Új hozzászólás Aktív témák
-
wiggen123
senior tag
Kikapcsoltam a biosban. Annyit sikerült elérnem, hogy mostmár a System Status Warning helyett Ok lett. De nem szabályozza le a ventit bárhogy állítgatom az értékeket Most az jutott eszembe, hogy a gyári hűtőt talán alapból szabályozta és annak 4 pines volt a csatlakozója. Az én cpu hűtőmé meg csak 3 pines. Lehet ez a baja. Meg is kérdezem valami más topikban...
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
kolakola
tag
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy még fut ez a topic, szeretném a véleményeteket kérni a következő ügyben.
Adott: AB9pro,C2D E6400,4x512MB GEIL Value, MSI 7950GT
A probléma: az egerem darabosan mozog a képernyőn, ez nagyjából annyit tesz, hogy ha lassan húzom jobbra, akkor jön...jön...majd hirtelen egy keveset visszaugrik, majd ismét jön...jönn...stb. (bocs a hülye leírásért, de természetesen minden irányba igaz ). Szóval igen komoly pozícionálási problémáim vannak. Az egér Logitech L3 - tudom, hogy nem a legjobb, de nekem AutoCad-hoz tökéletes.
Szóval az egerem mozgását szeretném kisimítani.
Amit már próbáltam:
A túlhúzott gépet (2.1&3.2GHZ ) visszanyomni alapra. - nincs eredmény.
Az egeret USB-ről visszatenni PS2-re. - nincs eredmény.
Másik egérrel - nincs eredmény.
Másik (sima PCI-os!!!) videókártyával - nincs eredmény.
Memóriák ki, csere-bere ide oda, csak egyel, kettővel... - nincs eredmény.A véleményem az, hogy telán egy kondi megfáradt a deszkán , és ez okozza az egér rángatását.
Kérlek benneteket, hogy ha valami ötleletek van, mondjátok, és kipróbálom, mert már kifogytam.
Mindenkinek Köszi[ Szerkesztve ]
-
sz0k3e_
aktív tag
válasz kolakola #1602 üzenetére
winreinstall?
vagy ha nem akarod elk*rni a mostani rendszered mer nincs hova menteni vagy akármi, akkor szerezz egy kis vinyót 4GB és fölfele már jo, és tegyél fel oda valami oprendszert, és nézd meg, hogy akkor is csinálja-e.
ha nem, akkor nyilván nem HW problem"What next in the parade of constant obstacles?"
-
Tottu
senior tag
-
-
kolakola
tag
Semmi ilyesmi.
VGA drivereket csereberéltem - nincs eredmény.
Feladatkezelőben minden normális, a winyóimat már átdugtam másik vezérlőre, hátha amiatt, de a jelenség állandó. Nem akkor van, amikor a wincsik tekernek.Összegzésképpen szerintem maradt a lap, a monitor, és a winyók.
A monitort kizárnám, sztem nem sok köze van hozzá.
A wincsik először a jmicronon, most pedig az inteles vezérlőn lógnak (Raid0).
szerintem a deszka megmekkent, és ennek nagyon nem örülök.
De köszi a tippet.
-
wiggen123
senior tag
cmos törlés és biosban load optimized default majd ezt elment és így próbáld meg. Nekem is volt hasonló, de akkor kiderült, hogy az egér háklis az alátétemre. Azért próbáld ki az egeret egy sima füzeten/A4-es lapon, hátha bejön ;)
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
addikt
Elköszönnni jöttem... IP35-re váltottam. Tapasztalatok még nincsenek, mert lecsuklott a windows a cserétől.
Néha benézek majd.nofene
-
törölt tag
válasz kolakola #1608 üzenetére
Az IP35 topikban is írtam, szerintem először cserélj billenytűt, mert láttam hasonló hibát, ha hibás a billentyű vezérlő chipje.
Ezután egy másik USB-s egérrel próbálkoznék, illetve megnézném, hogy egy USB-s cucc, ami nem egér, pl. pendrive jól működik-e. Nem hinném, hogy alaplap gond van. -
-
PPSH
őstag
hi emberek.azt megtudna valaki mondani hogy miert csak ugy engedi tuningolni a proccot ha engedelyezve van a HD Audio? ha le van tiltva akkor az egesz tuningopcio le van tiltva mi az annyae van ez?a legujabb bios-al mar nem csinalja ezt?
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
kolakola
tag
válasz #96302336 #1612 üzenetére
A billentyűcsere nem jött be. Egy zsír újjal próbáltam, úgyhogy ez is kilőve
Másik USB-s egérrel ugyanez a helyzet, akkor is, ha csak az egér van bedugva semmi más.
Minden egyéb USB-s cucc kiválóan megy, pl. USB-s modemem, illetve pendrive-om.
Az egerem másik gépben királyos.
Ez alaplap lesz -
törölt tag
válasz kolakola #1620 üzenetére
Hmm. utolsó lehetőségként kipróbálnék egy lemezről indítható diagnosztikai progit, ami kezel egeret is. Paragon drive backup, vagy valami hasonló szoftvert. A lényeg, hogy az oprendszertől független legyen, és lehessen egerezni benne.
Vagy kivenném az egyik ram modult, és egy üres foglalatba átdobnám a bennmaradt másikat, és úgy nézném meg. -
Psych0
őstag
válasz kolakola #1623 üzenetére
wow! Érdekes... Erre nem számítottam. akkor hardver hiba lesz. Az ip35 biosában van egy olyan opció, hogy az alaplap, vagy az os kezelje az usb egeret. Ha nálad is van, tedd os-re.
+És mióta van ez a probléma?
[ Szerkesztve ]
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
kolakola
tag
válasz kolakola #1625 üzenetére
nem hozott eredményt, viszont mostanában sokszr kifagyok a biosban (bios verziótól függetlenül)
ez a probléma kb 1 hónapja van, egyezercsak a billentyűzetemen elkezdtek a gombok másképpen működni/nem működni, aztán az egerem is megbolondult (a bal gommbal kijelölgetett, meg ilyesmi) aztán ezek megszűntek, de maradt a rángatás.
A proci nem okozhatja ezt?
Nem lehet, hogy megsütöttem? bár alapon is ezt csinálja.[ Szerkesztve ]
-
MoneyHunter
csendes tag
-
bumper
senior tag
Hali!
Tönkrement az AB9-es alaplaom
Gari nincs rá mert hiányzik róla a serial numberes matrica. Egyszer leesett és voltam olyan hülye hogy kidobtam.
A gond az velem hogy anno elferdült a sarkon lévő tű amire a procit rá kell rakni. El sem indul bekapcsoláskor (szervíz bevizsgélta).Szerintetetek lehet vele vmit kezdeni?
Nem szeretném kidobni.thx
-
-
törölt tag
válasz Raikkönen #1633 üzenetére
Nekem viszont csak Abitjaim lesznek ezután is
Volt egy idő, mikor kipróbáltam az Asus-t, egy nagy csalódás, sok szívással egybekötve. Pedig P5B/P5B Deluxe voltak így sorban, majd megszabadultam tőlük, és jött az AB9Pro, majd a QuadGT, és Végül az IP35Pro. Ég és föld az Abit és az Asus. Az Asus rettenet AMI biosa, egy kinlódás, ha frissíteni akaod és nem tetszik az új bios. kinlódás a visszaállítás. Abit két klikk, vagy egy runme.bat beírás. Nincs lehetőség Win alól tuningolni, Abit esetében még profilokat is kreálhatok. És érdekes módon az Abit NB nem melegedett annyira, mint az Asus. Nem tudom, hogy ez hogy lehet, de így volt. Összeraktam persze jónéhány más gépet is az AB9 lapokkal és sosem volt problémám velük. Ráadásul barátságosabb az árcédula is.
Ha nem vehetnék Abitot, akkor Gigabyte-ot vennék...Nekik kiváló alaplapjaik vannak.A RAM probléma pedig az összes 965-ös chipset mumusa volt.
-
PPSH
őstag
hi emberek.az lenne a kerdesem hogy lattam Hammon-al E8400 proccot.sztetek mit kezdene vele az AB9 Pro lapom?erdemes lenne megvenni vagy sem?
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
raskolnikoff
őstag
Üdv! Volt egy jól működő rendszerem, miszerint egy samu 160as vinya meg egy hita 500as. Vettem egy Raptort és elkezdtem wint telepíteni, de vmiért szokás szerint a vga nem akart képet adni (ilyenkor általában slot tisztítás segít rajta, bár elég fura még így is...) Mellesleg ha a vga nincs még becsavarozva akkor balra-jobbra van egy "kis" holtjátéka...olyan mintha vékonyabb lenne a vga csatlakozófelülete. (Vagy a PCIE 2 az vékonyabb?!)
Na mindegy, emiatt a szarakodós malőr miatt a windóz installal már előrébb jártam, ergo a samun lévő wint már nem ismerte fel, ahogy a hitán lévő vistát sem. Az elég bosszantó, mert azt még javítani sem engedi, csak bejön az a szar cmd.exe ablak és kész... (XP RLZ)Mivel voltam olyan barom hogy elfelejtettem előre letölteni az ethernet drivert, így rehabilitálnom kellett a régi wint a samuról. Namost a sok dugdosás közben valószínűleg kicsit helyet cserélhettek a SATA csatlakozók (a raptor végig ugyanott volt, és a samu is ugyanott). Jelenleg az a helyzet hogy halvány elképzelésem sincs hogy miért nem tudja egyszerre kezelni a 3 vinyót. Ha rajta volt mind akkor felajánlotta hogy válasszak a 2 XP közül. Ha az újat választottam akkor a bal felső sarokban egy villogó kurzorban ki is merítette a win xp-t. Ha lehúztam a hita vinyót akkor meg betöltötte!!! Ezek után összecseréltem a samu és a hita kábeleit (a net már meg volt oldva és nem kellett már a régi xp). Hát a régi xp-t most már nem is ajánlotta fel (ez nem is annyira érdekel) viszont megint nem tudja egyszerre a hármat! Megáll a win betöltés előtt annál a résznél amikor azt írja (írná) ki hogy update success. Vmi pontpontpont és ott vége. Ugyanez a helyzet volt akkor is amikor a samut (régebbi xp)lehúztam. Rájöttem hogy ha engedélyezem a floppyt (tehát none-ról visszaállítom 1,44-re) akkor továbbmegy (de így is csak 2 vinyóval, raptor és hita!!) A BIOSban a report no fdd-t yesre állítottam már előre de ott van ez a másik beállítás hogy mi legyen az A:\ és ott ha beállítom 1,44re akkor megy az uj xpm. DE csak akkor.
Vkihelp me hogy mi a franc van...hogy kössem át vagy vmi, mert ez kicsit gáz. A Vista megmentésére is elfogadnék vmi jótanácsot...
[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
kolakola
tag
Nos,
alaplapcsere megvolt, a hiba maradt.
Amire cseréltem DS3R rev2.0.
Ami maradt az eredeti alkatrészek közül:
E6400,
2x512 GEIL ULTRA
7950GT (már cseréltem, nem volt eredmény)
logitech LX3 (már cseréltem, nem volt eredmény)
táp
folpy, DVDíró (már lehúztam őket, nincs eredmény).
A rendszerem zsír új, szal driver probléma nem lehet.
5let esetleg? -
kolakola
tag
válasz #96302336 #1621 üzenetére
Nos,
vga csere volt sima PCI-os RivaTNT2-re, csak az egyik wincsi van benn, flopy lehúzva, csak az egyik 512-es memó van benn, és a helyzet ugyanaz.Tehát ami nem változott az eredeti helyzethez képest:
egér
táp
proci
dvdrom (amit ha lehúzok sem változik semmi).Ha van olyan ismerősötök itt Pesten, aki tudna nekem segíteni (pl vannak egy tarcsi procija, arra az 5 percre, amíg bedobjuk a gépembe, vagy memója...), plíz értesítsetek, mert ez a hiba nagyon idegesítő, és hihetetlen, hogy nem találom az okát.
Előre is Köszönöm
-
Spectrum
aktív tag
Helo, tudna valaki tanácsot adni, mit tegyek?
Alap ab9, 22es bios(legújabb), c2d 6320, 2x1G twinmos 800as ram
7x400on próbálkozom (1:1, tehát ram épp nincs húzva), de orthos hibát ír fél perc után, pedig már 1.40volton van northbridge, ram 2.05ön, cpu alapfeszen. Ram 5-5-5-18as, de 1:1-nél 4-4-4-12-n menne auton, de kézzel visszaraktam 5-re. PWM 50-60 fokon ment, de odaraktam egy ventit, így most 38-40, de ez sem segít.
Segítséget előre is kösz. -
PPSH
őstag
hi emberek.ravettem magam hogy meghuzzam kicsit az E6750-es proccomat egy 3DMark erejeig hogy mit tud.namarmost.be a bios-ba ugye aktival alaplapi hang(mert enelkul le van tiltva a tuning)aztam benyomat 8x400.csakhogy nem indult.uvoltott mint allat. a proccot hagytam 1.35-on de a ramnak nem 1:1-be kellene mennie az FSB-vel?a ram adataimnal ugye 800-as CL5-os.
amugy masik kerdes:hasznalja valaki a 22-es BIOS-t?mert felek foltenni halottam hogy valakinek elszallt tole a lapja.Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
PPSH
őstag
na,vegulis marcsak sikerult az uj bios-ra folfrissiteni.nem volt gond a muvelet kozben vegre eltunt az a hulyeseg hogy a tuninghoz kell az alaplapi hang.
az elozo HSZ-re tovabbra is varom a tuningos kerdesre a valaszt.Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W
-
Spectrum
aktív tag
Visszavettem az fsb-t 385re (így a ram most 770), NB-t 1.3voltra, ramot alapfeszre, cpu-nak 1.4v-t adtam bár everest csak 1,35öt mutat(terhelés alatt). Másfél óra supreme commander alatt semmi gond nem volt, de orthos 46sec után hibát ír. Ahogy utánanéztem, vista bekavarhat orthosnak:S Bár nem tudom mennyire igaz.
Még halkan megkérdezném: nagy gond, hogy cpu ficsöröket nem kapcsoltam ki?[ Szerkesztve ]
-
csurdongulos
tag
válasz Spectrum #1649 üzenetére
a cpu feature-öket ajánlatos kikapcsolni, de az orthosra visszatérve: szard le, hogy hibát ír ki, ha a játékok amiket nyomatsz nem fagynak vagy csinálnak furcsaságokat és a windows sem fagy le, akkor stabil a géped.
Nekem is pittyeg az orthos, ha húzva van a gép, ezért nem is próbálgatom. 3dmark, cinebench vagy akármilyen másik teszt program lefut gond nélkül. Egy játék sem fagyott még ki.
ui: amúgy nekem ab9 pro van, e6300 és 2x1gb geil 1000mhz-es ram. de jelenleg 333-as fsb-vel és 817 mhz 4-4-4-12-n megy a ram, 2.05 volton. A többi minden alap. Több tuning nekem nem kell semmihez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- OLED TV topic
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DIGI kábel TV
- Nők, nőügyek (18+)
- Microsoft Excel topic
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest