Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • idegen lény

    őstag

    válasz Degeczi #4781 üzenetére

    "Sokan viszolyognak a műanyag szó hallatán, és azt gondolják, hogy az ebből készült lábcsillag kevésbé tartós eleme egy forgószéknek. Ez csupán tévhit"
    "az irodai forgószékek lábcsillaga általában alumíniumból, acélból vagy műanyagból készül. Az első kettő anyag fém, ebben valahogy jobban bízunk, hiszen az egy erős szerkezetű, masszív anyagra vall első hallásra is. Na de mi van a műanyaggal? Nos, a forgószékek műanyag lábcsillaga polietilénből (nejlonból) készül, ám az extra terhelés elviselésére üvegszál erősítést is kap. Így már jobban hangzik, nem igaz? Most jön a lényeg: tartósságot illetően nincs különbség köztük, bármelyik fajtából lehet kiválót és kevésbé jót is találni.
    Az alsó kategóriás székeknél a gyártók a műanyag lábcsillag előállításánál újra feldolgozott műanyagot vegyítenek az alapanyagba, ami kevésbé rugalmas, mint az első öntetű műanyag. A felső kategóriás forgószékek tekintetében nincs különbség a lábcsillagok anyagai között, egyaránt bírják a hosszútávú és nagy terhelést is. Magyarul egy olcsó, 10-15 ezer forintos forgószék műanyag lábcsillaga kevésbé tartós, ellenben egy 40-50 ezer forintos forgószéken már ugyanolyan terhelésnek lehet alávetni, mint az alumíniumot vagy acélt." [link]

    Ahogy azt fentebb írtam, ha nálunk kapható lenne már ez a szék, akkor az is kb. 56 ezer forintba kerülne, hiszen ennyiért árulják nálunk a BlitzWolf első székét. Jó, annak van lábtartója is, akkor legyen csak 50 ezer forint a 4-es. Bár az még olcsóbb műbőrből készült, mert PVC-ből készült, míg a 4-es már poliuretán műbőrből. [link]
    A képek alapján a nejlonlába akár 1136 kg-ot is elbír, ami több, mint bíztató. Nem valószínű, hogy egy tonnás terhelést kapna, hacsak össze nem dől a ház, de akkor már úgyis mindegy. :)

    AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

Új hozzászólás Aktív témák