 10-20mhzel. De nem ilyen szinten ugrál 800-1500között közben még a maximum órajel közelében sincsen a kártya.
Emlékszem nekem is volt egy sapphire pulse 5700-am, nekem is voltak ilyen gondok hogy egyszerűen nem akarta tartani az órajelet, nem volt képes használni magát a kártya mintha lusta lenne. Talán nálam az XT-bios megoldottta. De öcsémnek semmi kb.
Volt már windows telepites, driver ujratelepités, xt biost tettünk rá, volt már tuning is, power limit kitolás, minimum órajel beállitás stb. Egyszerűen nem működik semmi. És azért annyira nem gyenge kártya hogy egy gta épphogy karcolja a 60fpst meg az ac is 45fpsel fusson egy nagyobb városban.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz Create. #14189 üzenetére
1080p 60hz de vsync off-on van. Akkor semmi megoldás arra hogy a kártya ne egy rx 550 szintjén legyen? Mert azért 100fps egy fortniteba az durva, kártya meg 800mhz..szerintem egy integrált gpu többel megy
Szoval en meg mindig nem ertem a dolgot. Attol mert nem megy 100%on a kartya visszaveszi az orajelet? De miért? Es ha en azt akarom hogy az akkor is fix maradjon nem tudom megoldani sehogy?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Krisz0418 #14190 üzenetére
Hát én ezekkel a játékokkal speciel pont nem játszok, így lövésem sincs. Én max grafon játszok mindent, így általában maxon teker nálam a vga.
Nem lehet fixálni az órajelet szerintem. Ha csak nem minden stagere beadod a max voltot és a hz-t, de ezt nem néztem.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz Create. #14191 üzenetére
uhum, hát sajnos lövésem sincsen már amd-t hogy kell tuningolni. Anno az afterburnert se szerette, jöttek a villogások meg a fekete képernyő és társai
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Krisz0418 #14188 üzenetére
Terhelés + hőfok, ha throttlingol az lehet túl melegedés miatt, és akkor a kihasználtságot is csökkenti.
Személy szerint én se játszok Fortnite-al, nálam apex legends-be 99%-on megy fhd low-med beállítással, és teker rendesen a gpu is, átlag 200-300 közötti fps-el.
Ennyiből még én se tudok konkrétumot mondani mi lehet a baj vele.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Krisz0418 #14192 üzenetére
[link] itt mondjuk durván felrakja 1.3-ra a voltot, aki csinálta, én 1.2v felé nem raknám, de ilyen megoldásra gondoltam kb.
De én pl nem szeretem az ilyesmi tuningot már. Sőt, vga-t már max csak az auto alulfesszel használom. De amúgy az nvidia ilyen szempontból jobb, hogy letojja a terhelést és maxon tekeri a vga-t (régebbi játékoknál hasznos). Vagyis nem lenne az amd megoldása se rossz, csak sajnos nem mindig tudja eldönteni, hogy te mit szeretnél. Egyébként a procija nem gyenge?
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz ADAM1337 #14193 üzenetére
Ez az hogy ilyen órajelek mellett jó hogy a venti bekapcsol..még egy alap ref kártya is 60-65fokig megy fel max.
Miket érdemes megpróbálni vele?
-
addikt
válasz ADAM1337 #14196 üzenetére
Én mondjuk a standard profilt használom és kikapcsolok minden ilyen featuret, mint pl a chill, anti lag, mert szerintem azok okozzák a legtöbb gondot. A vsync az program függő, a freesync meg on (de a bővített adaptív syncet se érdemes hozzá bekapcsolni szerintem). Egyedül az image sharpeninget találtam jónak csak.
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz Krisz0418 #14195 üzenetére
Áruld már el, milyen konfig van a kártya alatt(CPU+RAM)?
Egyébként nem az órajel a lényeg, hanem a terhelés! Ahogy íród, a 3080 hiába megy folyamatosan 2000Mhz-en, ha mondjuk 20-50%-os a kihasználtság, mehetne kevesebben is! Feleslegesen teker, ebből semmi előnyöd nem származik, nem lesz tőle több az FPS, de legalább feleslegesen sokat fogyaszt.
AMD pont ezért nem megy folyamatossan maximumon, hogy keveset egyen.
Ahhoz hogy max órajelen dolgozzon az kell, hogy megfelelő CPU legyen alatta, illetve normálisan megírt szoftvert futass rajta, ami képes kihasználni a hardver adta erőforrásokat. FPS korlát off, vsync off, powerlimitet ki kell tolni a maxra. Ezek után már csak a túlmelegedés szabhat határt az órajelnek. Hőmérsékletnél nem csak a GPU a lényeg, hanem a Hotspot, VRM-ek, illetve a Memória hófokot is figyelni kell.#14194 Create
Én is a max órajel híve vagyok egyébként, szerintem sem tudja megfelelően kezelni mindíg a terhelés alapú órajel állítást. PL Cyberpunk-nál most szépen működik, maxon teker.
De pl a BF5-el már vannak gondok szerintem. Ott ki kell tolnom az fps korlátot az egekbe, mert free/Vsyncel sokszor beakadozik, míg fps korlát nélkül nincs ilyen probléma.
Plusz ez is csak NV malmára hajtja a vizet, mert az átlag user csak azt látja nem megy maxon a kártya, akkor biztos az a sz.r, az NV meg maxon teker akkor az a f.sza...Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Krisz0418
őstag
válasz odorgg #14199 üzenetére
isten ments, én nem szidni akarom egyik kártyát se. Nekem is volt 5700-am, itt voltam köztetek mint aktiv tag. Csak egyszerűen nem értem a dolgot.
Öcsém gépe:
ryzen 2600
msi b450-a pro max
cm 550w bronze táp.Én gépem:
ryzen 3600
giga b450 aorus elite
cm v1200 platinumMég mindig az a gond hogy bármivel játszik egyszerűen kevés az fps, nem használ a kártya semmit, fogyasztás is alig. Sajnos csak magamat és a kártyámat tudom példaként felhozni.
AC origins: tudjuk szar, nincs jól megcsinálva stb. DE! Nálam 80+%on megy a kártya ügye az órajel atomstabilan marad, a feszültség is marad stabil, 56fok a kártya. Vigan szaladgálok gond nélkül. (1440p 165hz)
Nála a kártya 40-50%on megy, órajel ahogy az előbb mondta ts-en jelenleg 1004mhz de 800-1500között változik. Fps meg 40-60körül. Kártya fogyasztása 50-80w.(1080p 60hz) De felhozhatom példának a gta-t, a fortniteot és hasonló játékot is. Egészen biztos nincs ekkora különbség a két felbontás között hogy ne használja a kártyát.Kérdem én, akkor ezek mind nvidiás játékok azért ilyen jók nálam? Vagy az amd olyan betonbiztos energiatakarékosságot tett a kártyába hogy véletlen se tudjam a villanyórát leakasztani a falról? Tehát akkor papiron a kártya tudna 1700mhz-et de gyakorlatban néha még a felét se. Valami "prefer maximum performance" mód nincs benne? És jelzem mégegyszer, egyik céget sem utálom, mindig azt veszem ami jobb, erősebb és jó árban van.
De itr egy kep is.[kép]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest