Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16514048

    törölt tag

    válasz Hikvision #23435 üzenetére

    Ha rám hallgatsz, akkor megtartod az eredeti színt, az a legízlésesebb.

    A fekete messziről úgy néz ki, mint egy acélfelni. Mondjuk fehér autón még annyira nem is mutat rosszul, a stormtrooper stílus jól tud kinézni, de ahhoz érdemes a hűtőrácsot is feketére színezni, hogy passzoljon.

    Régi, főleg amerikai autókat leszámítva pedig nincs olyan kocsi, amin ne mutatna gagyin a króm (szvsz).

    A photoshoppolt képpel meg az a baj, hogy a króm nem így néz ki. Ez inkább fehér, szinte matt, a króm meg pont hogy olyan mint egy tükör, itt pedig még színeket sem tükröz.

    Persze ezt valósághűen ilyen alapképből szinte lehetetlen megcsinálni, tudom jól, mert rengeteg autós képet szerkesztek. Ha realisztikus eredményt akarsz, akkor jobb ötlet lecserélni egy igazi, lehetőleg hasonló krómfelnire a képen lévőt.

    Egyébként még fekete festésből a legegyszerűbb krómot csinálni, mert az is rendkívül erősen tükröz, és a színeket is ugyanúgy visszaadja, szinte elég a fényerő/kontrasztot, vagy a "levels"-t állítgatni. Szemben mondjuk egy sárga festéssel, ami általában gyengébben tükröz, valamint ki is színezi a tükröződéseket.

    És ha mondjuk fekete autóból akarsz sárgát csinálni, akkor sima színezéssel nagyon műnek fog kinézni, inkább tűnik aranynak, egyszerűen azért, mert teljesen máshogy tükröz a két szín.

    Ugyanez a helyzet itt is, ilyen alumínium színű felniből nem lehet csinálni se realisztikus krómot, se feketét, bár utóbbit azért kreatívan megoldotta Grafirka. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák