Új hozzászólás Aktív témák
-
PPSH
őstag
válasz #96302336 #1700 üzenetére
lattam par embernel,ahol egyiknel 1,2V volt megadva az E6750-nek a masiknak meg 1,225 asszem es kb hany fokot esne 1,35-rol 1,25 re valo csokkenesnel a homerseklet?az AB9 Pro-m elegge tulfeszeli a ramokat is nemhiaba doglott meg a masik ketto
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
Zájec
veterán
(#1699) PPSH::
- azért mert ennyi a procid VID fesze.. ennél lejebb nem engedi még az IP35ben sem.(#1700) syn7h37ic ::
- a proci VID fesze a mindenkori beállitható min fesz. a lapnál..
ez minden procinál más mint tudjuk...(#1702) csigi ::
- jól mondod, az energiagazdálkodási ficsörök lesznek.. -
PPSH
őstag
na erre rab@sztam 2 het szerviz aztan meg csere. nemtom jo lenne ha tudnanak helyette biztositani egy masik lapot.
-
PPSH
őstag
a G.Skill oldalan a ramjaim 1,8V-1,9V-on lettek tesztelve. ennyi
valaki nem tudna kolcsonbe egy 1333FSB-t tudo lapot szerdatol?nagyon fontos lenne mert nem adnak helyette masikat a gar idejere en pedig hasznalnam a gepet 2 hetrol lenne szo utanna visszaszolgaltatnamCort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
PPSH
őstag
hi emberek.siralmas a helyzet elmondom hogy kepes egyaltalan nem fagyni win alatt.proccot vissza 266-ra(ugylatom nem birja a 333-ast )procc fesz fol 1,475-re(ez meg egy derekas tuningot is elviselne)eszaki,deli hidak a maxra(ami szintugy tuninghoz kell) antituninghoz voltot kell emelni beszaras meg kibaszas
-
Gomez1984
aktív tag
Hy
Az AB9-be bele lehet rakni a Q6600-at?7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
sasa134
addikt
sziasztok,
egy AB9em van, benne egy 6300@2.8-on. szeretnék 3ghz fölé jutni, milyen procit ajánlotok ehhez a laphoz? AB) + e6600-zal tuningtapasztalatok?
köszi!
Avanti Roma
-
lajos001
aktív tag
A proci hűtőventit 5V-ra kötöttem, a biosban letiltottam a fordulatszám figyelést, hogy ne szirénázzon. Ha áramtalanítom a gépet pár percre, indítás után üvölt a bios, nem jegyzi meg az előbb említett beállítást pedig kilépésnél mentettem a változást. Újra be kell lépnem és ki kell kapcsolnom a processzorhűtő fordulatszám fegyelését. Ez csak náhány perces áramtalanítás után történik, egyébként minden rendben.
Ugyanez történik a ram frekvencia beállításánál, 800-as Kingmax memó van benne. Beállítom 800-ra, áramtalanítás után 666-on hajtja. 20-as bios van fent, mi lehet a probléma? Nem merek 22-re váltani azok után, hogy egyeseknek bejött másoknak meg nem.[ Szerkesztve ]
-
éN79
addikt
válasz lajos001 #1714 üzenetére
Ha elfelejti a bios beillátásokat áramtalanítás után, az elképzelhető hogy az elem lemerülése (ritka nagyon) vagy inkább az elem nem normális érintkezésének következménye is lehet, érdemes lenne az elem alatti kis pöcköt kifelé hajlítanod, hátha így normálisan összeérnek, ha tényleg ez volt a baj (még persze másik elemmel is próbálkozhatsz).
-
-
sasa134
addikt
hopp még egy dolog! bár nem egészen alplapos téma - nézzétek el hogy itt teszem fel. 3200mhz körül elég még egy AC Freezer 7 pro? (tételezzük fel, hogy alapfeszen, és egy egész jól szellőző Chieftec házban, 12cm-es hátsó ventivel megtámogatva)
Avanti Roma
-
ERPY
őstag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy a 6850-es procimat 400fsb-n használom (3600mhz), ezen atomstabil, de ha emelem, akkor kb. 418-420fb-től már nem stabil. Ez a proci vége lehet, vagy a kingmax ram vége? A ramok végig 1:1-ben vannak, az időzítések autó-n, vagyis 4-4-4-12-n ha jóltudom. Ezt mire lenne érdemes állitani, esetleg milyen értékekkel próbálkozzak? Vagy érdemesebb lenne lecserélni valami jobbra? Ha cserélném, azzal mehetne feljebb is az fsb? Tudom, sokmindentől függnek a dolgok tuning terén, de ha tudnátok segiteni esetlek hogy milyen értékekkel próbálkozzak, nagyon jó lenne.
A procihűtés egy freezer7, szal sosem ment még orthos alatt 48 fok fölé.Még segithetnétek a volt beállitásokban, hogy mit mennyire érdemes állitani a tapasztalatok alapján.
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
éN79
addikt
A ramfrekit állíthatod lazábbra, egy 5-5-5-15 már eléggé az.
A lapnak szerintem 400-as FSB felett illik egy kis plusz feszt adni (MCH is ICHIO) illetve nem tudom a procid kap-e feszt, de 3600 ill. felette már azért valószínű hogy nem alapfeszen jár. Szerintem már az a 3600 is bőséges teljesítményt nyújthat. -
Gomez1984
aktív tag
Hy
Meg tudja nekem valaki mondani hogy miért van az hogy:
Az AB9 es lapomba raktam egy Q6600-as procit, és mindíg megfagy.Segítsetek plííz
7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
PPSH
őstag
emberek.besz@rok hogy mivel akartak tesztelni a lapot egy sz@ros 200FSB-s E2180-al mondtam is nekik hogy nem mindegy hogy 333 vagy 200 es ugye csak 266-on ment.jol elleszek ha visszakuldik ugyanazt mert akkor megy nekik vissza utanvetbe annyiert amennyiert vettem nehogy mar emiatt vegyek egy 15 e ft-s CPU-t
-
éN79
addikt
Nekem volt anno egy Asus lapom, ami válogatott a procik között: 3200 Venice ment benne, 2 3700-es SanDiego nem, 4000-es ment X2 nem. Miután már a tököm telelett vele, hónom alá csaptam az egész hóbelebancot, bevittem a boltba egy 4000-es procival, amivel ment, meg az X2-vel, amivel nem ment. Ott elöttük megmutattam, hogy nem kamuzok tényleg ilyen finnyás, ők megnézték konstatálták hogy az amúgy jó x2-vel tényleg nem megy, aztán a végén egy-két hét után csere lett belőle, de az is csak úgy, hogy elötte visszaadták, hogy biost nyomtak bele, most már jó. Természetesen úgy se volt jó, így azon nyomban ment vissza.
-
-
Fifus
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy AB9-et és a régi p4 650-em gyári hűtővel öt-tíz fokkal melegebb, mint az előző 865-ös asrock lapban. Nem veszélyes, csak játszani nehéz vele, mert egy idő után warningol az uGuru. Új hűtő, vagy core2 kéne bele? -
addikt
Ha ugyanolyan hűtővel nyomod, akkor egyszerűen csak másképp számol az új lap, mint az előtte lévő. És akkor a procid ugyanolyan meleg, mint korábban.
Én is így jártam minap az AB9 - IP35 csere után 10-15 fokot lett melegebb a procim. És ez sztem nem igazán lehetséges, inkább csak azt szeretném tudni, hogy melyik áll közelebb a valósághoz.nofene
-
Fifus
csendes tag
Na oké, amúgy kösz a gyors választ, de akkor állíthatom a warningot akár nyolcvan fölé is? Vagy nyolcvanötre, mint a shutdown-t? Nem lesz baja az öregnek?
Másik, hogy a cpu feszültség ugrál, komoly tizedeket, ezzel együtt a ventit is hallom. Normális ez? 22-es biosom van. -
addikt
És kézzel megtapizva érzed a procid bordáján, hogy valóban olyan meleg?
Ha be vannak kapcsolva a bioszban az energiatakarékos fícsörök (EIST? ha jól rémlik), akkor ugrál a feszültség, de a CPU frekivel együtt.
Pl. nekem 6X300=1800MHz 1.2Volt illetve 10X300=3000MHz 1,31Volt között váltogat a proci a terhelés függvényében.szerk: Ja, milyen procihűtőd van?
[ Szerkesztve ]
nofene
-
Fifus
csendes tag
Nem érzem, hogy több mint hetvenöt lenne terhelés alatt. Amúgy olyan házban van, aminek 22cm-es oldalsó ventije van. Azt hiszem kap majd egy 12 centis hátsó ventit is, talán megoldja a hűtést. Használható, csak hát húzhatatlan szinte a 650.
Más. SataII-es samsung vinyómat a bios nem látja satanak, ha sata8 és sata9-re kötöm, hanem ide-nek, bár mint hard disk felismeri. Sebessége Everest szerint is 133 Mb/s. Van külön drivere? A normál sata portokban udma 5-tel, 100Mb/s-sel ment.Köszi.
-
addikt
Ja, most olvastam vissza, hogy gyári a hűtőd. Esetleg azt nem akarod cserélni? Sokkal jobb megoldások vannak, itt a PH!-n ~4-5K-ért sztem kapsz egy jó hűtőt.
Sata-t nem tudom, azzal nekem is kellett varázsolni mikor új volt a deszkám. Aztán örültem, hogy megy rendesen, és nem nagyon piszkáltam tovább.
nofene
-
Fifus
csendes tag
Igaz, ami működik azt kár piszkálni. A hűtést valószínű cserélem, bár most tegnap óta 42-43 alapon van és játék közben se ment 70 fölé, úgyhogy ez már olyan, mint a régi. Biztos a sok újraindítás jót tett neki. 4 Ghz-en sem volt 75 terhelés alatt sem. Amíg 20-25 körül nem lesz az e67xx, nem veszek új procit.
Köszi az infókat! -
XeeN
senior tag
Tegnap délután BIOS-t frissítettem. Egy kicsit izgultam mert a 23-as bétát raktam fel, de semmi gondom nincsen az új verzióval. A release dátuma egyébként 12.20.2007, tehát nem mai darab. Nem is értem miért nem adták még ki a véglegest? Elvileg ez már támogatja a 8xxx szériát, ezért is tettem fel. Ha minden jól megy, még a héten ki is próbálom egy 8400-zal.
ui: 23.-as beta bios, ha kellene valakinek: [link]
[ Szerkesztve ]
-
XeeN
senior tag
Azt azért hozzá kell tennem, hogy az új BIOS-szal eddig 2x fagyott csontra a gépem, amire több mint fél éve nem volt példa...
-
::Trunks::
senior tag
Valaki adjon legyenszíves egy hangkártyadrivert az alaplaphoz,mert elhagytam a CD-t. 2félét leszedtem,de valahogy egyik se műxik előre is köszii
u.i. XP re
[ Szerkesztve ]
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
Zájec
veterán
válasz ::Trunks:: #1744 üzenetére
jobb is , mert ami a CD van meg a honlapon, az kicsit régi..
nálam voltak problémák, hanggerjedések... de az újabbal már nincs baj...
Tessék ,parancsolj -
Zájec
veterán
válasz ::Trunks:: #1746 üzenetére
mindegy... az a lényeg eltünjenek a "felkiáltojelek"...
a sorrend nem számit, csak a végerdmény..
szivesen -
::Trunks::
senior tag
-
Zájec
veterán
válasz ::Trunks:: #1748 üzenetére
jó kérdés, ezt fejböl és emlékezetböl megválaszolni...
szerintem inkább valami... nemtudom akármi..
melyik részegységnél irja...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sweet.tv - internetes TV
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Nintendo Switch
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- OLED TV topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik