- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
RolXX
tag
Ezt nem értem... Attól, hogy egy gépben nincs tükör(MILC), még tudhatná pontosan ugyanazt, mint egy DSLR, az átnézeti keresőt leszámítva. A szenzor lehet ugyanolyan jó, a zárszerkezet is lehet elég gyors és lehetne olyan nagyra és nehézre csinálni ezeket a gépeket is, mint a DSLR-eket. Szóval ha jól értem, nem csak a "tükör" megléte vagy hiánya a kulcskérdés, hanem egy csomó más paraméter, aminek köze nincs a tükörhöz, pl méret/dizájn, szenzor minőség, objektív választék, stb...
Vagy tényleg csak a tükör megléte befolyásol ilyen sokat, hogy egy teljesen új kategóriát teremt?Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3
-
ROBOTER
addikt
A tükör és a segédtükör teszi lehetővé a fáziskülönbség alapján működő AF rendszert, ennek pótlása kontrasztmérés alapján eléggé komoly feladat, pl. nagy kiolvasási és feldolgozási sebesség.
A tükör és az optikai kereső teszi lehetővé, hogy a zár zárt állapotban legyen expó előtt. Tükör nélkül ez + egy művelet, amig a "global shutter" tökéletes lesz és el nem terjed.
A mattüveg mögött, tehát szintén a tükörről visszavert fény útjában van a fénymérő.
A szenzorok minőségének semmi köze ehhez, már most is több szenzort alkalmaznak egyszerre dSLR és tükör nélküli vázakban. Sőt lassan visszafelé működik a dolog, ha EVF-es kiolvasásra alkalmassá teszik a szenzort, attól még mehet dSLR vázba is.
-
ROBOTER
addikt
Egy pano.
-
RolXX
tag
válasz ROBOTER #7761 üzenetére
Ja, így már értem. De valamelyik "DSLR vs kompakt" cikkben olvastam, hogy a kontraszt alapú fókusz lassabb, de pontosabb, szóval ha így nézzük, akkor nem feltétlen hátrány ez se. Meg én pl nem is nagyon vettem észre, hogy a kompaktom sokkal lassabban fókuszálna, bár nem is vagyok annyira pro, hogy ennyire kiélezett legyen a dolog.
ON:
Most kezdtem el ismerkedni a benti portré fotózással. Nem vagyok teljesen megelégedve magammal:
Sok zaj volt a képen(alacsony ISO-n is zajos a 10D), zajszűrés látszik, meg a színekkel se vagyok megelégedve, de egyelőre ennyire futotta most az "utómunka".
Érdekelne mindenféle konstruktív javaslat, de legyetek kíméletesek, mert nagyon kezdő vagyok és nincsenek jó eszközeim
Egy külső vakut használtam olcsó műanyag diffúzorral, meg a popup vakura is tettem egy műanyag diffúzort, így egyszerre villant mind2 vaku. Sajnos nincs vezetéknélküli kioldóm a külső vakuhoz, úgyhogy mindenképp használnom kell a popup vakut is :/ Softbox-om, umbrella-m sincs, csak ezek a kis olcsó "kényszer" diffúzorok.
Nagyon gázak így a fények?Ja és még azt szeretném kérdezni, hogy ez az árnyék, ami a portréalanyom feje mögött van, szakmailag nagyon elfogadhatatlan? Mert sajnos ennél szórtabb fényt jelenleg nem tudok produkálni
A véleményeket, javaslatokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3
-
Omen
tag
Az árnyékos háttérre egyszerű a megoldás: állj messzebb a faltól , és felülről lefele irányítsd a vakut.
Ha nem akarod, hogy a popup vaku hatással legyen a képre akkor tegyél elé egy kis fekete kartont. Így a külsőt még elsüti de a képre nem lesz hatással.Malacka sétál az erdő szélén. Egyszer csak leesik.
-
Killer man
tag
Feldobok én is egyet. Általában a makrókkal foglalkozom...
-
m3ss
veterán
-
törölt tag
válasz Killer man #7774 üzenetére
-
RolXX
tag
Köszi, ezek jó tippek!
Sajnos csak egy sima 1.1m-es tripodra tudom felrakni a vakut, de majd megoldom valahogy a magasítást A hátterem pedig egy durván 1.5x2m -es "collapsible backdrop", nem tudom, hogy milyen messze lehet állni tőle, de majd kísérletezek, hátha sikerül ezekkel a cuccokkal is valami vállalható portré minséget összehozniWindows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3
-
RolXX
tag
válasz atok666 #7778 üzenetére
Ez jó, nem tudtam, hogy ennyi pénzért is van, pedig szoktam nézegetni ebay-t. Ha lesz egy kis pénem, feltétlen rendelek Amúgy mennyire észlelhető a különbség egy esernyővel? Csak mert szerintem már ezzel a kupakszerű kis diffúzorral se annyira erősek az árnyékok, mint ha mondjuk simán villantanék, de gondolom olyan puha árnyékokat azért nem várhatok még egy ilyen esernyőtől se, mint egy bazi nagy softbox-tól.
Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3
-
cOxeR
Ármester
válasz Killer man #7771 üzenetére
Ez nekem is tetszik!
-
drkbl
őstag
Bal oldalról a barna részig vágva, és a felső karikát retusálva egész jó absztrakt háttér lehetne egy irányba tartó rajjal
@filózoli: Az alsó hal is elhúzott szájjal vette tudomásul, hogy képszélbe ütközött A madaras kicsit üres, portrévágással nem jobb lenne? A többi tetszik, bizonyos témákhoz el tudnám képzelni illusztrációnak.
@fattyu: Tetszik a kép, szerintem ütős ff konverzió. Kicsit fura rajta, hogy az orr gyorsan életlenedik, de a bal oldalon a fűszálak nagyon fókuszáltak. Esetleg egyszerű, két képes focus stackinggal élessé tenni az orrát, ha mozdulatlan két fotó erejéig?
-
eeXaa
addikt
dupla..
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
...egy uj kép ...valamiért nem lehet ide feltölteni
-
csaszi72
senior tag
Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij)
-
m3ss
veterán
ez nekem tul lett huzva, nem jon be ez a kek szinhatas. sima ff vagy szinesben megneznem inkabb.
(#7773) filózoli a lepkesen a lepke elott van a fokuszsik, nem? jobb lett volna tobb doffal, vagy lepkere fokuszalva...kar, mert amugy jo kis kep lenne, jo a hatter, szep a lepke meg a virag is. lila viragos sem rossz, csak a hatter nem vmi izgalmas.
(#7779) fattyu aranyos!
(#7739) drkbl ezekben a lovagos kepekben nem tudomi mit latsz, en csak egyszeru tucatfotokat, amiket esetleg elrak maganak az ember. sem a perspektiva sem a vagas nem jarul hozza egyiken sem, hogy vmi jo kep szulessen. szemkontakt sincs, elozo amin harman voltak meg eletlen is volt.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
sellerbuyer
őstag
Létrejött egy fotós témájú FaceBook csoport, ha gondoljátok, csatlakozzatok: [link]
-
ballington
addikt
Nem tudom Te hogy vagy vele, de az ilyen kifordított nézéses képekből sose tudom eldönteni, hogy hol hagyjak neki több helyet. Lehet, hogy Te is ezen gondolkodtál és ezért választottad az arany középutat: középre komponáltál. Azonban ha jobb oldalon többet hagytál volna, szerintem jobb lenne.
Illetve az előtérben majdnem belógó fűszálak kicsit zavaróak.Amúgy tetszik, jók ezek a kutyás képek. Ezt is raynox-al lőtted?
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
fattyu
veterán
válasz ballington #7791 üzenetére
Őszintén ezen semmi krop nincs. Ez teljes kocka nincs vágva.
Nekem nincs raynoxom. Ez eccerúen 200mm
Amugy gondolkodtam én is hogy ha eltolom hogy szűkítek a másik felén akkor levágok mancsot meg képarány tartással, fent is alul is szűk lesz. Nekem ez így rendben van. Megfog a tekintet és vajon mi lehet olyan izgi. Nekem.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
m3ss
veterán
válasz filózoli #7793 üzenetére
mivel lotted? sztem nem tudnad annyira rekeszelni, hogy az tavoli zold hatter ott ne legyen elmosva. hacsak nem vmi oriasi crop.. de amugy a lenyegi resze a lepkenek tenyleg eles. talan meg egy kis kontrasztot/clarityt elbirna a lepke...bar lehet, hogy en meg atesek ezekkel a lo masik odlalara..
en is talalkoztam minap vmi hasonlo peldannyal, mint tehttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Real_Necro
veterán
válasz sellerbuyer #7790 üzenetére
Kár, hogy nem nyitott, akkor a FB reggel nem rendelkezők is betekintést nyerhetnének.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
sellerbuyer
őstag
válasz Real_Necro #7795 üzenetére
A csoport nyitott...ennél nyitottabb nem is lehet.
-
Real_Necro
veterán
válasz sellerbuyer #7796 üzenetére
Úgy értettem a reg nélküliek számára elérhető.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
sellerbuyer
őstag
válasz Real_Necro #7797 üzenetére
Tudom, hogyan értetted, de FB-on olyan csoport, hogy reg nélküli elérhetőség...?
-
Domxc
senior tag
válasz sellerbuyer #7790 üzenetére
Ez a topik is bőven megfelel. Utálom, ha már a PH!-n is a Facebook-al jönnek.
Ez két külön kaszt, nem kell egyiket sem reklámozni a másikon.[ Szerkesztve ]
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Farming Simulator 25
- Építő/felújító topik
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest