Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz w.miki #40290 üzenetére

    Ezekkel az a baj, amiket használsz, hogy mivel képek, így lehet rgb jelként fogja kezelni a tévé, a videó viszont korlátozott rgb, így ha képekhez állítod be, nem biztos, hogy megfelelően fogja kezelni. Ezért kell videójelet használni a beállításhoz.
    Az AVS HD 709 referencia mintákat mutat a videó jelhez, azért ajánlatos azt, vagy hasonlót használni.
    Azt a mintát a képélesség beállítására és a megfelelő képméret beállítására lehet használni. Addig kell csak emelni az élességet, amíg a vonalak mentén egy kontúr megjelenik, ekkor vissza venni pár értéket, hogy a kontúr eltűnjön.
    Képméret beállításra is lehet használni, a Samsung tévék alapesetben túlpásztázásra vannak állítva, így a 2,5% overscan terület már nem látható, eltűnik a megjelenítőről az a rész.
    A színtelítettséget nem nagyon szabad állítgatni, az a színek fényerejét változtatja a fehérhez képest. Egy-két érték belefér, de a 45 szerintem sok.

    Tegyél mindent a képmódnál alaphelyzetbe. Emeld a kontrasztot a maximális értékre.
    [link] Játszd le ezt a youtube-ről. Emeld a fényerő csúszkát addig, amikor a 14-es oszlopot is látod villogni. Ezután csökkentsd addig az értékig egyesével, amikor a 2-16 közötti oszlopokat nem látod, a 17-est halványan már látnod kell. Mivel neked sötét részletek nincsenek, így a 16 felett sem látsz villogó oszlopokat, bezárod azokat a részeket.
    Ha ezzel kész vagy, akkor a kontraszt beállítása. [link] Ez a youtube-os link. A maximális kontrasztot csökkents addig, amikor a 240-es oszlop villogását nem látod, egybeolvad a háttérrel. Ez lesz a kontraszt értéke.
    Ha sokat változtattál a kontraszt értékén, ellenőrizd az előző fényerő minta ábrát. Ha korrigálni kell, korrigáld, majd ezután ismét a kontrasztot. Egészen addig, amíg mindkét ábra a megfelelő mintákat nem mutatja. Így nem fog elveszni sem a sötétből részleted, s a fehérből sem.

    Remélem így már érthető mit kell csinálnod. A kép beállítás azért annyira nem egyszerű, mint azt hinnénk.
    Mivel mkv fájlról írtál, a leírásban az AVS HD709 minták letöltésénél válaszd azt a mintát, vagy az mp4-et. Azt a lejátszó biztosan kezeli.
    Minden forráskészüléknél ezt ellenőrizni kell, s ha szükséges be kell állítani.
    Ha a beállítással kapcsolatban konkrétan leírod, hogy milyen értéknél milyen oszlopok villogását látod, akkor tudok tanácsot adni, merre tovább. Így hogy én nem látom, csak a leírás marad segítségnek.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák