Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fagy53

    nagyúr

    válasz PapG. #4898 üzenetére

    Igen, szerencsére nem potival mérik analóg módon a szögelfordulást, hanem valójában egy opto kapuzás folyik és impulzusok számolása révén méri a rendszer a tényleges szögelfordulást. Lassú mozgásnál nincs baj ahogy olvasom, csak hirtelen mozdulatnál, jelentősebb szöggyorsulásnál hal meg a dolog. Ilyen akkor szokott előfordulni ha az optokapu jelei kicsik és az őket fogadó elektronika téveszt. A ritkábban érkező impulzusokat még éppen meg tudja számolni, de a nagyobb frekvenciánál, ilyen a hirtelen kormány rántás, padlót fog.
    Elképzelhető és ez a legegyszerűbb eset, hogy elkoszolódott az érzékelő adó vagy vevő oldala Nem tudom a Momo-ban milyen optokapu van, ha reflexiós akkor egy helyen van egymás mellett két optikai lencse. Tisztítás kérdése az egész, de lehet, hogy a levegő befúvás nem segít így ki kell szedni és mechanikusan megtisztítani.
    Ennyit lehet házilag elvégezni, ha már megcsináltad nem szóltam, a többi dolog az elektronika buherálása, de ez némi szakértelmet, felkészültséget feltételez. :)

Új hozzászólás Aktív témák