Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alvaro

    senior tag

    válasz Sanchez638 #48499 üzenetére

    Hetek, hónapok telnek el 2 GUS között. 3.74 és PnP még aránylag akad, a többi ennél is ritkább.

    Más: Érdekes darab érkezett, Ti486SLC lap 64k cache rammal, sőt van még 2 üres foglalat is. Megnéztem és működik, dacára a szétfolyt elemnek, aminek a környékén a szokásos kékrozsda terjeng a lábakon. Úgy látszik, semmi fontosat nem mart el. Ezt kéne letisztítanom, fogkefe sokat nem vitt le, gondolom valami anyag is jó lenne hozzá. Lehetőleg minél ártalmatlanabb.

    Benchmarkokban különösen szembemegy a másik SLC-mnek. Landmark alatt felét mutatja (69), viszont a videosebessége magasabb (4000 fölött a kipróbált Cirrus Logic kártyákkal), és általában is gyorsabbnak tűnik. 3Dbench-ben kb. hozza egy 386DX40 sebességét (legalábbis azt a 16fps-t csak VLB-s DX40-nel sikerült túlhaladni, a DLC-40 viszont tud ISÁval is többet) és modlejátszásban is jobb a másiknál. Meg persze így jóval érdekesebb is. Doom persze katasztrófa rajta.

    Érdekesség még a 8 memóriafoglalat. Nem próbáltam beletömni 32 megát, de gondolom problémákba ütközne, AFAIK az SLC 386SX lábkiosztást használ, azon meg 24 bitre korlátozták a címbuszt. 16-tal mindenesetre jó.

    Kompógép halad, már beraktam házba a 694T+1266/512@1400-at, Voodoo és frontpaneles Live is benne van, csak installálni nem volt kedvem, 98 lesz majd rajta.

    754-es tesztlapot is cseréltem, az előzőre az Istennek nem akart fölmenni egy rendes XP, pendrive-tól lefagyott, minden baja volt. Az utódja egy Asrock K8NF4G-SATA2. Nem tipikus 754, mert PCIE van rajta "AGP helyett", vakartam is a fejem, hogy jó lesz-e így, de 4 közül vakartam ki ezt az egy rendesen működőt, és még ennek is letört egy pöcök a hűtőkeretéről. De a teszthűtőm úgyis 3 füles, azt rendesen fogja. Teszteltem benne ramot és Newcastle A64-et, 80+ watt volt memtest alatt minimál GF210/1G VGA-val, nem túl kulturált, de láttam már rosszabbat. Sokkal rosszabbat is, lásd Pentium D :DDD

Új hozzászólás Aktív témák