-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xors
senior tag
válasz belovary #30250 üzenetére
lehet beragasztózta az asztalt
amúgy a kép tetszik, nem értem egy 18-55 -ből hogy tud ilyet kihozni..
Nekem egy kígyóm van: (pontosabban haveromé, én nem aludnék egy ilyen mellett )
[link]amúgy ti hogy linkeltek flickr -ről, hogy látszódjon fórumon is a kép? ezzel kísérletezek már mióta
[ Szerkesztve ]
-
StefanBraun
aktív tag
Köszönöm a véleményt ! A szabadban ilyenkor már kicsit levannak dermedve ( meg úgy általában is ) Kikell ismerni őket Egyébként szép lassan kell megközelíteni akkor általában nemvesznek tudomást semmiről. Persze ez nem mindig jön be de ez az egyik legjobb módszer. És mikor helyzetben vagy akkor sok képet kell készíteni hogy egy jó legyen de ugye ezt tudjuk
belovary : Pedig úgy volt ! Köszönöm a véleményt !
[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
válasz LamaCube #30257 üzenetére
Köszönöm! Akkor nem törlöm egyiket sem. Megnézem még 1-szer, hogy melyiken lehet picit javítani, de nekem tegnap is már soknak tűnt ha még jobban toltam a színeket. Szép hely, de otthon sem laktam rossz helyen. Hévíz, a Balaton mellett, az a környék csodálatos. Az bírom, amikor értetlenül állnak előttem, hogy ide jöttem onnan, mert innen oda járnak nyaralni... Igaz, inkább az idősebb korosztály, a fiatalok max mennek a szüleikkel. Itt sincs kolbászból a kerítés, és nyomatni kell a melót ezerrel, mert elmebeteg drága minden, és nem gazdagszunk meg az biztos. Annyi hogy az életszínvonal sokkal jobb, és élvezni is lehet az életet. Bánom, hogy nem jöttem ki 20 évesen Tirolba, ott félre tudtam volna tenni egy valag pénzt, mert így családdal már rakosgatni, gyűjtögetni esélytelen... De legalább gépre tellett!
@hdanesz: Kevés???? Felejtsd el az ilyen hozzáállást!!! Fent van egy gyűjteményben Scott bácsinak egy frankó kis leírása. Kb 30 perc, 1 óra alatt el lehet olvasni, és ha még közben gyakorolsz is, pár óra alatt kened vágod az egészet. Abszolút nem nehéz, és nagyon gyorsan bele lehet jönni!
[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
válasz Fandango #30262 üzenetére
Nem rossz, de nekem valahogy olyan mint egy felnagyított híd, mintha makett lenne. Mindenesetre azért tetszik, mert már csámcsogok rajta, hogy úúúú, de durva, jaaa mégsem, na de mégis...
Szóval hogy érted azt hogy szét van esve a kép? Nem igazán látom?
@mindenki: Nem akarom ide újra belinkelgetni a képek linkjét, de ha valakinek van idegrendszere hozzá, megnézné azt az öt képet? Javítottam, ÉS IGAZATOK volt! Kis telítettség, kis szelektív színkorrekció, és már teljesen más a kép. Tegnap ezeket abszolút soknak éreztem, ma már nem.
Szerintem jobbak így, de azért várom a véleményeket!
KÖSZÖNÖM! -
LamaCube
addikt
Itt mazsolázhatsz.
belovary
Persze, hogy ott is dolgozni kell keményen, de ott meg is becsülik a munkáját az embernek és mint írtad jobb az életszínvonal. Na és azok a tájak...
Jót tett a plusz utómunka mindegyik képnél.
[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
csabi94
őstag
válasz Fandango #30262 üzenetére
"Eredeti meretben hihetlen modon szet van esve a kep "
Az ellen mit tudok tenni? Utómunka hibája lehet? Eléggé ismerkedek még csak a Lightroom-mal, meg úgy az egész témában elég zöldfülű vagyok, azért kérdezem.
Vagy esetleg lehet, hogy attól van, hogy a fekete-fehérnél elég sokat húzkodtam a "színeket"?
[ Szerkesztve ]
-
k!nG
aktív tag
válasz csabi94 #30260 üzenetére
Nekem is tetszik es talan meg jobban is, mintha teljesben lett volna benne a hid, mondjuk vannak benne kicsit zavaro levagott reszek.
Viszont a hattermosast hogyan oldottad meg? Mert nekem kicsit foltosnak tunik, latom f/14-en lotted, nekem szurja a szemem.[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
Fandango
veterán
válasz csabi94 #30270 üzenetére
Nem tudom milyen modon exportalsz LR-bol, az is ronthat a minosegen, az hogy a Flickr is ront meg egy adagot rajta, azzal nem tudsz mit tenni. Illetve az utomunka soran van par dolog amitol szinten elegge tud romlani a minoseg, de mivel nem tudom milyen a nyers kep, es mit allitgattal rajta, igy ezt most nem tudom megmondani.
-
válasz zgospel #30272 üzenetére
Attól függ, mű-e, vagy akkora tele, hogy háttérmosást látsz Amúgy szerintem is jó, bár nekem meg a FF felesleges; illetve a szem veszik elrajta egy kicsit, nincs olyan része a képnek, ami vonzaná. De ez megint nem az a dolog, amitől rettenetes rossz lenne.
Még az sem olyan nagy baj, ha utólagos a mosás a bal oldalon, csak szerintem felesleges ilyet csinálni,ha nem az optika mosta el.Mutogatni való hater díszpinty
-
matyi012345
őstag
Komolyan ennyire buta a Lightroom algoritmusa? Borzasztó mű és fölösleges ez a blur. Egy csúcsfény diffrakciós csillogása hogyan jelenne már meg így a képen ahogy ezen? Most csalódtam az LR-ben, pedig évek óta használom. Ez pont olyan baki mint amikor nekiállnak műjégkockával fotózni, a törésmutatóra meg nem figyelnek és látszik a pohárban hogy nem igazi jég van benne.
-
-
Noddy
senior tag
Nekem a vágás nem jön be annyira, nincs semmi a képen ami "ép" lenne. a jobb szélen a villanyoszlop, jobb felül a híd átkötője, a híd csúcsai, mind mind meg vannak csonkolva... nekem ez zavarja az összképet és a szemem nem tud megnyugodni a képen... de elég nehéz téma, nehéz jól lefotózni.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Jjjja, meg még egy Pókháló vízcseppekkel.
Minden más része nagyon mozgott, ez lett az egyetlen értékelhető kép... A bal felső széle nagyon üres :SMutogatni való hater díszpinty
-
-
Fandango
veterán
válasz StefanBraun #30285 üzenetére
Kis bandzsa szőrös lábú és még jó is lett.
-
válasz StefanBraun #30285 üzenetére
Engem zavar alul a nagy világos üres. RángaSSa a szemem. Kicsit talán sok körülötte úgy alul-felül a tér. Minden más nagyon frankó
Mutogatni való hater díszpinty
-
StefanBraun
aktív tag
-
Mármint mire gondolsz, mit kellene vágni? Elhiszem amúgy, csak nem értem
@StefanBraun : Meg ugye azzal azért romlik is kissé, ha annyit vágsz, hogy pl. fekvő formátum legyen... :S
Jó ez a DCR, na. Én egy Nikon 3200-on próbáltam, de annak a kitobijával nem adott ilyen jó képet. Igaz, ott tetvek voltak a célpontok, ami a 28mm-es fordítottnal is hardcore volt.[ Szerkesztve ]
-
Ma reggeli - nem ezért mentem, de ez volt Mindig csak ez van
-
-
válasz jjeahh #30296 üzenetére
Tudni kell használni a négyzetest, én sem tudom igazán mikor jó, de néha muszáj, amikor másképp nem jön ki, hogy pl. ne lógjon be semmi, vagy a témára irányítsam a figyelmet.
@StefanBraun : Jó a minőség, a DOF, az élesség helye, kicsit hülye a szög (lehetne vele egy szintből), meg ez is olyan kép, hogy "most akkor ezt hogy vágjam meg"... :S
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest