- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok!
Végre megjött a BOBO VR nekem is. Eddig egy amazonról rendelt headstrapot használtam a Quest 3-hoz. Összeraktam a BOBO VR headstrappel, és megszeretnék osztani pár dolgot veletek.
A BOBO VR strap a homlokon és a fej hátulján fekszik fel, így ha szorítom, akkor nem a headsetet szorítom a szem köré, hanem magát a headstrapet a homlokon és a fej hátulján. Mivel a Quest 3-nak van súlya, így játékokban ha forgolódok fizikálisan, akkor eléggé mozog a fejemen, kb lötyög maga a headset. A headsetre teljesen ráhúztam a strapot két oldalt, de nem érzem elég szorosnak. Valószínűleg ezen változtathatna az, ha egy vastagabb cover lenne a Quest 3-on, vagy ahol össze kell csúsztatni a headstetet a strappel azt 180 fokban elkellene forgatni, hogy több hely maradjon a töltőcsatlakozó és a headstrap széle között.
Nekem személy szerint nem annyira jön, be hogy nem a Quest 3-at szorítom a szemem köré, hanem csak a headstrapot tudom "fixálni" a fejemen, így a headset olyan különálló/lógónak tűnik, ami nem annyira kényelmes.
Szeretnék kitérni az extra akkumulátorra is amit kaptam hozzá. Amint csatlakoztatom hátra, fura "sistergés" jön a headsetből, amint leválasztom teljesen megszűnik. Mintha interferencia lenne valahol amikor az akkumulátor csatlakoztatva van.
Az amozonos headstrap nekem személy szerint jobban bejött. Ez a fajta strap a Quest 3-at szorítja a szem köré, miközben a másik pont a fej hátuljánál van. Így a headsetet sokkal jobban lehet rögzíteni és nem válik "lötyögőssé".
Ami meglepő volt, hogy az amazonos verziós merevebb mint a BOBO VR, mintha jobb anyagból készült volna.
Nekem nem nagyon nyerte el a tetszésemet a BOBO VR, de a gyári Quest 3 headstrepnél fényévekkel jobb. Ez a fajta strap annak lehet megfelelő, aki nem szereti azt a nyomást érezni a szem körül, mert fejfájást okozhat, vagy bármi kényelmi okból.
Még tesztelni fogom a hétvégén, hátha valami változni fog, de jelenleg a BOBO VR akkumulátorral nem használható a strap az interferencia miatt, így egy kicsit csalódott vagyok. -
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #56652 üzenetére
Ha nem szorzoval allitja a jatek akkor nem, de egyebkent mennie kene.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
zsolti_20
senior tag
válasz kiskuplung #56654 üzenetére
Közben találtam egy videóst, akinek szintén ez volt a gond a BOBO VR strappel, és egyből elfordította 180 fokkal ahol össze kell csúsztatni a Quest 3-al.
A probléma, csak az, hogy amíg a videóban simán elfordította, addig nekem ki kellett reszelnem egy kis részt a strapból, mert nem volt elég hely, hogy körbe forduljon. a Másik oldal még nagyobb kihívás, mert ott a kábel fut, és a kábelnek van egy pici műanyag kialakítás ami miatt nem férek hozzá reszelővel, így lehet szét kell bontanom (remélhetőleg nem ragasztva van hanem csavarozva).
Ezt a strapot megszeretném tartani, lehet a családból valakinek ez jobban bejön majd. -
evitiguF
senior tag
Ax3000es és ax6000es router között VR használatnál észre lehet venni bármi sebességbeli különbséget, vagy ez is olyan, hogy már az ax3000is tudja bőven azt a sebességet, amire szükség van?
-
Buvana
aktív tag
válasz zsolti_20 #56651 üzenetére
Én nem tapasztaltam a 2 akksiból egyiknél sem a sistergést még eddig. Lehet hogy köze van ahhoz, hogy 100 % ra töltött Q3-al van használva. Eddig egyszer lettek lemerítve, töltve. Szépen 100 on tartja a Q3 akksiját. Nagyon baráti, hogy már 2 akkuval gyakorlatilag végteleníteni lehet az élményt, főleg ha van időnként pár perc szünet. A strap is nekem azért jó, mert nem arcra szorítós a mechanizmusa. Jól kell felvenni, először igazítsd arcra, majd fej hátulja, és szorítás. Top kategória, nem is kéne más.
(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
evitiguF
senior tag
válasz zsolti_20 #56655 üzenetére
Azt a nagyobb fov miatt csinálta a videos srác.
Először nekem is furcsa volt, hasonló mint amit leírtál, de eljátszottam a beállításával, hogy hol kell ülnie a homlokon, és hol a fej hátulján, és tökéletes lett!
Nem úgy kell felvenni, ahogy elsőre kb felveszi a nagy többség, próbálgasd csak tovább, nem kell semmit reszelni. -
Sirandrish
legenda
válasz Buvana #56657 üzenetére
Megmondom őszintén az előzetes videók alapján nem vártam semmit ettől az aksitól (ami a Bobohoz jár), de azt kell mondjam hogy imádom. Én olyan 1-1,5órás etapokat szoktam max tolni, és arra egész egyszerüen hibátlan. Erősen gondolkodom rajta hogy beszerzek mégegyet én is hozzá, csak fájna a szívem, mert a 10 és 20K-s powerbank mellett már úton van egy 30K-s is
Mondjuk utóbbi 20w-t bír leadni, szóval azzal elvileg totál nem fog merülni a Q3...majd jövőhéten meglátjuk
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz zsolti_20 #56655 üzenetére
Próbáld úgy felvenni hogy lazitsd ki annyira hogy simán beférjen a fejed, és előbb igazitsd a homlokodra, és csak azután húzd meg. Szóval ne húzás közben igazítsd, hanem először told az arcodra.
Első 1-2 alkalommal nekem is volt olyan gondom mint neked, de most már nagyon kényelmes...Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
fatal`
titán
válasz Sirandrish #56659 üzenetére
1-1,5 órához még power bank sem kell.
Én rendeltem egy 25W-s Samsung powerbankot. Várom a KiWi strapet aztán megy rá, ahogy a Q2-n is volt a saját powerbank strapjükkel.
-
Sirandrish
legenda
válasz fatal` #56661 üzenetére
Nem is emiatt vannak
Csak a 30K-sat vettem emiatt, de azt is csak a 20w miattEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Buvana
aktív tag
válasz Sirandrish #56659 üzenetére
Én is láttam nem túl jó véleményt, de jót is. Reménykedtem. Én leadtam a 3. akkura-ra is a rendelést (akku+charging station) Fő a biztonság, meg a kényelem.
Szerezz be hozzá pluszba szerintem, azon már nem múlik semmi.(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
zsolti_20
senior tag
válasz Buvana #56657 üzenetére
90% volt a quest 3 amikor az aksit feldobtam hátra. Ennek majd kicsit utána nézek, mintha valaki már említette volna.
evitiguF: a videóban mondja a srác, hogy a headset nincs elég közel és azért alakította így át, a FOV-ról nem beszélt.
Sirandrish: pontosan így próbáltam de már nem volt több hely hogy a headset közelebb legyen csúsztatva a fejemhez, ezen csak az segíthet, hogy két oldalt a töltőcsatlakozónál és a jack csatlakozónál kivágok egy részt, hogy még közelebb tudjam húzni. De ezt majd későbbre akarom hagyni.
Ugyanis meglett a megoldás! szerencsére az amazonról rendelt headstrap, a bobo vr koppintása valamilyen szinten, így kompabilis a két strap egymással. Egy kis átalakítás után, sikerült össze építenem a kettőt, megkapva a tökéletes headstrapot. Hétvégén letesztelem kicsit jobban, aztán meglátjuk, hogy szükséges lesz-e elmozdulni valamilyen más irányba.
És itt láthatjátok a prohardver első, BOBO Vr hibrid headstrapját :
KÉP1
KÉP2
KÉP3
KÉP4
KÉP5 -
izomman1
senior tag
válasz zsolti_20 #56651 üzenetére
Én ezért nem rendeltem Bobo VR -t kb erre számítottam.. nekem az a fajta strap nem tetszik én nekem a CV1 és G2 oda szorítom a fejemhez ( és megkapom a maximális FOV -t ) jobban bejön.
az hogy az arcod előtt lóg majdnemhogy kizárja a stabil fejen létet és a maximális FOV elérést.. -
izomman1
senior tag
Még valaki írná : Samsung Odyssey WMR headsetem is volt majd 1 évig.. Mindig utáltam a ejpántját lögyögött mozgott lógott előttem a képernyő..
[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
Közben sikerült kideríteni, hogy miért ad ki zúgó hangot a BOBO VR akkumulátor. Kicsit utána olvasva, elég sok bejegyzést találtam akinek problémája volt vele. A gond az elektronikában van, hogy nem képes akkora teljesítményt leadni, mint amennyit kíván a Quest 3. Egyébként ha jól látom 2db 18650 van benne.
A Quest 3 a töltésnél, van hogy 9V-ot szeretne, de ezek a BOBO VR aksi pakkok csak 5 V-ot tudnak. Van Amikor a Quest 3 megelégszik 5V-al is, de ha többet szeretne, akkor az elektronika eléggé idegesítő hangot fog kiadni magából.
Rendeltem Aliexpresszről power bankba való elektronikát amit gyors töltésre találtak ki és támogatja az 5V, 9V és 12V-ot is. Pontosan ilyen van a power bankomba amivel nincs semmi probléma.
Meglátjuk, hogy kitudom-e cserélni a BOBO VR pakkban mindenféle gond nélkül. -
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #56652 üzenetére
Ne pazarold az idod, reddit-en mar probalta valaki:
"TLDR is, ASW seems forced on. Even at lowest possible settings (lowest res, max cpu/gpu, max fov) 72Hz it gets stuck at 36. With 120 it can’t reach 60."
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #56671 üzenetére
Becsuktam a tab-ot, de
ez az egesz hozzaszolas amit bemasoltam(nem post volt, csak egy hozzaszolas valamelyik ACN topic-ban).Nincs tobb kontextus.
Szerk: itt van [link][ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #56672 üzenetére
Köszi! Közben hazaértem végre, és megnéztem, 45fps konstans ASW, de ezt se tudja tartani mindig. Hát, remélem lesz valami felháborodáshullám, és megoldják ezt, mert amúgy tényleg dühítő, és ennyi választja el, hogy a valaha készült legjobb Quest játékká avanzsáljon. És állítólag Q2-n még jobban is fut, bár ezt meg fogom kérdezni ismerőstől. amint megveszi.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #56673 üzenetére
Valami bibi lehet mert a reddit tele van azzal hogy "nekem akad" es "nekem nem akad" olyan 50/50 aranyban. Majdcsak kiderul hogy ezt most valami OS funkcio okozza vagy mas. Probald meg a kezkovetest es a passthrough-t deaktivalni es ugy jatszani.
-
jilian
addikt
Próbálta már valaki a QGO-t a 2. questre is felrakni?
"ugye egy admin-nak két "quest"-je lehet"
Tehát a 2. Quest-en is ő jelentkezik be (aki megvette) oda is fel lehet tenni? -
-Solt-
veterán
Urak,
Q2 eladása előtt elég egy factory reset és egy eltávolítás az app-ból ugye?
www.smart-bus.hu
-
kiskuplung
őstag
válasz -Solt- #56678 üzenetére
Igen, de előtte próbáld már ki, hogy Neked akadozik-e rajta az Assassin's Creed
Amúgy böngészőből valahogy még el kéne még távolítani a headsetet az accountodból, de ezt én is elfelejtettem, és az történt, hogy amikor a vevőm hozzákötötte a telefonjához, akkor az enyémről eltűnt, szóval ez nem para.
-
-Solt-
veterán
válasz kiskuplung #56680 üzenetére
Még nem vettem meg... egyelőre várom, hogy enyhüljön az ágyéktáji vérbőségem a szimekben tapasztalt látványtól... aztán jön Alyx újra...
Köszi Urak az infókat!
www.smart-bus.hu
-
papafater197
tag
sziasztok! Eddig tudtam nézni a Nas tartalmát Big screen alatt azonban most "no supported video file" üzenetet kapok és nem látom a tartalmakat
-
petymeg
addikt
válasz -Solt- #56681 üzenetére
Miért? Annyival jobb a látvány Q2-höz képest? Én meg egy tesztben azt olvastam, hogy annyival nem jobb, hogy megérné cserélni. Bár jómagam is megtettem, de még nincs itt a Q3.
Milyen szimulátorokkal próbáltad?
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
-Solt-
veterán
válasz petymeg #56684 üzenetére
Igen, de ehhez hozzátartozik, hogy nekem most a VD is új és azzal is szebb képet lehet varázsolni jelenleg mint AirLink-n, szóval a kettő együtt nagyon meggyőző.
Élesebb a kép, a búvárszemüveg érzés is csökkent a nagyobb FOV miatt, illetve az, hogy szinte mindenhol ugyanolyan a kép és elég szemmel odapillantani nagyban növeli az immerziót. Még egy izmosabb VGA kell majd, hogy fel tudjak lépni 90 Hz-re és akkor azt mondom, hogy megérkeztünk... akinek anyagilag belefér, az már olyan VR élményt kap ami igazán magával ragadó tud lenni.
Egyelőre csak autószimeket (ACC, DR2, AMS2) próbáltam, repkedni még nem volt időm, de például az AMS2 olyan látványt, olyan éles képet nyújt, hogy csak pislogtam...
Nyilván hibát most is lehet találni, ha nagyon keresed, de azok akik ezzel sem tudják magukat beleélni, azok nem fogják magukat majd akkor sem, ha szemenként 16K felbontás lesz 240 Hz-n és kontakt lencse méretű lesz a cucc...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Vaze
őstag
Sziasztok
Hasznal valaki gamer laptopot vr-hoz?
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Chris78
aktív tag
Sziasztok.
Már 1 ideje szemezgetek a vr-al. Utána olvasgattam, legjobban a oculus quest2 tetszett. Erre látom, hogy most adták ki a quest 3-at. Érdemes inkább a quest 3-at venni? A quest2-böl most hirtelen rengeteg eladó lett egész jó áron. Leginkább magában használnám de néha kipróbálnám PC-re kötve is (pl war thunder).....és akkor a hetedik napon az Úr megnyomá a 'reset' gombot.
-
Raymond
félisten
válasz Chris78 #56688 üzenetére
Ha nem problema a (hasznalt Q2 vs uj Q3 eseteben tetemes) arkulonbseg akkor a Q3. De termeszetesen jo ajanlat egy hasznalt Q2 is foleg ha mar jon valami pejpant es arcparna kiegeszitokkel mert sokat tudsz ugy sporolni. A hasztalt Q2 aratol es kondiciojatol fugg.
-
fatal`
titán
válasz -Solt- #56686 üzenetére
Szerintem Air Linken ugyanolyan képet lehet csinálni csak debug toolban kell feljebb venni a felbontást szorzóval Igaz, az AV1 egyelőre hiányzik. Amúgy a lencse miatt szebb a kép, bár a felbontás is nőtt valamennyit. szimeket még nem volt időm kipróbálni, de, ami késik nem múlik.
[ Szerkesztve ]
-
Chris78
aktív tag
válasz bali777 #56689 üzenetére
Oksa. Köszi. Akkor q3 lesz most láttam 233k-ért +van benne 1 ajándék game meg 10.000huf értékű Credit.
Alapesetben a pc kábel az gondolom nincs a csomagban?
Ha pc, laptop-ra van kötve akkor onnan töltődik?
raymond thx[ Szerkesztve ]
....és akkor a hetedik napon az Úr megnyomá a 'reset' gombot.
-
bali777
aktív tag
válasz Chris78 #56692 üzenetére
Nincs benne kábel, de ne is gondolkozz kábelen. Airlinkkel wifin keresztül csatlakozol Pc-hez. A Q3 akksija gyenge, úgyis fogsz venni olyan headstrap-et, amiben van plusz akksi. Ha majd idáig eljutsz, akkor segítenek a srácok, hogy milyet vegyél. AU vagy AX-es router kell Questhez
Meta Quest 3
-
nimfas
addikt
Érdemes még amazon-r rendelni it vagy de címről? Vagy már annyival nem olcsóbb? Itthon 249-339e Ft a 128-512 GB változat, kint 550euro+posta a 128-as. Ha jól láttam persze....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest