-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
swado
tag
válasz szente #15181 üzenetére
Hali!
Ha nálad csak inditáskor van ez, akkor valószinű az lesz amit Enton írt.
Nálam emellett teljesen rendszertelenül eldobja a hangot a programok futása közben is. A gép ujraindítása megoldja, egy időre. Ami viszont érdekes, hogy nekem usb-én jön a net is (mint a rift) és azzal is gyakran előfordul hogy megszakad, és csak reset után hajlandó működni. Ezért én majd egy Inateck USB kártyától várom a megoldást mindkét gondra.
Ez egyenlőre csak elmélet, de hátha segít.
Márton: Nagyon komolyak ezek a masinák hidd el, még VR nélkül is. Nem emlékszem pontosan, de olyan 3000 eur-tól lehet kapni őket, mérettől függően.
[ Szerkesztve ]
Folding@Hungary (Team Number: 43299) http://folding.stanford.edu
-
Márton
nagyúr
Egy szóval nem mondtam, hogy nem komolyak.
De a fizika már csak ilyen
Egyenes vonalú gyorsulást ezzel nem fogsz érezni.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Raymond
félisten
válasz Márton #15207 üzenetére
Szerk: upsz, veletlenul valasz lett...
Erre nem kellett sorakozni de kihagytam mert a szek nem mozgott es kormany, Rift Meg PC2 mar van otthon:
Az Odyssey es a mozgo platformot kivartam. PC2 futott rajta. Hat a platform felejtos, tul nagy a kesleltetes. Az Odyssey OK, de nem estem hasra tole oszinten szolva. Picit azert tobbet vartam. see FOV se az SDE nem egy szamottevo elorelepes a Rift-hez kepest.
Amenyi aktualis HMD-t mar kiprobaltam megkockaztatom hogy se a FOV se az SDE nem kell hogy vita targya legyen az osszehasonlithatsz. Peldaul ma nemigen tudtam eldonteni hogy a HMD-k kozul melyik vagy mennyire rosszabb vagy jobb mint a Rift vagy a Go. Ami vilagos volt az az hogy Az OJO 500 sokkal jobb mint Az Explorer eseg ha a display maradt is ami volt a tobbi aprosag amit Az ergonomian javitottak az eleg sokat tesz. A pant peldaul nem alapjaban hasonlo mint volt, de sokkal egyszerubb a felrakas es a beigazitas. Mivel ezt probaltam eloszor es napkozben az osszes tobbinel a mostani betekeros pant volt ez eleg vilagosan kijott. Nem tudom milyen sikeruk lesz azon a 489EUR aron amit a rep ott mondott nekem, de sokkal jobb a termek annal a katasztrofanal amire szamitottam
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
kiskuplung
őstag
Miért nem? Te hogy tudsz különbséget tenni a gravitációs erő okozta gyorsulás és egyéb gyorsulás között?
A belső füled szerintem csak simán küld egy jelet hogy eltérés van a középálláshoz képest, a szemed pedig látja, hogy gyorsulsz. Ezek után max. azt tudom elképzelni, hogy a füled egy idő után elfárad, de az gondolom ilyen fél perc után jön elő.Vagy te többet tudsz erről? Tényleg érdekel.
-
Márton
nagyúr
válasz kiskuplung #15209 üzenetére
Te gyorsultál már a való életben egy komolyabb autóval?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kiskuplung
őstag
válasz kiskuplung #15209 üzenetére
Igen, Céges rendezvényekre szoktunk kimenni a Hungaroringre , és olyankor minket is el-elvisznek egy körre a pilóták. De hogy jön ez ide?
Ültem ilyen szimulátorban is, és nekem teljesen ugyanaz az érzés volt. Bár én egy sima hullámvasúton is le*** a bokám, lehet, én vagyok túlérzékeny. -
Márton
nagyúr
válasz kiskuplung #15211 üzenetére
A gravitációs gyorsulás csak függőleges tengelyen hat, egy autó gyorsulása pedig több másodperc hosszan vízszintes irányban is (aki ezt nem érzi, annak egészségügyi gondjai vannak)
Ezen a problémán még lehetne a szék döntésével javítani, de akkor nem kívánt szöggyorsulást éreznénk, ami megint szembe menne a látottakkal, továbbá az 1g csak 1g maradna és akkor még nem is beszéltünk a kanyarodásról, ami egy harmadik tengelyen való szintén tatrós gyorsulást jelent..
Ha az autónk nem is képes extrém gyorsulásra, intenzív fékezésre a legtöbb képes, ami szintén hosszabb ideig tartó, ellentétes irányú gyorsulást jelent.
Egy kis érdekesség mekkora g-k lépnek fel vízszintes irányban, kanyarodás közben is. Melyik szimulátorszékkel érhető el ez a hatás?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kiskuplung
őstag
válasz Márton #15212 üzenetére
Most már rápörögtem a témára, és sajnos azt kell mondjam, hogy ilyeneket találok:
https://en.wikipedia.org/wiki/Motion_simulator
"Since the amplitude of the acceleration is not very well perceived by humans, one can tilt the subject backwards and use the gravity vector as a replacement for correct resulting force from gravity and forward acceleration. In this case, leaning a simulator backwards and rotating the visual picture by the same angle gives the subject a force on the back that is perceived as forward acceleration."
"Experiments have shown that angular accelerations below a certain level cannot be detected by a human test subject. Values of 0.5./\sec2 have been reported for pitch and roll accelerations in a flight simulator."
És az összefoglaló:
"Motion platforms can produce accelerations in all 6 degrees of freedom, the three accelerations pitch, roll and yaw, and the three linear movements heave, sway and surge.
After an initial acceleration, the motion platform can be re-set below the observer's motion detection threshold, ready for the next platform acceleration
A simulator motion platform and visual can be pitched at the same time, giving a cue of continuous acceleration or deceleration, through a sensation of pressure on the back for acceleration and hanging in the straps for deceleration."Nyilván nem fog 3G-vel gyorsítani egy ilyen szék, de hogy nem lehet vele folyamatos gyorsítást érzékeltetni (és neked ez volt az alap felvetésed), nem igaz.
És ha már lehet ilyet, akkor pontosan mi is az, ami megkülönbözteti a szimulátor keltette érzést egy igazi autótól? Szerintem pontosan semmi.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #15213 üzenetére
De jo hogy bemasoltad, mar epp ugyanezt akartam bepotyogni. Ezek alap dolgok amiket a motion platformok elsokent oldottak meg sok evvel ezelott.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz kiskuplung #15213 üzenetére
Így van, ahogy írtam a szék döntésével érhető el hasonló hasonló, de ez nem pont azt szimulálja a szögelfordulás miatt, amit a szemeddel látsz. (csak vízszintes gyorsulás)
Láthattad az F1 autóban 6g-s gyorsulások simán vannak, és az csak az egyik tengely.Egy hullámvasút a Práterben VR sisakkal, na az már döfi!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
swado
tag
Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam.
Amit te mondasz, az abszolút logikus. A hirtelen gyorsulást a szék hátradöntésével szimulálja, hogy belenyomódjon a súlyod a székbe, mintha a szék támlálja tolná előre a hátad. Egy hosszabb gyorsulásnál nyilván "elveszik a hatás".
De emellett sok mindent ad, ami ezt a hiányát ellensúlyozza. Én egy rally-s gépet próbáltam ami jóval több és kisebb mozgásból áll mint egy pályaversveny, ahhoz tökéletesen passzolt. Kívűlről úgy nézett ki, mintha nem is mozogna annyira, hogy komoly hatást keltsen, de pont jól be volt lőve.
-
swado
tag
Bocsi a dupláért!
Javítanék:
Az lett volna a feltevésem, hogy a gyorsulás gyorsulásának szimulálása nem megy egy idő után.
Közben elolvastam a hozzászólásokat (nem mintha pontosan érteni English), úgy hogy lehet, hogy már megcáfoltátok.
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
Direkt kiemeltem feketével a fontos részeket, de akkor álljon itt egy összefoglaló, szerintem ez fogja meg legjobban a lényeget:
"Fortunately, the motion sensors of the human body respond to accelerations rather that sustained motion, and so a well-programmed 6-jack ("Hexapod") motion platform is very effective in motion cueing."
Én megmondom őszintén, még mindig nem értem mit szeretne Márton mondani azzal, hogy "és ez csak egy tengely"
Világosan le van írva, hogy 6DOF-képesek ezek a platformok.
"Motion platforms can produce accelerations in all 6 degrees of freedom, the three accelerations pitch, roll and yaw, and the three linear movements heave, sway and surge."És hogy a folyamatos gyorsulás illúziójának fenntartása sem probléma, pontosan azért, mert az érzékek átverhetők:
"After an initial acceleration, the motion platform can be re-set below the observer's motion detection threshold, ready for the next platform acceleration"De amúgy meggyőzhető vagyok, csak mondjátok meg, hogy melyik az az érzékszerv, ami különbséget tud tenni egy ilyen szimulátor gerjesztette gyorsulás és a valóság közt.
A cikk kitér a végén arra is, hogy milyen fontos, hogy a különböző szervekre ható illúzió tökéletes szinkronban legyen, de ha ez megvan, és nem látom semmilyen technikai/fizikai/biológiai okát, hogy ne lehessen az embert 100%-ban átverni. Persze, ezt most csak egy fél éjszakás olvasgatásra alapozom
-
Enton
addikt
válasz kiskuplung #15218 üzenetére
Akkor kb abban megegyezhetünk, hogy létezik alap megoldás minden mozgás(g hatás) szimulálására. Már csak a motion cockpitek DD kormányai hiányoznak, hogy ne csak 1-1.5 max g-t tudjon produkálni és ne csak pár tized sec erejéig(még ha után ujra kezdi hamar fojtatólagosan).
Az én olvasatomban legalábbis valahol itt járhat a csúcsra kihegyezett technika maxra szinkronizálva. Nasa/SpaceX meg pár év múlva megmutatja mit hoztak ki ők ilyen lehetőségekből. Ha foglalkoznak még ilyen szimek fejlesztésével de csak tán.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Márton
nagyúr
válasz kiskuplung #15218 üzenetére
"milyen fontos, hogy a különböző szervekre ható illúzió tökéletes szinkronban legyen, de ha ez megvan,"
És megvan? Ülsz a szimulátorautóban, majd nyomsz egy padlógázt, gyorsulsz vízszintesen 10mp-ig. A szék mit csinál? Hátradönt, hogy legyen folyamatos g-d, de ezt a szögelfordulást a játékban nem tapasztalod vizuálisan, máris van egy ellentmondás. Felszálló repülőhöz már jobb.
Jópár éve próbáltam egy kiállításon egy megnemmondom milyen székben, ha lesz alkalmam ismét ránézek, hol tart ma a technika, hisz nem vagyok ellene, csak létezik az a fránya fizika[ Szerkesztve ]
-
-
qqzs
őstag
Nagy weekend sale van
Elszortam vagy 5dolcsit vagy 10jatekra[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
fulton
addikt
Hogy tudom ezt a haladó beállítást és ss-t behozni a vr-ban? nekem nincs ilyen, csak sima settings de ott nem tudok állítani ilyet.
-
kiskuplung
őstag
-
abydos
aktív tag
válasz Raymond #15225 üzenetére
Szerintem mielőtt elindítanád nyugodtan kérd is vissza rá a pénzed
[ Szerkesztve ]
VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
fulton
addikt
Az miért van, leszedtem a youtube vr-t. Nagyon jó LENNE ha nem lenne ennyire kockás egy 4K vidi is, hogy lehetne elérni hogy 4k ban streameljen a youtub ha nézem?
Ez monitoron is nagyon homályos mondhatni... -
qqzs
őstag
Errol volt mar szo?
Motion tracking for mobile vr
[link]Eladó: GTS450
-
kiskuplung
őstag
válasz kiskuplung #15070 üzenetére
Ha valakinek esetleg még hasonló gondja lett volna, jött egy Oculus frissítés, kb 2 napja, és azóta megszűnt a Guardianos probléma.
-
fulton
addikt
válasz abydos #15234 üzenetére
Megvan, a videó lejátszás alatt a további lehetőségek gombra kattintva az első ikon. Itt tudod manuálisan felül írni hogy milyen felbontásban legyen (persze ez vidi függő) 8K nál már azért meg meg áll nekem a vidi sajna De ott már egész jó a képminőség.
Srácok, ez a Rush nagyon bejön nekem k jó.. sebesség érzet minden van
-
fulton
addikt
StarVR one, namost itt a látószög baromira megfogott. hogy nincs sehol fekete keret. Ez brutálisat dob szerintem a belemerülési faktorban. Kérdés a pixelesedés. Ez hogy jött le Nektek a netes infok videókból, van olyan mint a rift, netán jobb a képminőség?
Gondolom oculus cuccos nem megy rajta...
Mikor jön már az oculus egy jó látószöggel. Én nagyon kívánnám a fov-ot.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz fulton #15236 üzenetére
nagy fovba egesz biztosan nem fog senki beleallni, mert a fov novelese korrelal a rosszullettel.
pimaxnal mar most van csokkentett FoV amit valoszinuleg okkal raktak bele, es egyelore zart betarol beszelunk early adopterekkel, es nem egy szelesebb userbazissal.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
abydos
aktív tag
válasz fulton #15235 üzenetére
Nem értem, nekem csak full HD van minden videónál. Eléggé idegesít.
Ez a videó pl csak full HD nekem, ez pedig 720p, pedig 4k-nak kéne lennie. Nektek?
[ Szerkesztve ]
VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)
-
fulton
addikt
válasz abydos #15238 üzenetére
Leírtam mit csinálj..a tovvábi lehetőségeknél a menüben mikor megy a videó, válaszd a balról eső első ikont ki is írja hogy "minőség"..rámész, itt figyelj hogy kicsit jobb oldalról kattints rá különben lehet nem fogja venni a "további lehetőségek" ikon miatt.(magyarán nem fog bejönni a felbontás állító menű , ha rosszul kattintol).
És itt ki tudod választani a felbontást manuálisan. ennyi.Srácok, a riftnek a levehető szivacsos része, az orrnál válik elfele. Ezt mivel lenne érdemes visszaragasztani, ami nedvességre nem enged majd el.?
-
kiskuplung
őstag
válasz fulton #15239 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mivel lehet, de azt tudom, hogy pillanatragasztóval nem. Megmarja, kifehéredik és meg is keményedik.
Mondjuk én így is használtam 1-2 hónapig, de mikor már úgy nézett ki, mintha a kutya szájából húzták volna ki, akkor rendeltem a vrcover-ről.
Javaslom, tegyél Te is így.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #15240 üzenetére
Ja, megvan a VR Cover. A FoV ugyanaz es nekem az eredeti Rift-es jobban bejon igy azt fogom hasznalni tovabbra is. A VR Cover-es jo lesz akkor ha vendeg akarja kiprobalni
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #15241 üzenetére
fulton, Te vagy az?
Ezt most találtam a Grid Vr-on : to trick the inner ear into thinking it is in motion
Four electrodes are placed behind each ear, on the forehead, and the neck, which synchronise with perceived visual movement to provide the same kind of feedback to the inner ear.
Lesznek még itt fejlesztések
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #15242 üzenetére
Nem tudom neked melyik van, nekem meg az eredeti eredeti van nem a tavaly valtoztatott summer bundle-s. Lehet annal jobb a mubor VR Cover, de az eredetihez kepest nekem ugyanolyannak tunik a FoV es a borom jobban birja a szivacsot mint a mubort.
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #15243 üzenetére
Műbőrös van, de nekem konstans rajta van a szövetbugyi.
A régi, eredeti maszk pont attól ment tönkre, hogy folyamatosan törölgettem fertőtlenítővel. Én nem tudom elviselni, ha kicsit is izzadtságszagú
A szövetet meg tök könnyen lehet mosni, és kevésbé is izzadok bele, így érzésre. -
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #15244 üzenetére
Az a "szövetbugyi" nalam majdnem azonnal a kukaban vegezte. Nem kompatibilis velem
-
fulton
addikt
válasz kiskuplung #15242 üzenetére
Nem merem kimosni a covert mert félek hogy leválik tovább a szivacs... pedig ráférne egy mosás.
Hogy érted hogy te vagy e az?
-
tobias88888
őstag
Oculushoz lehet már valahol szenzort kapni értelmes áron? (Nem olvastam vissza)
-
Raymond
félisten
válasz tobias88888 #15247 üzenetére
Csak az Oculus-tol meg mindig, az 69EUR. A masodik legjobb lehetoseg a Touch csomag Amazon-rol vagy mashonnan ahol aruljak, az 119EUR.
-
abydos
aktív tag
válasz fulton #15239 üzenetére
A minőség állítást már jóval korábban megtaláltam, mint te, még az első indításnál, a kérdésem nem ma jött elő, csak most szóba jött. Nálam a limit a FullHD az app-ban, azért kérdeztem rá nálad, hogy te látsz-e nagyobb lehetőséget vagy nem. De te akkor látsz, csak én nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest