-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias88888
őstag
-
Gabisan
tag
Hi All! Fanatec CSR kormány használtan vagy G29 újonnan? Várok pro kontra válaszokat is!Előre is kösz.
Gabisan®
-
Exelsior
senior tag
válasz Gabisan #26455 üzenetére
Netes fórumokban pár játék nem ment vele. Vásárlás előtt mindenképp próbáld ki.
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
Exelsior
senior tag
válasz Gabisan #26458 üzenetére
Szia.
Elvileg PC és Xbox 360 kompatibilitás. Nem tudom van-e rá friss Firmware.
Neten ezt találtam ami a PS4-et támogatja a Fanatec.
http://www.isrtv.com/forums/topic/15226-the-ultimate-force-feedback-wheel-buyers-guide-for-game-consoles-ps4-xbox-one-ps3-xbox-360-ps2/
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
arty
veterán
válasz Gabisan #26458 üzenetére
szinte biztosan kompatibilis ezekkel a csr, de rákérdezek havernál, aki birtokol egy ilyet
(+ a ps3 módja g25-t emulál)elite pedállal vennéd amugy? váltóval?
jó kis kormány (nekem is van), bár mára elég koros a legtöbb darab"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Gabisan
tag
Es a Fanatec CSR jobb vagy a Porche GT3 Rs v2 ?
Gabisan®
-
Gabisan
tag
Es mennyire megbizhatoak ezek a regi cuccok? Hasznaltan lehet csak kapni,kicsit tartok tole ezert.
Vagy uj G29 lenne.Gabisan®
-
frelife
aktív tag
válasz Gabisan #26464 üzenetére
Most komolyan... a fanatec drága! Ha van pénzed azt vegyél de újat..ha nincs tökéletes neked a g29 is! Nem iracing meg komolyabb simet fogsz nyomni. Persze van különbség a két kormány között,ez nem is kérdés. Nekem xbox-on G920-am van. Tökéletesen elég. Ha pc-m lenne akkor már elgondolkoznék egy fanatec-en,mert azon kívűl hogy a legjobbnak tartom,még jol bővíthető is. Én használtba de még inkább gari nélkülibe ilyen árak mellett nem mennék bele. Akkor már originalt,garanciális G29. De igazából ezt neked kell mérlegelned,a te pénzed, a te döntésed.
-
ozoli78
tag
OSW SimuCUBE & Alcantara & Dtm style Rim & Heusinkveld pro pedal
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Sajnos ismét szarakszik a G29-es kormányom, amit egyelőre még nem tudok minek betudni. Érdeklődnék, hogy másnál is fennáll e a jelenség. Korábban már írtam itt a problémáról de végül úgy néz ki, hogy csak átmenetileg sikerült áthidalni a dolgot, mint ahogy azt a Ligitech support felé intézett levelemben is leírtam amit itt olvashattok:
Tisztelt Logitech!
Adott a beregisztrált G29 kormányom ami ~2 hét múlva lesz 1 éves de sajnos az elmúlt időszakban több alkalommal merült fel vele probléma a működését illetően. Ezt megelőzően évekig ugyanazt az USB portot használtam a kormány csatlakoztatására (korábban Driving Force Pro)de nemrég történt valami mert az USB játékvezérlők beállítása alatt annak ellenére, hogy felismeri a vezérlőt és a státusza is OK, a TESZT panelen nem jelenik meg semmi, sem tengelyek, sem gombok, csak egy üres fehér párbeszéd panel. Játékoknál úgy jelentkezik a probléma, hogy pl. F1 2017-alatt nincs vagy csak részleges, alig érezhető FFB van, a gázpedált újra kellett konfigurálni és a korábbi gázpedál ikon -Z értékké változott, így ismét működik a gázadás de a FFB ugyanúgy nem jó. Project CARS alatt szintén újra kellett konfigurálni a gázpedált amiből a korábbi -Y helyett újra beállítva -Z lett, a kormányt pedig középállásból egyik irányba akár 1mm-t is elfordítva azonnal végállásba fordult. Sajnos a driver újratelepítése nem segített, addig próbálgattam az USB portokat míg végül sikerült normál működésre bírni a kormányt és az USB játékvezérlők beállítása TESZT paneljén is megjelent a vezérlő. Ez az állapot kb 2 hétig tartott. Bár látszólag a USB játékvezérlők beállítása alatt rendben van a kormány és a TESZT panelen is működik az F1 2017-ben újfent nincs FFB max a a kerékvetőknek egy kicsi, a gázpedált újból konfigurálni kellett mert nem reagált a gázadásra ugyanúgy mint ahogy a Project CARS 2 alatt is. Próbáltam a STEAM Játékfájlok épségének ellenőrzését lefuttatni, hogy nehogy a játékkal legyen gond de nem segített. Letöltöttem a legfrissebb driver-t (LGS_8.96.88_x64_Logitech) a régit uninstalláltam szándékosan egy 3th party uninstaller alkalmazással ami elvileg alaposabb tisztítást végez mint a beépített Windows-os, feltelepítettem a legutolsó driver-t de semmi nem változott.
Az interneten keresgélve sokan összefüggésbe hozzák a problémát a Windows 10 Creators frissítésével és mi tagadás én is ezt használom és valóban mintha az óta jelentkezne ez a probléma.
Kérem segítsenek kideríteni, hogy a kormánnyal vagy a Windows-al van e baj, illetve mit lehet tenni a hiba kijavításának érdekében!Válaszukat várom és előre is köszönöm!
Remélem jól emlékszem, hogy magyarul is tudnak kommunikálni! Nekem így volt egyszerűbb
Másnál nem jelentkezik esetleg hasonló jelenség?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Danecay #26467 üzenetére
Nálam is előfordult olyan, hogy az adott usb foglalatba dugva ami előtte évekig jól működött egyszer csak nem látta a G25 kormányomat. Akkor én is ide-oda dugdostam a kábeleket az alaplapon és egyszer csak működött. Szerintem ez usb driver probléma és nem a kormány hibája. Lehet hogy egy Win reinstall megoldja. Nálam volt egy konfig csere is ami új alaplapot eredményezett és hozzá Wint is.
-
Danecay
addikt
Nincs 2 hónapja, hogy 2 év után újraraktam a Windows-t miközben ezzel ezidáig semmi bajom nem volt. Amióta a Creators valamint a Fall Creators Update van telepítve, az óta vannak hálózat/internet gondjaim amit csak a számítógép újraindítás old meg valamint ezeket a kormányos anomáliákat is az óta tapasztalom. Na most nincs azzal semmi baj, hogy nem sül elsőre egy frissítés, de pl a Creators Update áprilisban jött ki én meg még mindig szívok azzal, hogy egyszer csak elmegy a net és bármit csinálok nem tudom visszahozni amíg újra nem indítom a gépet, most meg még itt van még ez is, amennyiben tényleg ennek lehet betudni. De ilyenkor nem keresi fel a Logi a Microsoftot, hogy figyelj már az új frissítéseddel ilyen és ilyen probléma adódik az én hardveremmel, javítsuk már ki?
-
vlevi
nagyúr
TROLL ON
De. Mindegyik az. Az első, 2015-s kiadás volt az első béta, azóta csak újabb bélaverziókat kapunkTROLL OFF
Ez magas labda volt, nem bírtam nem lecsapni
"az adott usb foglalatba dugva"
Ezt én pendrivval üzembiztosan tudom reprodukálni. Bedugom a pendrive-t, használom, írok rá, kiveszem, majd 1-2 perc múlva bedugom ugyanoda, és nem ismeri fel. Az eszközkezelőben kap egy sárga felkiáltójelet, és ennyi. Restartwindows kell neki. Ezért is "jó" a gyorsindítás, mert gyorsindításnál nem nullázza le az USB-ket, legalábbis asszem, és ilyenkor, egy ki-be dugdosott pendrive nem gyógyul meg akkor, ha kikapcsolod a gépet. Azon tényleg csak az újraindítás segít. (Ha nincs gyorsindítás, akkor újratöltődnek a driverek, pont mint restartwindows esetén, ezért nem gond, ha két kikapcsolás között kivetted az USB-ből a pendrive-t).Tököndöföm magam a W10 marhaságaitól. Értem én, hogy jót akarnak, de a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Mi (mármint a PH-n járó, és ámítógéphez talán kicsit jobban értő emberek) ezt nagyjából még valahogy tudjuk kezelni, de amikor Marinéni találkozik ilyenekkel, akkor ott vége a világnak...
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
Dehogy nincs, nekem is az van Nekem a tavasz Creators Update-t nem akarta az Istenért sem telepíteni ezért raktam újra a rendszert egy olyan Windows verzióval ami már alapól tartalmazza a Creators frissítést. Az új Fall Creators Update október 17-től érhető el hivatalosan is a Windows Udate-n keresztül. Lehet, hogy egyelőre még magától nem ajánlja fel a rendszer a fokozatos terjesztés miatt, de amennyiben rámész a frissítések keresésére feldobja és telepíthető, én is így telepítettem
-
This_is_Ice
tag
válasz Gabisan #26462 üzenetére
Én adtam úgy tovább harmadik embernek gt3rs v2-t, hogy semmi baja nem volt, és ő is csak hosszú hosszú hónapok kemény munkája és dirt rally-ja alatt tudta lezúzni (jelenleg is javítható). Látom a CSR hirdetést (=GT3RS v2), egy picit jó lenne, ha alkudni tudnál, de én tuti ezt venném a G29 ellenében. (2014-ben vettem CSR pedállal 51-ért)
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Egy kis esti GT Sporthoz PS4-hez mi lenne a leginkább költséghatékony megoldás? Kanapéról játszanék a fiammal, így nincs asztal sem amihez rögzíteném. Egy állvány és egy kormány lenne amire szükségem lesz.
-
atomeec
senior tag
Mai nappal elveszítettem a VR szüzességem a RaceCenter-ben. Rendes volt a srác, nem bírtam végig a fél órát, nagyon bekészültem...Assetto Corsa volt, kétszer gyakorlás, utána verseny. Nagyon érdekelt már, mert annyit írtatok róla. Nem szimulátorral kellett volna belevágni lehet A hirtelen ellenkormányzások, kicsúszás és hasonlóknál a gyomrom megugrott egyből. Amúgy maga az élmény tényleg jó, igazi 3D meg minden, de nem fogok egyelőre ilyesmibe ruházni inkább, szívnám a fogam (az asszonytól meg kapnám, hogy kellett ez nekem).
Nem állítgattunk semmit a Rift-en, pedig lehet kellett volna, élességre annyit mondott, hogy mozgassam a fejemen a cuccot, amíg jó nem lesz, tökéletes nem lett, szerintem még kellett volna a lencsékkel valamit kezdeni, de nem tudom. Következő generációt meglátjuk milyen lesz, addig meg meglesz a Fanatec szett
Az ott lévő Thrustmaster kormány nem tudom melyik lehetett, talán TX Ferrari 458 Italia pereccel, végre egy kis tapasztalat, milyen FFB lyuk nélkül, viszont tekeréskor olyan volt, mintha fokozatos lenne, tekeréskor olyan furcsa volt a g27-hez képest.
Még bő 20 nap és jön az SHH váltó meg a fekete péntek és nagybevásárlás
Bocsi az off-ért, de nincs senki, akivel ezt meg tudnám beszélni, barátnőm is eljött velem, de ő nagy ívben nem érdeklődik az ilyesmi iránt...
-
mettek
addikt
válasz hitman77 #26478 üzenetére
alza.hu-n Wheelstandpro állvány szuper. Nekem 3 hete van meg, szuper cucc.
Kormány pedig ha olcsó kell akkor Logitech Driving Force. Ha jobb és drágább akkor g29 vagy thrustmaster t300.
Én is most 3 hete vettem meg a szettet, elég jó vele a GT Sport. Addig amíg nem volt meg kontrollerrel is elég jókat mentem....amióta pedig megvan a kormány kb egy értelmes kört nem tudok menni kontrollerrel de még így is olyan időkkel tartanak pályacsúcsokat hogy nem is értem.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
tobias88888
őstag
válasz atomeec #26479 üzenetére
Persze hogy kell állítani. Szemszélességet is kell és fejen fel le is. Az a lényeg, hogy pixelesnek kell látnod különben nem jó. Nem feltétlen jó ötlet szimulátor játékkal kezdeni ez igaz, abból egyből senki sem bír sokat, hozzá kell szokni. Én is szép lassan kezdtem a First Contacttal indítva lépegetve, most meg már egymás után volt hogy 6 versenyt mentem szombaton 30 perces szünetekkel iRacingben (óránkként 1). Az elején videókat érdemes nézni, szokni a teret, ilyenek. Persze kezdhetsz dirt rallyval is, csak 3 perc után kidobod a taccsot (főleg ha a horizont nincs fixálva)
Assettonál még az fps-re kell figyelni, mert simán minden gond nélkül leveszi 45re ha a cpu/gpu használat tartósan 90% felett van. Tapasztalatlan szem nem veszi észre, de nagyon zavaró tud lenni hosszútávon.
-
Joshi
titán
válasz atomeec #26479 üzenetére
Én úgy voltam vele hogy valahol kipróbálni nem célszerű mert szokni kell, viszont 150 ropit nem szívesen adok ki érte ha esetleg nem jönne be. Ezért én 45k-ért vettem egy Oculus DK2-t. Most elvagyok vele, Assettoval már nem émelygek Dirt Rallynál se ha le van fixálva a horizont, de úgy meg nem érzem a feelinget.
-
-
atomeec
senior tag
válasz tobias88888 #26481 üzenetére
Nem tudom, biztos nem volt tökéletes, mert nem volt teljesen éles sehol sem a kép (szöveget el tudtam olvasni, de sem a műszerfal, sem a környező dolgok nem voltak 100%-osak), de erről nem szólt se a srác, én meg nem tudtam...alul a pöcköt megtaláltam, de nem mertem piszkálni Attól tartottam, amit olvastam, hogy ha nagy az ember feje, akkor lehet nem megy rá...jelentem nagyon nagy fejem van és simán ráment.
Majd egyszer lehet megint benevezek egy pár körös játékra, ha megint rám jönne a VR láz, egyelőre jobban izgat a kormány, hogy meglegyen, mielőtt még az asszony megint rákezd, hogy nem kell az nekem
@Joshi: Én is gondolkodtam a DK2-n, de ha a CV1 ilyen képminőséget produkál, akkor a DK2 mennyivel lehet rosszabb?
-
-Solt-
veterán
válasz atomeec #26484 üzenetére
Olyan helyre menj ahol megfelelőek a körülmények! (Erős gép, hozzáértő személyzet)
Nagyon fontos a Rift jó beállítása, illetve a fix(!) 45/90 FPS érték! Előbbi hibája miatt csak rosszabb képet látsz, utóbbi viszont ha nem teljesül és a két érték között ugrál az FPS, akkor garantált a rosszullét.
Ha valaki nincs rosszul autóban, buszban, repülőn de VR alatt émelyeg, akkor szinte biztos, hogy valami rosszul van belőve.
www.smart-bus.hu
-
atomeec
senior tag
válasz -Solt- #26485 üzenetére
Ha simán körözgettem volna, szerintem nem lett volna gond, volt pár hirtelen rántás (meg kitolták a faromat és megpördült a kocsi). Buszon tudok nem jól lenni hosszú távon, ha nagyon kanyarog, lehet én is hiba faktor vagyok.
@GalaHUN: Audi R8, Silverstone és Nurburgring
-
Shodan
addikt
Egy Frex-es driving force pro. Nem vagyok az a nagy forma autós szóval nem nagyon használom.Viszont nagyon szexi, majd lehet továbbadom, ezért csináltam róla pár képet...
www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Segal
veterán
válasz Danecay #26472 üzenetére
Csak reszben tartozik ide de hasonlo volt a problema nalam is csak nekem az oculusommal.
Pechemre pont akkor csereltem procit is meg nvidia drivert is (meg a legujabb win update) es ezutan random elkezdett kekhalallal ujraindulni idonkent a gepem. Hulyet kaptam mire rajottem (legalabb 4-5 ncidia driver csere, tobb gepszetkapas es gazdag forumozas utan) hogy az oculusom usb 3.0 csatlakozasa a problema. Rohejesen hangzik de amint atdugtam egy masik portra a szemuveget azonnal megszunt a problema. Kulon vicc a tortenetbe hogy maga a szemuveg kifogastalanul mukodott arrol a portrol is es sehol semmi hibauzenetet nem adott. Oculus storeba is connected volt... ettol fuggetlenul a win10 megpusztult tole.
Csak oda akartam eljutni hogy egyaltalan nem biztos hogy a hibas a g29-ed. Minimum probald meg ujratelepiteni es amikor keri akkor egy masik usb portra radugni."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
ForRedGlory
félisten
Na, ha már kormányok. Megszültem, elvégre egyszer van az embernek születésnapja.
Jövő héten csenget az UPS ezzel: ClubSport Steering Wheel GT Forza Motorsport
Új hozzászólás Aktív témák
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Csere-Beszámítás! MSI G32CQ4 E2 Ívelt WQHD 170HZ 2560x1440 1MS Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest