- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- RAM topik
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz mefistofeles #15600 üzenetére
Igen, én is hajlanák a rog karira, de nekem már volt több sapphire kártyám és mind hihetetlen halk és jó hűtésü volt.
Az a Nitro jellemzője lesz inkább, 5700XT fronton is meg vagyok vele elégedve.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
shaman101
csendes tag
Sziasztok! Technikai jellegu kerdesem van, mert lusta vagyok ujra szetszedni a kartyat
Adott az uj kartyam (msi rx 5700 xt mech oc) amit tegnap raktam be, es elotte ujrapasztaztam, es megneztem a thermal padok allapotat, hat, hamarosan padozni kell, pedig 2 eve lett veve a kartya.
Az a kerdesem hogy picit tartok attol hogy osszeszerelesnel, nem "jott e le" egy thermal pad. Ugye volt 8 pad a vramokon, es egy tovabbi pad csik a vrm-ken.
Neztem gpu-zben a homersekleteket, es teljesen normalis minden full terhelesen is.
gpu 75C (ennel feljebb nem vandorolt), es a vrm-vram paros pedig 86CLehet hogy paranoid vagyok, de mivel vedem a kartyat, nem lehet hogy ha valamelyik thermal pad nincs a helyen, akkor valamiert nem jelenne meg a homerseklet kiugras gpu-z-ben ?
Attol felek nem jelzi ki nekem gpu-z vagy hwinfo a melegedo vram vagy vrm chipet.
udv, M
[ Szerkesztve ]
Xeon Workstation - Macbook Pro i7 - Focusrite Saffire Pro 14 - RCF Monitor 33t - Beyerdynamic 880 (600ohm) - KORG X5D
-
CirrMee
addikt
válasz shaman101 #15605 üzenetére
Kérdés: Techpowerup VGA BIOS szekciójából mi alapján kell válogatni, ha az adott típushoz több is elérhető?
Adott a saját kártyám, amibe sejtésem szerint belenyúlhatott egy korábbi tulaj. Órajelek alapján Nitro+ SE lenne, de a doboza szerint meg sima Nitro+. Sapphire oldalán ha jól láttam, a ventik alapján is lehet azonosítani, miszerint a SE ventije világít, a sima Nitro+ ventije meg nem (sajátom is ilyen).
Kérdés: ha el van barmolva, célszerű lenne vissza tolni a gyárit, jól sejtem?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Steve_Brown
aktív tag
Mi az oka annak, hogy az 5700XT-k ugyan azon az áron mennek mint 1 évvel ezelőtt?
-
Graob160
csendes tag
Üdv. Gondoltam meg osztok egy észrevételt. Gigabyte rx5700xt-nél paszta, padozat csere után lemezzel a hátán 75fok viszont ugyan azzal a kencékkel de lemez nélkül már csak 60fok. Ezek szerint ennyire fogja a lemez.... Érdekes.....
Üdv Graob160
-
ricshard444
veterán
válasz Steve_Brown #15607 üzenetére
Nem jött új generáció és az árak sem mentek semerre hosszútávon, szerintem ennyi lenne a megoldás.
Kövi évben biztos fog mozdulni, de nem sokat. Nagyon jó ár / értéke van ennek a modellnek, nem is adtam el végül az enyémet sem, fájt volna érte a szivem.
Vannak dolgok...
-
Arkar
aktív tag
Sziasztok, a csavarmatricás PowerColor Red Dragon RX 5700-at szeretném átpasztázni és termál padot is cserélném, nem tudja valaki milyen milyen vastagságú padokra lenne szükségem?
Rendelném a padokat nem szeretném többször szétszedni.
[RX5700] Erről a típusról lenne szó.
Vagy ha valaki tudja hol lehet termál padot venni Sz-Sz-B megyébe az se tartsa magábanElőbb utóbb minden szerszámból kalapács lesz! CPU HQ Tuning listák: Intel, http://cpu-tuning.joruska.com #... AMD: http://www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm
-
Steve_Brown
aktív tag
válasz ricshard444 #15611 üzenetére
A nagyon jó ár érték arány ellenére engem mindenki óva intett tőle, mert nagyon sok a bányász kártya. Ennek ellenére asszony gépében 1 éve tökéletes az aprózott darab.
-
shaman101
csendes tag
válasz CirrMee #15606 üzenetére
Ilyen kerdesekben hogy melyik bios a jo a kartyadhoz, a gyartot erdemes felkeresni, ok megtudjak mondani kulso jegyek alapjan melyik verzioju bios kell neked. En nem tennek ra 'random' biost.
Xeon Workstation - Macbook Pro i7 - Focusrite Saffire Pro 14 - RCF Monitor 33t - Beyerdynamic 880 (600ohm) - KORG X5D
-
-
CirrMee
addikt
válasz shaman101 #15616 üzenetére
Képek alapján (is, doboz is, címke is) bőven azonosítható, hogy ami nálam van, az a sima Nitro+, amin a jelek szerint a Nitro+ SE BIOS hever. Ergo azt valaki már sikeresen kicserélte, így a kérdés inkább az, hogy maga a hűtés eltér e a két modellen, érdemes e "visszacserélni", akár szoftveres okok miatt is.
A hsz megírásakor voltak fura anomáliák a gépemen, amiket nem tudtam hova tenni. CS2 és WoT alatt is megcsinálta, hogy kvázi unatkozott a CPU és a GPU egyaránt. WoT alatt éppen akkoriban ment a Frontline , amin grátisz élvezhetetlen volt a meccs az utolsó szektorokban. CPU pl 50% fölé ritkán ment, a grafkártya meg max 1600MHz környékéig ért, fogyasztása is alig volt. Azóta páran jelezték itt, hogy nekik is gatya szokott lenni az említett pozikban - streamereknél viszont annyira nem látni ilyesmit.
Azért nem tudtam hova tenni a dolgot, mert benchmark alatt (FireStrike, Superposition) ki van hajtva a kártya, illetve Doom / Battlefront 2 alatt terheli a CPU -t is végre. Mással annyira nem szoktam játszani. Az első hsz írásakor egy Ryzen 2600X dolgozott, mostanra 3700X került a helyére. Valamelyest javultak az értékek a WoT/CS2 alatt a FPS értékek, de most sem terheli "agyon" a CPU -t.
Anno a CS Source / CSGO alatt azért jobban beterhelte a magokat/szálakat, ezért nem értem, hogy most mi van. Vagy ez a két játék ennyire nincs optimalizálva?[ Szerkesztve ]
-
Arkar
aktív tag
válasz Graob160 #15615 üzenetére
Köszi , Én is az Artic-ra voksolók 12.5 w/m , az szerintem elég.
Közben találtam egy videót, igaz az 5700xt, de Power color ott a vrm 1.0mm, a memória pedig 1.5mm és pad kell.
Így már tudom mit kell rendelniElőbb utóbb minden szerszámból kalapács lesz! CPU HQ Tuning listák: Intel, http://cpu-tuning.joruska.com #... AMD: http://www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Csak egy kérdés. Red Devil vs Nitro+ Soecial Edition 5700XT?
Köszi!
-
varmi2
nagyúr
válasz banderasz77 #15621 üzenetére
Nitro+
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
shaman101
csendes tag
válasz CirrMee #15618 üzenetére
Ha egyertelmuek a jelek hogy cserelve lett a bios, akkor nyugodtanm csereld vissza. Felteve hogy 100%-ban tudod hogy cserelve lett. Akkor ezek az 'anomaliak' helyrefognak allni.
-
CirrMee
addikt
válasz shaman101 #15624 üzenetére
Konkrétan SE nem elérhető számomra, így nem tudom azt szétkapni/méricskélni.
Mint írtam, képek (SE pl világító ventikkel van szerelve, ez meg nem, stb), illetve a rajta elérhető adatok szerint is sima verzió.Azóta mondjuk vissza lett cserélve a vBIOS, kb 1 hete üzemel a letöltött eredetivel. Benchmark értékek mostanra alig rosszabbak, cserébe a Hot Spot értékek stresszelve legalább 20°C -al alacsonyabbak - úgy, hogy a (néhol legalább) 112°C eleve GPU feszültséghiány üzemmódban futott. Ezen értékek miatt amúgy megvételkor kapott újrapasztázást, majd mivel azt hittem, én nem tudok már normálisan pasztázni, még egyszer meg lett ismételve, gyakorlatilag nulla eredménnyel. Fogyasztása is durván esett, összhangban a hőmérséklet csökkenésével. Az érintett játékok alatt valamivel kiegyensúlyozottabb lett, de anomáliák még vannak, gyanítom VGA vagy CPU (vagy mindkettő) optimalizáció kicsit sz*rul sikerült. Főleg WoT alatt fordul elő, hogy egyszer teker mint az őrült, aztán helyszín függően szenved a másik pillanatban.
-
shaman101
csendes tag
válasz CirrMee #15625 üzenetére
Ha mas jatekoknal nem jelentkeznek ezek az anomaliak, akkor nyugodtan ird az optimalizacio rovasara. Azert a 112C hotspot az sok volt, a 92 az jobban hangzik.
Nekem szerencsere az msi valtozat van az 5700xt-bol, es semmilyen hibat nem tapasztalok. Vszeg szerencsem van a kartyaval (egyelore).
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz shaman101 #15626 üzenetére
112 volt stresszelésnél az alap, ami kötelezően összejött, most meg nagyjából 90 a max, azt nem nagyon lépi át. Azért nem aggódtam egy ideig, mert több helyen olvastam, hogy ilyen terhelésnél ez még határeset.
Így utólag visszagondolva nagyon a határon mehetett, mert pl ha elengedtem a teljesítménykorlátot, hajlamos volt hibára futni az Adrenalin. Csak tippelem/gyanítom, hogy a SE hűtője más lehet, ha azzal bírja a szerkezet, meg gondolom azt sem stabilitási határig feszegetik gyárilag.
[ Szerkesztve ]
-
shaman101
csendes tag
válasz CirrMee #15627 üzenetére
A 112 C (hatareset) az egy dolog de a gpu a memoria vagy a vrm legforrobb pontja volt az a kerdesem ?
Gyarilag ha tureshataron belul vannak az ertekek, akkor legyartjak keszre a termeket, nem nagyon feszegetik a gyarban hogy mit bir. Bar eltero a gyartas mechnika minden vallalatnal.
Altalaban mas ket adott kartya hutesmechanikaja, hiaba nagyon hasonloak a markanevek.
[ Szerkesztve ]
-
shaman101
csendes tag
-
CirrMee
addikt
válasz shaman101 #15629 üzenetére
Hotspot volt olyan mértékű, amit az említett körülményekkel (GPU feszhiány) is elégtelennek ítéltem. Akkor kezdett bennem megfogalmazódni bennem a "nyomozás" kérdése, amikor kipróbáltam a más(od)ik BIOS -t (amit alighanem békén hagytak).
Próbálkoztam manuális undervolt -al is, de az is állandóan elhasalt adrenalin hibával pár napon belül. Ha meg nem kapcsoltam be a GPU feszhiányt, plusz feljebb toltam a teljesítménykorlátot, akkor (az első adrenalin hibáig, órajelek alapon) igencsak meglódultak a fogyasztási és egyéb értékek, plusz elég zajos lett a hűtés. Pedig eleve a csendes hűtés miatt csaptam le a típusra, még az RX 580 fronton szerettem meg a Nitro hűtéseket (az előd RX 580 8Gb Nitro+ SE most is megvan, csak az asszony gépében dolgozik tovább).
-
shaman101
csendes tag
válasz CirrMee #15630 üzenetére
Sajnos az undervolt kerdese sokszor nstabilitast okoz, ugyanugy mint a szabalyozas felfele elmozdulasa. Ilyen szinten ugyanugy reagal az OS. Undervolt eseten talan meg instabilabb mint eredeti orajellel nehany kartya.
Hotspot az oke, de mem hotspot vagy vrm vagy gpu ? Ha a gpu hotspotrol van szo, annak pasztazassal alacsonyabb homersekleteket kellene produkalnia.
-
shaman101
csendes tag
válasz CirrMee #15632 üzenetére
Ebben az esetben szerencsesen megoldodott. Vszinuleg a hotspot a bios altal triggerelt gpu jel tobblet volt. Es igy nemtudta magat leszabalyozni amit felhuzta a homersekletet.
-
CirrMee
addikt
válasz shaman101 #15633 üzenetére
Annak fényében, hogy elhanyagolható a teljesítmény veszteség, nem értem, mi vitte rá a korábbi tulajt erre a "barkácsolásra" - amitől kb olyan lett, mint az elszabadult hajóágyú.
-
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, az alany egy MSI RX 5700XT Evoke és a probléma vele hogy a hotspot hőmérséklet indokolatlanul magas, GPU hőmérséklet benchmark alatt 75°C volt a maximum, hotspot pedig 112°C. Már szinte mindent kipróbáltam, jelenleg "alátét mod" is van, spatulával elhúzott Arctic MX-4, plusz egy kis bogyó középre hogy 1000%-os legyen és a ventiket is kicseréltem már 2 db 12-esre, de az ég világon semmi sem segít rajta. Esetleg van tippje valakinek?
-
Milo629
aktív tag
válasz Graob160 #15637 üzenetére
Köszi, hétvégén rápróbálok szerintem, bár ennél az Evoke-nál van a hátlap és a PCB között is van thermal pad, így logika szerint annak inkább segítenie kellene.
Közben találtam egy ilyet:
AMD Explains Why 110-Degree Operating Temps Are 'in Spec' for RX 5700
De nekem akkor is furcsa a több mint 30°C eltérés a hotspot hőfoknál.[ Szerkesztve ]
-
Graob160
csendes tag
válasz Milo629 #15638 üzenetére
Nekem is így volt. Gyurma szerű nagyon vastag és nem segített. A hátlap mikor át melegedett folyamatos terhelésnél megtartotta a hőt. Jelenleg a gpu 60-68fokos játék alatt 1440p-ben noctua pasztával arctic padokkal többi érzékelőt nem néztem nekem ez is elég volt. A jól szellőző ház is segít. Most vettem elvileg jobb pasztát majd kiderül ha újra pasztázom.
Üdv Graob160
-
Steve_Brown
aktív tag
válasz ricshard444 #15611 üzenetére
Januárban jön az 5000-es sorozat az nVidia-tól. Vajon hova fog mozdulni ezeknek a kártyáknak az ára?
-
CirrMee
addikt
válasz Steve_Brown #15640 üzenetére
Gyanítom ezeknél a mozgatórugó az RX széria, utódlás fronton.
-
Drone86
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem a hardveraprón egy MSI 5600XT-t
Amennyire néztem, nem volt vele gond, de erősebb időszak jött pont a munkában, így nem sokat tudtam próbálgatni. Viszont pár napja van időm gép elé ülni és nem érzem azt a teljesítmény javulást amit vártam, az előző kártyámhoz képest. (az a nyár végén tönkrement és 2 hónapig egy alap laptopon dolgoztam / éltem).
Egy Ryzen 5 2600 és 16gb Ram van a gépben.Letöltöttem és lefuttattam a passmark tesztjét, és furcsa, de elég rossz eredményt ír a többi hasonló típusú kártyához képest.
Találkozott már vki hasonló problémával?[ Szerkesztve ]
-
robogo81
senior tag
válasz Drone86 #15642 üzenetére
Üdv!
Lehet hogy valami fogja a vga-t,lehet egy driver ujrarakás/frissítés segítene.Nekem egy rx 5700 van,az alap mókuskerekes,lefuttattam ezt a tesztet és majd a tied másfélszerese jött ki az eredménynél.
A 2 kártya között sebességben max 3-10% van az userbenchmark szerint,a procim kb hasonló teljesítményű(7700k intel),és ugyanúgy 16 giga ram van a gépben.redmi note 8 . psn:robert_warior
-
Kayn
csendes tag
Lefestettem a Gaming X RX 5700 XT-met fehérre... (csak a műanyag burkolatot)
Nektek hogy tetszik?:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest