-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Köszi a tanácsot.
Nagyon amatőr fotós vagyok.
Ha lett volna időm, akkor felraktam volna egy fényerősebb obit, és többet bíbelődtem volna a beállításokkal.
Sajna a vihar már nagyon elvonulóban volt, soknak már a dörgését se hallottam.Nekem mindig örök vágyam volt egy villám lefotózása, és most 5. kattintásra összejött.
Ez még csak a kezdet, itt a villámszezon, biztos lesz még mód szép villámokat fotózni.Az iso-t automatán hagytam a nagy kapkodás közepette. Már hónapok óta nem volt kezemben a fényképezőm, ráadásul márciusba vettem. Hirtelen azt se tudtam, hogy mit milyen gombra állítottam a vétel után.
Mindenképpen próbálkozok majd nagyobb iso-val és záridővel, na meg felteszem a 14 f2.5-ös obit.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Mano_01
aktív tag
[ Szerkesztve ]
"Mindannyian keresünk valakit, azt a különleges személyt, aki majd megadja azt, ami hiányzik az életünkből. Valakit, aki képes társaságot nyújtani, vagy segítséget, vagy biztonságot, és néha, ha nagyon keressük, megtaláljuk azt, aki képes mindhármat nyújtani. Igen, mindannyian keresünk valakit, és h
-
szarkad333
tag
Még makró:[Légy]
Szarkadavid.hu
-
drkbl
őstag
válasz Mano_01 #7852 üzenetére
Ha egyik oldalra nézéssel megtöri a szimmetriát, szerintem nem indokolt a középre szerkesztés, hely kéne a tekintetének.
@szarkad333: Kár, hogy átcsúszott a fókusz a túloldalára, nagyon jól nézne ki, ha a közelebbi szem lenne éles, szépen látható összetett szemmel!
-
Mano_01
aktív tag
Köszi a tippet
"Mindannyian keresünk valakit, azt a különleges személyt, aki majd megadja azt, ami hiányzik az életünkből. Valakit, aki képes társaságot nyújtani, vagy segítséget, vagy biztonságot, és néha, ha nagyon keressük, megtaláljuk azt, aki képes mindhármat nyújtani. Igen, mindannyian keresünk valakit, és h
-
ttoth
tag
válasz vendingo #7851 üzenetére
Ilyen esetben nem fontos a fényerős obi, mert annál kisebb lesz a dof. Ez meg kvázi tájkép villámmal. De próbáld meg, nekem nincs igazán fényerős obim, nem tudok mihez viszonyítani...
Egyébként elsőre nem rossz képek, de tudd, hogy később jobbak lesznek. Az enyémeken sincs túl sok izgalmas részlet a villámokon kívül, viszont örülök, hogy hajnal fél egykor sikerült ilyen világos képeket csinálni
Űűű, de szép eketárcsa!
-
total90
veterán
válasz szarkad333 #7853 üzenetére
Íjj, a fókusz kicsit elment. Egyébként milyen cuccal lőtted?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
L4mie
veterán
Tegnap valami érdekesség volt a Deáktéren Gödörnél
voltak sokan, ruhák, modellek, fény, meg minden, fotózást viszont 3 óra alatt nem láttam, viszont volt egy D700 as egy srác nyakábanmi lehetett, esetleg valaki volt ott? O.o mindenesetre érdekes volt.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Domxc
senior tag
válasz szarkad333 #7864 üzenetére
Miért nem a DSLR-eddel lősz?
Furkoo: D700 vagy D7000?
attika89: Nekem tetszik, bár a számok környékén szvsz lehetne egy kicsit élesebb a kép.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
attika89
senior tag
Köszi! Igen most így nekem is sántít ott egy picit a dolog.
#7866 schawo
Jó is az!
Van egy pár nekem is, de sosincs elég...
De ez most kifejezetten nagy szerelem Cursive Italic...megérte a plusz pénzt amiért megcsináltattam!fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
törölt tag
Sziasztok. Teljesen kezdő vagyok fotózás terén, ezért muszáj tanácsot kérnem, remélem tudtok segíteni.
Egyedi készítésű ékszerekhez szeretnék fotót készíteni, mondjuk így, reklám célokból.
Amit szeretnék elérni, az valami hasonló, mint EZAzonban EZ sikerült.
Tudom, hogy ég és föld a különbség, de miért? Mit rontok el? A gép, nem nagy szám, egy S5500, gondolom ilyen célra nem kell jobb.
Esetleg PS van benne?próbáltam hasonló háttérrel dolgozni, hogy könnyebben össze tudjam hasonlítani a képeket, ami így most szembetűnő az az, hogy elég sötét a kép. Lehetséges egyszerűen valami hasonlót összehozni, mint a szebb?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Omen
tag
válasz #48613632 #7868 üzenetére
Az első amit javasolnék, hogy felejtsd el a beépített vakut.
Egy ablak elött fényképezd le az ékszereket. (ne süssön be közvetlen a nap az ablakon)
A gépet rakd P módba, és tedd az ISO-t 100 ra. Tedd álványra a gépet vagy ha nincs akkor valahogy rögzitsd stabilan. Használj önkioldót!
Kb az első képhez hasonlót fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
Malacka sétál az erdő szélén. Egyszer csak leesik.
-
törölt tag
De jó, már azt hittem, hogy eldobatjátok velem a gépet. Igen, az feltűnt, hogy amint beesteledett, romlott a képek minősége.
Állványom van hálisten, ez az önkioldó azonban nem tudom mi. Ha az időzített fotózásra gondolsz, vagy hogy mondjam, akkor azt tudom, ha nem akkor légyszi, erről még infót.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat
-
RolXX
tag
válasz #48613632 #7871 üzenetére
Igen, az önkioldó az időzítő. Ha kevés a fény(pl felhős az ég, vagy esteledik), akkor nagyobb záridő kell és ilyenkor egyre jobban bemozdulnak a képek. Ilyenkor jó az állvány. De sajnos akkor is bemozdul a kamera, amikor lenyomod az exponáló gombot, hiába van állványon. Ezért jó az önkioldó.
Egyébként az ilyen stílusú fotó szerintem nem kíván semmi extra szerkezetet, legalábbis nekem a te képed is elég élesnek tűnik. A színeken utólag is lehet sokat dobni, hogy profi hatásúak legyenek(pl ps, lightroom).
A fényekkel lehet jókat játszani, meg a kompozícióval. Pl egy tanács, hogy olyan hátteret válassz, ami nem vonja el a figyelmet az ékszerekről. A te háttereden a piros csíkok szerintem túl harsányak, meg eléggé beleolvadnak az ékszerek. Egy fekete-fehér kottával talán jobb lenne ugyanez.Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3
-
törölt tag
Na kezdek okosodni, köszönöm mindkettőtöknek
Tehát akkor a fényerőt az ISO beállításai is módosíthatják? Eddig ugye volt külön piktogram, hogy felhős, vagy napos ... ésatöbbi.
Ezek szerint a záridő az az ISO? Van egy magyar használatim pdf-ben, majd átnyálazom, de az hiszem az kevés lesz néhány alapvető dolog tisztába tételéhez.
Van erre valami neten is elérhető ajánlott irodalom?A másik. Mit szóltok a képen lévő tárgyak elrendezéséhez? Nekem olyan unbalanced az egész, de nem igazán látom be, miért.
Kiadványszerkesztéssel foglalkoztam, (fotózás nem volt benne) tehát van némi rálátásom az esztétikára, de ezt valahogy nem sikerült megfogni .... -
törölt tag
Köszönöm, utána néztem ennek is Az egyik hajcsatot ki is vettem, most várom, hogy elálljon az eső, de ez ugye Anglia, szóval lehet ma nem fotózok?
Jut eszembe ... ahogyan elnézem, az S5500 nem fogad külső vakut. Tudtok ajánlani valami hasonló, olcsó gépet, ami viszont igen?Próbáltam megvilágítani íróasztali lámpával, de szemből ugye nem előnyös, hátulról, vagy oldalról meg látszott az üvegmedálban az izzó ...
-
Omen
tag
válasz #48613632 #7874 üzenetére
Kis irodalom:
Fotózás alapjai: [link]
Kompozíció: [link]Ha az első kép képivilágát szeretnéd elérni, akkor ahoz lágy fény kell, amit mesterségessen nem egyszerű elérni. A lágy fényt a legegyszerűbben egy ablak melett kapod meg. Ez esetben külön jó, hogy be van botúlva .
Iso az a fényérzékenységet adaj meg. Amit a te esetedben jobb minnél alacsonyabban tartani mert ha magas az érték zajos lesz a kép, és az az ékszerekenek nem tesz jót. De ha a piktogrammokat használod a gépen akor ezt a gép automatikussan állítja be, és mivel beltérben vagy kevés fényel ezért alapossan megemeli azt. Ezért rakd P módba mert itt te állítod az ISO-t egy fix értékre és a többi értéket (rekesz, záridő) a gép beálítja a fényviszonyoknak megfelelően. Ez esetben (beltér, kevés fény) a záridő elég hosszú lesz, és ha kézből fényképezel be fog mozdúlni, életlen lesz a kép. Álványt kell használni. De az álványon is jobb ha nem remeg a gép. Ezért jobb a időzített kioldót használsz, mert azalatt a pár mp alatt szépen megnyugszik a gép.Malacka sétál az erdő szélén. Egyszer csak leesik.
-
Domxc
senior tag
válasz szarkad333 #7878 üzenetére
Hopp, azt nem tudtam.
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
RolXX
tag
válasz #48613632 #7876 üzenetére
Szerintem kompakt gépbe nem nem nagyon van olyan, amire külső vaku csatlakoztatható. Vaterán szűrtem arra, hogy "külső vaku csatlakozás" és csak tükörreflexes gépeket talált.
De egyébként is, ha olcsóságról van szó, akkor nem szerencsés ebbe az irányba indulni, mert a külső vakuk is marha drágák.
Meg ahogy mondták, mesterségesen elég nehéz szórt fényt produkálni, nem elég az, hogy van egy 100ezer forintos külső vakud, hozzá kellene még esernyő, vagy softbox, meg nem is a fényképezőre kéne szerelni ezeket, hanem egy külön állványon beállítani a fény helyét és irányát és vezeték nélküli kioldóval felvillantani, amikor fényképezel. Szóval elég sok pénzt el lehet tapsolni ilyen-olyan berendezésekre ahhoz, hogy jól nézzen ki egy kép. Ennél olcsóbb, ha inkább felhős(de világos) égnél, napfény közelében fotózol, akkor van ingyen szórt fényed. Csak időjáráshoz vagy kötve, de ugye nem mindenki engedhet meg magának egy otthoni fotó stúdiót.Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3
-
Real_Necro
veterán
-
törölt tag
Köszi, Omen máris állok neki kipróbálni, utána jelzem. A linkekért meg külön nagy respect
RolXX
Mit gondolsz? Monitorral, fehér háttérrel lehet szűrt fényt produkálni? CRT-re gondolok, errefelé ingyen dobálják a 17 meg 19 colosokat, csak eszembe jutott, és olcsóbb lehet, mint a reflektor .. -
L4mie
veterán
-
j.bravo
addikt
válasz Real_Necro #7881 üzenetére
Pár (5-6) éve volt 2-3 szappantartókompakt is Olytól vakupapuccsal.
Kicsit régebben a Sony-nak is; 5MP lézeres AF segédfénnyel, infraleddel éjszakai fotózáshoz, nagyon baba volt; ilyen volt kompakt is meg bridge is, de ezek már 8-10 éve voltak.
Hasonlóan mint a - használati kényelemre - máig kedvenc gépem, a Minolta A1 bridge. Miiiindenre külön gomb/tárcsa, tekerős zoom, rendszer-vakupapucs, kihajtható kijelző... Kár hogy megdöglött a CCD. Az árából (visszafizették) lett a Nikon d50.
Jóó, majdnem akkora volt mint egy dslr, de csak majdnem. Egy mai MILC érzékelőjével nagy király gép lehetne (na jó, 2/3"-os volt; de a mai technológiával akkor is jobb tudna lenni).
Vagy ott volt a Pana FZ30.De azóta a(z értelmes) bridge kategóriát ugye a marketingesek kinyírták.
Whatever.
-
Real_Necro
veterán
válasz j.bravo #7884 üzenetére
Nekem még megvan előző kis Sony H2-esem, 2 elem miatt lassan tölti fel akkut, de az AF-a szerintem zseniális. Mai napig szeretem azt a gépet.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
Na sziasztok ismét. Figyelembe véve az okításotokat, ezeket alkottam:
Ez a nyers fotó, P állással, ISO100, időzített felvétel, kamera állványon, kb 300 fokról LED-es megvilágítással, asztali lámpából. Az eredeti képen bele is látszik a talpa.
Ez és EZ pedig egy picit meg lett retusálva PhotoPaint-tal, sajna PS-em nincs
Az effektek egy kis light + contrast után, spot filter, ez lehet sok lett kicsit, gaussian blur 0.8px, csak a fókuszban lévő nagy medál enyhe mosására.Vélemény? Nyugodtan lehet kritizálni, ha van hozzá időtök meg kedvetek, mert tanulok belőle.
-
m3ss
veterán
válasz #48613632 #7886 üzenetére
szerintem eleg kontraszttalan meg igy is, vagas teren meg probalkozhatsz ilyesmivel is, csinaltam egy gyors feldolgozast belole (ha nem haragszol), engem is zavartak a kottak szinei, ugyhogy szinvilagnak adtam (bar az ekszerek eredeti szineit probaltam meghagyni, de mondjuk nem akartam percekig maszkolgatni, ugyhogy a lanc meg a kanal nyele az ugrott szinben). lehet reklamfotonak nem idealis ez az utomunka, de sztem a temahoz meg amugy stimmelne is.
szerk: ja ez a blur ilyen formaban felejtos amugy, "gagyi" lesz a kep tole, legalabbis szamomra.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
Dehogy haragszok, sőt, köszönöm szépen, nekem tetszik az alkotásod, adott egy ötletet vintage stílushoz.
Tudom ennek van a fotózásban egy másik neve, de most nem ugrik be.
Amúgy a reklámfotót azt értsd úgy, hogy az ebayon lenne ezzel hirdetve. Kb mintha a vaterára kellene, szóval azért nem kell túlspirázni.Ja, az a kanál meg egy hajcsat amúgy
szerk.: a blur alatt gondolom az spot filterre gondolsz, radiálisan, a középponttól kifelé mosódik el a kontraszt, igaz az átmenet soft/fast aránya kb 65
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
igen a medál közepe az éles, és körkörösen kifelé mosódik el. Van rajta egy kis blur is, de az nagyon kevés, sztem nem is igen látszik, esetleg nagyításban.
tulajdonképpen ez egy effekt, ami bizonyos objektívet imitál, hogy a nem fúkuszban lévő tárgyak elmosódnak, de ez főleg akkor üt, ha a Z tengely mentén alkalmazod, tehát a messzebb és a közelebb lvő tárgyakat mosatod. ez ugye felülről kamerázva kevésbé valósághű. -
m3ss
veterán
kicsit talan tulelesitetted, nem? elkezdtem en is elesiteni, aztan hatter lett kb csak elesebb, jott elo a kotta texturaja, ami nem biztos, hogy jo. szelektiv elesitessel meg nem akartam szorakozni.
szerk: na meg azt a foltot felul kiretusalhattuk volna...jol elszorakozunk azert vkinek a hirdetesi kepevel, nem?
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
törölt tag
Aranyosak vagytok, én csak figyelek De jókat hoztok ki belőle.
-
S e t h
nagyúr
A kertek alatt vonult el.
[link]This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Iomega
addikt
Igazad van, élesítettem is rajta, lehet, hogy sok lett.
Már próbáltam elzongorázni is a kottán lévőt.Folt volt, folt nincs, folt egyszer egy.....
Seth: Szép villámot fogtál.
[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
drkbl
őstag
@attika89: Szerintem felülről megvilágítva jobban érvényesülne, a világos rész és a forma egymást erősítve futna össze egy pontba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Futás, futópályák
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- Spórolós topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest